Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
joint union

#10701 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joint union »

mirsek wrote: 05/04/2023 10:36
Sara03 wrote: 05/04/2023 10:24
Moj otac koji je branio ovu državu, kaže za SDA da su gori od četnika. Po vama, on je ustvari četnik, jer tako razmišlja i udara na prvu stranku u Bošnjaka.

Napusti rektum Izetbegovića već jednom, imaj makar malo samopoštovanja...
Nikad onaj ko te ubija, siluje, rusi sve bogomolje samo zato jer se pogresno zoves i vjerujes ne moze biti bolji od onoga sto te krade ili vara. Reci ocu da nije u pravu i da tu tezu moze testirati tako sto proba da obuce BH dres i BH zastavu i proseta po RS. Pa ako se ziv vrati pitaj ga jel mu gore u RS ili u FBIH pod SDA.
Kako samo grijesis ovdje, cudo jedno.
Gori ti je onaj "tvoj" 100 puta sto proda i tebe i narod za saku dukata, nego neprijatelj za kog znas sta ti misli i zeli.
Pohlepnoscu i bezobzirnoscu maksimalno smanjuje tvoju sposobnost da se od pravog neprijatelja odbranis i isporucuje te "na tacni", vezanih ruku.

Da SDA apologeti imaju i mrve pragmaticnosti, shvatili bi da je ovo najbolje sto se BiH i Bosancima (a bgm i Bosnjacima) moglo desiti.
Malo razmislite, da li bi vise voljeli da vam je neprijatelj korumpiran i ogrezao u lopovlucima ili da je "poslagan" tako da su pravi ljudi na pravom mjestu?
Isto pitanje postavite i za "svoje".
mirsek

#10702 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mirsek »

saabsa wrote: 05/04/2023 11:37
mirsek wrote: 05/04/2023 10:53
Da, Asima ne znam kako je oslobodio, ne slazem se sa osobadjanjem, ove iz Vatre je barem kaznio, nedovoljno ali je barem krenulo sa kaznama nedodirljivih privrednika.
Kakva je to kazna 36 500km za utaju poreza od preko pola miliona ? Gdje se još u svijetu za porezne utaje plati izlazak...
Zar nije kazna par stotina hiljada KM ? Onda sam zamijenio iznos utaje sa kaznom... Nedovoljna kazna, slazem se.
Trebaju napraviti progresivno kaznjavanje, ako se ponovo krivicno djelo desi uduplavas tezinu kazne.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10703 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Velkoski »

mirsek wrote: 05/04/2023 11:38
Velkoski wrote: 05/04/2023 11:35

ovi NAŠI spičkali NAŠIH 10.5 miliona (samo za ovaj slučaj, da ne pričamo o ostalim), a ti i dalje o UZP-u, genocidu i ostalim temama

plaky tugy?
Ja uopste njih ne branim da su nevini, tako da ti ne mogu odgovoriti na nepostojecu stvar.
braniš braniš

:mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10704 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

ADVOKATICA PREMIJERA FBIH
Vidović najavila žalbu: Optužbe protiv Novalića podržavali su Čavara, Čović, HNS, Konaković, Forto, Nikšić, Ambasada SAD-a
I kinezi iz wuhana.
dječak sa šibicama

#10705 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dječak sa šibicama »

Nova kama :lol:

SDA je jasno poruceno sta im je sudbina, nema vise parazitiranja na javnim preduzecima, javnim parama, gotovo. Opozicija i lagano gasenje, minoriziranje stranke, dovidjenja.

Novi vjetrovi pusu, ides u EU sa Xmorkom i HDZom kao dokazanim partnerom Brisela odnosno dokazanim poslusnikom. SNSD na ledini, rijesice i njih naknadno.

