"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Dozer

#126 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

teodati wrote: 02/04/2023 21:38 Kako ono ide što se širenja prostora tiče, ispred, iza, lijevo, desno, gore dolje, to je 6 smjerova, a ima ih još 20, sveukupno 26, na jednom forumu su to otkrili, samo kažem. :-D
Da ja tebi postavim malo kompleksniji zadatak.

To tvoje "gore, dole, lijevo, desno, ispred, iza + 20" je nivo drugog razreda osnovne skole.

Evo da ti to odmah razbijem - ako stvari posmatras iz svoje staticne perspektive, onda imas navedene osnovne pravce. Ali, sta cemo sa svim uglovima izmedju toga, a ti uglovi se prostiru na principu stepeni, minuta i sekundi? Znam da ovo znas, lako je ovo za tebe, ipak si ti novi mesija, genije, sveznajuci. Imas odgovore na sve.

E, kad na bazi ovoga sto ti upravo otkrih dodjes do one cifre koju sam ti vec dao, onda ce ti biti i jasno u koliko se pravaca zaista prostire/siri prostor. E da, seveda, dapace, damace, dalabu(d). :D
teodati

#127 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 03/04/2023 12:59
teodati wrote: 02/04/2023 21:38 Kako ono ide što se širenja prostora tiče, ispred, iza, lijevo, desno, gore dolje, to je 6 smjerova, a ima ih još 20, sveukupno 26, na jednom forumu su to otkrili, samo kažem. :-D

To tvoje "gore, dole, lijevo, desno, ispred, iza + 20" je nivo drugog razreda osnovne skole.

Evo da ti to odmah razbijem - ako stvari posmatras iz svoje staticne perspektive, onda imas navedene osnovne pravce. Ali, sta cemo sa svim uglovima izmedju toga, a ti uglovi se prostiru na principu stepeni, minuta i sekundi? Znam da ovo znas, lako je ovo za tebe, ipak si ti novi mesija, genije, sveznajuci. Imas odgovore na sve.

E, kad na bazi ovoga sto ti upravo otkrih dodjes do one cifre koju sam ti vec dao, onda ce ti biti i jasno u koliko se pravaca zaista prostire/siri prostor. E da, seveda, dapace, damace, dalabu(d). :D
Pa SVE zbroji i dobiti ćeš točno 26 smjerova čovječe, nije valjda da do 26 ne možeš brojiti, ili? :)
Dozer

#128 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

Hajde ti to malo bolje "zbroji" :lol: :lol:

Da ti olaksam na primjeru:
Pogledas planetu, ili mozes i loptu, da ti bude lakse. U koliko pravaca se s lopte siri prostor? Znam da znas :D

Hint: Stepeni, minute, sekunde :D
Avetinho

#129 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Dozer wrote: 05/04/2023 15:01 Hajde ti to malo bolje "zbroji" :lol: :lol:

Pogledas planetu, ili mozes i loptu, da ti bude lakse. U koliko pravaca se s lopte siri prostor? Znam da znas :D

... desetinke, stotinke, tisucinke (da me genije bolje razumije), desettisucinke, stotisucinke, milijuntinke, i valjda dalje imas ideju i sam.
billy organ

#130 Re: "Teorija svega"

Post by billy organ »

teodati wrote: 05/04/2023 13:17
Dozer wrote: 03/04/2023 12:59

Pa SVE zbroji i dobiti ćeš točno 26 smjerova čovječe, nije valjda da do 26 ne možeš brojiti, ili? :)
Sto bi se reklo lets cut the bullshit i da predjemo odmah na stvar - jesi ti jehovin svjedok ?
Avetinho

#131 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

billy organ wrote: 05/04/2023 17:07
teodati wrote: 05/04/2023 13:17

Sto bi se reklo lets cut the bullshit i da predjemo odmah na stvar - jesi ti jehovin svjedok ?
Jasta je. Na "Evoluciji" je objasnio "njihovu" teoriju: Sedam dana -> Prasina -> Adam -> Rebro -> Eva -> Djeca -> Incest -> itd.
Dozer

#132 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

Avetinho wrote: 05/04/2023 15:28

... desetinke, stotinke, tisucinke (da me genije bolje razumije), desettisucinke, stotisucinke, milijuntinke, i valjda dalje imas ideju i sam.
Dao sam mu samo 3 osnovne, cisto da bar pokusa shvatiti da je ono "26" nonsense.
Avetinho

