To bi značilo da će većina stranaka bez min 2/3 (neke i više) funkcionera morati ostati jer svi oni imaju dobro oraha u džepovima i to pogotovo ove stranke koje nisu stranke vec glomazni klijentelisticki sistemi poput SDA.archi_a wrote: ↑07/04/2023 00:33 Meni se druže sve ovo gadi, ovo je toliko ogolilo nesposobnost, neuvezanost. Toliko se nisko palo. Ja lično ne znam. Ja da se pitam, probosanski sabor, udruživanje, platforma, bosanski memorandum, uz čišćenje svih stranaka od kukolja i onih koji imaju bilo kakvu hipoteku. Stajanje na crtu onim politikama koje ovdje vode bitku, po davno napisanim planovima, ovaj put bez oružja, političkim sredstvima i kreću se po tačno utvrđenim pravilima i zamislima. Desetine stratega, savjetnika, svakodnevno analizira, utvrđuje i usmjerava te kretnje, gledaju i traže i najmanji procjep kroz koji mogu da provuku i ozguraju svoj interes. Toga moramo biti svjesni. Bez toga, mrka kapa. Toga nam je falilo i prije.
Ne vidim nažalost neke realne mogućnosti za to
Poprilično sam postao pesimista u zadnjih par godina a naročito u zadnjem periodu, bez neke nade za normalniju budućnost.
Nek nam je Bog svemogući na pomoći