Nije ti luda ova teorija, nešto je trulo, samo ne zna se gdje.missko wrote: ↑05/04/2023 01:19Meni ona Klopova konferenvija za novinare gdje prica o vlasnicima i ovo vodjenje danasnje tekme livi kao da provocira otkaz jer vjerovatno zbog navijaca nezeli da sam omda otkaz kao napustajuci prvi brod koji toneAmiĐa_Idriz wrote: ↑04/04/2023 23:49 Još sam u nevjerici da je čovjek vadio Firmina i Darwina a Jotu ostavio full 90 minuta.
Jedino se mogu tješiti da ova dvojica nisu biti u potpunosti fit.
Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- no_sekirli
#66976 Re: Liverpool FC
- vaučer
#66977 Re: Liverpool FC
Zanimljiva utakmica za analizirati dubinu rupe u kojoj se nalazimo. Jer kad god pomisliš kako je problem jedno, problem ispadne nešto drugo (plus onaj prvi problem). Na jednu stranu ozbiljni problemi s ozljedama, katastrofalno odrađene pripreme za sezonu i evidentan umor, fizički i mentalni, od prošle sezone - ali vođenje utakmica i taktičke postave su također u debelom rasulu. Vrlo su rijetke utakmice ove sezone gdje smo, pod jedan - pripremili taktiku pravilno za protivnika kako bi iskoristili njihove slabosti i pod dva - pripremili taktiku kako bi adekvatno prikrili vlastite. A utakmice u kojima smo ostvarili obe točke, bilo od početka ili kroz taktičke/igračke izmjene su toliko rijetke da ustvari nisam siguran ima li ih ikako. Čak ni tamburanje Uniteda ne vidim kao takvu utakmicu, jer definitivno nismo prikrili vlastite rupe nego smo premostili taj problem kad su oni odustali od života nakon drugog gola.
Prije sinoćnje utakmice mogao bi reći da sam na papiru bio zadovoljan slijedećim: minutama za Jonesa (jer je veznjak koji ima obe noge i može trčati), povratkom Nuneza i odabirom Gomeza na beku (više kao refleksija na formu Arnolda). U stvarnosti - od početka utakmice je bilo jasno da Jones može pretrčati 100km i da svejedno neće nadoknaditi hektare prostora koje je Henderson ostavljao oko sebe, da je Nunez ubačen u postavu pro-forme, jer nije postojao nikakav plan da ga se konkretno iskoristi osim seljačkih nabijanja niz aut liniju - pa hajde ti trči srećo moja. Gomez je možda jedini koji je u osnovi odradio ono zbog čega je ubačen u postavu, iako ne bez grešaka, ali sveukupno prihvatljivo i dao bi mu start protiv Arsenala bez puno premišljanja.
Dakle od početka utakmice su jasna kao dan tri problema. Kao prvo Nunez je potpuno izoliran na krilu. Kao drugo vezni red je porozan u protivničkoj polu-tranziciji (kamoli u potpunom kontranapadu) i kao posljednje naši napadi su fokusirani na vrh šesnaesterca - inače poznato kao zona u kojoj je najlakše izraditi šansu i gol
, naročito za timove kojima se lopta odbija od noga i koji igraju brzinom prijateljske utakmice stokilaša na terenu iza škole. Plan je izgleda bio munjevitim akcijama Firmina i Jote kroz zonu između njihovog veznog reda i odbrane dovesti loptu blizu šesnaesterca i...... i šta jebote? Jer ni Bobby ni Jota nisu više munjeviti a u šesnaestercu ih svejedno nije nitko čekao. Nunez je na krilu, desno nema nikoga osim eventualno Henderson u nekom pokušaju osvajanja prostora za ubačaj, a u centru nikog nema. Jer ti je jebeni špic na jebenom krilu. Predator koji živi na ramenu zadnjeg odbrambenog ti je zakopan na krilu 80 minuta i zamjeniš ga prije nego si zamjenio Jotu koji umalo pa nije počeo plakati od nemoći da išta napravi. Dakle prvi problem nismo ni pokušali riješiti - riješili smo ga zamjenom Nuneza, to jest pomeli pod tepih. Drugi problem, Hendersonovu apsolutnu nemobilnost, koju ne bi prikrili prime Viera i Makelele - smo riješili kako? Nagradili smo ga s punih 90 minuta iako od najkasnije 50-te minute čovjek nije bio u stanju ni pogledom da isprati nogomet koji se dešava oko njega, a od 60-te se umjesto igrom zabavio deranjem na suigrače jer to još valjda može. A treći problem smo jednostavno nastavili ignorirati. Salah je zamjenio Nuneza u ulozi izoliranog krila, napadi su se nastavili u srce odbrane gdje je Gakpo trebao otvoriti prostor između 3-6 igrača i..... i šta?
