BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

zrakomlat

#8526 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Juče mi rekoše u eronetu, da kad istekne i ugasi se preneseni broj zbog nekorištenja, kratko nakon toga kod njih bude u evidenciji i onda ga vrate matičnom operateru, iz kojeg je prenesen. Zanimljivo.
fusion_ba

#8527 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

Naravno jer ne može Eronet izdati broj sa 061 ili 065
Idemedosumom

#8528 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Idemedosumom »

Izgleda da onaj online obrazac za prijenos broja u Novotel nije funkcionalan. Sve sam popunio, i poslao, nije izbacivalo gresku, nikakav error message. Kada sam ih mailom pitao, nisu zaprimili moj zahtjev.

Mozda je i do mog browsera... ali je uvijek sigurnije poslati email :D
Sanjarko

#8529 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ne radi nesto 4G od Haloo telekoma danas ili mozda cak i danima na podrucju Zenice. Pa imam pitanje u vezi BH telekoma na koji bi se prebacio. Prenosi li se nepotroseni potkovni promet, data podatci u sljedecih 10 dana. Uzeo bi onu opciju 9 KM, 10 dana ili nesto slicno. Skuplje bi me izaslo 5 KM ali mi brzina i stabilnost neta treba radi svega od igrice do utakmica.
dend

#8530 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dend »

Sanjarko wrote: 05/04/2023 21:56 Ne radi nesto 4G od Haloo telekoma danas ili mozda cak i danima na podrucju Zenice. Pa imam pitanje u vezi BH telekoma na koji bi se prebacio. Prenosi li se nepotroseni potkovni promet, data podatci u sljedecih 10 dana. Uzeo bi onu opciju 9 KM, 10 dana ili nesto slicno. Skuplje bi me izaslo 5 KM ali mi brzina i stabilnost neta treba radi svega od igrice do utakmica.
Internet količina se prenosi pod uslovom da se aktivira isti dokup i prije isteka istog.
Sanjarko

#8531 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dend wrote: 05/04/2023 22:28
Sanjarko wrote: 05/04/2023 21:56 Ne radi nesto 4G od Haloo telekoma danas ili mozda cak i danima na podrucju Zenice. Pa imam pitanje u vezi BH telekoma na koji bi se prebacio. Prenosi li se nepotroseni potkovni promet, data podatci u sljedecih 10 dana. Uzeo bi onu opciju 9 KM, 10 dana ili nesto slicno. Skuplje bi me izaslo 5 KM ali mi brzina i stabilnost neta treba radi svega od igrice do utakmica.
Internet količina se prenosi pod uslovom da se aktivira isti dokup i prije isteka istog.
Hvala. Cudno. Chrome mi mjeri dobru brzinu. Oko 50/45, a Mozilla losu 30/25.
Refik4

#8532 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Refik4 »

Sanjarko wrote: 05/04/2023 22:41
dend wrote: 05/04/2023 22:28

Možda se Mozilla spoji na neki dalji server. Provjeri lokacije servera i ping ...
akcija007

#8533 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by akcija007 »

Ja cekam da dobijem.i odmah platim martovski racun BHT i da se migriram na m tel
Sanjarko

#8534 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Refik4 wrote: 05/04/2023 22:48
Sanjarko wrote: 05/04/2023 22:41

Možda se Mozilla spoji na neki dalji server. Provjeri lokacije servera i ping ...
Pise Grude na oba. Sad ne znam provjeriti gdje se Mozilla spaja. Nije mi ni u emulatoru bila bas sjajna brzina, sad vec jest okej. Oko 45/40.
Dr Kova

#8535 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dr Kova »

Ja sam prešao na Novotel, 12,5 KM prvu godinu plaćam. Zadovoljan sam kvalitetom mreže i signala.
akcija007

#8536 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by akcija007 »

@dr kova mozes li reci iz kojeg si grada i gdje se obicno kreces , da li si svugdje pokriven signalom kuda si se kretao ?
Dzontra_Volta

