Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
- daky585
#4426 Re: Raiffeisen banka
Govorim iz ličnog iskustva. Bez problema podižem novac na UniCredit bankomatima u Srbiji bez ikakve naknade (osim sitne provizije za konverziju u dinare).
To je uostalom jedan od glavnih razloga mog prelaska sa Raiffeisen na UniCredit.
To je uostalom jedan od glavnih razloga mog prelaska sa Raiffeisen na UniCredit.
Last edited by daky585 on 22/03/2023 19:59, edited 1 time in total.
-
Ajdinn4
#4427 Re: Raiffeisen banka
@Del_Boy1
To je unicredit mostar, oni imaju poslovnice i u RS.
Banjalucka UniCredit ne uzima naknadu za dizanje novca van BiH
To je unicredit mostar, oni imaju poslovnice i u RS.
Banjalucka UniCredit ne uzima naknadu za dizanje novca van BiH
- Del_Boy1
#4428 Re: Raiffeisen banka
Odosmo u off, sad sam i ja vidio da je različito. Kod njih je podizanje debit mastercard karticom besplatno na bankomatima UC grupe i bez ikakvog paketa.
- semsasuljakovic
#4429 Re: Raiffeisen banka
Evo 20 dana kasnije niko ne zove.semsasuljakovic wrote: ↑13/03/2023 16:52 Raiffeisen banka Vas daruje! Prenesite platu i imajte uplatu iste do 30.04.2023. godine na racun otvoren u Raiffeisen banci i darujemo Vam vaucer u iznosu od 100 KM.
Aplicirajte online na: https://bit.ly/429dv4B
Vasa Raiffeisen banka
Zna li neko kakav vaučer?
Toliko o ozbiljnosti banke prema dovođenju novih klijenata.
Sad i da nazovu ne bih prešao kod njih.
- SmokingMan
#4430 Re: Raiffeisen banka
Pa idi direktno u neku obližnju poslovnicu u tvom okruženju, pritišći ih, tako sam i ja kada mi je Microsoft skinuo 150 KM za probni period, i ljudi mi dali garanciju da će mi asistirati oko povrata, i isplatiti ukoliko ovi odbiju da mi uplate novac nazad. Jeste me čitav proces košta 30.tak dana čekanja, i to zbog stranaca, ali sam izgurao svoje. 
- semsasuljakovic
#4431 Re: Raiffeisen banka
Zašto bih išao u poslovnicu ili pritiskao ikog ako sam rekao da sad ne bih prešao kod njih ni da nazovu?
Oni su svoju ozbiljnost pokazali rečenicom na linku za aplikaciju: Ostavite svoje podatke i kontaktirat ćemo vas u roku 48 sati.
49. sat je za mene to bila gotova priča.
Oni su svoju ozbiljnost pokazali rečenicom na linku za aplikaciju: Ostavite svoje podatke i kontaktirat ćemo vas u roku 48 sati.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#4432 Re: Raiffeisen banka
Akcija kaze da ce te pozvati, nasi ljudi kazu "idi u poslovnocu moli". Pa ima li sta da se ne mora licno otici, vec kako i pise, dovoljan poziv tj prijava?
Hocemo li se ikada izdignuti i cijeniti vlastito vrijeme i od raznih saltera traziti online uslugu?
Hocemo li se ikada izdignuti i cijeniti vlastito vrijeme i od raznih saltera traziti online uslugu?
- ZoomZoomKiwi
#4433 Re: Raiffeisen banka
Eee jah.
Ja kao stranac u Hrvatskoj preko sistema e-građani završim za pet minuta ono za što mi ovdje u rodnoj Zenici obično treba od tri sata do par dana.
Al’ šta očekivati od zemlje gdje više od pola stanovništva, a posljedično i više od pola vlasti, ne zna osnove korištenja računara. Gdje na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, perjanici korištenja tehnologije u BiH, pored e-coursewarea i ISSS-a moraš imati jebeni index i skupljati potpise kao da je ‘84. Gdje u Zenici skoro deset godina nakon uvođenja HES sistema u ZZO i dalje moraš ići ovjeravati knjižicu svakih tri mjeseca i nosati je sa sobom gdje god kreneš. Smiješno i tragično u isto vrijeme.
