Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Prpa.ba
#91126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad ce pravoslavci u multikulturu, samo da se zabrinu sto im omladina ide u Njemacku da pere guzice. 
- Prpa.ba
#91127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znaju ko puca, a i ako znaju, to su naivne ljude nahuskali oni sto dobro zive i ne daju borbu protiv korupcije..
- Student_u_Ostavci
#91128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A Alija nas svojom minder politikom zavadio sa susjedima i izavao građanski rat.
- Prpa.ba
#91129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako se pokazuje mudrost americke ambasade. Eliminacijom SDA iz vlasti sprjecavaju da muhamedanski radikali ponovo pokrenu gradjanske sukobe i natjeraju katolicku i pravoslavnu manjinu da se brane, a sve u duhu borbe protiv korupcije.Student_u_Ostavci wrote: ↑03/04/2023 00:07 A Alija nas svojom minder politikom zavadio sa susjedima i izavao građanski rat.
Svaka cast i Trojancima sto su prepoznali podmukle planove muhamedanaca i promptno reagovali.
- mirsek
#91130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prpa.ba wrote: ↑03/04/2023 00:16Tako se pokazuje mudrost americke ambasade. Eliminacijom SDA iz vlasti sprjecavaju da muhamedanski radikali ponovo pokrenu gradjanske sukobe i natjeraju katolicku i pravoslavnu manjinu da se brane, a sve u duhu borbe protiv korupcije.Student_u_Ostavci wrote: ↑03/04/2023 00:07 A Alija nas svojom minder politikom zavadio sa susjedima i izavao građanski rat.
Svaka cast i Trojancima sto su prepoznali podmukle planove muhamedanaca i promptno reagovali.
- hatemondays
#91131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato su ostali stariji, sa tandjarom i kamom spremni da zavrse posao.Konacno da zavrse za dzamijama, tamo gdje oni vladaju slabo ih ima. Mladjahni ce se vratiti naravno da pokupe kajmak i veselo mahati sa 3 prsta. Osveta dahijama nije bila Srebrenica, to je bio samo pocetak. Nece oni spavati dok nas ne potamane ali jebo to korupcija je glavni problem a svijet se ubio od korupcije, nema ko koga ne potplacuje. Eto mi ovo malo jada nasli da lijecimo svijet od korupcije. Mislio sam da cemo na kraju dobiti Republiku Sarajevo ali kontam jos jedno 20 godina i ode to sve u helac.Evropski Kurdi, rasparcani u nekoliko zemlja na Balkanu pod cvrstom rukom nasih neprijatelja. Uostalom ko nas jebe bolje nismo ni zasluzili, zali boze onih zivota sto se uzalud potrosise.Haris.ba wrote: ↑02/04/2023 23:19Nebitno. U Cajnicu se zatvorila banka, ali se ne odustaje. Pa makar se travu jelo.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑02/04/2023 22:56 Kakogod, mlađi i pametniji kupe prnje ili su ih vec pokupili...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#91132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kako je lijepo gledati stvari crno bijelo.hatemondays wrote: ↑03/04/2023 00:39Zato su ostali stariji, sa tandjarom i kamom spremni da zavrse posao.Konacno da zavrse za dzamijama, tamo gdje oni vladaju slabo ih ima. Mladjahni ce se vratiti naravno da pokupe kajmak i veselo mahati sa 3 prsta. Osveta dahijama nije bila Srebrenica, to je bio samo pocetak. Nece oni spavati dok nas ne potamane ali jebo to korupcija je glavni problem a svijet se ubio od korupcije, nema ko koga ne potplacuje. Eto mi ovo malo jada nasli da lijecimo svijet od korupcije. Mislio sam da cemo na kraju dobiti Republiku Sarajevo ali kontam jos jedno 20 godina i ode to sve u helac.Evropski Kurdi, rasparcani u nekoliko zemlja na Balkanu pod cvrstom rukom nasih neprijatelja. Uostalom ko nas jebe bolje nismo ni zasluzili, zali boze onih zivota sto se uzalud potrosise.
nema veze što se zbog korupcije tjera mlad i potentan dio stanovništva koji bi gradio zemlju, jel de? nema veze što su korupcijom najbitnija mjesta zauzeli podobni i mahom nesposobni? nema veze što su ti koji su korupcijom dobili svoje sinekure svojom kurcoboljom pustili da izgubimo na polju diplomatije? nema veze što zbog korupcije ne možemo postići ekonomsku stabilnost da smo spremni na sve buduće izazove? nema veze što zbog korupcije imamo sve nepismenije stanovništvo i nestručniji kadar? nema veze što se zbog očuvanja korupcije rukama i nogama blokiraju svi procesi prema EU?
korupcija je luksuz koji sebi nismo smjeli dopustiti. ali ispaštati svakako neće oni koji su se od nju najviše okoristili, nego oni koji su očekivali da se njom može država izgraditi.