Ja iskreno ne znam šta. Jer ništa u sinoćnjem vođenju utakmice nema nikakvog smisla. Nismo reagirali niti na jedan jasan problem, nismo izmjenili značajno ništa u pristupu utakmici - nastavili smo udarati glavom u zid, forsirajući jedan te isti uzaludni pristup - kao nekad kad si imao jedanaest gladnih tigrova koji su mogli okrenuti svaku utakmicu. Sve je kao nekad. Sve se igra kao nekad. Ali tigrova više nema. Polusljepi mačići i olinjale debele uličarke se vucaraju pod nogama a Klopp kucka bijelim štapom i šalje ih u boj.
Prije sinoćnje utakmice mogao bi reći da sam na papiru bio zadovoljan slijedećim: minutama za Jonesa (jer je veznjak koji ima obe noge i može trčati), povratkom Nuneza i odabirom Gomeza na beku (više kao refleksija na formu Arnolda). U stvarnosti - od početka utakmice je bilo jasno da Jones može pretrčati 100km i da svejedno neće nadoknaditi hektare prostora koje je Henderson ostavljao oko sebe, da je Nunez ubačen u postavu pro-forme, jer nije postojao nikakav plan da ga se konkretno iskoristi osim seljačkih nabijanja niz aut liniju - pa hajde ti trči srećo moja. Gomez je možda jedini koji je u osnovi odradio ono zbog čega je ubačen u postavu, iako ne bez grešaka, ali sveukupno prihvatljivo i dao bi mu start protiv Arsenala bez puno premišljanja.
Dakle od početka utakmice su jasna kao dan tri problema. Kao prvo Nunez je potpuno izoliran na krilu. Kao drugo vezni red je porozan u protivničkoj polu-tranziciji (kamoli u potpunom kontranapadu) i kao posljednje naši napadi su fokusirani na vrh šesnaesterca - inače poznato kao zona u kojoj je najlakše izraditi šansu i gol
Ja iskreno ne znam šta. Jer ništa u sinoćnjem vođenju utakmice nema nikakvog smisla. Nismo reagirali niti na jedan jasan problem, nismo izmjenili značajno ništa u pristupu utakmici - nastavili smo udarati glavom u zid, forsirajući jedan te isti uzaludni pristup - kao nekad kad si imao jedanaest gladnih tigrova koji su mogli okrenuti svaku utakmicu. Sve je kao nekad. Sve se igra kao nekad. Ali tigrova više nema. Polusljepi mačići i olinjale debele uličarke se vucaraju pod nogama a Klopp kucka bijelim štapom i šalje ih u boj.
- BHF_Manijak
#66980 Re: Liverpool FC
S ovim kolom je prica o Ligi prvaka zavrsena prica. Nek se nose u picku materinu vise. Bas ce biti zanimljivo koga ce privuci na ljeto s ovom kurcevom sezonom...
-
missko
#66981 Re: Liverpool FC
Dovest Nagelsmana i pustit Klopa u Real i laganini
- Gandalf
#66982 Re: Liverpool FC
Nije ti ta loša, mislim da je projekat sa Kloppom završen, volio bih da griješim, da još ima vatre i u Kloppu i u ekipi i u upravi, pa da se sljedeće sezone zaganja još jednom titula. Međutim imam osjećaj da će sa Kloppom sljedeća sezona biti bitter end i to podobro bitter.
Novi trener sa nekoliko novih igrača bi sigurno na Anfield donio nešto novo i svježe + Anfield je kudikamo više frendly prema novim facama od Bayerna, koji zahtjeva titulu iste sekunde nakon potpisa ugovora.
- vaučer
#66983 Re: Liverpool FC
Mislim da nema smisla ni razmišljati o odlasku Kloppa dok se ne osvježi vezni red. Budu li imali napokon dovoljno trke u veznom redu i opet se guše i gube od davljenika - ok, razmatrati novog trenera. Ali do tad je Klopp zadnja stavka koju bi gledao. Nek se fokusiraju na nove igrače ali prvenstveno na osvježenje trenerskog i fitnes tima (koji su usrali ovu sezonu neviđeno), dovođenje DOF-a koji ima kohezivnu viziju i naravno otpuštanje ili prodaju brda igrača koji više ne doprinose ničemu. Dakle utegni backroom tim, osvježi vezni red pa da vidimo gdje smo.
- AmiĐa_Idriz
#66984 Re: Liverpool FC
vaučer wrote: ↑06/04/2023 10:42 Mislim da nema smisla ni razmišljati o odlasku Kloppa dok se ne osvježi vezni red. Budu li imali napokon dovoljno trke u veznom redu i opet se guše i gube od davljenika - ok, razmatrati novog trenera. Ali do tad je Klopp zadnja stavka koju bi gledao. Nek se fokusiraju na nove igrače ali prvenstveno na osvježenje trenerskog i fitnes tima (koji su usrali ovu sezonu neviđeno), dovođenje DOF-a koji ima kohezivnu viziju i naravno otpuštanje ili prodaju brda igrača koji više ne doprinose ničemu. Dakle utegni backroom tim, osvježi vezni red pa da vidimo gdje smo.
Kakav novi trener, ko ima da je upgrade na Kloppa? Apsolutno niko.