#8537 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

bogata_sirotinja wrote: 03/04/2023 14:18 @Dzontra_Volta
Ako ti je istekla ugovorna obaveza od 12/24 mjeseca kod BHT-a, otidji kod njih u poslounicu i kaži da ti izdaju potvrdu o izmirenim dugovanjima radi prenosa broja u drugu mrežu (svi računi do tog momenta ti moraju biti izmireni).
Kada dobiješ tu potvrdu, sa njom ideš u poslovnicu novotel-a ili je daješ agentu prodaje novotel-a.
Broj ti je sve vrijeme aktivan i sve dok ti se broj ne prenese u novotel (3-7 radnih dana od dana podnošenja zahtjeva), možeš koristiti paket na pretplati koji imaš kod BHT-a. Naravno, dobićeš još jedan račun od BHT-a bez obzira što si dobio potvrdu o izmirenim dugovanjima. Dakle, dobićeš račun srazmjerno broju dana koliko si još koristio uslugu BHT-a dok ti broj nije prenesen u novotel.

Imaš i opciju da u BHT-u raskineš pretplatu i predješ na Ultru(dopuna). Mislim da tada dobijaš novu sim karticu sa novim PIN i PUK kodom. Tada možeš sa tim PUK kodom preći na novotel i uzeti pretplatu. U ovom slučaju ti ne treba potvrda o izmirenim dugovanjima, nego samo PUK kod.
Koliko traje ovaj prelazak na Ultru?
Danas otišao u poslovnicu BH Telecoma, podnio zahtjev za potvrdu o izmirenim dugovanjima. Dobio nekakav papir s kojim sutra popodne moram ponovo doći da platim račun za ovih 6-7 dana aprila, a onda će mi ta potvrda biti gotova za 3-4 radna dana (srijeda-četvrtak). Znači 6-7 dana za glupu potvrdu.
Refik4

#8538 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Refik4 »

Trebalo je bit gotovo odmah i odmah da platiše tih 6-7 dana ili da ti dođe račun da platiš.
Dzontra_Volta

#8539 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

Refik4 wrote: 06/04/2023 20:57 Trebalo je bit gotovo odmah i odmah da platiše tih 6-7 dana ili da ti dođe račun da platiš.
Valjda je ovo način da te zadrže još koji dan na svom računu.
Ali eto, nije žurba. Samo mi mrsko 3 puta ići u poslovnicu.
bogata_sirotinja

#8540 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bogata_sirotinja »

@Dzontra_Volta
Zašto pitaš koliko traje prelazak na Ultru ako si tražio potvrdu o izmirenim dugovanjima kako bi prenio postpaid broj u drugu mrežu na postpaid?
Malo si konfuzan... Ako prelaziš na Ultru, tada raskidaš postpaid ugovor i ne treba ti (ne dobijaš potvrdu o izmirenim dugovanjima).

Ja ako dobro shvatam, ti si ipak tražio da te prebace na Ultru, te si podnio zahtjev za raskid postpaid ugovora. Zbog toga raskida ugovora, ti već sutra plaćaš ovih nekoliko dana aprila koliko si koristio uslugu... E sad, ako je ovako kako sam ja shvatio, ti bi već sutra trebao biti na Ultri i dobiti na papiru PIN, PUK, serijski broj kartice (to ti se zove korisnički list) i na njemu piše da si ti Ultra (dopuna) korisnik.

Hajd' malo pojasni šta si tražio od njih? Potvrdu o izmirenim dugovanjima ili da te prebace na Ultru? Jedno i drugo ti nije potrebno...
Dzontra_Volta

#8541 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

Tražio sam potvrdu o izmirenim dugovanjima radi prelaska na drugog operatera. I procedura je duga cca 6-7 dana, kako sam opisao.
Pitao sam koliko vremena treba da se prebaciš na Ultru, kontajuci da je to možda brži proces, pa da onda poništim ovaj zahtjev za potvrdu o izmirenim računima.
Mrvice_ba

#8542 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Mrvice_ba »

Ja otisao u telekom, raskino ugovor, vratio se na ultru. Dobio potvrdu. Otisao u novotel i za tri dana mi blokirana bht kartica. Novotel aktivna.

