Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Bordomen

#17776 Re: Telemach BH

Post by Bordomen »

Prije par dana kod roditelja je dosla ekipa i prebaceni su sa eon light duo na eon full duo (prethodni ugovor je istekao prije mjesec dana)
Da li je trebao biti zamjenjen i modem
Posto trenutni UBEE EVW327N ne podrzava Eon Connect aplikaciju a to je jedna od rijetkih razlika u ta dva paketa.
Telemach

#17777 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Bordomen wrote: 04/04/2023 21:36 Prije par dana kod roditelja je dosla ekipa i prebaceni su sa eon light duo na eon full duo (prethodni ugovor je istekao prije mjesec dana)
Da li je trebao biti zamjenjen i modem
Posto trenutni UBEE EVW327N ne podrzava Eon Connect aplikaciju a to je jedna od rijetkih razlika u ta dva paketa.
Pozdrav @Bordomen,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege pozvale i izvršile detaljne provjere.
PajaELdin

#17778 Re: Telemach BH

Post by PajaELdin »

Hoće li iko doći da mi zamjeni ovaj vaš modem i EON Box sa kojima od početka imam problema, a vaš sam korisnik nepunih mjesec dana. Jasno sam naveo da zahtijevam da mi se oprema zamjeni, jer kad god vas zovnem vi nikad ne vidite poteškoće u radu vaših usluga što je logičan slijed da vam ni modem ni Box nisu uredu. Danas je lik dolazio i nešto čeprkao samo da ubije vrijeme na poslu. Meni konekcija stalno puca, na EON Boxu mi nestaje vraćanje unazad 7 dana, nema mi logo pola kanala, iz trećeg puta se tek ulogujem u EON profil. Znači ne kontaktira li me neka stručna osoba i ne zamjenili mi se oprema, ja vama opremu donosim na šalter i završili smo.
Telemach

#17779 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

PajaELdin wrote: 06/04/2023 15:45 Hoće li iko doći da mi zamjeni ovaj vaš modem i EON Box sa kojima od početka imam problema, a vaš sam korisnik nepunih mjesec dana. Jasno sam naveo da zahtijevam da mi se oprema zamjeni, jer kad god vas zovnem vi nikad ne vidite poteškoće u radu vaših usluga što je logičan slijed da vam ni modem ni Box nisu uredu. Danas je lik dolazio i nešto čeprkao samo da ubije vrijeme na poslu. Meni konekcija stalno puca, na EON Boxu mi nestaje vraćanje unazad 7 dana, nema mi logo pola kanala, iz trećeg puta se tek ulogujem u EON profil. Znači ne kontaktira li me neka stručna osoba i ne zamjenili mi se oprema, ja vama opremu donosim na šalter i završili smo.
Pozdrav @PajaELdin,
Kolege će Vas ubrzo pozvati i izvršiti detaljne provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
PajaELdin

#17780 Re: Telemach BH

Post by PajaELdin »

Telemach wrote: 06/04/2023 16:03
PajaELdin wrote: 06/04/2023 15:45 Hoće li iko doći da mi zamjeni ovaj vaš modem i EON Box sa kojima od početka imam problema, a vaš sam korisnik nepunih mjesec dana. Jasno sam naveo da zahtijevam da mi se oprema zamjeni, jer kad god vas zovnem vi nikad ne vidite poteškoće u radu vaših usluga što je logičan slijed da vam ni modem ni Box nisu uredu. Danas je lik dolazio i nešto čeprkao samo da ubije vrijeme na poslu. Meni konekcija stalno puca, na EON Boxu mi nestaje vraćanje unazad 7 dana, nema mi logo pola kanala, iz trećeg puta se tek ulogujem u EON profil. Znači ne kontaktira li me neka stručna osoba i ne zamjenili mi se oprema, ja vama opremu donosim na šalter i završili smo.
Pozdrav @PajaELdin,
Kolege će Vas ubrzo pozvati i izvršiti detaljne provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Ne zanimaju me vaši generički odgovori, zvali su i dolazili ništa nije riješeno. Nova oprema, ili ja sve kupim i donosim vam na šalter sutra ili u ponedjeljak.
Telemach

