Nasta srozase ovog zlatnog ljiljan, davali sakom i kapom clanovima sdO.Umenemi badzo bio kod vikica nema gdje ga nisu bacali, trebo je dobiti tri zlatna ljiljana a dobio qitu, nije srbinu lepo dati kitljana.Bio je operativac u komandi Trećeg korpusa Armije RBiH 1994. godine, kada je dobio odlikovanje „Zlatni ljiljan“. Iste godine postaje član SDA u kojoj je bio član Predsjedništva.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#91401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#91402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- JohnnyS
#91403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa operativac je, ja sam mislio da će sahraniti medicinski fakultet kad je tek postavljen za dekana, ali je vezama dovukao opet dosta profesora sa strane. Pad fakulteta je više povezan s kriminalnim rektorom i generalnim propadanjem sveučilišta pod vodstvom istog nego s Bevandinim mandatima.
Sad, zašto su mu bombu bacili, kome se zamjerio to ne znam.
Ove ostale svakako ne znam, samo znam da kakav može uopće čovjek biti ako je u HDZu
-
A_A_AKCIJA
#91404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo tako.uglavnomja wrote: ↑04/04/2023 19:40 ama nije ona nista trazila,mora se popuniti nalog - izvjestaj sa sluzbenog puta sa tehnikalijama tipa ko, gdje, od - do kad, i onda administracija isplati na osnovu podataka
ne znam da postoji varijanta odricanja dnevnice![]()
postoji mogucnost da se ne traze pare za rucak ili sl, odnosno da se ti racuni ne dostave, ali isplata dnevnica ide automatski, kao sto se automatski brise t.o.
Da ovo nije uradila, korištenje službenog auta da ode u Višegrad bi neko mogao protumačiti kao zloupotrebu u privatne svrhe.
Isto tako bi joj neko mogao prigovoriti da je pola dana nije bilo na poslu. Nije bila na poslu, a nema opravdanje gdje je bila.
Na kraju do toga da se sve mora uraditi po pravilu računovodstvene struke. Popunjavaš putni nalog za auto, ako ideš izvan Sarajeva, mora ići dnevnica, smanjuje se topli obrok.
Sutra dođe revizija i belaj, a ti objašnjavaj da nisi htjela 12 maraka. Taman da Faktor i Stav pišu kako ministrica ne ide na posao, zloupotrebljava službeno auto...
- mirsek
#91405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nista niste objasnili, ima putni nalog gdje se svi podaci unesu i u njemu se sve fino navede i opravda, kakve crne molbe i pozivanje na pravilnike ?A_A_AKCIJA wrote: ↑04/04/2023 21:09Upravo tako.uglavnomja wrote: ↑04/04/2023 19:40 ama nije ona nista trazila,mora se popuniti nalog - izvjestaj sa sluzbenog puta sa tehnikalijama tipa ko, gdje, od - do kad, i onda administracija isplati na osnovu podataka
ne znam da postoji varijanta odricanja dnevnice![]()
postoji mogucnost da se ne traze pare za rucak ili sl, odnosno da se ti racuni ne dostave, ali isplata dnevnica ide automatski, kao sto se automatski brise t.o.
Da ovo nije uradila, korištenje službenog auta da ode u Višegrad bi neko mogao protumačiti kao zloupotrebu u privatne svrhe.
Isto tako bi joj neko mogao prigovoriti da je pola dana nije bilo na poslu. Nije bila na poslu, a nema opravdanje gdje je bila.
Na kraju do toga da se sve mora uraditi po pravilu računovodstvene struke. Popunjavaš putni nalog za auto, ako ideš izvan Sarajeva, mora ići dnevnica, smanjuje se topli obrok.
Sutra dođe revizija i belaj, a ti objašnjavaj da nisi htjela 12 maraka. Taman da Faktor i Stav pišu kako ministrica ne ide na posao, zloupotrebljava službeno auto...