Da napomenem, 2023. godina je, i mi se eto, igrom slučaja, ipak nalazimo u Europi.
Ja kao stranac u Hrvatskoj preko sistema e-građani završim za pet minuta ono za što mi ovdje u rodnoj Zenici obično treba od tri sata do par dana.
Al’ šta očekivati od zemlje gdje više od pola stanovništva, a posljedično i više od pola vlasti, ne zna osnove korištenja računara. Gdje na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, perjanici korištenja tehnologije u BiH, pored e-coursewarea i ISSS-a moraš imati jebeni index i skupljati potpise kao da je ‘84. Gdje u Zenici skoro deset godina nakon uvođenja HES sistema u ZZO i dalje moraš ići ovjeravati knjižicu svakih tri mjeseca i nosati je sa sobom gdje god kreneš. Smiješno i tragično u isto vrijeme.
Da napomenem, 2023. godina je, i mi se eto, igrom slučaja, ipak nalazimo u Europi.
- zubi
#4434 Re: Raiffeisen banka
Nazovi ih, ne moras ici u poslovnicu.semsasuljakovic wrote: ↑02/04/2023 21:54 Zašto bih išao u poslovnicu ili pritiskao ikog ako sam rekao da sad ne bih prešao kod njih ni da nazovu?
- Ateista
#4435 Re: Raiffeisen banka
Ta informaticka nepismenost i strah od tehnologije je veliki problem kod nas, toliko toga se prilagodjava onima koji ne zele ili ne znaju da koriste tehnologiju.EFD22 wrote: ↑03/04/2023 09:51 Eee jah.
U institucijama je osim nepismenosti problem i sta ce sa raznim ljudima koji su zaposleni preko stranaka, ako se sve digitalizuje to znaci puno manje radnih mjesta za takve i to im nije u interesu.
Banke vec ne bi trebale imati takve interese vec iskljucivo profit i trebalo bi da bar oni malo vise idu naprijed.
- Dope_Man
#4436 Re: Raiffeisen banka
Imaju banke to u vidu, i to im jeste strategija. Al u drustvu kakvo je u BiH to moze biti jako los potez ako prvi ides u to, il to guras prenapadno. Primjer odluka RB da izbacuju kes iz nekih poslovnica - ako "natjeras" covjeka da koristi karticu/ATM/mobilno bankarstvo tako sto mu neces ponuditi kes u poslovnici, on umjesto da ode na ATM u istoj toj poslovnici, il plati racun preko app, predje u poslovnicu druge banke preko puta i postane njihov klijent.
- Ateista
#4437 Re: Raiffeisen banka
Ima i toga, postoji rizik da ovakvo informaticki nepismeno drustvo to nece prihvatiti i da ce imati gubitke.Dope_Man wrote: ↑03/04/2023 13:47Imaju banke to u vidu, i to im jeste strategija. Al u drustvu kakvo je u BiH to moze biti jako los potez ako prvi ides u to, il to guras prenapadno. Primjer odluka RB da izbacuju kes iz nekih poslovnica - ako "natjeras" covjeka da koristi karticu/ATM/mobilno bankarstvo tako sto mu neces ponuditi kes u poslovnici, on umjesto da ode na ATM u istoj toj poslovnici, il plati racun preko app, predje u poslovnicu druge banke preko puta i postane njihov klijent.
Zato je najbolje kao privremeno rjesenje onoguciti i jedno i drugo, ali dati odredjene beneficije za sve elektronske usluge, i tako sve vise ljude navici na to.
To se radi vec sa stalnim popustima za placanje karticama,ali mislim da za to postoje i drugi motivi, kad se ne dize kes banje mogu lakse manipulisati parama, davati kredite od para koje nemaju i slicno.
