Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
CrveniKuk wrote: ↑04/04/2023 19:21
Novi paket pomoći SAD. Meni je privuklo pažnju tenkovska municija od 105 mm. Znaci, uskoro Ukrajincima počinju stizati i Leopard 1 tenkovi.
Imas bruku IFV koji koriste 105mm, ono francuski sa 3 tocka rcv, centauro, AGs, DF,
sumirprimus wrote: ↑04/04/2023 19:26
Dronovi su stvsrni gejmcendzer
Kako li se osjećaju ovi vojnici kada vide dron iznad sebe i kada počnu detonacije, kada ti drugari iz jedinice oko tebe padaju kao pokošeni i ti brojiš milisekunde do tvog nestanka sa ovog svijeta, jer znaš da ti spasa nema?
CrveniKuk wrote: ↑04/04/2023 19:21
Novi paket pomoći SAD. Meni je privuklo pažnju tenkovska municija od 105 mm. Znaci, uskoro Ukrajincima počinju stizati i Leopard 1 tenkovi.
Imas bruku IFV koji koriste 105mm, ono francuski sa 3 tocka rcv, centauro, AGs, DF,
Istina, ali Ukrajincima je planirano da se šalje, sto se tiče tenkovskog topa, jedino Leopard 1 tenkovi, koji imaju taj kalibar topa.
sumirprimus wrote: ↑04/04/2023 19:26
Dronovi su stvsrni gejmcendzer
Kako li se osjećaju ovi vojnici kada vide dron iznad sebe i kada počnu detonacije, kada ti drugari iz jedinice oko tebe padaju kao pokošeni i ti brojiš milisekunde do tvog nestanka sa ovog svijeta, jer znaš da ti spasa nema?
5th Assault Brigade Je na jugu ulaza u Bahmut kod Ivaniske, tu je uz jos neke jurisne bataljone, zaustavila ruse i ide postepeno u kontru, ne daju rusima da presjeku tu komunikaciju i da s juga okruze jedinice koje su u Bahmutu.Svaki dan su zestoke borbe.
Niste vi još vidjeli specnaz i vdv.
Vi mislite da je rusija slaba.
Putin da hoće on bi zauzeo ukrajinu za tri dana.
Srecom pa nece...
Ja odavno kazem da je najveci americki uspijeh instalacija odredjenog kepeca u kremljovinu, a da oni svi misle da je kontra cemerike... Nikad im niko ovako nije zicer nacalio...
Rijetko idem ali kada odem na ruske propagandne medije skontam da mi uošte ne umijemo navijati a kamo li propagandno djelovati.
Pa tamo su do sada Rusi uništili 2-3 puta više svega nego što je Ukrajina ikada imala od ljudi do tehnike.
Uništili su čak i sve šro NATO ima. Gdje god udare idu naprijed i "sve što su planirali ostvarili su" veli Šojgu.
Sada se stavljam u poziciju onih koji to prate i vjeruju toj propagandi kako moraju zaključiti da su sve sile i svo oružje svijeta pred nestankom i da samo Rusija nezaustavljivo napreduje i gazi sve pred sobom. Čak vele da je i Zelenski pobjegao iz zemlje nakon pada Bahmuta shvatajući da će i ostatak ukrajine veoma brzo biti pod ruskom kontrolom. I da, gubici su uvijek samo na jednoj strani, samo Ukrajinci ginu i njihova tehnika strada.