#17781 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

PajaELdin wrote: 06/04/2023 16:51 Ne zanimaju me vaši generički odgovori, zvali su i dolazili ništa nije riješeno. Nova oprema, ili ja sve kupim i donosim vam na šalter sutra ili u ponedjeljak.
Pozdrav @PajaELdin,
Zamolit ćemo Vas da sarađujete sa nama na ovaj način. Vaša primjedba i kontakt broj telefona je proslijeđen kolegama na provjeru, te ćete biti pozvani u što kraćem roku. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
PajaELdin

#17782 Re: Telemach BH

Post by PajaELdin »

Telemach wrote: 06/04/2023 16:54
PajaELdin wrote: 06/04/2023 16:51 Ne zanimaju me vaši generički odgovori, zvali su i dolazili ništa nije riješeno. Nova oprema, ili ja sve kupim i donosim vam na šalter sutra ili u ponedjeljak.
Pozdrav @PajaELdin,
Zamolit ćemo Vas da sarađujete sa nama na ovaj način. Vaša primjedba i kontakt broj telefona je proslijeđen kolegama na provjeru, te ćete biti pozvani u što kraćem roku. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Nemam strpljenja i ne pada mi na pamet da ga imam, dio posla koji radim od kuće mi trpi, gdje ja moram nositi laptop kod rodbine da bi uspio završiti što trebam. Znači neću se ponavljati kao papagaj, ili nova oprema (znači nov EON Box i Modem) ili ja vama vraćam vašu na šalter i prekidam svaki kontakt sa vama. Mislim da sam imao i previše stpljenja, jako ste neodgovorni, ako sam jasno naveo da želim da mi se zamjeni oprema, onda vam je kolega koji je dolazio na adresu trebao to i uraditi. Ništa me drugo ne zanima, nikakvi vaši generički odgovori tipa: Ne vidimo poteškoće u radu naših usluga, ako ih ne vidite, logično da je onda do vaše opreme EON Box i modem.
semsasuljakovic

#17783 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

Pa možda nije do opreme, LOL.
To sve što si naveo jeste problem interneta, a ne EON boxa. Zbog interneta ti ne prikazuje ni sličice, niti možeš 7 dana unatrag, niti se logovati.
Tvoj zahtjev treba da bude: Dođite i popravite mi uslugu. A ne neke fix zahtjeve da imaš tipa mijenjanje kompletne opreme.
laik1981

#17784 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

Tvoji zahtjevi ti nece rijesiti problem, posto problem nije u opremi..
PajaELdin

#17785 Re: Telemach BH

Post by PajaELdin »

laik1981 wrote: 06/04/2023 17:41 Tvoji zahtjevi ti nece rijesiti problem, posto problem nije u opremi..
Ali znam šta hoće, odjava usluge.
laik1981

#17786 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

Ako ti ne rijese probleme imas puno pravo da odjavis..
mc-twin

#17787 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

Predpostavljam da ti je SDMC modem?
PajaELdin

#17788 Re: Telemach BH

Post by PajaELdin »

mc-twin wrote: 06/04/2023 18:11
Predpostavljam da ti je SDMC modem?
Ma onaj crni technicolor, jer u mom paketu EON Light Duo taj modem dolazi. Ali ako je sve ok sa linijom i oni ne vide nikakve poteškoće u radu njihovih usluga, logično da im je do opreme. I dok je internet radio u početku, ja sam imao problema sa EON Boxom pola kanala mi nije imao logo, bagovanje konstantno, svako malo se ne mogu ulogovati u svoj profil, pa piše da je početna strana nedostupna i da kontaktiram call centar. Sve sam jasno naveo, i zahtijevao da mi se zamjeni oprema, međutim njihov monter danas dolazi koji ne zna ni da koristi daljinski od EON Boxa kako treba, i to bez nove opreme. P.S. na upit za UniFi da starcima podesim, lik ide sa odgovorom ja to ne koristim i ne znam kako podesiti. Bože sačuvaj, onda me zovu iz posebne brige o korisnicima kako to oni nazivaju sa rečenicom otiđi do neke javne UniFi mreže tipa tržni centar pa probaj konektovati. Ako su oni navikli da ih zovu ljudi koji blage veze nemaju i koje zadovoljavaju sitnice i spadaju u prosječnog korisnika, ja to nisam. Imam dio posla koji online radim, ili zamjena modema i boxa, ili odjava kompletne usluge. Ne vidim da su baš u poziciji da gube korisnike s obzirom da su izgubili ono najbitnije, a to je sav sport. Fakat sam se izmaltretirao i puna mi je kapa, evo već gotov mjesec dana kako sam njihov korisnik.
avaks