- JohnnyS
#91406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Inače ja sam jednom za pratnju bolesnika dobio 12,5 maraka i nisam htio uzeti, pa su me onda napali da se bahatim, da ne cijenim novac, da je nekom to pola dnevnice, svašta nešto što nije moglo biti dalje od istine, ali sam uzeo na kraju i dao na nekoj humanitarnoj aukciji. Našem narodu ne možeš ugoditi, ako uzmeš ne valja, ako ne uzmeš ne valjaš ni tad, jednostavno ne valjaš 
- anelsol
#91407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vedrana Škobića znam lično. Vrlo korektan momak, i već poprilično zreo advokat, pa mi je iskreno iznenađenje da se prihvatio toga da bude ministar. Koliko znam tetka mu je dr. Helena Škobić, izuzetna žena. Vjerovatno je povukao gena i sa te porodične strane
- Bloo
- Globalna šefica
#91408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajmo napraviti hipotetički situaciju na osnovu onog dokumenta.
Ona je možda i ispunila putni nalog koji nije imao ko da potpiše u daotm trenutku, te ministar nije bio dostupan na telefon niti u kancelariji da potpiše, s obzirom da je sastanak vjerovatno brzo dogovoren, ona kreće na put bez potpisanog naloga.
Možda nalog još uvijek nije potpisan, a ne možeš ga predati računovodstvu bez potpisa svog nadređenog, ona je uputila dopis koji daje historijat dešavanja te time "pokriva" svoj put i boravak izvan kancelarije.
Putnim nalogom opravdavaš svoje izbivanje iz kancelarije, troškove puta, korištenje službenog vozila, sastanak sa trećim licima dok obavljaš funkciju zamjenice...
- JohnnyS
#91409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ona je žena zmaj, i ona i Nada
-
laik1981
#91410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Trebala je Duska povesti pola familije u kakav luksuzni hotel i napraviti dvadesetak milja troskova.. Na to su SDF botine navikle i to bi joj halalili iste sekunde..
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#91411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljubic- ... /230404159
Lik bukvalno piše da jedino podržavaju trojku zato što misle da će preko njih dobiti Herceg-Bosnu.
Džaba pišete ovdje, botovi.
Lik bukvalno piše da jedino podržavaju trojku zato što misle da će preko njih dobiti Herceg-Bosnu.
- uglavnomja
#91412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vezano za dusku, koliko kontam, nalog nije potpisao ministar, a trebao bi po zakonu i zato se pismom poziva na razloge zasto mini nije potpisao
drugo, vezano za komentar - ja se (kao) odrekao dnevnice ...
ne moze to tako u javnoj sluzbi
po zakonu ti se MORA isplatiti na racun ono sto pise u pravilniku, znaci plata, t.o., regres, dnevnice ...
a onda ti sa tim parama radi sta hoces
evt. mozes staviti trajni nalog za davanje nekog % plate za nesto, tipa humanitarna org, isto kao za kredit, ali i dalje se te pare vode kao da su isplacene tebi, na njih placas namete bez obzira sto ih nisi dobio na racun (da nne ulazimo u detalje i jedinstvene slucajeve)
drugo, vezano za komentar - ja se (kao) odrekao dnevnice ...
ne moze to tako u javnoj sluzbi
po zakonu ti se MORA isplatiti na racun ono sto pise u pravilniku, znaci plata, t.o., regres, dnevnice ...
a onda ti sa tim parama radi sta hoces
evt. mozes staviti trajni nalog za davanje nekog % plate za nesto, tipa humanitarna org, isto kao za kredit, ali i dalje se te pare vode kao da su isplacene tebi, na njih placas namete bez obzira sto ih nisi dobio na racun (da nne ulazimo u detalje i jedinstvene slucajeve)
- mirsek
#91413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mogla je onda napisati i "Molim Vas da potpisete putni nalog u vezi sa tim i tim mojim putovanjem na kojem sam posjetila povratnike..."Bloo wrote: ↑04/04/2023 21:35Hajmo napraviti hipotetički situaciju na osnovu onog dokumenta.
Ona je možda i ispunila putni nalog koji nije imao ko da potpiše u daotm trenutku, te ministar nije bio dostupan na telefon niti u kancelariji da potpiše, s obzirom da je sastanak vjerovatno brzo dogovoren, ona kreće na put bez potpisanog naloga.
Možda nalog još uvijek nije potpisan, a ne možeš ga predati računovodstvu bez potpisa svog nadređenog, ona je uputila dopis koji daje historijat dešavanja te time "pokriva" svoj put i boravak izvan kancelarije.
