Za kakvom kolektivnom tuzbom?
Ono invazivni/neinvazivni respirator? Sta se tu odlucilo pitanje je.
Oni su presudjeni oko procedure kako je uvezeno.
Ti uredjaji su uvezeni u drzavu, ali njihovo koristenje odobravaju bolnice i firme za akreditaciju.
Za kakvom kolektivnom tuzbom?
Nema nista protiv da ode SDA, al Boga mi ni da ostane. Sta fali sto su na vlasti 32 godine, pa mogu jos 32.Ateista wrote: ↑05/04/2023 11:59Ok, ne svidna ti se sto i ovi drugi kradu, iako manje ali ipak kradu, pa ces ipak glasati za ove koji vise kradu?mirsek wrote: ↑05/04/2023 11:47
Pa nemam nista protiv da ode SDA, samo da dodje neko stvarno i istinski bolji. A ovo tipa SDA je ukrala milijardu, mi cemo ukrasti 500 miliona, mi smo bolji glasajte za nas, to ne podrzavam. U biti meni je najbolje leglo sve ono sto je Silajdzic pricao za drzavu al posto ga nema u politici, trenutno podrzavam DF a poslije ovoga sa Trojkom podrzavat cu i SDA gdje ne bude DF-a, osim ako se neko cudo ne desi.![]()
Koja logika, wtf...![]()
Bjezi ba, pa Dino je prozivan od americke ambasade sto vrsi pritisak na novinare i sto je bio protiv LGBT parade, SDA je za njega evropska stranka zelenih( vidi fakat mogla bi SDA da se rebrandira kao Zelena strankaSid the sloth wrote: ↑05/04/2023 12:00mirsek wrote: ↑05/04/2023 11:47
Pa nemam nista protiv da ode SDA, samo da dodje neko stvarno i istinski bolji. A ovo tipa SDA je ukrala milijardu, mi cemo ukrasti 500 miliona, mi smo bolji glasajte za nas, to ne podrzavam. U biti meni je najbolje leglo sve ono sto je Silajdzic pricao za drzavu al posto ga nema u politici, trenutno podrzavam DF a poslije ovoga sa Trojkom podrzavat cu i SDA gdje ne bude DF-a, osim ako se neko cudo ne desi.![]()
Pa ovo ti je skolski primjer onog kad SDA-ovci kazu "nisam SDA ali ...". Nije sramota priznati ali jest sramota lagati i stiditi se svog izbora. E sto mi coek pade u ocima, ja mislio to IT, to liberalno, prosperitetno, et.
U tom slucaju, mijenjacemo i njih, izbori hvala Bogu svake 2 godine.mirsek wrote: ↑05/04/2023 12:01Ok razumijem logiku i ima smisla ali ako poslije SDA ostaju ovi iz Trojke, nisam neki optimista s obzirom kako su se do sada pokazali.joint union wrote: ↑05/04/2023 11:40
Kako samo grijesis ovdje, cudo jedno.
Gori ti je onaj "tvoj" 100 puta sto proda i tebe i narod za saku dukata, nego neprijatelj za kog znas sta ti misli i zeli.
Pohlepnoscu i bezobzirnoscu maksimalno smanjuje tvoju sposobnost da se od pravog neprijatelja odbranis i isporucuje te "na tacni", vezanih ruku.
Da SDA apologeti imaju i mrve pragmaticnosti, shvatili bi da je ovo najbolje sto se BiH i Bosancima (a bgm i Bosnjacima) moglo desiti.
Malo razmislite, da li bi vise voljeli da vam je neprijatelj korumpiran i ogrezao u lopovlucima ili da je "poslagan" tako da su pravi ljudi na pravom mjestu?
Isto pitanje postavite i za "svoje".![]()

Genocid, UZP, bili, posljedice nisu uklonjene.madner wrote: ↑05/04/2023 11:57Genocid, UZP bio.
Umanjuje se samo vrijednost gradjanskog glasa, Bosnjacki je jednako vrijedan kao i prije.
Ime jezika bosanski je gradjanski koncept, opet ne ugrozava Bosnjake. Obnavljanje vjerskih objekta i otezan povratak su price iz 2000 i nemaju veze sa Fikretom ili Fadilom.
Umanjivanje uloge SDA u politickom zivotu je svakako pozitivno za gradjane, upravo oni su ti koji su se borili za etniju ispred gradjanstva.
Tako nekako, dok se ne stvori kvalitetna alternativa. A posto je SDA toliko katastrofalno losa stvoriti kvalitetnu alternativu je u biti maciji kasalj jel tako ?
U poredjenju sa Asimom Sarajlicem, Osmicom, Bakirom, Sebijom, Zahiragicem i nepismen i lud covjek je kvalitetna alternativa. Osim ako nisi u halki.
Valjda je SDA trebala te posljedice ukloniti, zato je dobila glasacku podrsku.mirsek wrote: ↑05/04/2023 12:14Genocid, UZP, bili, posljedice nisu uklonjene.madner wrote: ↑05/04/2023 11:57
Genocid, UZP bio.