#17789 Re: Telemach BH

Post by avaks »

Je li se još nekome na Moj Telemach portalu pojavljuje opcija "Renta eon boxa" kao dokupljena a da to nisam uradio niti koristim eon box :-)

@Telemach istekao mi je obavezni period korištenja vaših usluga a ponuda koju su mi kolege predložile za produžetak saradnje je više nego očajna. Provjerite je li se šta može korigovati na moje zadovoljstvo ili da prekidamo saradnju nakon već dugih 10 godina :roll:
Telemach

#17790 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

avaks wrote: 06/04/2023 20:15 Je li se još nekome na Moj Telemach portalu pojavljuje opcija "Renta eon boxa" kao dokupljena a da to nisam uradio niti koristim eon box :-)

@Telemach istekao mi je obavezni period korištenja vaših usluga a ponuda koju su mi kolege predložile za produžetak saradnje je više nego očajna. Provjerite je li se šta može korigovati na moje zadovoljstvo ili da prekidamo saradnju nakon već dugih 10 godina :roll:
Pozdrav @avaks,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz posebnog tima za brigu o korisnicima pozvale sutra i prezentovale najbolje dostupne mogućnosti za Vas.
smijesni_ste

#17791 Re: Telemach BH

Post by smijesni_ste »

Kad smo već kod rente, kakva je ovo stavka "Renta naprednog prijemnika" od 1,5 KM na računu? @Telemach

Kad sam prelazio na EON Light, fino sam pitao da li će mi troškovi prvih 6 mjeseci zbog akcije biti 1 KM + 3,5 KM (dodatni D3 modul) i poslije 6 mjeseci 59,5 KM + 3,5 KM i vi ste potvrdili uz napomenu da na navedeni iznos ide i eventualna potrošnja fiksne telefonije

To što je na računu razdvojeno na neke dvije stavke (3,5 + 1,5) mi ne znači mnogo, dakle ja plaćam 5 KM umjesto 'dogovorenih' 3,5 KM :roll:
Telemach

#17792 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

smijesni_ste wrote: 06/04/2023 21:01 Kad smo već kod rente, kakva je ovo stavka "Renta naprednog prijemnika" od 1,5 KM na računu? @Telemach

Kad sam prelazio na EON Light, fino sam pitao da li će mi troškovi prvih 6 mjeseci zbog akcije biti 1 KM + 3,5 KM (dodatni D3 modul) i poslije 6 mjeseci 59,5 KM + 3,5 KM i vi ste potvrdili uz napomenu da na navedeni iznos ide i eventualna potrošnja fiksne telefonije

To što je na računu razdvojeno na neke dvije stavke (3,5 + 1,5) mi ne znači mnogo, dakle ja plaćam 5 KM umjesto 'dogovorenih' 3,5 KM :roll:
Pozdrav @smijesni_ste,
Izvinjavamo se zbog propusta koji je nastao. Kreirat ćemo finansijsku reklamaciju za navedeni račun, a od sljedećeg mjeseca se navedena stavka više neće obračunavati. Molimo za razumijevanje.
Kusturica its me

#17793 Re: Telemach BH

Post by Kusturica its me »

@Telemach

Pitanje

Jeli 610 frekvencija za skeniranje kanala ili je 666
Telemach

#17794 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Kusturica its me wrote: 07/04/2023 09:36 @Telemach

Pitanje

Jeli 610 frekvencija za skeniranje kanala ili je 666
Pozdrav @Kusturica its me,
Frekvenciju 666 Mhz koristite ukoliko se nalazite na području akviziranih kompanija HS ili HKB-NET. Za ostala područja koristite frekvenciju 610 Mhz za brzo mrežno skeniranje TV kanala. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
typeOnegative

#17795 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

Radi 666 MHz i za druge, tj bar do zadnjeg skeniranja ljetos je radila...oduvijek sam koristio tu frekvenciju i nađe uredno sve kanale ( artnet područje )
smijesni_ste

#17796 Re: Telemach BH

Post by smijesni_ste »

Telemach wrote: 07/04/2023 08:47
smijesni_ste wrote: 06/04/2023 21:01 Kad smo već kod rente, kakva je ovo stavka "Renta naprednog prijemnika" od 1,5 KM na računu? @Telemach

