Ne bih o tome da li on zna ili ne zna, ali večeras nije do njega nego do igrača i sudija. Do igrača je kada iz 5 situacija koje su za amatera iz Vrbanjuše 95% gol ne zabiju ni jedan. I na kraju kada i zabiješ nešto sudija izmisli da ti poništi. Ne branim ga. Možda on fakat ne zna. Ali ovo večeras je do igrača da ne mogu loptu ugurati u prazan gol.Logovan wrote: ↑08/04/2023 00:25Evo ti još jedna utakmica u kojoj smo vidjeli koliko čovjek ne zna. Može se on truditi i prosipati ljubav (lažnu) prema klubu koliko hoće, ali ne zna.Grean wrote: ↑03/04/2023 16:21 Ovaj argument je ono pravo bitan, sta neko misli o treneru kao osobi.
Od toga kako je on nekad prije deset godina komunicirao sa dijelom navijaca meni govori vise to kako se prema klubu ponio kad je Dal isao u Liverpul. U klubu su tadasnji celnici govorili da su Varesanovici ispali pravo korektni. Uzeli smo pare a pretpostavljam da je moglo i drugacije.
Znaci to sto je neciji ego bio povrijedjen prije deceniju meni je smijesan argument da se neko diskredituje danas.
Za kraj ove diskusije juce smo ofanzivno nakon prvih petnest bili na nivou a taj pritisak je i donio izjednacenje.
Neki znaju reći da Varešanović do sada nije ostavio nikakav rukopis u našoj igri. Nije istina, ovo je njegov rukopis.
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mirza_15
#38851 Re: Utakmice.
- GandalfSivi
#38852 Re: Utakmice.
Usao dva puta na proljece, bolje da nije…last mohicans wrote: ↑08/04/2023 00:30Šta se događa sa Musom, je li zalizanom jebao zenu, pa ne dobiva šansu? Jedan od naših boljih igrača od jesenas.
- ruud
#38853 Re: Utakmice.
Sve nesto pokusavam ostati neutralan po pitanju zalizanog, al' poslije ovog veceras... smrad.
-
Anquilla
#38854 Re: Utakmice.
Tek jutros preslusah Mirzinu izjavu.
Kaze, primljeni gol je plod individualne greske, da je Sebecic trebao da izbije loptu, a nije, te dodaje da se to isto desilo u Tuzli.
Ne znam zasto bi ijedan trener smatrao da je u redu jednog igraca pomenuti ovako javno, i to jos kapitena, koji bu mu trebao jacati odnos sa ostatkom tima.
Kaze, primljeni gol je plod individualne greske, da je Sebecic trebao da izbije loptu, a nije, te dodaje da se to isto desilo u Tuzli.
Ne znam zasto bi ijedan trener smatrao da je u redu jednog igraca pomenuti ovako javno, i to jos kapitena, koji bu mu trebao jacati odnos sa ostatkom tima.
- van Basten
#38855 Re: Utakmice.
Ovo sinoc je bio kriminal na vise nivoa. Od horor sastava i postavke do izvedbe na terenu i promasaja gorih od Lukakuovih, pa do sudijske lakrdije (ne samo za ponisteni gol, cirkuzao je cijelu utakmicu, i gol Sloge vapi za VARom).
Ali ako ceml se protiv fenjerasa vaditi na sudije, a fol parirali bi Zrinjskom...
Ona Mirzina izjava je samo biber po pilavu. Imam osjecaj da namjerno provorica da izazove kakav belaj negdje
Ali ako ceml se protiv fenjerasa vaditi na sudije, a fol parirali bi Zrinjskom...
Ona Mirzina izjava je samo biber po pilavu. Imam osjecaj da namjerno provorica da izazove kakav belaj negdje
- vicious
#38856 Re: Utakmice.
Provocira otkaz kao Conte 
- Logovan
#38857 Re: Utakmice.
Koji nivo bezobrazluka."Nije me publika postavila na ovo mjesto, mene je postavio predsjednik i kada on kaže da idem, ja ću ići", rekao je Varešanović.
Ovo je u rangu onog odlazim poslije Veleža, 100 hiljada navijača, itd.
-
missko
#38858 Re: Utakmice.