- Prpa.ba
#91133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve to stoji, ali ne moze alternativa korupciji biti stav "jebo drzavu" i "neka propadne drzava, samo neka korumpirani propadnu".
A to je dominirajuci narativ forumasa koji drze stranu novoj, antikorupcionoj vlasti na drzavnom nivou. Koju cine dva doktoranta korupcije, i novi aspiranti za doktorante korupcije.
Koja za 3 mjeseca nije uradila nista vrijedno spomena.
A to je dominirajuci narativ forumasa koji drze stranu novoj, antikorupcionoj vlasti na drzavnom nivou. Koju cine dva doktoranta korupcije, i novi aspiranti za doktorante korupcije.
Koja za 3 mjeseca nije uradila nista vrijedno spomena.
- tramvajtrojka
#91134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
samo nikad brze usvojen budžet i 100 miliona za osbih to je nista sitnica za koju provjerene patriote ne da nisu uspjele usvojiti na vrijeme nego su i citavo vrijeme to smanjivalePrpa.ba wrote: ↑03/04/2023 00:58 Sve to stoji, ali ne moze alternativa korupciji biti stav "jebo drzavu" i "neka propadne drzava, samo neka korumpirani propadnu".
Koja za 3 mjeseca nije uradila nista vrijedno spomena.![]()
i cemu toliki strah sto bi rekao dobri deda aljo mirno spavajte
- Student_u_Ostavci
#91135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako nije?
Usvojili budžet, povećali sebi plate za 6 stoja, uspostavljena kontakt tačka sa europolom....
Ima još bruka stvari koje su urađene ali ne mogu se sad sjetiti svih.
Usvojili budžet, povećali sebi plate za 6 stoja, uspostavljena kontakt tačka sa europolom....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#91136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
obično su najveći kriminalci padali uz pomoć svjedoka pokajnika. ja Konakoviću skute nikad nisam ljubio, ali sam ga smatrao korisnim da stane na crtu onima koji potapaju istim argumentima otkako su srbi šmugnuli sa grbavice noseći sa sobom štokove, utičnice i svježe iskopane lijesove svoje rodbine.Prpa.ba wrote: ↑03/04/2023 00:58 Sve to stoji, ali ne moze alternativa korupciji biti stav "jebo drzavu" i "neka propadne drzava, samo neka korumpirani propadnu".
Koja za 3 mjeseca nije uradila nista vrijedno spomena.![]()
očito je da se odnosi u svijetu preslažu. treba da vjerujem da će oni koji nisu napravili ništa kada su prilike bile povoljnije sad se ono uozbiljiti i stvarno nešto uraditi? ono, dosad nismo, al ako nam sad pustite, bićemo dobri ko 505. bužimska, hoćemo bogami.
neka rade. većina tih čiji ti narativ smeta nema svetih krava da po svaku cijenu na vlasti drži sjecikese. ako ti doktoranti i aspiranti nisu toga svjesni, tim po njih gore. a da će se država raspasti za njihova vladanja, a nije prije, samo je izgovor onima kome je vlast država bitna zbog izbjegavanja zatvora. u kojoj formi, nikada ih nije bilo briga, kao što vidimo iz stanja u kojem se danas nalazimo.
- Prpa.ba
#91137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Robbie, ovo je cak ispod i tvog nivoa.
HDZ i SNSD pustili povisice svojim kadrovima pa slucajno zakacili i dio Bosnjaka na drzavnom nivou, veliki uspjeh politike kompromisa. De begaj.
Ovo nije korektno pisati pod drzavu, ovo je uspjeh entitetskog nivoa jer je Republika Srpska ostvarila odlicnu saradnju i kontakt sa Europolom, sto je naislo na odobravanje MVP-ja Brkica i sekretara Konakovica..
- Prpa.ba
#91138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tacno. Isto sam mislio za NiP i Konakovica.Chmoljo wrote: ↑03/04/2023 01:17 obično su najveći kriminalci padali uz pomoć svjedoka pokajnika. ja Konakoviću skute nikad nisam ljubio, ali sam ga smatrao korisnim da stane na crtu onima koji potapaju istim argumentima otkako su srbi šmugnuli sa grbavice noseći sa sobom štokove, utičnice i svježe iskopane lijesove svoje rodbine.
Naravno da ne treba. To ne vjerujem ni ja. Samo, i ispod dna (SDA-DF), izgleda da ima dublje dno (Trojka). Sto nas dovodi do..