Pozdrav @smijesni_ste,
Izvinjavamo se zbog propusta koji je nastao. Kreirat ćemo finansijsku reklamaciju za navedeni račun, a od sljedećeg mjeseca se navedena stavka više neće obračunavati. Molimo za razumijevanje.
Hvala

Pozdrav
Telemach

#17797 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

smijesni_ste wrote: 07/04/2023 16:24 Hvala

Pozdrav
Pozdrav @smijesni_ste,
Nema na čemu. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Mishelinke

#17798 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

PajaELdin wrote: 06/04/2023 16:51
Telemach wrote: 06/04/2023 16:03
Pozdrav @PajaELdin,
Ne zanimaju me vaši generički odgovori, zvali su i dolazili ništa nije riješeno. Nova oprema, ili ja sve kupim i donosim vam na šalter sutra ili u ponedjeljak.
Ako je utvrđeno da problem nije do opreme, zamjenu nećeš dobiti jer nema ni razloga ako je sve uredno.

Problem je vjerovatno negdje drugo i to pokušavaju riješiti, a sa tim zahtjevima nećeš ništa postići.

Btw., oprema je u njihovom vlasništvu, a ne u tvom, tako da ti mogu dati od opreme šta god žele i korištenu i novu i prljavu i čistu, bitno je samo da je ispravna, što je očigledno kod tebe i slučaj.
zippoo87

#17799 Re: Telemach BH

Post by zippoo87 »

Mishelinke wrote: 07/04/2023 19:15
PajaELdin wrote: 06/04/2023 16:51

Ako je utvrđeno da problem nije do opreme, zamjenu nećeš dobiti jer nema ni razloga ako je sve uredno.

Problem je vjerovatno negdje drugo i to pokušavaju riješiti, a sa tim zahtjevima nećeš ništa postići.

Btw., oprema je u njihovom vlasništvu, a ne u tvom, tako da ti mogu dati od opreme šta god žele i korištenu i novu i prljavu i čistu, bitno je samo da je ispravna, što je očigledno kod tebe i slučaj.
Ne mora znaciti da nije do opreme...imao sam slicno iskustvo prije neke 2 ipo godine kod TMa...naime imao onaj duo paket pocetni i taj pocetni router i radilo je ve uredno i odjednom su se poceli javljati problemi...naime speedtest izmjeri brzinu koja i jeste ali sporije ucita i izmjeri ali ovamo je presporo ucitavalo stranice,sa telefona je bilo skoro neupotrebljivo...po 10+ sekundi vrti da otvori google a kada oni provjere,sve je uredno i nema problema.
I prijavio jednom kvar,dosli i promijenili router...stavili isti samo drugi...mislim da je bio nov...radilo dobro dan i opet isto bilo...opet sam prijavio i ponovo su donijeli neki router i opet isti problemi i tek nakon trece zamjene routera (dali mi onaj najjaci njihov),problem je nestao...sve ovo je trajalo oko mjesec dana dok sa najboljim routerom nije nestao problem.

Pojma nemam sta je bio problem.
Mishelinke

#17800 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

zippoo87 wrote: 07/04/2023 19:40
Mishelinke wrote: 07/04/2023 19:15

Ne mora znaciti da nije do opreme...imao sam slicno iskustvo prije neke 2 ipo godine kod TMa...naime imao onaj duo paket pocetni i taj pocetni router i radilo je ve uredno i odjednom su se poceli javljati problemi...naime speedtest izmjeri brzinu koja i jeste ali sporije ucita i izmjeri ali ovamo je presporo ucitavalo stranice,sa telefona je bilo skoro neupotrebljivo...po 10+ sekundi vrti da otvori google a kada oni provjere,sve je uredno i nema problema.
I prijavio jednom kvar,dosli i promijenili router...stavili isti samo drugi...mislim da je bio nov...radilo dobro dan i opet isto bilo...opet sam prijavio i ponovo su donijeli neki router i opet isti problemi i tek nakon trece zamjene routera (dali mi onaj najjaci njihov),problem je nestao...sve ovo je trajalo oko mjesec dana dok sa najboljim routerom nije nestao problem.

Pojma nemam sta je bio problem.
Pa samim tim što su njemu dolazili, a nisu mijenjali opremu, govori da nije do opreme. Isto tako i kod tebe. Zamijenili modem, opet isti problem. Dva puta mijenjali i ništa. Treći put se vjerovatno potrefilo da su riješili i taj problem na mreži, pa se čini da je do modema.

Znači negdje drugo je kuršluz 100%
Post Reply