Istina boli a Mirza je rekao iszinu i za svoj posao i za Serbecica i za sudije e sad meni je jos drazi jer neuvija nepalamudi kao ranije
Ja vise zelje i truda vidim kod Mirze neego kod igraca mada smo odigrali dobru tekmu na bunker
Ja jos nemogu kradju provariti i nemogu shvatiti Mirvica da nije vec poslao nekog da rijesi tog pomocnog
Ja vise zelje i truda vidim kod Mirze neego kod igraca mada smo odigrali dobru tekmu na bunker
Ja jos nemogu kradju provariti i nemogu shvatiti Mirvica da nije vec poslao nekog da rijesi tog pomocnog
- Cvancika
#38859 Re: Utakmice.
Kakvu istinu, direktni krivac za kamarenje igraca, direktni krivac sto nam se sva igra sovdi iskljucivo na individualni kvalitet. On proziva Serbecica za greske, a suti kad je u pitanju njegov sin koji je daleko najslabija karika u ekipi? I koji to normalan trener izdvaja pojedinca ispred kolektiva i krivi ga za kikseve? Svi koji to rade garantovano gube svlacionicu. I on zna da mu je otkaz samo pitanje dana jer je nula od trenera.
-
last mohicans
#38860 Re: Utakmice.
Tako je i Duduk krenuo, pa smo tu gdje jesmo najviše zahvaljujući njemu i blamažama koje nam je priredio. Ovi rezultati MV nisu strašni, s obzirom na novu ekipu, ali imao je i Duduk novu ekipu, pa smo blamaže doživljavali. Opet, mora se priznati da je trenuta ekipa jača za klasu, a to rezultati nisu. To sto njih dvojica blebeću, pogotovo Mirza, pokazuje nedostatak inteligencije. Tako se ne radi prema igračima. Duduk je prvi par kikseva kao preuzimao odgovornost, dok se potpuno nije strovalio na igrače, time i oni na njega, pa su ga pomnožili sa nulom. Utakmica se trebala ranije riješiti, ne čekati autogol koji ce ti balijski degen neopravdano poništiti. Mirza griješi u odnosu prema navijačima i javnosti, izrugava im se, izaziva jos veći revolt, griješi što mijenja postavku da bi svi bili zadovoljni i najviše je prilagođava i podređuje sinčeku. Pokušava cijeli roster podjednako koristiti, a ja na svijetu znam samo da je Manciniju to uspijevalo (i njemu ne baš uvijek) sa ultra dobre dvije ekipe koje je imao na raspolaganju. Za očekivati ti je da će te sudije prcati protiv srpskih ekipa, mozda malo i pripaziti u utakmicama protiv njihovih konkurenata, jer tako prcaju sve ekipe, a zato gaziš sve redom kao Zrinjski, onda anuliraš takve stvari.
-
Adobeg
#38861 Re: Utakmice.
On je veoma bahata i bezobrazna osoba,umislio je da je neka legendica kluba,a u stvari je niko i nista,bolje mu je da ode u miru,jer kada se navijaci vrate na Kosevo,ne bi mu bio u kozi to ce biti pakao.
-
missko
#38862 Re: Utakmice.
Jel bio neki trener daje valjao nama zadnjih 30 gidina?last mohicans wrote: ↑08/04/2023 12:10 Tako je i Duduk krenuo, pa smo tu gdje jesmo najviše zahvaljujući njemu i blamažama koje nam je priredio. Ovi rezultati MV nisu strašni, s obzirom na novu ekipu, ali imao je i Duduk novu ekipu, pa smo blamaže doživljavali. Opet, mora se priznati da je trenuta ekipa jača za klasu, a to rezultati nisu. To sto njih dvojica blebeću, pogotovo Mirza, pokazuje nedostatak inteligencije. Tako se ne radi prema igračima. Duduk je prvi par kikseva kao preuzimao odgovornost, dok se potpuno nije strovalio na igrače, time i oni na njega, pa su ga pomnožili sa nulom. Utakmica se trebala ranije riješiti, ne čekati autogol koji ce ti balijski degen neopravdano poništiti. Mirza griješi u odnosu prema navijačima i javnosti, izrugava im se, izaziva jos veći revolt, griješi što mijenja postavku da bi svi bili zadovoljni i najviše je prilagođava i podređuje sinčeku. Pokušava cijeli roster podjednako koristiti, a ja na svijetu znam samo da je Manciniju to uspijevalo (i njemu ne baš uvijek) sa ultra dobre dvije ekipe koje je imao na raspolaganju. Za očekivati ti je da će te sudije prcati protiv srpskih ekipa, mozda malo i pripaziti u utakmicama protiv njihovih konkurenata, jer tako prcaju sve ekipe, a zato gaziš sve redom kao Zrinjski, onda anuliraš takve stvari.
