Ja to pričao prije par mjeseci ovde napadnut.
Idu izbori u Americi.
Mora se potpisati primirje do kraja godine.
Demokratama je bitan drugi predsednički mandat, boli njih briga za Ukrajince.
Polako će zavrtati pipu.
Ja to pričao prije par mjeseci ovde napadnut.
Drug, Telegram je Ruski i tu sva priča prestaje.drug_profi wrote: ↑06/04/2023 22:30 Telegram kanal Madyara je vrlo edukativan za sve koji bi htjeli da se bave naoružanom dronažom.
Nadam se da se ova iskustva sabiru i kopiraju.
Kao formirano 9 brigada sa 4-5000 ljidiTAJNI ratni dokumenti s detaljima planova SAD-a i NATO-a za jačanje ukrajinske vojske uoči planirane ofenzive protiv ruskih snaga su ovog tjedna objavljeni na društvenim medijima, potvrdili su za The New York Times viši dužnosnici administracije američkog predsjednika Joea Bidena.
Pentagon istražuje tko bi mogao biti iza curenja dokumenata koji su se pojavili na Twitteru i Telegramu, aplikaciji s više od 500 milijuna korisnika koja se masovno koristi u Rusiji. Analitičari navode kako se čini da su dokumenti modificirani u odnosu na originalni format. U verzijama dokumenata koji su procurili su američke procjene ukrajinskih žrtava preuveličane, a ruskih umanjene, navode analitičari s kojima je razgovarao NYT.
Modifikacije upućuju na mogući pokušaj širenja dezinformacija u režiji Moskve, navode analitičari. No objava dijela originalnih dokumenata, koji uključuju fotografije grafova očekivanih isporuka oružja, procjene snage bataljuna i drugih planova, predstavljaju značajan sigurnosni propust američkih obavještajnih službi, piše taj list.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pro ... sti_prva_d
Stvarno ne razumijem šta si sa ovim htio reći.Hame_ wrote: ↑07/04/2023 08:46Drug, Telegram je Ruski i tu sva priča prestaje.drug_profi wrote: ↑06/04/2023 22:30 Telegram kanal Madyara je vrlo edukativan za sve koji bi htjeli da se bave naoružanom dronažom.
i ja se klonim tg.a kako mi je ukazano na taj problemHame_ wrote: ↑07/04/2023 08:46Drug, Telegram je Ruski i tu sva priča prestaje.drug_profi wrote: ↑06/04/2023 22:30 Telegram kanal Madyara je vrlo edukativan za sve koji bi htjeli da se bave naoružanom dronažom.
pici wrote: ↑07/04/2023 08:47Kao formirano 9 brigada sa 4-5000 ljidiTAJNI ratni dokumenti s detaljima planova SAD-a i NATO-a za jačanje ukrajinske vojske uoči planirane ofenzive protiv ruskih snaga su ovog tjedna objavljeni na društvenim medijima, potvrdili su za The New York Times viši dužnosnici administracije američkog predsjednika Joea Bidena.
Pentagon istražuje tko bi mogao biti iza curenja dokumenata koji su se pojavili na Twitteru i Telegramu, aplikaciji s više od 500 milijuna korisnika koja se masovno koristi u Rusiji. Analitičari navode kako se čini da su dokumenti modificirani u odnosu na originalni format. U verzijama dokumenata koji su procurili su američke procjene ukrajinskih žrtava preuveličane, a ruskih umanjene, navode analitičari s kojima je razgovarao NYT.
Modifikacije upućuju na mogući pokušaj širenja dezinformacija u režiji Moskve, navode analitičari. No objava dijela originalnih dokumenata, koji uključuju fotografije grafova očekivanih isporuka oružja, procjene snage bataljuna i drugih planova, predstavljaju značajan sigurnosni propust američkih obavještajnih službi, piše taj list.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pro ... sti_prva_d300 tenkova itd
![]()
Ljudi ovo uskoro pocinje.Cim su pocele curiti informaije po drustvenim mrezama a kao velika tajna, to je znak da je sve spremno i ceka se samo datum i sat udara.et ruski spijuni nemaju pojma pa moraju preko novina da saznaju ko, kad , gdje i s kim.ovih devet pomnozite sa deset.
U dokumentima nema konkretnih borbenih planova u kojima bi stajalo kako, kad i gdje Ukrajinci planiraju pokrenuti svoju ofenzivu
No ono što se zna je da su ih počeli dijeliti prokremaljski kanali,
Primjera radi, u jednom od dokumenata navodi se da je u Ukrajini ubijeno između 16.000 i 17.500 ruskih vojnika, dok su Ukrajinci pretrpjeli oko 71.500 vojnih žrtava.
ne kontam ni ja stvarno. i tiktok je kineski recimo pa sta je poenta ?