Meni najvise smeta to sto je za vecinu stvari jos uvijek obavezan odlazak u banku, da se nesto potpise i slicno, a sve se to moze omoguciti online.
- Dope_Man
#4438 Re: Raiffeisen banka
Pa rade i to, sve banke su digle drasticno cijene placanja na uplatnicu, dok je na mob/net bankarstvu 30-60 feninga konkretno kod RB.Ateista wrote: ↑03/04/2023 13:52 Ima i toga, postoji rizik da ovakvo informaticki nepismeno drustvo to nece prihvatiti i da ce imati gubitke.
Zato je najbolje kao privremeno rjesenje onoguciti i jedno i drugo, ali dati odredjene beneficije za sve elektronske usluge, i tako sve vise ljude navici na to.
To se radi vec sa stalnim popustima za placanje karticama,ali mislim da za to postoje i drugi motivi, kad se ne dize kes banje mogu lakse manipulisati parama, davati kredite od para koje nemaju i slicno.
Meni najvise smeta to sto je za vecinu stvari jos uvijek obavezan odlazak u banku, da se nesto potpise i slicno, a sve se to moze omoguciti online.
A sto se tice trcanja u banku za potpise, to je kriva drzava a ne banke. Banke jednostavno moraju sebe da pokriju za sve sto radis s njima pa se mora potpisati sve, ali drzava je ta koja mora da omoguci digitalni potpis. Banke zapravo zele to, i lobiraju za to, al vlast je ta koja se nije jos pocesala da to rijese i omoguce da vecinu stvari zavrsis od kuce.
- Ateista
#4439 Re: Raiffeisen banka
E vidis, to mi nije palo na pamet da je do drzave, ima smisla.Dope_Man wrote: ↑03/04/2023 13:57Pa rade i to, sve banke su digle drasticno cijene placanja na uplatnicu, dok je na mob/net bankarstvu 30-60 feninga konkretno kod RB.Ateista wrote: ↑03/04/2023 13:52 Ima i toga, postoji rizik da ovakvo informaticki nepismeno drustvo to nece prihvatiti i da ce imati gubitke.
A sto se tice trcanja u banku za potpise, to je kriva drzava a ne banke. Banke jednostavno moraju sebe da pokriju za sve sto radis s njima pa se mora potpisati sve, ali drzava je ta koja mora da omoguci digitalni potpis. Banke zapravo zele to, i lobiraju za to, al vlast je ta koja se nije jos pocesala da to rijese i omoguce da vecinu stvari zavrsis od kuce.
- fusion_ba
-
zippoo87
#4441 Re: Raiffeisen banka
Svi mi u kuci imamo barem jednog (tehnoloski) nepismenog roditelja i znamo koliko njih boli K sto su mutavi i nepismeni i sto vecina jos ne zna ni bankomat koristiti.
Kod njih je uvijek prica,meni to ne treba i tako je za sve...ne treba mobitel,ne treba kartica,ne treba racunar,ne treba televizor a SVE to koriste i za sve peglaju djecu ili nekog blizeg.
To je jedna generacija koja je potpuno odsjecena od svijeta i oni su u nekom svom svijetu,koji se zaledio prije rata i njihova pamet je tu stala sa razvojem i njih vise nista ne zanima.
I naravno da su svi mladji fakticki zrtve ovih starijih,jer se sistem mora napraviti dostupnim svima a to sto danas mozes sve odraditi sa mobitela i platiti sve,njima je nesto imaginarno,kao culi su oni za to ali njihov mozak to ne moze prihvatiti kao realnost i oni vjecito imaju otklon od toga.
Kod njih je uvijek prica,meni to ne treba i tako je za sve...ne treba mobitel,ne treba kartica,ne treba racunar,ne treba televizor a SVE to koriste i za sve peglaju djecu ili nekog blizeg.
To je jedna generacija koja je potpuno odsjecena od svijeta i oni su u nekom svom svijetu,koji se zaledio prije rata i njihova pamet je tu stala sa razvojem i njih vise nista ne zanima.