Nemogu ih nabrojati koliko ih je bilo al nijedan nije valjao ni kad je pobjedjivao ni gubio
Jarni
Kodro
Husref
Mirza
Dudic
Vinko
Jovic
Nemogu se sjetiti svih imena
-
missko
#38863 Re: Utakmice.
Ako se klub spusti na grane Hajduka da mu drogirani balavci vode politiku kadrovsku onda nek se ugasi
- Logovan
#38864 Re: Utakmice.
Kada se kaže nešto protiv njega on se ili ušuti ili se pozove na to da ga nisu postavili navijači ili kaže da oni što ga prozivaju nisu pravi navijači Sarajeva, što znači istina boli.missko wrote: ↑08/04/2023 11:35 Istina boli a Mirza je rekao iszinu i za svoj posao i za Serbecica i za sudije e sad meni je jos drazi jer neuvija nepalamudi kao ranije
Trenutni ne valja. Trenutni je najgori od svih što su nas vodili. Bježi od kamera, vrijeđa klub, vrijeđa navijače, ne prihvata kritike, gura sina na silu, ekipa mu izgleda kao malo jača ekipa sa termina, nikad on nije kriv za gubljene bodova, optužuje vjetrove, terene, sreću, sudije, kišu, snijeg, itd.
-
last mohicans
#38865 Re: Utakmice.
Svi su valjali dok su imali rezultate, jedino Husref je imao solidan rezultat,missko wrote: ↑08/04/2023 12:23Jel bio neki trener daje valjao nama zadnjih 30 gidina?last mohicans wrote: ↑08/04/2023 12:10 Tako je i Duduk krenuo, pa smo tu gdje jesmo najviše zahvaljujući njemu i blamažama koje nam je priredio. Ovi rezultati MV nisu strašni, s obzirom na novu ekipu, ali imao je i Duduk novu ekipu, pa smo blamaže doživljavali. Opet, mora se priznati da je trenuta ekipa jača za klasu, a to rezultati nisu. To sto njih dvojica blebeću, pogotovo Mirza, pokazuje nedostatak inteligencije. Tako se ne radi prema igračima. Duduk je prvi par kikseva kao preuzimao odgovornost, dok se potpuno nije strovalio na igrače, time i oni na njega, pa su ga pomnožili sa nulom. Utakmica se trebala ranije riješiti, ne čekati autogol koji ce ti balijski degen neopravdano poništiti. Mirza griješi u odnosu prema navijačima i javnosti, izrugava im se, izaziva jos veći revolt, griješi što mijenja postavku da bi svi bili zadovoljni i najviše je prilagođava i podređuje sinčeku. Pokušava cijeli roster podjednako koristiti, a ja na svijetu znam samo da je Manciniju to uspijevalo (i njemu ne baš uvijek) sa ultra dobre dvije ekipe koje je imao na raspolaganju. Za očekivati ti je da će te sudije prcati protiv srpskih ekipa, mozda malo i pripaziti u utakmicama protiv njihovih konkurenata, jer tako prcaju sve ekipe, a zato gaziš sve redom kao Zrinjski, onda anuliraš takve stvari.
Nemogu ih nabrojati koliko ih je bilo al nijedan nije valjao ni kad je pobjedjivao ni gubio
Jarni
Kodro
Husref
Mirza
Dudic
Vinko
Jovic
ali ga je kuja Sabra otjerala. Smjene trenera su normalna stvar u svijetu fudbala. Pogledaj kako lete, Conte, Naigelsman, ovaj iz PSG vjerovatno leti itd. To što ti impliciraš može biti level mahalaštine kada se trener pljuje i tjera bez da mu se dala šansa, odmah na početku. Sa MV je situacija potpuno drugačija, pa mu se i ne daje šansa od dobrog dijela navijača, ali sam je sebi kriv, niko mu nije kriv. A rezultati mu nisu za pohvaliti, najprije protiv mrtvog Zelje, sinoc i protiv Veleza.
-
il dottore
#38866 Re: Utakmice.