Trojka je od izbora do danas uradila nekoliko stvari, nijedna od njih nije nam od koristi:Chmoljo wrote: ↑03/04/2023 01:17 neka rade. većina tih čiji ti narativ smeta nema svetih krava da po svaku cijenu na vlasti drži sjecikese. ako ti doktoranti i aspiranti nisu toga svjesni, tim po njih gore. a da će se država raspasti za njihova vladanja, a nije prije, samo je izgovor onima kome je vlast država bitna zbog izbjegavanja zatvora. u kojoj formi, nikada ih nije bilo briga, kao što vidimo iz stanja u kojem se danas nalazimo.
- relativizovali su O-Hr-ovo nametanje izmjena Ustava FBiH i izmjena izbornog zakona koje je osnazilo poziciju HDZ-a i bilo koje etnicke stranke podizuci prag reprezentativnosti sa 29% (5 od 17) na 48% (11 od 23) za izbor kandidata za Predsjednika/Potpredsjednika FBiH. Nisu cak ni hinjili neko protivljenje, a konkretnu akciju da i ne spominjemo. SDA, kojoj ova izmjena odgovara (kao sto smo i vidjeli) je makar pokusala.
- zagovaraju bilo kakvu, pa makar i jednokratnu, novu intervenciju O-Hr-a, samo da im omoguci formiranje vlasti sa HDZ-om mimo vec izmijenjenih pravila. Time su pokazali tzv. MZ-u da ne samo da je SDA-ov dio birackog tijela podlozan manipulaciji, nego je Trojkaski dio birackog tijela doslovno za pijacu, bez trunke strateskog i drzavnickog razmisljanja i konzistentnog stava. Tj. prodali bi i dusu djavolu, samo da udju u vlast, sto je odlika plemenskih zajednica a ne jednog politickog naroda.
- potpuno su javno saprali grijehe sa HDZ-a i SNSD-a, svaljujuci svu krivicu za opstrukcije, zastoje i paralizu federalnog i drzavnog nivoa na SDA. Time su, za jednokratnu korist ulaska u vlast kao "dobrih deckiju" Zeljane Zovko, doslovno zrtvovali cjelokupnu istinu o stetnosti, proruskom i antidrzavnom djelovanju HDZ-a i SNSD-a. Vise niko nema javni kredibilitet reci da oni rade ista pogresno niti osnovu za traziti bilo ciju pomoc.
- potpuno su ogolili i obesmislili institut americkih crnih listi i njihovog znacenja. Cavara "dobar decko", Novalic "losi decko". Komedija.
- vodjenje probosanske politike sveli su na ukljucivanje americkog ambasadora na spikerfon, i ukljucujuci americku ambasadu u doslovno svaki proces od Kantona Sarajevo pa navise. Doslovno smo svedeni na kusur americkoj ambasadi koji moze koristiti po volji za sta im zatreba. Npr. za namirivanje srpskog sveta.
Po meni, nista od ovog nije vrijedno "antikorupcionog" obracuna sa SDA i DF. Draza mi je korumpirana i paralizovana drzava kakvu smo zatekli 02.10.2022. nego ova BiH u kojoj glavnu rijec, bez trunke opstrukcije sa nase strane, vode HDZ i SNSD, kao predvodnici borbe protiv SDA korupcije.
- tataćusak
#91139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mlad i potentan dio stanovništva ode vani ovako i onako, evo krenuo povratak otkako je sdp na vlasti, redovi n agranicama.Chmoljo wrote: ↑03/04/2023 00:44kako je lijepo gledati stvari crno bijelo.hatemondays wrote: ↑03/04/2023 00:39
Zato su ostali stariji, sa tandjarom i kamom spremni da zavrse posao.Konacno da zavrse za dzamijama, tamo gdje oni vladaju slabo ih ima. Mladjahni ce se vratiti naravno da pokupe kajmak i veselo mahati sa 3 prsta. Osveta dahijama nije bila Srebrenica, to je bio samo pocetak. Nece oni spavati dok nas ne potamane ali jebo to korupcija je glavni problem a svijet se ubio od korupcije, nema ko koga ne potplacuje. Eto mi ovo malo jada nasli da lijecimo svijet od korupcije. Mislio sam da cemo na kraju dobiti Republiku Sarajevo ali kontam jos jedno 20 godina i ode to sve u helac.Evropski Kurdi, rasparcani u nekoliko zemlja na Balkanu pod cvrstom rukom nasih neprijatelja. Uostalom ko nas jebe bolje nismo ni zasluzili, zali boze onih zivota sto se uzalud potrosise.
