Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
cadburry

#91601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cadburry »

tandmand wrote: 05/04/2023 12:39
pici wrote: 05/04/2023 12:36

premijer osudjeni kriminalac, kako mislis da rade.
Jelka Miličević - Zamjenica premijera Federacije BiH i ministrica finansija.

Kod Čovića je svaka kombinacija dobitna.
Sjetih se kad je Fadil Novalic uhapsen, pa je pokusao Jelku ovlastiti da vodi Vladu umjesto njega. A nije se sjetio da isto tako moze ovlastiti i Drljacu iz SBB-a.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ha ... /200529026

A onda ce nam poslije pricati kako SDA brani Bosnu i Bosnjake od HDZ-a.
tandmand

#91602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

pici wrote: 05/04/2023 12:51
tandmand wrote: 05/04/2023 12:39

Jelka Miličević - Zamjenica premijera Federacije BiH i ministrica finansija.

Kod Čovića je svaka kombinacija dobitna.
Nemre kad padne premijer pada i vlada, nije bolestan pa da ga mijenja.
Nemre pasti, neda Lendo ...
Login77777

#91603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

_BataZiv_0809 wrote: 05/04/2023 12:50 Halo bolan ljudi kupovali respiratore preko poljoprivrednog gazdinstva, dodji sebi, cuj obezglavljivanje Bosnjaka....jake mi glave koja preko malinara nabavlja smece od respiratora na kojima ljudi umiru.

Za 10 miliona.

Jebotebok :D
Pa vidis da ova sda ekipa oko prpe i palerma ne znaju ni gdje gone vise. A za pola godine od „nisam sda“ do prvi branioca sda. Vasvija je barem placena dobro da brani sdaovce ovi za sicu brane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#91604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Login77777 wrote: 05/04/2023 12:53
_BataZiv_0809 wrote: 05/04/2023 12:50 Halo bolan ljudi kupovali respiratore preko poljoprivrednog gazdinstva, dodji sebi, cuj obezglavljivanje Bosnjaka....jake mi glave koja preko malinara nabavlja smece od respiratora na kojima ljudi umiru.

Za 10 miliona.

Pa vidis da ova sda ekipa oko prpe i palerma ne znaju ni gdje gone vise. A za pola godine od „nisam sda“ do prvi branioca sda. Vasvija je barem placena dobro da brani sdaovce ovi za sicu brane.
Novalic=Pozderac hljeb te nije jebo
cadburry

#91605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cadburry »

Za 10 miliona.

Ubijali Bosnjake pokvarenim respiratorima kako bi od Bosnjaka mogli ukrasti 10 miliona KM.

I nek te ne cudi sto je presuda ovim zlocincima obezglavljivanje Bosnjaka, nismo mi dzaba na dnu svake liste zemalja po IQ i ne pricaju su dzaba vicevi o glupim Bosancima.
BAK-eV

#91606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BAK-eV »

tandmand wrote: 05/04/2023 12:49
Amerikanci su skontali da Bošnjaci ne zaslužuju državu (mentalitet prevare, šibicarenja, sebičnosti, otimanja) ... sad ne mogu narodu koji ima 2 miliona ljudi preko noći oduzeti politička prava, nego malo pomalo na finjaka .... i eto nas ko Palestinci ali bez ikakve samouprave.
Pa logicno, oni su visa rasa i postena nacija.

U njih ubiju Predsjednika u sred bijela dana i zato imaju pravo odlucivati o nama. :D

Hajde vidjecemo! :roll:
dr_Evil

#91607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 05/04/2023 12:47
Prpa.ba wrote: 05/04/2023 12:22

Ne umijes ti druze nista ni pitati. Idealan si partner HDZ-u. :mrgreen:
:-D dobar....mada je tesko biti idealan partner HDZ-u...uvijek ima daj jos, daj jos...

Nego to je nebitno. Sto se mene tice ko u ovome ne vidi stari dobro uhodani obrazac obezglavljivanja Bosnjaka odnosno Bosne I Hercegovine kao autonomnog politickog subjekta, je ili glup ili zlonqmjerqn prema ovoj drzavi. Obrazac koji je primjenjivan I u sluacajevima, Pozderac, Abdic, afera Neum, da ne idem dalje u proslost.Jedina novina je ovakvo jasno I brutalno ukljucivanje Amerike u ove obracune.