Zao mi je samo sto niko nece odgovarati za ubijanje oboljelih Malina respiratorima, ali eto neka pravda dodje zbog marifteluka u nabavci. Mislio srebrenicki ljakse da to moze tako, imas Dilfasa iza ledja i idemo ko da vrecu krompira kupujemo. E nece da moze ljakse.
helpdesk1

#10706 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by helpdesk1 »

Ja ne znam zašto se raja loži:
1. Ovo je prvostepena presuda. Ide žalba za drugostepenu.
2. Sutra ide nova Vlada FBiH, u kojoj zbog tehničkog mandata i presude ne može Fadil biti mandatar- mora biti izabrana nova vlada
3. Na drugostepenom sve pada u vodu, presude se ukidaju, FAdil i ekipa oslobođeni i još mogu neke materijalnu korist izvući
4. Napaćeni puk je još jednom povučen za nos :izet:
madner

#10707 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by madner »

mirsek wrote: 05/04/2023 11:32
MehmedPasaMoric wrote:05/04/2023 11:23 Kako vam ne dosadi kmecati o ugrozenosti Bosnjaka? Jel to posljednji krik umiruce SDA? Bosnjaci ni po kojem osnovu nisu ugrozeni, ugrozeni su samo pojedini kriminalci koji igrom slucaja nose arapska, sto bi neinformisani rekli muslimanska, imena. Ko konkretno ugrozava Bosnjaka penzionera sa minimalnom penzijom? Ko ugrozava Muriza Memica, Bosnjaka? Ko ugrozava 100 000 Bosnjaka koji su zbog SDA napustili drzavu?

Posebno mi je drago za srebrenickog cobanina, mada mi ni troprsti mungos nije pretjerano prirastao srcu

Bosnjaci nisu ugrozeni :?
Gradjani i gradjansko drustvo nisu ugrozeni :?
Ljudska prava i slobode nisu ugrozeni :?
Bosnjaci nisu ugrozeni.
Gradjani i gradjansko drustvo su ugrozeni.

SDA ima veliki udio u tome.
cadburry

#10708 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by cadburry »

Ubijali Bosnjake pokvarenim respiratorima kako bi mogli pokrasti 10 miliona KM od tih istih Bosnjaka.

Osuditi ih na samo 4/5/6 godina je velika uvreda bosnjackim zrtvama ovih monstruma i zlocinaca.
uglavnomja

#10709 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by uglavnomja »

Image
mirsek

#10710 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mirsek »

Sid the sloth wrote: 05/04/2023 11:39

Uuu pa zar je i IT strucnjak mirsek SDA :? :?
Mirsece ziv bio, Bosnjaci su ugrozeni najvise od strane Bakirove SDA, nazalost. Dakle slazemo se s tobom da jesu ugrozeni, ali smanjenje moci SDA ta ugrozenost ce aBd biti manja.
Kakva gradjanska drzava pod SDA? Upravo ove presude ljudima koji su pod SDA bili nedodirljivi kriminalci je jedan korak naprijed ka gradjanskoj drzavi.
Isto vazi i za ljudska prava i slobode, ovo je korak naprijed.
Pa nemam nista protiv da ode SDA, samo da dodje neko stvarno i istinski bolji. A ovo tipa SDA je ukrala milijardu, mi cemo ukrasti 500 miliona, mi smo bolji glasajte za nas, to ne podrzavam. U biti meni je najbolje leglo sve ono sto je Silajdzic pricao za drzavu al posto ga nema u politici, trenutno podrzavam DF a poslije ovoga sa Trojkom podrzavat cu i SDA gdje ne bude DF-a, osim ako se neko cudo ne desi.
nepass1

#10711 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by nepass1 »

madesa wrote: 05/04/2023 11:24
nepass1 wrote: 05/04/2023 11:22 Mozda fikret i solak najebu, dilfa ce nastaviti po svome. Nema nista od ovoga. Nece on lisica ni vidjeti a kamo li prenociti u zatvoru
zar stvarno neko misli da ce oni lezati. Pa ovo ce se vuci jos jedno 5 godina
Ne mislim i ne vjerujem
helpdesk1

#10712 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by helpdesk1 »

helpdesk1 wrote: 05/04/2023 11:44 Ja ne znam zašto se raja loži:
1. Ovo je prvostepena presuda. Ide žalba za drugostepenu.
2. Sutra ide nova Vlada FBiH, u kojoj zbog tehničkog mandata i presude ne može Fadil biti mandatar- mora biti izabrana nova vlada
3. Na drugostepenom sve pada u vodu, presude se ukidaju, FAdil i ekipa oslobođeni i još mogu neke materijalnu korist izvući
4. Napaćeni puk je još jednom povučen za nos :izet:
Da sam sebe quotam :-D , ovo je za Fadila i ekipu najelegantniji izlaz i trebaju se zahvaliti svima onima koje pojedini optužuju za miješanje u unutrašnju politiku (jadna majko)
Satch