Putnim nalogom opravdavaš svoje izbivanje iz kancelarije, troškove puta, korištenje službenog vozila, sastanak sa trećim licima dok obavljaš funkciju zamjenice...
Mada ne mogu da vjerujem da nema nacin kako se potpisuje nalog kad je ministar odsutan ili nedostupan, ta je situacija potpuno uobicajena da se desi.
- Bloo
- Globalna šefica
#91414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ako je tvoj direktno nadredeni ministar, a ti njegov zamjenik, ministar moze samo u svom odsustvu da ovlasti npr sekretaricu Binu da uadara faksimil potpisa?mirsek wrote: ↑04/04/2023 21:53 Mogla je onda napisati i "Molim Vas da potpisete putni nalog u vezi sa tim i tim mojim putovanjem na kojem sam posjetila povratnike..."
Mada ne mogu da vjerujem da nema nacin kako se potpisuje nalog kad je ministar odsutan ili nedostupan, ta je situacija potpuno uobicajena da se desi.
Sta je mogla napisati, sta nije, nije tema ove diskusije.
Žena otisla bez potpisanog naloga, sada trazi da se taj put pokrije.
Kada se isplati dnevnica, ako hoce da da prosjaku na ulici, njen problem. Ali dnevnica se mora isplatiti zakonski.
- BHCluster
#91415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@tramvajtrojkaLogin77777 wrote: ↑04/04/2023 20:46 Ali ih je milina slusati kako se pozivaju na takozvano „legitimno predstavljanje“.
Onaj Lendo iz JNA „legitimni predstavnik“ Bosnjaka…![]()
- BHCluster
#91416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Trojkini botovi na haparatima.Ljubić: Za stabilizaciju FBiH potrebno je provesti presudu "Ljubić", zato podržimo novu koaliciju
- 512MB
#91417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da se ima, to će biti znak da xmorka poštuje dogovore i principe koalicije a ne ko SDA da non stop laže HDZStudent_u_Ostavci wrote: ↑04/04/2023 20:22Imaju li članovi koalicije okupljene oko HDZa dovoljno hrabrosti da prekrše Ustav Federacije, ostaje da vidimo.Lendo: Ako na dnevni red Parlamenta dođe imenovanje Vlade bez potpisa, Boga mi će biti problema![]()
- omega369
#91418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alija im dao zemlju, fadil pogurao medije, bakir kladionice, memic i efendic gradnju, vala su i dobili previse. Ne znam sta se bunesehohari wrote: ↑04/04/2023 21:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljubic- ... /230404159
- 512MB
#91419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I saće Kifla i Nerko ostatak dat
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- tramvajtrojka
#91421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ko je ono podnio hapelaciju ustavnom sudu za smitov zakon
oh wait
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#91422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Propala apelacija ko Zeljko Komsictramvajtrojka wrote: ↑04/04/2023 23:03ko je ono podnio hapelaciju ustavnom sudu za smitov zakon
oh wait![]()
![]()
![]()
![]()
- PreWiBa
#91423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To smo na kraju sve i MI dali, što je i najgore. Ja znam da su Bakir i kompanija oberlopovi, ali ne bi u zapadnim kvartovima prošla stanogradnja od nekog Bošnjaka 100%omega369 wrote: ↑04/04/2023 22:11Alija im dao zemlju, fadil pogurao medije, bakir kladionice, memic i efendic gradnju, vala su i dobili previse. Ne znam sta se bunesehohari wrote: ↑04/04/2023 21:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljubic- ... /230404159
Lik kao HVO bojovnik zarađivao pare na prodavanju brašna opkoljenoj sirotinji po 100 DM i danas mu sinovi te iste sirotinje plaćaju 4000KM/m2.
-
Hakiz
#91424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljubić odobrava ta mišljenja.
- PreWiBa
#91425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I prestanite više pisati oko tih 12,50 maraka.
Ja mislim da je to bilo nešto potpuno formalno. Žena je otišla, svi su došli, za razliku od SDA mafije koja jedino zna preći entitetsku liniju kada treba neke dobre pare namlatiti.
Ja mislim da je to bilo nešto potpuno formalno. Žena je otišla, svi su došli, za razliku od SDA mafije koja jedino zna preći entitetsku liniju kada treba neke dobre pare namlatiti.