Kad se sjetim mracnih vremena kad je boldirani bio na klupi, pa smo kloca nogirali s prvog mjestamissko wrote: ↑08/04/2023 12:23Jel bio neki trener daje valjao nama zadnjih 30 gidina?last mohicans wrote: ↑08/04/2023 12:10 Tako je i Duduk krenuo, pa smo tu gdje jesmo najviše zahvaljujući njemu i blamažama koje nam je priredio. Ovi rezultati MV nisu strašni, s obzirom na novu ekipu, ali imao je i Duduk novu ekipu, pa smo blamaže doživljavali. Opet, mora se priznati da je trenuta ekipa jača za klasu, a to rezultati nisu. To sto njih dvojica blebeću, pogotovo Mirza, pokazuje nedostatak inteligencije. Tako se ne radi prema igračima. Duduk je prvi par kikseva kao preuzimao odgovornost, dok se potpuno nije strovalio na igrače, time i oni na njega, pa su ga pomnožili sa nulom. Utakmica se trebala ranije riješiti, ne čekati autogol koji ce ti balijski degen neopravdano poništiti. Mirza griješi u odnosu prema navijačima i javnosti, izrugava im se, izaziva jos veći revolt, griješi što mijenja postavku da bi svi bili zadovoljni i najviše je prilagođava i podređuje sinčeku. Pokušava cijeli roster podjednako koristiti, a ja na svijetu znam samo da je Manciniju to uspijevalo (i njemu ne baš uvijek) sa ultra dobre dvije ekipe koje je imao na raspolaganju. Za očekivati ti je da će te sudije prcati protiv srpskih ekipa, mozda malo i pripaziti u utakmicama protiv njihovih konkurenata, jer tako prcaju sve ekipe, a zato gaziš sve redom kao Zrinjski, onda anuliraš takve stvari.
Jarni
Kodro
Husref
Mirza
Dudic
Vinko
Jovic
Izgubio dva derbija jbg
Sada evropa ko grupe lige prvaka
Pitarluk u punom sjaju
-
missko
#38867 Re: Utakmice.
Husrefa su makte ne ubili secer frajer fasovo
- Grean
#38868 Re: Utakmice.
Pogrijesio je Mirza jer je komentarisao, to sam prokomentarisao nakon utakmice ali imas li kakav komentar o ovoj izjavi?A ukoliko ipak klupske strukture ostanu nepromijenjene, onda je vrijeme da se zapitamo da li je većinskom investitoru u naš klub bitniji njegov ego ili dobrobit kluba i da li su njegove namjere iskrene.
Ovim putem, po ko zna koji put, naglašavamo da namjera i želja Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i navijačke grupe Horde zla Sarajevo nikada nije bila i nikada neće biti da upravlja klubom i nameće nešto svoje ili nekoga svog, ali ono što nikada nećemo dozvoliti je da se identitet i renome našeg kluba narušava od strane bilo koga i bilo čega", piše u saopštenju.
Da pomognem, proziva se Mirvic zbog ega a sta je tacno problem navijacima koji stoje iza izjave sa Mirzom, zar nije bas taj ego?
Nije namjera da se namece svoje, problem je sto se srozava renome a bojkot zbog Mirze je od 9 januara, prije nego je vodio i jednu utakmicu?
- Grean
#38869 Re: Utakmice.
Anquilla wrote: ↑08/04/2023 08:20 Tek jutros preslusah Mirzinu izjavu.
Hajmo se sad prisjetiti koliko puta je Husref prozivao mlade igrace, Sabanovica, Pidru kad nije islo.Cvancika wrote: ↑08/04/2023 11:57 Kakvu istinu, direktni krivac za kamarenje igraca, direktni krivac sto nam se sva igra sovdi iskljucivo na individualni kvalitet. On proziva Serbecica za greske, a suti kad je u pitanju njegov sin koji je daleko najslabija karika u ekipi? I koji to normalan trener izdvaja pojedinca ispred kolektiva i krivi ga za kikseve? Svi koji to rade garantovano gube svlacionicu. I on zna da mu je otkaz samo pitanje dana jer je nula od trenera.
Nije opravdanje Mirzi ali eto da se nebi od nekog pravila sveta krava dok se nekom ko ti nije simpatican zamjeraju iste stvari. Ne kazem da citirani spadaju u iste.
Ali Mirzi veliki minus za ovo, to se ne radi. Isto sam napisao kad je Husref to radio. Serbecic pravi greske iz utakmice u utakmicu i kako je ranije promijenio golmana, poslao Vrsajevica na klupu tako je na njemu bilo da to isto uradi u ovom slucaju i da Traki sansu.
-
last mohicans
#38870 Re: Utakmice.
Ovako smo mi izgledali sinoc.
https://www.instagram.com/reel/CpdFsmPI ... JmNzVkMjY=
https://www.instagram.com/reel/CpdFsmPI ... JmNzVkMjY=
-
Anquilla
#38871 Re: Utakmice.