I naravno da su svi mladji fakticki zrtve ovih starijih,jer se sistem mora napraviti dostupnim svima a to sto danas mozes sve odraditi sa mobitela i platiti sve,njima je nesto imaginarno,kao culi su oni za to ali njihov mozak to ne moze prihvatiti kao realnost i oni vjecito imaju otklon od toga.
- Ateista
#4442 Re: Raiffeisen banka
Znam ljude, nisu ni mladi, zive sa njenom mamom kojoj je sad preko 90 godina. Oni su jos i dosta ok sa tehnologijom za svoje godine, trude se, ali stara naravno nije, niko od nje i ne ocekuje, ali ovi kad god kupe nesto novo od bijele tehnike, kupuju sve analogno i starinsko da bi stara mogla koristiti, njoj se prilagodjavaju.zippoo87 wrote: ↑03/04/2023 16:21 Svi mi u kuci imamo barem jednog (tehnoloski) nepismenog roditelja i znamo koliko njih boli K sto su mutavi i nepismeni i sto vecina jos ne zna ni bankomat koristiti.
Bukvalno sami pristaju da budu te zrtve
-
zippoo87
#4443 Re: Raiffeisen banka
Ne mozes drugacije sa tim starim.Ateista wrote: ↑03/04/2023 20:27Znam ljude, nisu ni mladi, zive sa njenom mamom kojoj je sad preko 90 godina. Oni su jos i dosta ok sa tehnologijom za svoje godine, trude se, ali stara naravno nije, niko od nje i ne ocekuje, ali ovi kad god kupe nesto novo od bijele tehnike, kupuju sve analogno i starinsko da bi stara mogla koristiti, njoj se prilagodjavaju.zippoo87 wrote: ↑03/04/2023 16:21 Svi mi u kuci imamo barem jednog (tehnoloski) nepismenog roditelja i znamo koliko njih boli K sto su mutavi i nepismeni i sto vecina jos ne zna ni bankomat koristiti.
I naravno da su svi mladji fakticki zrtve ovih starijih,jer se sistem mora napraviti dostupnim svima a to sto danas mozes sve odraditi sa mobitela i platiti sve,njima je nesto imaginarno,kao culi su oni za to ali njihov mozak to ne moze prihvatiti kao realnost i oni vjecito imaju otklon od toga.![]()
Bukvalno sami pristaju da budu te zrtve
Evo prva mi kona,starija zena...preko 80 godina ali je u glavi dobra za svoje godine i bas sam joj jucer isao da "popravim" tv...naravno nestajalo struje i trebalo samo ugasiti i upaliti STB i jos ta poruka pise na TVu sta da se uradi ali dzaba,njoj je lakse mene zvati,nego istekati kablic i ponovo ustekati u STB.I ja joj govorim,kaze ona ,ne mogu ja to...a kada joj ne radi,kaze joj mucim se,tisina mi u kuci,dosadno (sama zivi).
Svako malo pritisne pogresno dugme na daljincu i promijeni source (izvor) i naravno nestane slike...opet zove da dodjem i napravim tv.Ne mozes objasniti,jer i ne pokusava te skontati...samo svoje tjera.
I ovako je sa svima .
Moja mati je ista...nije ni stara toliko a ona nije htjela ili nije mogla ni prije 20 godina...bukvalno njihov mozak ne radi i ja se svaki dan pitam kako ti ljudi doguraju do 60+ godina a bukvalno se sa svim pate,jer im inteligencija nije jaca strana.
Volim i ja neke stvari da su analogne i da imaju prekidace ili tako nesto...recimo sporet i puno je lakse okrenuti na sporetu onu drsku nego sada na ovim novim sporetima sa indukcijskim plocama...gdje prvo trebas upaliti,pa onda klikati na + ili - dugme da pojacas ili smanjis i tako te gluposti.