#133 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Dozer wrote: 06/04/2023 07:58
Avetinho wrote: 05/04/2023 15:28

Dao sam mu samo 3 osnovne, cisto da bar pokusa shvatiti da je ono "26" nonsense.
"Teoreticar svega" je vjerovatno luftao casove u mladosti, a onda je u Jehovaca nesto nacuo o "dimenzijama", pa je sve to spetljao u geometriju koju nikad nije savladao, pa sada otkriva male tajne strana svijeta kao autodidakt. "Teorija svega" su njegove vlastite male "mudrolije" i zagonetke kojima se normalna djeca zabavljaju u dobi od 7-8 godina.
Dozer

#134 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

Eh...ja s 10-11 citao razne enciklopedije, pa onda u prirodi i praksi sve to provjeravao i pokusavao dokuciti da li je istina.
On je sa 10-11 strugao po mobitelu ili tabletu igrice.
Ali, zato danas sve "zna". Osim osnovnog. :D
teodati

#135 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Je li lopta najmanji prostor koji postoji?

Nije!

Opet ne shvaćaš BIT pitanja, ajde opet, u koliko se smjerova NAJMANJI prostor širi, eto da ti bude pitanje jasnije.

Odgovor je u točno 26 smjerova, a ti pogodi koji su to, e da! 8)
teodati

#136 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Što konkretno znači da su prostor i vrijeme i apsolutni i relativni?

To znači da nemaju samo jednu veličinu nego toliko različitih koliko ima i različitih dimenzija cjelokupnih prostor-vremena.

Dakako, u vlastitoj dimenziji su apsolutni, a u drugima relativni, e da! :)
teodati

#137 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 06/04/2023 12:21 Eh...ja s 10-11 citao razne enciklopedije, pa onda u prirodi i praksi sve to provjeravao i pokusavao dokuciti da li je istina.
On je sa 10-11 strugao po mobitelu ili tabletu igrice.
Ali, zato danas sve "zna". Osim osnovnog. :D
Naravno da ZNAM sve o postanku svega, pa zato vam i pričam o NAJMANJIM prostorima za koje znanost još nije ni čula, a kamoli bilo što saznala o njima, samo kažem, seveda, e da! ;-)
teodati

#138 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 05/04/2023 17:24
billy organ wrote: 05/04/2023 17:07

Jasta je. Na "Evoluciji" je objasnio "njihovu" teoriju: Sedam dana -> Prasina -> Adam -> Rebro -> Eva -> Djeca -> Incest -> itd.
Opet nisi čitao s razumijevanjem što sam tamo i na religiji pisao o tome, upravo suprotno sam objašnjavao, pa neću ponavljati, pametnome je dosta jednom nešto reći, e da!
teodati

#139 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Kako će moja teorija dokazati, naš svemir napravila su Vansvemirska bića, a izgradnja svih atoma koji danas postoje trajala je na tisuće bilijuna zemaljskih godina, sasvim dovoljno da se napravi svemir tako velik kao naš, dakako da svemir NIJE beskonačan, ali zato naša dimenzija prostor-vremena jeste beskonačna, ALI, postoje i daleko veće prostorne veličine od nje, ali o tom potom, e da! :)
Dozer

#140 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

teodati wrote: 07/04/2023 21:57

Nije!

Opet ne shvaćaš BIT pitanja, ajde opet, u koliko se smjerova NAJMANJI prostor širi, eto da ti bude pitanje jasnije.

Lupas gluposti. Sve se, bez obzira na velicinu, siri u istom broju smjerova. I to nije 26, nego daleko vise. Dao sam ti cifru na bazi samo 3 osnovna pravca.
Avetinho

#141 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Čekaj da otvorim prozor malo, ne mere se više durat
teodati

#142 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 08/04/2023 13:26
teodati wrote: 07/04/2023 21:57

Nije!

Lupas gluposti. Sve se, bez obzira na velicinu, siri u istom broju smjerova. I to nije 26, nego daleko vise. Dao sam ti cifru na bazi samo 3 osnovna pravca.

Što ti gluposti pišeš, neverjetno, alo, niste sada na znanosti da pričamo BAJKE o nepostojećem Velikom prasku i nastanku ljudi od majmuna, ili na religiji da pričamo bajke kako su sve što postoji napravile neke vječne osobe svojim čarobnim moćima, jok, sada smo na filozofiji, i filozofiju NE ZANIMA u što netko vjeruje, niti to što netko za nekim ponavlja ko papagaj, filozofiju zanimaju samo ČINJENICE, istina, bez dogmi bilo koje vrste, a ovo što si sada napisao je jedna dogma ničim dokazana, da se bez obzira na veličinu prostor širi u istom broju smjerova, kada uzmemo samo dvije obične lopte RAZLIČITE veličine, i kada se zbroje smjerovi prostora vidi se razlika za TOLIKO koliko je razlika u veličini, nemaš pojma, eto.