Da je ovo u pitanju meni je bilo prilicno jasno jos prije dvije- tri godine....vidjet cemo sta ce dalje biti....
Apsolutno ovo podvuceno, ili da kazemo da je to bio sve dio SANU plana da se obezglavi bosnjacka inteligencija, dovedu prvo kao prelazni Dizdarevici dok se od Alije pravi junak muslimanskog pokreta. Zatim ubaciti ALiju, i do kraja provesti SANU projekt.

U medjuvremenu ce ALija pomesti sve oko sebe sta ista vrijede, recimo Nijaza Durakovica, Muhameda Filipovica, Adil zulfikarpašića, poslije Mahmutcehajica cim se pobunio, i tako, ostalo je historija susjed, pardon istorija ;)

U kakvom se stanju nalaze Bosnjaci i Bosna i da ne vidi ovo gore napisano je ili glup ili zlonamjeran prema ovoj drzavi.

Isti obrazac je bio primjenjen kada se rusila Platforma jer je ocito stala na put izvrsenju SANU projekta pa su SDA bojovnici naredili hapsenje Zivka Budimira.
Login77777

#91608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

_BataZiv_0809 wrote: 05/04/2023 12:55

Kada izgubis dodir sa realnost nije te vise nicega sramota.
Ali morao sam se i ja dobro nasmijati. :lol:
cadburry

#91609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cadburry »

palermo wrote: 05/04/2023 12:47
Prpa.ba wrote: 05/04/2023 12:22

Ne umijes ti druze nista ni pitati. Idealan si partner HDZ-u. :mrgreen:
:-D dobar....mada je tesko biti idealan partner HDZ-u...uvijek ima daj jos, daj jos...

Nego to je nebitno. Sto se mene tice ko u ovome ne vidi stari dobro uhodani obrazac obezglavljivanja Bosnjaka odnosno Bosne I Hercegovine kao autonomnog politickog subjekta, je ili glup ili zlonqmjerqn prema ovoj drzavi. Obrazac koji je primjenjivan I u sluacajevima, Pozderac, Abdic, afera Neum, da ne idem dalje u proslost.Jedina novina je ovakvo jasno I brutalno ukljucivanje Amerike u ove obracune.

Da je ovo u pitanju meni je bilo prilicno jasno jos prije dvije- tri godine....vidjet cemo sta ce dalje biti....
Evo nastavka uhodanog obrasca obezglavljivanja Amerikanaca, odnosno Sjedinjenih Americkih Drzava kao autonomnog politickog subjekta:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /230404154
archi_a

#91610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

dr_Evil wrote: 05/04/2023 11:56
archi_a wrote: 05/04/2023 11:54 Jedan fening se nije mogao povući bez znanja, saglasnosti, odobrenja i potpisa ministrice finansija Jelke za nabavku respiratora za područje entiteta fBiH. Prve respiratore su i isporučili sveučilišnoj bolnici Mostar. Jelka Miličević ministrica finansija u entitetu fBiH, prva i jednaka sa Novalić Fadilom. ČAK NI ZA NESAVJESTAN RAD NIJE OSUĐENA?!?
Samo razmislite o čemu se ovdje radi! Obraćam se vama, drage kolege, koji razmišljate svojom glavom. Sa ovim drugima nemam o čemu komunicirati.
Sutra slijedi naredni korak-pokušaj, vezano za isti projekat. :wink:
Pa bolan imas li postovanja prema sebi, napustio si ovu temu
archi_a wrote: 28/03/2023 13:11 Ekipica, došlo je vrijeme da se pozdravimo. Išaret koji mi je došao nije me ušutkao, već naprotiv naveo me na razmišljanje kome i čemu poklanjam svoje vrijeme. Sa kim ja to tabirim o temama, koje krive Drine pokušavam da ispravim i sa kojim nepoznatim personama vodim prepisku? Vrijeme nismo osvojili, vrijeme nam je poklonjeno i ono curi. Da li je najpametnije da propuštamo svoje vrijeme gubljenjem istog u raspravama i objašnjavanjima sa totalno nebitnim likovima? Stvarni život je izvan foruma, tamo se dokazujte, a ja više neću dopuštati anonimusima da mi uzimaju ni deseti dio pažnje kao do sada. Aparatčici, nosači flajera, muftači koji iza ćoška vire ne bil im se ovi što su zauzeli fotelje smilovali pa ih počastili nekom sadakom, podguzne muhe, imate mahanje. Ostalim kolegama, prema onome kako se ophode, ljudima prije svega, veliki pozdrav. Čitamo se i gledamo se na nekoj normalnijoj temi u neko normalnije vrijeme. Ne dajte im svoje vrijeme, ne dajite botovima hranu. Živite život, jebo rasprave sa nebitnim likovima. Bosna će opstati i mi u njoj. Na greškama se uči. Živili. :bih:
Mislim da sam svojim dugogodišnjim pisanjem na forumu više dao nego što sam dobio. Ako sam i trunku pozitivnog napravio, nekoga svojim pisanjem obradovao ili uljepšao mu dan biću zadovoljan, bogatiji sam čovjek.
Gospodična, ti nisi pobjedila, ti si samo bila triger koji mi otvara oči i kaže bježi što dalje od snobova nedorečenih.
Kažeš KURCOBOLJA? Damski nema šta. To kako vam je dato da radite dovest će do toga da će ovdje ordinirati 10 20 likova koji će se do podne svađati međusobno, a od podne čoporativno napadati na nekog zalutalog jadnika koji će doći i napisati post. Već viđeno na forumu suseda.
Naravno da imam, ono što će takvima uvijek faliti.
Nisam "napustio temu", napustio sam rasprave sa nebitnim likovima kojima se nema šta objašnjavati.
Nemamo mi o čemu više, u vašu kaljugu me nećete uvlačiti niti ću gubiti vrijeme raspravljajući se sa takvima. Poruku napišem kad ja hoću, usmjerenu ka osobama koje razmišljaju. A vi, bujrum, novi cilj, 1000 postova dnevno. :lol:
Last edited by archi_a on 05/04/2023 13:01, edited 1 time in total.
dr_Evil