#10713 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Satch »

mirsek wrote: 05/04/2023 11:47

Mirsece ziv bio, Bosnjaci su ugrozeni najvise od strane Bakirove SDA, nazalost. Dakle slazemo se s tobom da jesu ugrozeni, ali smanjenje moci SDA ta ugrozenost ce aBd biti manja.
Kakva gradjanska drzava pod SDA? Upravo ove presude ljudima koji su pod SDA bili nedodirljivi kriminalci je jedan korak naprijed ka gradjanskoj drzavi.
Pa nemam nista protiv da ode SDA, samo da dodje neko stvarno i istinski bolji. A ovo tipa SDA je ukrala milijardu, mi cemo ukrasti 500 miliona, mi smo bolji glasajte za nas, to ne podrzavam. U biti meni je najbolje leglo sve ono sto je Silajdzic pricao za drzavu al posto ga nema u politici, trenutno podrzavam DF a poslije ovoga sa Trojkom podrzavat cu i SDA gdje ne bude DF-a, osim ako se neko cudo ne desi.
Kupi vazelin, skini gace i zovi SDA.
drag_gost

#10714 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by drag_gost »

4, 5, 6 godina. Premalo. Za pravnike, kakve su sanse za kolektivnom gradjanskom tuzbom?
DaysleepeR

#10715 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DaysleepeR »

Biće još gore za SDA, jasno su na propalim protestima prošle sedmice pokazali kolika im je politička moć.
Naravno da će ih sada svi gaziti da im naplate prosipanje sile sve ove godine.
Bakiru ženu razvlače na sve strane, on sjedi i šuti, nikakvu moć nema da je zaštiti, to je prije samo godinu dana bilo nezamislivo.

Ja bih vam preporučio da se lagano selamite sa SDA, glavne poluge moći su izgubili.
mirsek

#10716 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mirsek »

madner wrote: 05/04/2023 11:45

Bosnjaci nisu ugrozeni.

Kako nisu ugrozeni, genocid, UZP, umanjivanje vrijednosti glasa,
branjenje jezika u RS-u, tesko obnavljanje srusenih vjerskih objekata, otezavanje povratka.
Osmorka srcano nogama ukopava gradjansko drustvo, gori su od SDA, bukvalno rade na svoju stetu.
mirsek

#10717 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mirsek »

Satch wrote: 05/04/2023 11:48
De mi reci, iz tvog licnog iskustva koji je najbolji vazelin za kupiti ?
Cherry-Cherry

#10718 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Cherry-Cherry »

Kme :mrgreen: :lol: :lol: :mrgreen:
Ateista

#10719 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ateista »

Dimu1927 wrote: 05/04/2023 11:17
Ateista wrote: 05/04/2023 11:09

Sve se moze kad se hoce, u jednoj kamtonalnoj instituciji (ne znam da li se na sve odnosi) su umjesto povecanja osnovice povecali svima platu za fiksno 100KM. Da su povecali osnovicu, onda bi povevanje najvise osjetili oni sa visokim platama, ovako se to umanjilo i povecanje je svakom fiksno, a 100KM procentualno vise znaci onima samanjom platom nego onima sa visokim platama. Moze se sigurno i za penzije nesto slicno uraditi.
znam ali to je nesto drugo, vezano za kolektivni ugovor pa se dize plata svima za 100, odnosno to je sad zamjena za onih 1080 KM koje nisu isplatili prosle godine... a ovo je pio mio zakon na federalnom nivou, napisao sam cisto iz razloga da ne moze i da hoce fadil ili vlada to promjeniti tek tako kad mu prahne nego parlament. zato i povecacaju penzije ovako tim uskladjivanjem jer je tako previdjeno zakonom. minimalna penzija je nesto drugo
Naravno, samo kazem da kad ima volje da ima nacina da se povecaju minimalne penzije a ostale da ne budu drasticno povecane, ako treba i promjenom zakona.
Satch