Šta je tu problem? Ne kontam.
problem je ak je rusko srnje. meni dovoljno, nisam ni ja u matere najpametnije dijete ali ako brane kinesk sr i rus ameri zapadni evropljani ko sam ja da im proturijecim. elem, telegram, tik tok, huawei5g ,kasperski i sta ono jos nema sive zone, tam il vam.drug_profi wrote: ↑07/04/2023 09:12Šta je tu problem? Ne kontam.
Šta ako je Rus vlasnik? Znači informacije koje se dijele preko kanala nisu validne ili šta?
u kontekstu postova madyara sta ima veze ciji je telegram ? sta je poenta da nije pouzdanosumirprimus wrote: ↑07/04/2023 09:10 nije pouzdan, nije nista na internetu, al sto ima veze s rusima hvala prijatno.
tik tok se tek ne preporucuje
narvno ako si pro us. ako se okrecemo rusiji i kini onda nema vezemoze i huawei 5g
![]()
A i naši su dezinformacijama nasukali Babine.pici wrote: ↑07/04/2023 09:06 Primjer dana-D u ww2.Zasuli su njemce dezinformacijama i informacijama iako su pojedini njemacki spijuni znali gdje i kad ce anglosasi udariti, u njemackoj komandi je bilo sve uzeto sa rezervom pa na kraju ispade kako iapade.Cim su poceli sa curenjem informacija a znalo se vec mjesecima za ofanzivu, to ce ubrzo pocet, cak sta vise mislim da su dani u pitanju.Ocekujem prve napade jako brzo.Glavni ce biti koju sedmicu iza i to tamo gdje se rusi ne nadaju.
Ja vas opet ne kontam.sumirprimus wrote: ↑07/04/2023 09:16problem je ak je rusko srnje. meni dovoljno, nisam ni ja u matere najpametnije dijete ali ako brane kinesk sr i rus ameri zapadni evropljani ko sam ja da im proturijecim. elem, telegram, tik tok, huawei5g ,kasperski i sta ono jos nema sive zone, tam il vam.drug_profi wrote: ↑07/04/2023 09:12
Šta je tu problem? Ne kontam.
Šta ako je Rus vlasnik? Znači informacije koje se dijele preko kanala nisu validne ili šta?
ha nemaju se sta nadat,pici wrote: ↑07/04/2023 09:06 Primjer dana-D u ww2.Zasuli su njemce dezinformacijama i informacijama iako su pojedini njemacki spijuni znali gdje i kad ce anglosasi udariti, u njemackoj komandi je bilo sve uzeto sa rezervom pa na kraju ispade kako iapade.Cim su poceli sa curenjem informacija a znalo se vec mjesecima za ofanzivu, to ce ubrzo pocet, cak sta vise mislim da su dani u pitanju.Ocekujem prve napade jako brzo.Glavni ce biti koju sedmicu iza i to tamo gdje se rusi ne nadaju.
Ja mislim da sam bio jasan. Ima veze sa rusima i njihovim hakerima. Ne govorim vama hocete li koristiti ili ne, Meni dosta. cao zdravo.drug_profi wrote: ↑07/04/2023 09:24Ja vas opet ne kontam.sumirprimus wrote: ↑07/04/2023 09:16
problem je ak je rusko srnje. meni dovoljno, nisam ni ja u matere najpametnije dijete ali ako brane kinesk sr i rus ameri zapadni evropljani ko sam ja da im proturijecim. elem, telegram, tik tok, huawei5g ,kasperski i sta ono jos nema sive zone, tam il vam.
Kasperski sam i ja skinuo iako sam imao licenciran na vise uredjaja. To mi je rezonski.
Huawei uređaj imam jedan i potuno mi je besmisleno da strahujem da li me Xi spijunira. Zaboli me q. Zaspace od dosade.
Ali kakve veze ima sa dijeljenjem informacija na kanalima kojima vjerujes, sa time ko je vlasnik tog medija?
Znaci vlasnik ne moze uticati na vjerodostojnost informacije. Od tebe zavisi kome vjerujes. Nije vlasnik urednik kao na televiziji.
A Ukrajinci najvise materijala sa ratista dijele preko telegrama.
Ne laje kineska kera zbog ukrajinske strahote i stradanja, već zbog sebe jer ga muči što Amerika i NATO nisu pustili Ukrajinu niz vodu (ne) šaljući im vojnu, finansijsku i diplomatsku pomoć i podršku, pa im anti NATO saveznik RuSSija i haver Putler umjesto planirane parade u Kijevu tone u ukrajinsku duboku i krvavu živobaru koja ih guta na stotine dnevno.sumirprimus wrote: ↑07/04/2023 09:14
a ovo su tek hinje, lihnje, fola neutralni imaju oni svoje ja i posebne odnose sa rusijom na koje niko ne moze uticat. drze amerima spkiu, da hoce napast vise taj tajvan da skupe jajca i probaju hehe da se i njia pokaze gje im je mjesto![]()
![]()