nema veze što se zbog korupcije tjera mlad i potentan dio stanovništva koji bi gradio zemlju, jel de? nema veze što su korupcijom najbitnija mjesta zauzeli podobni i mahom nesposobni? nema veze što su ti koji su korupcijom dobili svoje sinekure svojom kurcoboljom pustili da izgubimo na polju diplomatije? nema veze što zbog korupcije ne možemo postići ekonomsku stabilnost da smo spremni na sve buduće izazove? nema veze što zbog korupcije imamo sve nepismenije stanovništvo i nestručniji kadar? nema veze što se zbog očuvanja korupcije rukama i nogama blokiraju svi procesi prema EU?
korupcija je luksuz koji sebi nismo smjeli dopustiti. ali ispaštati svakako neće oni koji su se od nju najviše okoristili, nego oni koji su očekivali da se njom može država izgraditi.
Brate mi se ne možemo mjeriti sa švabijom ili bilo kim u eu, pa ni juga nije mogla i nikad nećemo ni moći.
- hatemondays
#91140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cast skandinavskim zemljama, ostalo u Evropi umire u korpuciji i to ogromnih razmjera. Eno i Svica konacno prnula u sisu (kad im Arapi i Rusi sad pocnu izvlaciti lovu posto su ih izradili za ove tier 1 bondove), korupcija je cisti fabric kapitalizma i tu nema pomoci. E sad pitanje je koliko smo spremni ici u borbu sa korupcijom bez razgradnje drzave to ce vrijeme pokazati. Ako ti mislis da ovo struktura politicara (cast pojedincima) ima namjeru nesto manje krasti od prethodne onda ti tu ne mogu pomoci. Mene je istorija naucila da razne afere kao sto su Agrokomerc , Pozderci, vile u Neumu itd., imale totalno drugacije namjere od borbe protiv korupcije. Skola je ista samo ucenici su mladji...Chmoljo wrote: ↑03/04/2023 00:44kako je lijepo gledati stvari crno bijelo.hatemondays wrote: ↑03/04/2023 00:39
Zato su ostali stariji, sa tandjarom i kamom spremni da zavrse posao.Konacno da zavrse za dzamijama, tamo gdje oni vladaju slabo ih ima. Mladjahni ce se vratiti naravno da pokupe kajmak i veselo mahati sa 3 prsta. Osveta dahijama nije bila Srebrenica, to je bio samo pocetak. Nece oni spavati dok nas ne potamane ali jebo to korupcija je glavni problem a svijet se ubio od korupcije, nema ko koga ne potplacuje. Eto mi ovo malo jada nasli da lijecimo svijet od korupcije. Mislio sam da cemo na kraju dobiti Republiku Sarajevo ali kontam jos jedno 20 godina i ode to sve u helac.Evropski Kurdi, rasparcani u nekoliko zemlja na Balkanu pod cvrstom rukom nasih neprijatelja. Uostalom ko nas jebe bolje nismo ni zasluzili, zali boze onih zivota sto se uzalud potrosise.
-
made_in_sarajevo
#91141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo slobodno zaboravite da su politicari zasluzni. Drugi par opanaka je i nesic je to samo potpisao, pitao se nesic kao i bilo koja druga stranka ko i moja rahmetli nana.Student_u_Ostavci wrote: ↑03/04/2023 01:10 Kako nije?
- problemnatravunu
#91142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izgleda da je raji jedino bitno da se djeci skrate časovi zbog ramazana...... 
- dr_Evil
#91143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljudi pade i Milo, valja Dodiku i Bakiru sada trazit novu vezu za sverc duhana i droge preko porozne ili nepostojece jugoistocne granice.
Sada smo sluzbeno okruzeni neprijateljima na svim granicama. Mada nikad nisam ni imao iluzije da bi Milo bio prijatelj u slucaju necega. Sam sebe razjebao kriminalom, nepotizmom i korupcijom, toliko da ga njegovi nisu htjeli branit, a sa druge strane je imao povampireni cetnicki fasizam.
Balkan 1o1.
Sada smo sluzbeno okruzeni neprijateljima na svim granicama. Mada nikad nisam ni imao iluzije da bi Milo bio prijatelj u slucaju necega. Sam sebe razjebao kriminalom, nepotizmom i korupcijom, toliko da ga njegovi nisu htjeli branit, a sa druge strane je imao povampireni cetnicki fasizam.
Balkan 1o1.
-
palermo
#91144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pao je Milo al padaju I kriminal I korupcija.
Malo macku teleca glava
Malo macku teleca glava
- dr_Evil
#91145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemam pojma da li padaju kriminal i korupcija. Mozda bude samo nastavak Milo Halke, mozda nova Halka, a mozda pada.
