Super eto glasaj ti prvi van svog tora.mirsek wrote: ↑07/04/2023 14:51Znaci kriterij vecinske podrske u nekom toru ?_BataZiv_0809 wrote: ↑07/04/2023 14:36 Jedna strana ima vecinsku podrsku svog glasackog tijela. Druga nema.
I to je jedini kriterij, a ne UZPovi.
Dobro vas je vise ofirni ste.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#92551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hakiz
#92552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako sam te dobro razumio, zapad postavi trojku da ostvari svoje interese, ne interese građana BiH, a građani BiH to trebaju pozdraviti, podržati i dat iglasove i drugu podršku trojci. I to nazivaš odrastanjem?kamberovica polje wrote: ↑07/04/2023 16:08Dobrodošao u svijet odraslih.palermo wrote: ↑07/04/2023 16:06
Naravno. Al ovo pljuvanje u facu zapravo znaci sve dotle dok u potpunosti igras po njihovim pravilima I u skladu sa njihovim interesima, pri cemu tvoji interesi su potpuno nevazni. Dakle, razlog zasto ambasade toliko zarko zele trojku je........pogodi![]()
P.S pare nisu neki veliki problem, mi smo toliko mali da to sto ovdje potrose je baksis konobarima za par vecera njihove elite
Kažu ljudi da je potrebno zauvijek sačuvati dijete u sebi, ne dozvoliti da se izgubi.
Naime, postane se ciničan kada ga izgubiš.
-
sajber87
#92553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Politicki gluhom i slijepom objasnjavati nema neki efekat, buducnost ce ti pokazati a ako imas mrvu dobre namjere priznaces svoje zablude , a ako si bot nastavices po staroj mantri.velikonja wrote: ↑07/04/2023 16:08ti i dalje nstravljas svoju mantru...svi mi smo glupi i ne gledamo unaprijed, da ne razumijemo tokove, kurce palce
sta je za tebe unaprijed matere ti..eo kad smit kaze "trogodisnja opsada sarajeva"...za tebe je gledanje unaprijed da cemo dogodine svjedociti da je opsada bila dvogodisnja..jednogodisnja....nije je uopste bilo
-
Hakiz
#92554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo da Šmit prije neki dan nije primjerom iz Njemačke pokazao Lendi da imati većinu zapravo ne mora značiti ništa.
-
palermo
#92555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci, ti mislis da mi trebamo u potpunosti zanemariti svoje interese, I u potpunosti slijediti interese pojedinih dijelova t,v zapadne elite. OK, to je legitiman stav, cak bih rekao, mnogo logicniji od ovoga sto nam se potura od trojke. Samo to treba naglas izreci, jasno I razumljivo.kamberovica polje wrote: ↑07/04/2023 16:08Dobrodošao u svijet odraslih.palermo wrote: ↑07/04/2023 16:06
Naravno. Al ovo pljuvanje u facu zapravo znaci sve dotle dok u potpunosti igras po njihovim pravilima I u skladu sa njihovim interesima, pri cemu tvoji interesi su potpuno nevazni. Dakle, razlog zasto ambasade toliko zarko zele trojku je........pogodi![]()
P.S pare nisu neki veliki problem, mi smo toliko mali da to sto ovdje potrose je baksis konobarima za par vecera njihove elite
Ja se ne slazem sa takvim stavom, al ga recimo mogu razumjeti.
- mirsek
#92556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Glasao, za Zeljka, on ne predstavlja bosnjake.
-
sajber87
#92557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
velikonja
#92558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sajber87 wrote: ↑07/04/2023 16:14Politicki gluhom i slijepom objasnjavati nema neki efekat, buducnost ce ti pokazati a ako imas mrvu dobre namjere priznaces svoje zablude , a ako si bot nastavices po staroj mantri.velikonja wrote: ↑07/04/2023 16:08
ti i dalje nstravljas svoju mantru...svi mi smo glupi i ne gledamo unaprijed, da ne razumijemo tokove, kurce palce
sta je za tebe unaprijed matere ti..eo kad smit kaze "trogodisnja opsada sarajeva"...za tebe je gledanje unaprijed da cemo dogodine svjedociti da je opsada bila dvogodisnja..jednogodisnja....nije je uopste bilo
ma takoeee, 12 point...ja imam lose namjere, u pravu si
edit: ja barem nisam ni u cijoj gooozici, pa i vidim i cujem. a i ti ces i progledati i poceti cuti, cim...