Umanjuje se samo vrijednost gradjanskog glasa, Bosnjacki je jednako vrijedan kao i prije.
Ime jezika bosanski je gradjanski koncept, opet ne ugrozava Bosnjake. Obnavljanje vjerskih objekta i otezan povratak su price iz 2000 i nemaju veze sa Fikretom ili Fadilom.
Umanjivanje uloge SDA u politickom zivotu je svakako pozitivno za gradjane, upravo oni su ti koji su se borili za etniju ispred gradjanstva.
Ok.
Ugrozava Bosnjake koji smatraju bosanski jezik svojim jezikom.
Ne pricam samo o Fikretu i Fadilu.
Za gradjane je politika Trojke mnogo pogubnija.
Slazem se, imaju izbori svake 2 godine i tu kaznjavati. Samo je pitanje hoce li do tada biti nepopravljivih posljedica odluka Trojke za drzavu i gradjansko drustvo.joint union wrote: ↑05/04/2023 12:12U tom slucaju, mijenjacemo i njih, izbori hvala Bogu svake 2 godine.
Najgore sto se moze desiti, a to je sda pokazala i dokazala, je da isti vladaju desetinama godina.
Vidi dokle se dovedu, procitaj Bakirove izjave danas, potpuno odsustvo poimanja stvarnosti.
Cilj je samo sacuvati sebe i halku, rezuci cak i svoje pipke koji nisu neophodni. A samo Sebija je neophodna.
Fadil se zajebo sto nije progovorio, ko je i kako insistirao na malini i ovim (ustvari bilo kojim) respiratorima, on u ovoj prici nije bio zbog para.
Ova drug F dvojica jesu.
Koje to odluke?mirsek wrote: ↑05/04/2023 12:25Slazem se, imaju izbori svake 2 godine i tu kaznjavati. Samo je pitanje hoce li do tada biti nepopravljivih posljedica odluka Trojke za drzavu i gradjansko drustvo.joint union wrote: ↑05/04/2023 12:12
U tom slucaju, mijenjacemo i njih, izbori hvala Bogu svake 2 godine.
Najgore sto se moze desiti, a to je sda pokazala i dokazala, je da isti vladaju desetinama godina.
Vidi dokle se dovedu, procitaj Bakirove izjave danas, potpuno odsustvo poimanja stvarnosti.
Cilj je samo sacuvati sebe i halku, rezuci cak i svoje pipke koji nisu neophodni. A samo Sebija je neophodna.
Fadil se zajebo sto nije progovorio, ko je i kako insistirao na malini i ovim (ustvari bilo kojim) respiratorima, on u ovoj prici nije bio zbog para.
Ova drug F dvojica jesu.
Vrlo su popustljivi a sve odluke idu kontra gradjanskog koncepta .
Na koji način je to gore po građanski princip u odnosu od onog što smo imali u prethodnim mandatima kada su Čović i Dodik blokirali sve što se blokirati može a SDA mirno šutila?
Je li Trojka uopšte imala priliku da počne da radi na nivou Federacije?
Ja kontao ici, nije da ne mogu u svakom momentu, ali mi se ne zuri trenutno, plata americka a svoj na svom.Mishelinke wrote: ↑05/04/2023 12:21![]()
![]()
![]()
![]()
Botovi ne puštaju.
Pa vidite li da korumpirani brod tone, rupe duž cijelog komupiranog broda, a vi pokušavate te rupe da zalijepite selotejpom?![]()
@mirsek, @Prpa.ba, @Student_u_Ostavci i ostali okanite se ćorava posla, uskačite u čamac i bježite.
Ako su vam šta obećali, zaboravite na to. Zabavili su se o svome jadu, vi im niste ni na kraju pameti. Bez veze sebe trošite i kompromitujete, a čim im ne budete trebali, odbaciće vas kao iskorišten kondom.
Causevicu je drugostepenom presudom ukinuto oduzimanje imovinske koristi, oko 500 000km, a kazna je smanjena sa 9 na 5,5 godina. Bumo vidjeli sta ce ovdje biti, mislim da ni malinar nece dati marke, ali corka bi mogla biti.helpdesk1 wrote: ↑05/04/2023 11:44 Ja ne znam zašto se raja loži:
1. Ovo je prvostepena presuda. Ide žalba za drugostepenu.
2. Sutra ide nova Vlada FBiH, u kojoj zbog tehničkog mandata i presude ne može Fadil biti mandatar- mora biti izabrana nova vlada
3. Na drugostepenom sve pada u vodu, presude se ukidaju, FAdil i ekipa oslobođeni i još mogu neke materijalnu korist izvući
4. Napaćeni puk je još jednom povučen za nos![]()
Nego sta... nema drugog objasnjenja a praznoglave mase ce se odmah upaliti na toDarh Wader wrote: ↑05/04/2023 12:28 Fadil,Solak,Osmica,Sebija pada SDA kao kula od karata.![]()
Hoće li opet biti mantra udar na Bošnjake ?![]()