Ne pratim CG politicku scenu toliko da bih poznavao aktere, a za ovog novog preCjednika nisam ni cuo do neki dan.
Kako god, nema ga vise, i nece ga vise nikad biti. Dokrajcio ga albanac, sarajevski student. Bit ce momak bio upoznat sa SANU Projektom dok je kao hobi obilazio SDA omladinske akademije.
Nama ostaje nada da ce Crnogorci, Bosnjaci, Hrvati, Albanci i ostali "zitelji" Crno Gore uspjeti da se povezu pod rukovodstvom nekog novog, zapadno orijentisanog, i koji nece biti korumpiran.
Miletu se desilo ono sta ja pricam stalno, ne mozes na kriminalu graditi drzavu bez obzira kakve su ti namjere. Kad tad kriminal, korupcija, i nepotizam mora doci na naplatu. Kula od karata
Ne pratim CG politicku scenu toliko da bih poznavao aktere, a za ovog novog preCjednika nisam ni cuo do neki dan.
Kako god, nema ga vise, i nece ga vise nikad biti. Dokrajcio ga albanac, sarajevski student. Bit ce momak bio upoznat sa SANU Projektom dok je kao hobi obilazio SDA omladinske akademije.
Nama ostaje nada da ce Crnogorci, Bosnjaci, Hrvati, Albanci i ostali "zitelji" Crno Gore uspjeti da se povezu pod rukovodstvom nekog novog, zapadno orijentisanog, i koji nece biti korumpiran.
Miletu se desilo ono sta ja pricam stalno, ne mozes na kriminalu graditi drzavu bez obzira kakve su ti namjere. Kad tad kriminal, korupcija, i nepotizam mora doci na naplatu. Kula od karata
-
palermo
#91146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma Miletu se desio srpski svet. Sve ostalo je samo propratna pojava. Sto bi se reklo, tacno ali nije bitnodr_Evil wrote: ↑03/04/2023 08:00 Nemam pojma da li padaju kriminal i korupcija. Mozda bude samo nastavak Milo Halke, mozda nova Halka, a mozda pada.
- dr_Evil
#91147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I da i ne, korupcija to je najbitinije!
Milo je znao ko je protivnik, da je gradio drzavu na zakonima i davao radna mjesta najboljima uspio bi je odbraniti, ovako je to samo bio tigar od papira, kao i mnoge ostale bliskoistocne destinacije ili san o mocnoj ruskoj vojsci. Odjednom od najjace pojedinacne vojske svijeta shvatili smo da nemaju ni motorola koje funkcionisu jer je neko pokrao pare.
Tako i nas dragi Milo je morao na ovaj nacin da nauci da nema funkcionalnu drzavu nego da je oko sebe imao poslusnike koji su tu bili samo radi novca, i koji na kraju dana nisu znali raditi svoj posao jer su dosli na to mjesto preko stranke ili ga kupili. Na prvu organizovanu akciju bradatih litijskih spodoba njegov sistem se raspao.
I mi smo imali Solaka, mladog lijepog, sav u fazonu Nemoguce misije, i vidjeli smo kako je sistem reagovao na prvu opasnost. Da popravimo stvar na celo OSA-e smo bili stavili svrsenika osmoljetke.
Viva Las Vegas!
Ali ne brini sad je tu Nermin da nas brani, ipak je on stavio Kljaku da bude ministar privrede.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#91148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.vrisak.info/hercegovina/u-s ... -policija/
u-sirokom-brijegu-napadnut-svecenik-reagirala-i-policija/
psovali mu sve i svašta u BIRTIJI

- Student_u_Ostavci
#91149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da nisi u pravu jer Elmedin kaže da su on i njegovi zaslužni za to a Elmedin nikada ne laže.made_in_sarajevo wrote: ↑03/04/2023 06:09Ovo slobodno zaboravite da su politicari zasluzni. Drugi par opanaka je i nesic je to samo potpisao, pitao se nesic kao i bilo koja druga stranka ko i moja rahmetli nana.Student_u_Ostavci wrote: ↑03/04/2023 01:10 Kako nije?
Plus, usvojeno još nekih dokumenata koji godinama stoje u ladici a koji su za naše živote jako bitni. Dakle, politika kompromisa i relaksacije se isplati samo treba znati kao što Elmedin zna.
- Tvrtko II Kotromanić
#91150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Truba wrote: ↑03/04/2023 10:14 https://www.vrisak.info/hercegovina/u-s ... -policija/
![]()
![]()
![]()
![]()
ovo ko neki skeč