Last edited by velikonja on 07/04/2023 16:22, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#92559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sada da ja tebi kao trebam objasnjavati razliku izmedju politike i ekonomije. To vec prelazi u domen zajebancije. Niko se nece ni pocesati sto nam dolaze kineske firme da prave infrastrukturu, sto da imamo potencijala bi mogli ili proizvoditi tamo ili plasirati proizvode tamo, ali politika je vec druga prica. Mislim ono fakat, treba li se dokazivati koga Ameri smatraju najvecim neprijateljem (usputbudireceno, da ne odemo predaleko, ali je pravo zanimljivo kako su i prije a pogotovo poslije Ukrajine Ameri prekrizili Ruje kao ozbiljnu prijetnju, dok su se ovi levati busali u prsa i pricali o srpskom, pardon ruskom LisabonuHakiz wrote: ↑07/04/2023 16:03Ako ne smeta američkim i dugim zapadnim kompanijama koje u Kini prave svoje proizvode da budu partneri KP Kine (ne bi dobile dozvole ni one ni kineske kompanije koje za te zapadnjake rade bez tog partnerstva), zašto bi drugima bilo antizapadno?GandalfSivi wrote: ↑07/04/2023 15:32
Je li tebi ideja o partnerstvu sa KP Kine (koju Amerika smatra najvecim neprijateljem na planeti) antizapadno?
-
BAK-eV
#92560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
svi mi=muslimani
Zar ti mislis, da postoji bilo koji drugi kriterij osim vjerskog na ovom prostoru, gdje se pocjepalo Rimsko carstvo na Vatikan versus Bizant tj. katolicanstvo versus pravoslavlje.
Stratezi tako gledaju a ti gledaj u partijsku knjizicu.
- Tananarive
#92561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vjerovatno treba iskopat alju sa kovača preparirat govno i vratiti za predsjednika dok ne struhne u prah da sdooooši mogu konačno kolektivno da svrše na sanu idola imVelkoski wrote: ↑07/04/2023 15:30Među Bošnjacima je već 30 godina prokleptomanska stranka, meni fakat nije jasno kako možeš braniti bilo šta što su uradili od kraja rata ili uopšte i porediti s bilo čim.
Dodik nije tu od jučer, nije ni Čović, ne znam šta su ovi tvoji uradili da ojačaju državu svih ovih godina? Šta uopšte misliš da je rješenje za političku situaciju u Bosni?![]()
-
lavic
#92562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemam cuku pa nisam upucen u tematiku. Sto se tice trojke samo postujem Kemu Ademovica, ostali u NiP-u su samo zbog stolica ( vidi pod nastavnik tlelesnog). A SDP izgleda kao Monty Payton show ili kao Troter family, cast par izuzetaka, ali samo PAR.sajber87 wrote: ↑07/04/2023 16:10Gleda se samo konacan rezultat, sta mislis da treba uraditi ćuki koji laje a ne ujeda, mislis da bi trebalo stati pored i lajati uporedo sa njim ili pustiti da se izlaje jer nema efekta nikakvog, naprotiv. SDP NIP I NS zajedno su stranke koje su svoje razlike zanemarile i ujedinile da pokusaju promjeniti stanje u drzavi, naravno uz pomoc zapadnih saveznika
A zapad da zeli promjeniti stanje u drzavi nebi radio ovo vec nesto potpuno drugo.
A slazem se da dosadasnja vlast je ogranicena kao balkon, a vidik doseze samo do susjednog.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#92563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- kamberovica polje
#92564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, nego treba bit svjestan gdje si u hranidbenom lancu svjetske politike i gdje se geografski nalaziš i onda probat izvuć maksimum iz toga. Međutim, ovo su stvari o kojima je "vodeća patriotska stranka" trebala razmišljat prije 3 decenije, a ne sad ih vadit iz prašnjave ladice kad vlast izmiče pod nogama.palermo wrote: ↑07/04/2023 16:17Znaci, ti mislis da mi trebamo u potpunosti zanemariti svoje interese, I u potpunosti slijediti interese pojedinih dijelova t,v zapadne elite. OK, to je legitiman stav, cak bih rekao, mnogo logicniji od ovoga sto nam se potura od trojke. Samo to treba naglas izreci, jasno I razumljivo.