#91611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Login77777 wrote: 05/04/2023 12:59

Ali dobri su, pozivaju se oni ovako ponekad na Dzemu i Pozderca, na mrske komuniste. A vec u sljedecem postu ide salva svega protiv Jugoslavije i komunista.
doktor78

#91612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

Auuu, šta dočekasmo da Dilfaša porede sa braćom Pozderac...
Vrh, nema dalje.
mist

#91613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mist »

tandmand wrote: 05/04/2023 12:49
mist wrote: 05/04/2023 12:40 "Došao mi je jedan ambasador i pitao da li smo promijenili stav... Rekao sam da jesmo. Nakon što su Osmicu stavili na crnu listu i kako su počeli da rade nepravdu mojoj Sebiji sada smo još tvrdoglaviji i nema govora da Lendo potpiše!"

Boli njega cuna za drzavom i bosnjacima,bitna je karakondžula.A i ovi novi sto ih trebaju kao zamjeniti :-) .Kako god koliko ja vidim pitanje je samo koliko cemo ga popusiti.
Amerikanci su skontali da Bošnjaci ne zaslužuju državu (mentalitet prevare, šibicarenja, sebičnosti, otimanja) ... sad ne mogu narodu koji ima 2 miliona ljudi preko noći oduzeti politička prava, nego malo pomalo na finjaka .... i eto nas ko Palestinci ali bez ikakve samouprave.
Jasno je meni to da smo govna,ali sam se uvijek nadao da nismo tolika.A to za Palestince i gore,kurdi broj dva.
dr_Evil

#91614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

archi_a wrote: 05/04/2023 13:00

Naravno da imam, ono što će takvima uvijek faliti.
Nemamo mi o čemu više, u vašu kaljugu me nećete uvlačiti niti ću gubiti vrijeme raspravljajući se sa takvima. Poruku napišem kad ja hoću, usmjerenu ka osobama koje razmišljaju. A vi, bujrum, novi cilj, 1000 postova dnevno. :lol:

Pa opet pises :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#91615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

tandmand wrote: 05/04/2023 12:53
pici wrote: 05/04/2023 12:51

Nemre kad padne premijer pada i vlada, nije bolestan pa da ga mijenja.
Nemre pasti, neda Lendo ...
Ma jeBo lendu, nebitan lik ko i svaki precenik i podprecednik pederacije, fikusi.

Image

Image
palermo

#91616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

To bi ti da je bilo internet I klixovog foruma u doba afere Pozderac ili Abdic ili kad je Dule Zgonjanin redom hapsio, pisao drugacije nego sada. Idi begaj :D

Da samo malo izokrenem rijeci naseg svajcarca, ko god hoce u kolo sa svajcarcem, kruznim trajvanom I ima ih jos tu....zlatni mu puti.

Bez mene.
ZoomZoomKiwi

#91617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ZoomZoomKiwi »

:lol:
Prpa.ba

#91618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 05/04/2023 12:47 :-D dobar....mada je tesko biti idealan partner HDZ-u...uvijek ima daj jos, daj jos...