Naravno, nisam za šutanje mrtvog konja do iznemoglosti, ali nije Klopp još toliko posustao. Prizivali su se otkazi i prije dvije godine, pa smo prošle sezone imali jednu od najboljih sezona u ovom vijeku. Ova sezona je anomalija, i ovog ljeta treba te anomalije ispravljati i tu usmjeriti svu postojeću energiju.
- AmiĐa_Idriz
#66985 Re: Liverpool FC
Mrzim ove turneje po Aziji.
- no_sekirli
#66987 Re: Liverpool FC
Dodje Lampard, zaboravite Mounta.
- AmiĐa_Idriz
#66988 Re: Liverpool FC
BHF_Manijak wrote: ↑03/04/2023 09:20 Zar nije bila prica da ce do kraja mjeseca zvanicno odlucit sta i kako dalje?
Istovremeno Španci pišu da se Real definitivno povukao, kako sam i očekivao.
- AmiĐa_Idriz
- drug_profi
#66990 Re: Liverpool FC
Ja sam otprilike sam skontao da Liverpul utice na moj privatni zivot i na moje emocije i sam sam odlucio da ne gledam vise utakmice.
Real, Siti, Čelzi nisam gledao. Ni minutu. Vjerovatno ću uspjeti da odolim i u nedelju.
- vaučer
#66991 Re: Liverpool FC
Sekiraju me utakmice kad nešto imaš izgubiti. Nema više takvih ove sezone, mogu sve s mirom gledati.
- BHF_Manijak
#66992 Re: Liverpool FC
Isto... Jede me kad se za nesto igra. Ova sezona mi nekad od sredine januara samo onako na kurac ide, ali da je emotivno prozivljavam kao proslu npr. - jok vala.
Iznerviram se ja tu i tamo radi glupog poteza, 9865. povrede nekog igraca, kiksa odbrane, ali ni blizu kao kad je sezona "vruca" i za nesto se igra...
- vaučer
#66993 Re: Liverpool FC
Nakon poraza u finalu LP, tri sedmice nisam bio dobar. Ovo sad je sve hibernacija do naredne sezone.
- drug_profi
#66994 Re: Liverpool FC
Mene je unistilo zadnje kolo. Jbt anamo oni gube 0:2, 70 i neka minuta.
Tebi fali jedan gol za titulu i imas 20 minuta da ga zabijes.
I onda oni tamo natrpaju za nekoliko minuta tri komada, pa kako majkumujebem....
kako ostati pri sebi.
I kako je tek bilo igracima.
Zabili su za 2:1 misleci da je to titula dok im sa tribina nisu signalizirali...
I onda par dana poslije, finale.
Malikice si bolji, imas sanse, suteve... a lik brani sve moguce i nemoguce i onda ti ga zavuku bezveze.
Tebi fali jedan gol za titulu i imas 20 minuta da ga zabijes.
I onda oni tamo natrpaju za nekoliko minuta tri komada, pa kako majkumujebem....
I kako je tek bilo igracima.
Zabili su za 2:1 misleci da je to titula dok im sa tribina nisu signalizirali...
I onda par dana poslije, finale.
Malikice si bolji, imas sanse, suteve... a lik brani sve moguce i nemoguce i onda ti ga zavuku bezveze.
- BHF_Manijak
#66995 Re: Liverpool FC
To zadnje kolo me bas dotuklo. Ne toliko Liga prvaka koliko ona fuckimg 3 gola za 6 minuta... Ono je bas za mozdanog. Mjesecima me drzalo.
Da su ih od starta naguzili 4:0 pa hajde, lakse covjeku, ali onaj scenarij je za mrtvacnice...
Da su ih od starta naguzili 4:0 pa hajde, lakse covjeku, ali onaj scenarij je za mrtvacnice...
- AmiĐa_Idriz
#66996 Re: Liverpool FC
Mene vala nije. Nakon 2-0 Ville bio sam ubijeđen da ovi okreću, jer ipak to smo mi. Veće bi nam šanse dao na 0-0 Ville. Ja sam prošlu sezonu poravnio nakon utakmice na Emptyhadu, mi smo ono morali uzeti za titulu. I Tottenham naravno.
Prošle sezone mi je više Real ostavio teškog i gorkog traga. Posebno jer sam se danima pred utakmicu plašio upravo onakvog scenarija kakav se i desio.
Prošle sezone mi je više Real ostavio teškog i gorkog traga. Posebno jer sam se danima pred utakmicu plašio upravo onakvog scenarija kakav se i desio.
- AmiĐa_Idriz
#66997 Re: Liverpool FC
A najgore od svega je meni što je tek april mjesec a mi bukvalno ni za šta ne igramo. Užas, fijasko, to je najgore od svega. Prva sezona kako je Klopp tu da mi imamo ulogu Fulhama i Leedsa. Tužno.
- Gandalf
#66998 Re: Liverpool FC
prva, za sada 
- no_sekirli
#67000 Re: Liverpool FC
Nema Virgila na ovoj fotki za najavu. Nije valjda i dalje na neplacenom?