I ako ti nije jasan filozofski pojam NAJMANJE od nečega, ne znam što radiš onda na ovoj temi, nije ovo tema za one koji ne znaju svojom glavom razmišljati, tko želi bilo što razumjeti od moje teorije prvo će se morati odreći BAJKI u koje vjeruje, ne učini li to ništa neće razumjeti, jer Um mora biti oslobođen od svih laži i bajki da bi MOGAO shvatiti ISTINU o svima nama, nema drugog puta, e da! 8)
teodati

#143 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

"np+np=npI2np

Ovo je formula koja daje odgovor na ovo dolje pitanje koje slijedi, "np" označava najmanji prostor, kojega sam nazvao Nulti prostor, eto pitanja:

"Imamo dva najmanja prostora od kojih nema ništa manje, dakle se sastoje sami od sebe.

Oni su jedan pored drugoga te se dodiruju.

Pitanje glasi KOLIKO JE VELIKI prostor u kojemu se ta dva najmanja prostora dodiruju:

a) jedan takav prostor

b)dva takva prostora

c) istovremeno i jedan i dva takva prostora".

Koji je odgovor točan?"

Točan odgovor je pod c), i ŠTO to onda konkretno znači za prostor?

Opisuje se jedno SVOJSTVO prostora za koje nitko od ljudi još ne zna (osim mene kao autora), ali o tome već davno ZNAJU Bogovi, Vansvemirci koju su cijeli svemir PROGRAMIRALI da radi po ZAKONIMA koje su ONI odredili, isto kao i ŽIVOT ne samo na Zemlji nago na SVIM planetima gdje život, dakle živa bića postoje.

Ovo o NAJMANJEM PROSTORU za sada je hipotetsko pitanje, sa odgovorom koji DAJE novo svojstvo prostora u svim dimenzijama, kada ćemo mi ljudi biti daleko napredniji OTKRITI ćemo da POSTOJI taj najmanji prostor, a onda će važiti i ZAKONI koje moje formule opisuju, pa i ovo svojstvo iz ovoga pitanja, a koje tvrdi da najmanji prostor NIJE samo jedne veličine, nego da je u svojoj dimenziji fiksne veličine (apsolutan), a u SVIM drugim dimenzijama da je PROMJENLJIVE veličine (relativan).

Isto tako iako je ja NAJMANJI prostor u našoj dimenziji zbilja neto najmanje što postoji (daleko manji od Planckove duljine, nema ama baš ništa manjeg u sebi), ipak u tom najmanjem prostoru POSTOJI mnoštvo svjetova, dimenzija u kojima žive bića KAO mi ljudi, i postoji mnoštvo svemira kao što je ovaj naš, ali to NIJE ni vidljivo a ni opipljivo iz naše dimenzije, SVE će to moja teorija i dokazati, dakle nije ovo tema za vjernike u bilo što nego za slobodne mislioce, koji su dovoljno hrabri da krenu na put ka jedinoj pravoj istini o svima nama i svemu postojećem, e da! 8-)
Avetinho

#144 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Je li moguce da insan može biti ovoliko glup. Jehovac nas pokusava ubijediti kako njegove baljezgarije nisu vjerski fanatizam umotan u maloumne zagonetke koje "mudro" izgledaju, ali mu ne uspijeva.
teodati

#145 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Ljubo vam je nedavno ovdje na filozofiji u svojoj teoriji mantrao non stop jedno te isto, "sve nastaje iz svijesti i njezinih 7 aspekata", to nije teško upamtiti, samo je problem kada ga se pitalo KAKO to svijest POSTOJI oduvijek, onda je slijedio odgovor da je to tako jer po NJEGOVOM mišljenju svijest ne može nitko napraviti, dakle cijela teorija mu se ne bazira na znanju nego na nečijem, dakle vlastitom mišljenju, a to onda nije znanje nego jedna vrsta VJERE, pa toliko i objektivno vrijedi.