#10720 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Satch »

mirsek wrote: 05/04/2023 11:53
Satch wrote: 05/04/2023 11:48

De mi reci, iz tvog licnog iskustva koji je najbolji vazelin za kupiti ?
Za primanje, ne znam, pitaj u svojoj sendvic-centrali. Ja ga samo dajem drug :)
madner

#10721 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by madner »

mirsek wrote: 05/04/2023 11:52
madner wrote: 05/04/2023 11:45

Bosnjaci nisu ugrozeni.

Kako nisu ugrozeni, genocid, UZP, umanjivanje vrijednosti glasa,
branjenje jezika u RS-u, tesko obnavljanje srusenih vjerskih objekata, otezavanje povratka.
Osmorka srcano nogama ukopava gradjansko drustvo, gori su od SDA, bukvalno rade na svoju stetu.
Genocid, UZP bio.
Umanjuje se samo vrijednost gradjanskog glasa, Bosnjacki je jednako vrijedan kao i prije.

Ime jezika bosanski je gradjanski koncept, opet ne ugrozava Bosnjake. Obnavljanje vjerskih objekta i otezan povratak su price iz 2000 i nemaju veze sa Fikretom ili Fadilom.

Umanjivanje uloge SDA u politickom zivotu je svakako pozitivno za gradjane, upravo oni su ti koji su se borili za etniju ispred gradjanstva.
Ateista

#10722 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ateista »

Ok, ne svidna ti se sto i ovi drugi kradu, iako manje ali ipak kradu, pa ces ipak glasati za ove koji vise kradu? :lol:
Koja logika, wtf... :lol:
Sid the sloth

#10723 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Sid the sloth »

:lol: :lol: Pa ovo ti je skolski primjer onog kad SDA-ovci kazu "nisam SDA ali ...". Nije sramota priznati ali jest sramota lagati i stiditi se svog izbora. E sto mi coek pade u ocima, ja mislio to IT, to liberalno, prosperitetno, et.
Satch

#10724 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Satch »

Sid the sloth wrote: 05/04/2023 12:00
:lol: :lol: Pa ovo ti je skolski primjer onog kad SDA-ovci kazu "nisam SDA ali ...". Nije sramota priznati ali jest sramota lagati i stiditi se svog izbora. E sto mi coek pade u ocima, ja mislio to IT, to liberalno, prosperitetno, et.
ITevac iz kralja fahda mijadze.
mirsek

#10725 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mirsek »

joint union wrote: 05/04/2023 11:40
mirsek wrote: 05/04/2023 10:36
Nikad onaj ko te ubija, siluje, rusi sve bogomolje samo zato jer se pogresno zoves i vjerujes ne moze biti bolji od onoga sto te krade ili vara. Reci ocu da nije u pravu i da tu tezu moze testirati tako sto proba da obuce BH dres i BH zastavu i proseta po RS. Pa ako se ziv vrati pitaj ga jel mu gore u RS ili u FBIH pod SDA.
Kako samo grijesis ovdje, cudo jedno.
Gori ti je onaj "tvoj" 100 puta sto proda i tebe i narod za saku dukata, nego neprijatelj za kog znas sta ti misli i zeli.
Pohlepnoscu i bezobzirnoscu maksimalno smanjuje tvoju sposobnost da se od pravog neprijatelja odbranis i isporucuje te "na tacni", vezanih ruku.

Da SDA apologeti imaju i mrve pragmaticnosti, shvatili bi da je ovo najbolje sto se BiH i Bosancima (a bgm i Bosnjacima) moglo desiti.
Malo razmislite, da li bi vise voljeli da vam je neprijatelj korumpiran i ogrezao u lopovlucima ili da je "poslagan" tako da su pravi ljudi na pravom mjestu?
Isto pitanje postavite i za "svoje".
Ok razumijem logiku i ima smisla ali ako poslije SDA ostaju ovi iz Trojke, nisam neki optimista s obzirom kako su se do sada pokazali. :roll:
Locked