Grean wrote: ↑08/04/2023 15:08Anquilla wrote: ↑08/04/2023 08:20 Tek jutros preslusah Mirzinu izjavu.
Ne znam zasto bi ijedan trener smatrao da je u redu jednog igraca pomenuti ovako javno, i to jos kapitena, koji bu mu trebao jacati odnos sa ostatkom tima.Hajmo se sad prisjetiti koliko puta je Husref prozivao mlade igrace, Sabanovica, Pidru kad nije islo.Cvancika wrote: ↑08/04/2023 11:57 Kakvu istinu, direktni krivac za kamarenje igraca, direktni krivac sto nam se sva igra sovdi iskljucivo na individualni kvalitet. On proziva Serbecica za greske, a suti kad je u pitanju njegov sin koji je daleko najslabija karika u ekipi? I koji to normalan trener izdvaja pojedinca ispred kolektiva i krivi ga za kikseve? Svi koji to rade garantovano gube svlacionicu. I on zna da mu je otkaz samo pitanje dana jer je nula od trenera.
Nije opravdanje Mirzi ali eto da se nebi od nekog pravila sveta krava dok se nekom ko ti nije simpatican zamjeraju iste stvari. Ne kazem da citirani spadaju u iste.
Ali Mirzi veliki minus za ovo, to se ne radi. Isto sam napisao kad je Husref to radio. Serbecic pravi greske iz utakmice u utakmicu i kako je ranije promijenio golmana, poslao Vrsajevica na klupu tako je na njemu bilo da to isto uradi u ovom slucaju i da Traki sansu.
Ja se nisam ni našla, nisam od onih koji prizivaju Husrefa.
Hvala za rezultate, niko nikom dužan nije, završena priča Husref-FKS (nadam se zauvijek).
Ali je jedna razlika... Husref je "udarao" po mladim, koristio ih kao argument za loše rezultate i, kao bonus, mislio da gradi autoritet.
Mirza je direktno prozvao kapitena, dakle, što bi se reklo, "produženu ruku na terenu". Ne znam kako će ubuduće izgledati odnos trener-kapiten.
I još nešto, Mulalić na klupi...
Ako je zauzeo taj (pogrešan) stav da niko nema pravo na lošiju utakmicu, onda su još neki trebali na klupi biti.
Ovako izgleda da je izabrao starijeg desnog beka nauštb mlađeg, do sada boljeg, Akademca, da bi onda sina mo(r)gao staviti u prvu postavu zbog pravila U21.
-
missko
#38872 Re: Utakmice.
Nema pojma odakle Serbecic kapiten kad je Vrsajevic kapiten
- Grean
#38873 Re: Utakmice.
Pogledaj koliko je ovdje komentara bilo u toku i nakon Slobode sto ne ohladi Mulalica. Da nije, bilo bi sto nije.Anquilla wrote: ↑08/04/2023 15:53
I još nešto, Mulalić na klupi...
Ako je zauzeo taj (pogrešan) stav da niko nema pravo na lošiju utakmicu, onda su još neki trebali na klupi biti.
Ovako izgleda da je izabrao starijeg desnog beka nauštb mlađeg, do sada boljeg, Akademca, da bi onda sina mo(r)gao staviti u prvu postavu zbog pravila U21.
Svi imamo neko misljenje i uvijek ih ima koji misle da je trener negdje fulio. Sa Dizdarevicem je potrefio, sa Mulalicem nakon prve utakmice. Je li juce fulio za Vrsajevica, ne znam. Po meni trebao je hladiti Serbecica jer grijesi svaku ali to je jos jedno misljenje u nizu, mnogi bi nakon utakmice ako ne bi pobjedili rekli sto je.
-
last mohicans
#38874 Re: Utakmice.
Sto guraju sudije Borca protiv Zrinjskog, tricu popiše.
Kad si sila,ni sudija ti ne moze ništa.
-
missko
#38875 Re: Utakmice.
Ovo je logicno bilo da zamazu oci na onu lakrdiju od sinoc . Zrinjski im nije konkurent ni za sta i fol ovim penalom i sudjenjem su kupili dajos 2 tekme mogu sudije radit sta zele bez da neko kaze Vico stelilast mohicans wrote: ↑08/04/2023 20:49 Sto guraju sudije Borca protiv Zrinjskog, tricu popiše.Kad si sila,ni sudija ti ne moze ništa.