Ja u svojoj teoriji neću ništa mantrati, postaviti ću vam pitanja, pa tko je koliko pametan će shvatiti pitanja a još više i odgovore, dakle neće biti onako kako ja kažem nego kako JESTE u cjelokupnoj stvarnosti, pa še kak.

Evo jedno zanimljivo pitanje:

"Ima li naš cjelokupni prostor svoj kraj, a ako ga ima ŠTO je dalje od toga kraja, a ako nema kraja KAKAV oblik ima onda naš prostor?"

Znam da znanost NE ZNA odgovor na ovo pitanje, jer ni svemir ne vidi u cjelini a kamoli prostor u kojemu svi postojimo, ali MOGUĆE je odgovoriti na ovo pitanje TOČNO, samo kažem, e da! :-D
teodati

#146 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 08/04/2023 16:04 Je li moguce da insan može biti ovoliko glup. Jehovac nas pokusava ubijediti kako njegove baljezgarije nisu vjerski fanatizam umotan u maloumne zagonetke koje "mudro" izgledaju, ali mu ne uspijeva.
Odgovori barem na jedno pitanje točno ak si dovoljno pametan, ak nisi, saslušaj starije i pametnije od sebe, tako rade pametni ljudi, da vidimo što si ti, e da! :)
Avetinho

#147 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

teodati wrote: 08/04/2023 16:11
Avetinho wrote: 08/04/2023 16:04 Je li moguce da insan može biti ovoliko glup. Jehovac nas pokusava ubijediti kako njegove baljezgarije nisu vjerski fanatizam umotan u maloumne zagonetke koje "mudro" izgledaju, ali mu ne uspijeva.
Odgovori barem na jedno pitanje točno ak si dovoljno pametan, ak nisi, saslušaj starije i pametnije od sebe, tako rade pametni ljudi, da vidimo što si ti, e da! :)
Najmanj mogući prostor je u teodatinoj glavi. Potpuno je svejedno da li se taj najmanji prostor dodiruje s drugim isto tako malim prostorima u teodatinoj glavi, jer prostor u teodatinom mozgu i nakon dodirivanja i dalje ostaje najmanji mogući. Kao potvrda ovoj mojoj teoriji svega, dokaz je teodata, svega mi. Nemoguće je zamisliti manji prostor.
Dozer

#148 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

:pisnuo:

Teodati, hajd' potuci gornju teoriju, tj. definiciju najmanjeg prostora, ako mozes. To bi za tebe trebalo da je lako, oooo, ti, allmighty :D

Evo i zagonetka: ima jedan teoreticar koji smatra da zna odgovore na sva pitanja, ali nije sposoban dati odgovor ni na jedno konkretno pitanje. Znas li ko je to?

Btw nisi ti u vinklu prika, to je definitivna istina. I nije teorija, nego cinjenica.
Avetinho

#149 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Imam i ja jedno ozbiljno pitanje za teodatu. Prilagođeno je njegovom nivou, tako da molim posmatrače da se ne smiju grohotom, jer i jehovci su ljudi i imaju osjećanja.

Teodata, jedno filozofsko pitanje na tvom nivou: Šta je to malo crveno ide gore-dole u malom prostoru? Ovo -- u malom prostoru -- ja sam dodao da zuči filozofski radi teodate, originalno pitanje nema tu filozofsku prilošku odredbu.
teodati

#150 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Na gluposti više ne odgovaram, eto pitanje i odgovor, TOČAN da točniji ne može biti, a vi si mislite KAKO to Teodor zna a vi ne znate:

"Ima li naš cjelokupni prostor svoj kraj, a ako ga ima kakav oblik ima naš cjelokupni prostor, i ŠTO je onda dalje od toga kraja, a ako nema kraja KAKAV oblik ima onda naš prostor?"

Da je naš prostor beskonačan bio bio BEZ OBLIKA, ali pošto ima kraj( a dalje od kraja je PRAZNINA naše beskonačne dimenzije), ima oblik SAVRŠENE KOCKE (kojoj su stranice i dijagonale ISTE veličine).

Netko će reći pa kocka nema jednake stranice i dijagonale, nema ona koju mi vidimo ili možemo nacrtati, ali kako se ide u sve MANJE veličine od Planckove duljine, ta razlika se konstantno smanjuje, a na kraju kod najmanjih prostora posve nestaje, pa imamo ISTE i stranice i dijagonale, zares.

Eto nekoliko "sitnica" iz moje "teorije svega", i dakako SVE to što moja teorija tvrdi će se i dokazati, ne odmah, ali vremenom, e da! :thumbup:
Post Reply