Nisam platio nista, hamsa fulila neki dan platio februar racun, za nekoliko dana marta cekam racun.
Idemedosumom

#8543 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Idemedosumom »

Stigle Novotel kartice prekjucer. Čekamo da ove bh telekomove prestanu raditi :bih:
ing-ecc

#8544 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ing-ecc »

Dzontra_Volta wrote: 07/04/2023 00:05 Tražio sam potvrdu o izmirenim dugovanjima radi prelaska na drugog operatera. I procedura je duga cca 6-7 dana, kako sam opisao.
Pitao sam koliko vremena treba da se prebaciš na Ultru, kontajuci da je to možda brži proces, pa da onda poništim ovaj zahtjev za potvrdu o izmirenim računima.
Prelazak na Ultru je trenutno, jos dok si na salteru. Dobijes zahtjev d a potpises, ne dobijes novu karticu ni PIN ni PUK.
Dzontra_Volta

#8545 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

ing-ecc wrote: 07/04/2023 08:42
Dzontra_Volta wrote: 07/04/2023 00:05 Tražio sam potvrdu o izmirenim dugovanjima radi prelaska na drugog operatera. I procedura je duga cca 6-7 dana, kako sam opisao.
Prelazak na Ultru je trenutno, jos dok si na salteru. Dobijes zahtjev d a potpises, ne dobijes novu karticu ni PIN ni PUK.
Ma ništa, sad je gotovo. Nemam pojma ni gdje mi je PIN i PUK od ove kartice.
HardCore

#8546 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by HardCore »

Dobijes na licu mjesta potvrdu za prenos broja i na njoj piše i pin i puk i serijski broj, naravno moraš ti tražiti tu potvrdu i besplatna je
Dzontra_Volta

#8547 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

HardCore wrote: 07/04/2023 14:15
Dobijes na licu mjesta potvrdu za prenos broja i na njoj piše i pin i puk i serijski broj, naravno moraš ti tražiti tu potvrdu i besplatna je
Sa ultre sam već prelazio na haloo (drugi broj) i sve obavio preko interneta. Nikakva potvrda mi nije trebala, samo PUK. Došla mi kartica poštom nakon nekoliko dana.
Za postpaid korisnike se očigledno čeka potvrda malo duže.
HardCore

#8548 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by HardCore »

Dzontra_Volta wrote: 07/04/2023 15:03
HardCore wrote: 07/04/2023 14:15

Sa ultre sam već prelazio na haloo (drugi broj) i sve obavio preko interneta. Nikakva potvrda mi nije trebala, samo PUK. Došla mi kartica poštom nakon nekoliko dana.
Pa ne treba potvrda kad se ide sa dopune u drugu mrežu, vec samo sa pretplate, mada i tad ni treba ako imas svoju karticu sa pin i puk 😂,. Potvrda se samo trazi kad zagubis puk
Dzontra_Volta

#8549 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

HardCore wrote: 07/04/2023 15:22
Dzontra_Volta wrote: 07/04/2023 15:03

Pa ne treba potvrda kad se ide sa dopune u drugu mrežu, vec samo sa pretplate, mada i tad ni treba ako imas svoju karticu sa pin i puk 😂,. Potvrda se samo trazi kad zagubis puk
Treba sa pretplate, imao puk ili nemao.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#8550 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by laserShow »

PRelazak s pretplate na ultru savjetuju jer je brzi proces.

Necete biti bez mreze ni punog minuta, kada se uradi prenos. Surfao sam, nestalo mreze, ubacio drugu karticu, sve proradilo odmah.
Post Reply