Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
studiorum_tuzlaensis wrote: ↑02/04/2023 17:36
Meni izgleda ko da nije ni bio aktivan Travel, jesi li dobijao SMS poruke da je 'potrošen ukljuceni saobraćaj' i sl.
Priznali da je njihova greska i ispravili potrosnju izvan paketa na 10,67KM, ali tu ne mozemo zavrsiti. Idem da se zalim na gresku koja mi je prouzrokovala nevjerovatan stres
Ima li iko da koristi ovaj extra L paket i jel Vam u aplikaciji azurirana ova nova ponuda tj. povecani GB ?
Ili jos nije za ovaj paket extra L izvrseno azuriranje na novu ponudu.
Last edited by semir_d on 03/04/2023 10:03, edited 1 time in total.
djama wrote: ↑03/04/2023 09:30
1. jesam, ovaj kabal iz LAN 3 radi na svim portovima (preko njega su mi u dnevnoj spojen stb i PS5), dok kabal koji je ukljcuen u WAN radi samo na tom portu, na ostalim ne radi
djama wrote: ↑03/04/2023 09:30
1. jesam, ovaj kabal iz LAN 3 radi na svim portovima (preko njega su mi u dnevnoj spojen stb i PS5), dok kabal koji je ukljcuen u WAN radi samo na tom portu, na ostalim ne radi
Kako ti preko LAN 3 radi STB i PS5?
zato sto u dnevnoj imam dva izlaza iz jednog utp ide u stb a iz drugog u konzolu
odnosno da li je moguce da je onda iz LAN 1 za konzolu jer ovaj bijeli sto je ukljucen u LAN 1 nikada nisam dirao
ing-ecc wrote: ↑03/04/2023 10:01
zato sto u dnevnoj imam dva izlaza iz jednog utp ide u stb a iz drugog u konzolu
odnosno da li je moguce da je onda iz LAN 1 za konzolu jer ovaj bijeli sto je ukljucen u LAN 1 nikada nisam dirao
Tesko ce ti iko moci razjasniti kakva je situacija kod tebe.
Ako hoces skontati koji je koji kabl, istekaj sve na terminalnoj strani ( stb, ps, tv... ) i onda ustekaj jedan uređaj i pogledaj na modemu koji LAN je upaljen... nastavi tako za svaki uređaj.
Što se tice spavace i buduceg STB uređaja tamo, kada ti tehnicar dođe on ti moze to jednostavno napraviti kada dođe postaviti STB pa i nema potrebe da previse o tome razmisljas.
ing-ecc wrote: ↑03/04/2023 10:01
E tako je moguce, s LAN 1 nA PS a s LAN 3 na STB. Na prvoj slici ti LAN 1 nije bio aktivan, vjerovatno zato sto nije bilo PS na drugom kraju.
A sta imas ukljuceno s LAN5/WAN pa ti u nekoj situaciji i radi?
I hajde ti to sve sam skontaj i apsolviraj da puno bolje vladas instalacijama i uredjajima u stanu, dosta cesto se zalis na .... brzinu na optici na udaljenosti 500 m od Malte..... znaci nidje veze.
gidra wrote: ↑03/04/2023 10:53
Gdje mogu naći listu kanala za Moju TV NET GO, zna li neko?
Imaju li uopšte HD kanala u sklopu ove usluge ili su svi SD?
E tako je moguce, s LAN 1 nA PS a s LAN 3 na STB. Na prvoj slici ti LAN 1 nije bio aktivan, vjerovatno zato sto nije bilo PS na drugom kraju.
I hajde ti to sve sam skontaj i apsolviraj da puno bolje vladas instalacijama i uredjajima u stanu, dosta cesto se zalis na .... brzinu na optici na udaljenosti 500 m od Malte..... znaci nidje veze.
Ma katastrofa u subotu zato sam i kopao po kablovima i portovima da vidim sta se desava.