Ali jedno je birati sta je lakse/bolje a drugo je kada ne znas koristiti nikako.
-
Almir_
#4444 Re: Raiffeisen banka
Nesto danas nije ok sa mobilnim bankarstvom...
- Hyperthalamus
#4445 Re: Raiffeisen banka
Misle li oni ikada osposobiti m-plati aplikaciju ?
-
zippoo87
#4446 Re: Raiffeisen banka
A utusise sa nekim nagradnim igrama za online placanje 

Zadnjih dana na viber su stigle 3-4 poruke od njih
Zadnjih dana na viber su stigle 3-4 poruke od njih
- Umac
#4447 Re: Raiffeisen banka
Znaci istekla mi kartica i cekao sam da dodje nova postom i odem nakon nekog vremena u poslovnicu jer vidim nema kartice i kazu mi...Posta se zagubila morate popuniti zahtjev sa novu karticu.Ja popunim i dodje za 10tak dana ta nova kartica, odem preuzmem.
Ona dan dva nakon preuzimanja poziv iz banke, Vasa kartica je blokirana zbog sistemske greske ne mozete je koristiti dobit cete za 10 dana novu...treća sreća hahah
Valjda ce iz treceg puta ubosti
Amaterizam zesci...
Ona dan dva nakon preuzimanja poziv iz banke, Vasa kartica je blokirana zbog sistemske greske ne mozete je koristiti dobit cete za 10 dana novu...treća sreća hahah
Valjda ce iz treceg puta ubosti
Amaterizam zesci...
-
kazo
#4448 Re: Raiffeisen banka
Ja sam racun otvorio u decembru. Tada je bila akcija, ako apliciras online dobijes 30 KM + ako prenese platu dodatnih 100 KM. Evo sada je april, niti sam dobio 30, niti 100 KM, a na salteru su rekli da bi zo trebalo leci poslije prve uplate.semsasuljakovic wrote: ↑02/04/2023 17:25Evo 20 dana kasnije niko ne zove.semsasuljakovic wrote: ↑13/03/2023 16:52 Raiffeisen banka Vas daruje! Prenesite platu i imajte uplatu iste do 30.04.2023. godine na racun otvoren u Raiffeisen banci i darujemo Vam vaucer u iznosu od 100 KM.
Aplicirajte online na: https://bit.ly/429dv4B
Vasa Raiffeisen banka
Zna li neko kakav vaučer?
Toliko o ozbiljnosti banke prema dovođenju novih klijenata.
Sad i da nazovu ne bih prešao kod njih.
Bas cu ih nazvati u ponedjeljak da vidim sta kazu.
-
Horcrux
#4449 Re: Raiffeisen banka
A ko placa te dvije kartice?Umac wrote: ↑08/04/2023 02:22 Znaci istekla mi kartica i cekao sam da dodje nova postom i odem nakon nekog vremena u poslovnicu jer vidim nema kartice i kazu mi...Posta se zagubila morate popuniti zahtjev sa novu karticu.Ja popunim i dodje za 10tak dana ta nova kartica, odem preuzmem.
Valjda ce iz treceg puta ubosti![]()
![]()
Amaterizam zesci...
-
corei3
#4450 Re: Raiffeisen banka
Isto ali bas isto mi se desilo,ista banka. Istekla kartica,nema nove. Odem u poslovnicu,kazu poslata davno na adresu,reko nema je. Da skratim,poslali je na adresu gdje sam zivio prije 10 godina,a imaju sve moje azurne podatke.Umac wrote: ↑08/04/2023 02:22 Znaci istekla mi kartica i cekao sam da dodje nova postom i odem nakon nekog vremena u poslovnicu jer vidim nema kartice i kazu mi...Posta se zagubila morate popuniti zahtjev sa novu karticu.Ja popunim i dodje za 10tak dana ta nova kartica, odem preuzmem.
Valjda ce iz treceg puta ubosti![]()
![]()
Amaterizam zesci...
Izdali mi novu novu,cekao 7 dana