Sad kad su se potrošili svi krediti i kad je svijet nikad polarizovaniji samo se može ublažiti šteta, a ublažit se NE MOŽE s onima koji su je napravili.
Ne može i tačka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#92565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo ti je ko da sa kamenom spoticanja hoces na zelenu granu. Ista skola, ista retorika, isti sofizmi, isti Gish Gallop, sve isto....kamberovica polje wrote: ↑07/04/2023 16:25Ne, nego treba bit svjestan gdje si u hranidbenom lancu svjetske politike i gdje se geografski nalaziš i onda probat izvuć maksimum iz toga. Međutim, ovo su stvari o kojima je "vodeća patriotska stranka" trebala razmišljat prije 3 decenije, a ne sad ih vadit iz prašnjave ladice kad vlast izmiče pod nogama.palermo wrote: ↑07/04/2023 16:17
Znaci, ti mislis da mi trebamo u potpunosti zanemariti svoje interese, I u potpunosti slijediti interese pojedinih dijelova t,v zapadne elite. OK, to je legitiman stav, cak bih rekao, mnogo logicniji od ovoga sto nam se potura od trojke. Samo to treba naglas izreci, jasno I razumljivo.
Sad kad su se potrošili svi krediti i kad je svijet nikad polarizovaniji samo se može ublažiti šteta, a ublažit se NE MOŽE s onima koji su je napravili.
Ne može i tačka.
-
Hakiz
#92566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne. Pokazao je na primjeru da i kada imaš 48 % opet odeš u opoziciju.
A to znači, da koliko god je legitimna borba trojke da sa HDZ i još nekoliko strana u Federaciji, kao i sa HDZ, SNSD i još nekoliko stranaka na državi bude u vlasti, toliko je legitimna borba SDA da ostvari koaliciju sa SDP i HDZ.
Otkud uopšte ideja da bi se SDA trebala predati bez borbe? Sve dok postoji način da ostvare svoje, imaju pravo da se bore. Štaviše, moraju, bila bi uvreda i za Ustav i ostale propise i običaje da neko odluči da ih neće upotrijebit iu svoju korist. Sve dok Ustav i bilo koji propis dozvoljavaju SDA da nešto napravi, neka pravi. Krivi su Ustav i propisi ne oni koji ih koriste. Ne možeš nekoga krivit što korist iUstav kako je napisan, zar ne?
A nećeš vjerovati, ja sam protivnik SDA.
Znači, imaš trojku sa jedne i SDA sa druge strane brvna koji neće da se pomjere. Ne možeš ni jedu stranu, ili možeš obje strane, jednako kriviti što ne žele da propuste onu drugu. Sve dok je u okviru Ustava, propisa itd, ne možeš ih kriviti.
Apelovanje na savjest je šuplja priča.
Eto, imala je juče trojka sa HDZ priliku da promijeni Ustav i riješi situaciju.
I šta bi?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#92567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je crnjak i to žešči... jesu nas navukli sdO i sateliti, sve foll gradjanska a ono fildzan bosnjačka.
Last edited by pici on 07/04/2023 16:32, edited 1 time in total.
-
palermo
#92568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedna je stvar, ne moze se sa onim koji dosada cinili stetu. Mogli bi se naci oko toga.kamberovica polje wrote: ↑07/04/2023 16:25Ne, nego treba bit svjestan gdje si u hranidbenom lancu svjetske politike i gdje se geografski nalaziš i onda probat izvuć maksimum iz toga. Međutim, ovo su stvari o kojima je "vodeća patriotska stranka" trebala razmišljat prije 3 decenije, a ne sad ih vadit iz prašnjave ladice kad vlast izmiče pod nogama.palermo wrote: ↑07/04/2023 16:17
Znaci, ti mislis da mi trebamo u potpunosti zanemariti svoje interese, I u potpunosti slijediti interese pojedinih dijelova t,v zapadne elite. OK, to je legitiman stav, cak bih rekao, mnogo logicniji od ovoga sto nam se potura od trojke. Samo to treba naglas izreci, jasno I razumljivo.