Uglavbom ovaj jedan plavi kabal koji je na slici na wan/lan5 radi samo u tom portu. Na drugim kad je nema konekcije u spavacoj i nece nista ni net ni stb...
ing-ecc wrote: ↑03/04/2023 10:42
Ma katastrofa u subotu zato sam i kopao po kablovima i portovima da vidim sta se desava.
Uglavbom ovaj jedan plavi kabal koji je na slici na wan/lan5 radi samo u tom portu. Na drugim kad je nema konekcije u spavacoj i nece nista ni net ni stb...
Koja ti je brzina na kablu...ne mjeri se na wifi?
I ne znam sta imas kopati po kablovima...problem moze biti ili do routera ili od routera.Kablovi se nece sami pokvariti.
Ja za 2 godine na optici,nisam imao nijedan ni zastoj a da ne pricam o prpblemu.Za mene je optika savrsenstvo stabilnosti interneta.
ova Extra ponuda omogućit će našim korisnicima i druge benefite, među kojima i veće popuste na uređaje iz ponude BH Telecoma ili druge pogodnosti koje oni izaberu u slučaju ugovaranja Extra paketa BH Telecoma iz nove ponude na 12 ili 24 mjeseca, nakon 1. aprila - kaže Nađa Lutvikadić Fočo.
nisam primjetio da se na extra s paketu povećao iznos popusta na uređaje ili još nisu uradili ažuriranje cijena i popusta u web shopu.
U Extra S paketu popust na uređaje prije 1.4. je bio 90 KM, sada je 70 KM!
Last edited by ajdamo on 03/04/2023 12:28, edited 3 times in total.
I ne znam sta imas kopati po kablovima...problem moze biti ili do routera ili od routera.Kablovi se nece sami pokvariti.
Ja za 2 godine na optici,nisam imao nijedan ni zastoj a da ne pricam o prpblemu.Za mene je optika savrsenstvo stabilnosti interneta.
u ovom trenutku na kablu 9.8 i upload 7, zvao podrsku nesto cackali i onda dl 93 a upload 9,7
a probao da mijenjam portove reko da vidim hoce li sta pomoci.
Adi-g wrote: ↑01/04/2023 17:24
Moja webtv radi uzasno. Bilo je patnja gledati danas liverpool city. Malo slika postane mrljava malo HD, malo štopa. Dzaba dadoh cenera. Gledao sam preko telemach interneta.
i ja sam na telemachu i ja sam imao problema sa navedenom utakmicom, isti problem. Ali inace mi savrseno radi. Utakmica Leotar Zeljeznicar mi je isla bez problema.
u ovom trenutku na kablu 9.8 i upload 7, zvao podrsku nesto cackali i onda dl 93 a upload 9,7
a probao da mijenjam portove reko da vidim hoce li sta pomoci.
Kad sam ovo vidio posljednji dan u Becu, kad mi srce nije stalo i zavrsim 3 dana na leksovima. Ne znam da li bi mogao ici nekim putem naknade za pretrpljenu dusevnu bol i stres, da mi ako nista otpisu jedan racun da ne platim
Ambula wrote: ↑03/04/2023 19:52
Kad sam ovo vidio posljednji dan u Becu, kad mi srce nije stalo i zavrsim 3 dana na leksovima. Ne znam da li bi mogao ici nekim putem naknade za pretrpljenu dusevnu bol i stres, da mi ako nista otpisu jedan racun da ne platim
Uffffffff, ovo je ono kad čovjeka hladni znojevi obliju
Ambula wrote: ↑03/04/2023 19:52
i nakon 10 mailova, poziva onda ovo
Inace sam na pretplati uvijek ali kada idem vani par mjeseci,odjavim pretplatu i predjem na ultru i koristim karticu drzave "domacina"
Kada se vratim,opet odmah odem u Telecom i uzmem pretplatu (bez obaveznog trajanja)
Prije par godina...isli na neku ekskurziju/takmicenje u MTBu u Hr na Plitvicka jezera i imao sam neku slicnu situaciju...potrosio xx MB u romingu a 1 MB bio nekih 6 KM i ja sracuna racun ce mi biti 700+ KM...hladan me znoj oblio,prisjelo mi sve,nije mi bilo dobro.