Dobro ih je Sebija opisala, oci su im krvave od mrznje, ne vide oni nista i hrle u Palestinu kao guske u maglu.

Kolicina autosovinizma i mrznje prema samom sebi je zaista odlican rezultat rada Zagreba i Beograda, kao i americkog NVO sektora po Sarajevu. Fino su nas skuhali u proteklih 20 godina, i sada otvaraju novu fazu.

Ishod nam je vec opisan u non-paperima, ali mislim da je okretanje Vucica americi potez koji je prosirio apetite i sada je samo pitanje dana kad ce Dritan Konakovic krenuti u "Otvoreni Balkan", dakle BiH kao clanica srpskog sveta, a katolicka FBiH ce biti manja autonomija unutar srpskog sveta pod nadzorom Zagreba.

Bosnjaci ce imati izbor glasati kako tzv americka ambasada kaze ili nikako. U zamjenu, nabacice nam fasadu na logor i imacemo javni prevoz.

Nesto kao Cecenija.
Login77777

#91619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

dr_Evil wrote: 05/04/2023 13:01
Login77777 wrote: 05/04/2023 12:59

Ali dobri su, pozivaju se oni ovako ponekad na Dzemu i Pozderca, na mrske komuniste. A vec u sljedecem postu ide salva svega protiv Jugoslavije i komunista.
Ali poredis Pozderca i Fadila i to bez imalo stida. :lol:
ZoomZoomKiwi

#91620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ZoomZoomKiwi »

:lol:

Misliš Kolicina autosovinizma i mrznje prema samom sebi je zaista odlican rezultat rada SDA. (tačka)
Login77777

#91621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 05/04/2023 13:03
palermo wrote: 05/04/2023 12:47 :-D dobar....mada je tesko biti idealan partner HDZ-u...uvijek ima daj jos, daj jos...

Dobro ih je Sebija opisala, oci su im krvave od mrznje, ne vide oni nista i hrle u Palestinu kao guske u maglu.

Kolicina autosovinizma i mrznje prema samom sebi je zaista odlican rezultat rada Zagreba i Beograda, kao i americkog NVO sektora po Sarajevu. Fino su nas skuhali u proteklih 20 godina, i sada otvaraju novu fazu.

Ishod nam je vec opisan u non-paperima, ali mislim da je okretanje Vucica americi potez koji je prosirio apetite i sada je samo pitanje dana kad ce Dritan Konakovic krenuti u "Otvoreni Balkan", dakle BiH kao clanica srpskog sveta, a katolicka FBiH ce biti manja autonomija unutar srpskog sveta pod nadzorom Zagreba.

Bosnjaci ce imati izbor glasati kako tzv americka ambasada kaze ili nikako. U zamjenu, nabacice nam fasadu na logor i imacemo javni prevoz.

Nesto kao Cecenija.
Prle i Bakira prekucao… :lol:
Last edited by Login77777 on 05/04/2023 13:05, edited 1 time in total.
BHCluster

#91622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Ko ih jebe sami pali sami se udarili. Gdje da posaljem paket saFuna.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#91623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

archi_a wrote: 05/04/2023 11:54 Jedan fening se nije mogao povući bez znanja, saglasnosti, odobrenja i potpisa ministrice finansija Jelke za nabavku respiratora za područje entiteta fBiH. Prve respiratore su i isporučili sveučilišnoj bolnici Mostar. Jelka Miličević ministrica finansija u entitetu fBiH, prva i jednaka sa Novalić Fadilom. ČAK NI ZA NESAVJESTAN RAD NIJE OSUĐENA?!?
Samo razmislite o čemu se ovdje radi! Obraćam se vama, drage kolege, koji razmišljate svojom glavom. Sa ovim drugima nemam o čemu komunicirati.
Sutra slijedi naredni korak-pokušaj, vezano za isti projekat. :wink:
Zar ti nisi rekao da si politicki neutralan i da neces vise da pises? :lol:
cadburry

#91624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cadburry »

Prpa.ba wrote: 05/04/2023 13:03

Nesto kao Cecenija.
:-) :-) :-)

Jedina dobra stvar je sto to necemo morati gledati svojim ocima jer ce nas Konakovic i Kojovic vec uveliko sve poslati u masovne grobnice, kako Sebija i Amor Masovic tvrde.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#91625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

BHCluster wrote: 05/04/2023 13:05 Ko ih jebe sami pali sami se udarili. Gdje da posaljem paket saFuna.
Ponijet ce im sebija sa sobom :D
Locked