Citajuci tvoj mozak uci da razmislja,propituje i da formulise recenice i obogacuje izrazavanje i sve ostalo.Entropio wrote: ↑06/04/2023 21:22Pravo znanje se ne stice iz knjiga nego iz sirovog zivota. Vise ces nauciti na kafi sa nekim ko je prosao sito i reseto u zivotu nego iz knjiga nekog wannabe nobelovca. Znanje je veoma bitno, ali primjenjivo znanje koje ce ti omoguciti da ostvaris sve svoje snove. A znanje tipa koliko krugova ima u Danteovom Paklu ili koje godine su bili krstaski ratovi... koga boli kara.zippoo87 wrote: ↑06/04/2023 20:29 I ja krenu da reagujem ali evo preduhitriste me...znaci lik je trol i to los trol
Govori o knjigama da su smece ...znaci njemu je i znanje smece,nebitno.
@Truba ...imam i ja nekih knjiga...trebam ti uslikati pa poslati slike,da vidim ima li sta vrijedno milju KM u mojoj kolekciji![]()
Nego, On topic... Truba, samo uzimaj levate i ostvaruj profit.![]()
Imamo prakticno znanje,to je ovo sto ti govoris i formalno obrazovanje,ono koje se stice iz knjiga.
A da bi bio pismen a i sposoban u danasnje vrijeme,treba ti oboje...jer danas ne postoji posao na kojem ces zaraditi penziju pritiskajuci 40 godina jedno dugme i to je dovoljno da naucis i rahat si.
A u knjigama imas milion tema i oblasti koje ljudi citaju...nisu sve lektire ili beletristika ili nesto sto je "nebitno".
Ja sam od 2009. do 2016. svaki dan kupovao i citao novine i iako su novine ono dnevne teme,vokabular mi je bio toliko obogacen i koristio sam neke rijeci u izrazavanju koje sada ne mogu ni da se sjetim,jer vise ne citam toliko a mogu samo zamisliti vokabular u ljudi koji citaju na dnevnoj bazi...razvaljuju.
Ako ne vjerujes,probaj pa ces se iznenaditi.