Kada sreca ispostavi se da sam se nakacio na neki wifi bio ipak a ne na mobilni internet ali ono,prisjelo mi.
Zato sada karticu ugasim ili ovaj opcija...napunim 10-20 KM da ima a imam karticu iz Hr vec 4 godine i na nju se moze dokupiti online kredita i dopunim ako mi treba i odmah nju koristim.
Dovoljno je samo isključiti opciju "Data roaming" i telefon se neće povezivati na 4G sve dok je u romingu. Godinama tako radim i nikad nisam imao problema.
Kad sam se vracao upalio airplane mode Htio bacit telefon u Dunav samo da prestane rasti.
Ovo je prvobitno bilo obracunato po tarifi 5,25KM/MB. Ma uglavnom veliki stres sam prozivio i sigurno da vise nikad necu uzimati nikakve slicne pakete.
A apsolutno se unaprijed raspitao o svemu, pratio potrosnju i na sve pazis al opet...
fusion_ba wrote: ↑03/04/2023 22:16
Dovoljno je samo isključiti opciju "Data roaming" i telefon se neće povezivati na 4G sve dok je u romingu. Godinama tako radim i nikad nisam imao problema.
To stoji, ali je čovjek kupio travel paket da može koristiti internet u roamingu. Zašto bi gasio roaming kad je platio da ima uslugu?
Ima li iko da koristi ovaj extra L paket i jel Vam u aplikaciji azurirana ova nova ponuda tj. povecani GB ?
Ili jos nije za ovaj paket extra L izvrseno azuriranje na novu ponudu.
ova Extra ponuda omogućit će našim korisnicima i druge benefite, među kojima i veće popuste na uređaje iz ponude BH Telecoma ili druge pogodnosti koje oni izaberu u slučaju ugovaranja Extra paketa BH Telecoma iz nove ponude na 12 ili 24 mjeseca, nakon 1. aprila - kaže Nađa Lutvikadić Fočo.
nisam primjetio da se na extra s paketu povećao iznos popusta na uređaje ili još nisu uradili ažuriranje cijena i popusta u web shopu.
U Extra S paketu popust na uređaje prije 1.4. je bio 90 KM, sada je 70 KM!
zna li neko nesto o ovim popustima? Da li ce biti stvarno veci ili je Nadja Lutvikadic Foco nalozila korisnike?
Da li još neko ima isti problem ili je samo kod mene... MojaTV na hayatu mi nema ono zeleno kad pritisnem tipku EPG kako da objasnim, ne mogu da vratim da gledam sadržaj na Hayat TV. Nije neki program ali vratio bih nekad ovaj ramazanski program
Isto samo danas na TVSA jutros od 7:00 do 20:00 ima zelena boja ali kad hocu da pokrenem zavrti ali ne može da se pokrene željena emisija. konkretno emisija špica i dnevnik u 18:30
bumerangss wrote: ↑05/04/2023 21:05
Da li još neko ima isti problem ili je samo kod mene... MojaTV na hayatu mi nema ono zeleno kad pritisnem tipku EPG kako da objasnim, ne mogu da vratim da gledam sadržaj na Hayat TV. Nije neki program ali vratio bih nekad ovaj ramazanski program
Isto samo danas na TVSA jutros od 7:00 do 20:00 ima zelena boja ali kad hocu da pokrenem zavrti ali ne može da se pokrene željena emisija. konkretno emisija špica i dnevnik u 18:30
Hvala
Hayat zabranio svim opraterima da imaju opciju vratiti sadrzaj