Ne može i tačka.
Druga je stvar pristati biti sluga tudjih interesa I to predstavljati kao napredak. Oko toga se necemo sloziti.
Last edited by palermo on 07/04/2023 16:33, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#92569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet agresivno misionarenje strastvenih kolekcionara osjećaja popišanosti. A stvari su vrlo jednostavne.
Logično je da vjerovanje u SDF propagandu izaziva osjećaj popišanosti.
Baš kao što je logično da postoje ljudi koji vjeruju činjenicama i ne osjećaju se popišano.
Nema to veze sa manjkom/viškom patri(J)otizma.
Logično je da vjerovanje u SDF propagandu izaziva osjećaj popišanosti.
Baš kao što je logično da postoje ljudi koji vjeruju činjenicama i ne osjećaju se popišano.
Nema to veze sa manjkom/viškom patri(J)otizma.
- mirsek
#92570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam da je tesko prihvatiti, torovska paradigma.
- mirsek
#92571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
geoxx
#92572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zeljko predstavlja sve dobre ljude u ovoj zemlji bez obzira na naciju, vjeru i velicinu cune, bar je to intencija. To sto njegovu dobru namjeru prepoznaju dominantno ljudi koji sudijama koji su osudili Novalica psuju mater vlasku, nije njegova krivica. 
- kamberovica polje
#92573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ova zemlja je sašivena od strane stranaca i sukladno stranom interesu. Naše su plemenske vođe dale potpis na dokument kojim se omogućava stranom faktoru djelovanje u ovoj državi, na dobro ili na loše. Dok se navedeno ne promijeni, podložni smo tom istom faktoru. S obzirom na to da je danas svijet podijeljen na otvorene pro Ruse, prikrivene pro Ruse i otvorene anti Ruse izbor nam je kakav? S kojim diplomatskim tradicijama i izgrađenim odnosima raspolažemo na tom anti ruskom zapadu?palermo wrote: ↑07/04/2023 16:32Jedna je stvar, ne moze se sa onim koji dosada civilization stetu. Mogli bi se naci oko toga.kamberovica polje wrote: ↑07/04/2023 16:25
Ne, nego treba bit svjestan gdje si u hranidbenom lancu svjetske politike i gdje se geografski nalaziš i onda probat izvuć maksimum iz toga. Međutim, ovo su stvari o kojima je "vodeća patriotska stranka" trebala razmišljat prije 3 decenije, a ne sad ih vadit iz prašnjave ladice kad vlast izmiče pod nogama.
Ne može i tačka.
Druga je stvar pristati biti sluga tudjih interesa I to predstavljati kao napredak. Oko toga se necemo sloziti.
Osim toga, gdje je ta diplomatija bila zadnjih godina da ispipa i da objelodani strani (zapadni) interes? Osim rekla-kazala teorija zavjere nemamo ništa.
Samo nagađanja.
-
palermo
#92574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto bi se reklo postoje ljudi prve klase I oni iz podruma. Ovi iz podiums glasaju za Zeljka.
-
palermo
#92575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve je to ok, samo nema puno veze sa onim sto sam ja napisao.kamberovica polje wrote: ↑07/04/2023 16:38Ova zemlja je sašivena od strane stranaca i sukladno stranom interesu. Naše su plemenske vođe dale potpis na dokument kojim se omogućava stranom faktoru djelovanje u ovoj državi, na dobro ili na loše. Dok se navedeno ne promijeni, podložni smo tom istom faktoru. S obzirom na to da je danas svijet podijeljen na otvorene pro Ruse, prikrivene pro Ruse i otvorene anti Ruse izbor nam je kakav? S kojim diplomatskim tradicijama i izgrađenim odnosima raspolažemo na tom anti ruskom zapadu?
Osim toga, gdje je ta diplomatija bila zadnjih godina da ispipa i da objelodani strani (zapadni) interes? Osim rekla-kazala teorija zavjere nemamo ništa.
Samo nagađanja.