Pandakonda wrote: ↑02/04/2023 22:54Sve sto si nabrojao stoji, međutim ako si prosjecna srednja klasa ti u CG nisi vidio toliko ekonomskog i drugog prosperiteta vec dugo vremena, tako da narodski receno nece mi nezavisnost i Nato donijeti hljeb na sto. NATO jeste dobra platforma jer radi sigurnosti lakse privlacis investicije ali se to u CG iz nekog razloga nije desilo. Rad mora biti konzistentan na svim poljima. Ono sto sam cuo od prijatelja iz Crne Gore jeste da najbolje zive ljudi koji su uspjeli se uvaliti u neke biznise na moru. Međutim kopneni dio skroz stagnira i jako malo ima posla i da se otvaraju firme.zarko.filip wrote: ↑02/04/2023 22:31
Referendum o nezavisnost dobio,priznao Kosovo-proslo bez problema.Usao u NATO-pametno ali se zajebao onog trenutka kada je dirnuo tamo gdje nije smio.SPC i pokojni Djedo mu dosli glave(vlasti).
Mislim da je tu vise bio problem nacin na koji je on postupio prema tom zakonu koji se ticao SPC. Generalno Crna Gora iako je građanska drzava, za svaku odluku/zakon se ipak uvijek trazio neki konsenzus između crnogoraca, srba, albanaca i bosnjaka. Sto na kraju oslikava i sama vlada gdje su uvijek bile pristune ove stranke. On je taj zakon pokusao progurati iako je bilo ocigledno da se stvara jak otpor srpske strane koja ti, volio ti to ili ne, cini povelik dio stanovnistva. Treba biti mudar i znati u kompleksnim balkanskim zemljama napisati i progurati zakon sa kojim su svi manje vise saglasni. Ono sto je on uradio je skroz okrenulo jedan dio ljudi protiv njega i broj srba koji je to podrzao je bio u promilima.
Milo je radi jakog loseg rada svoje vlade odlucio iz vedra neba pokrenuti taj zakon samo da bi skrenuo fokus sa toga da Crna Gora stagnira na Evropskom putu i da samo tapka umjestu po pitanju ekonomije. Naravno ono sto nije smio reci javnosti, a sto je svima polako postajalo jasno, je da će Crna Gora tesko uci u EU sa covjekom koji je duze na poziciji od Lukasenka. Pokusao je onda jahati i uzeti jos jedan mandat na toj retorici o srpskom svetu ali su građani CG ocigledno vidjeli kroz to.
Desavanja u Crnoj Gori
- zarko.filip
#19376 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- CSKA
#19377 Re: Desavanja u Crnoj Gori
I ovo da sam doziveo Milo da izgubi izbore.
Imam utisak u drugom krugu je mogao da bude bilo ko osim Mandica,pobijedio bi.Milo se takmicio protiv samog sebe,svoje vladavine...
Imam utisak u drugom krugu je mogao da bude bilo ko osim Mandica,pobijedio bi.Milo se takmicio protiv samog sebe,svoje vladavine...
- Mishelinke
#19378 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Neće, jer nisu ni u Srbiji. Biće iste tablice, samo na plavom polju će pisati SRB umjesto MNG i biće srbijanski grb u sredini. Ostalo je sve isto kao i na svim drugim tablicama u evropi.radostan dan wrote: ↑02/04/2023 23:02prvo idu registarske tablice na ćirilici...Mishelinke wrote: ↑02/04/2023 22:53 Koja je sad procedura izlaska iz NATO-a? Hoće li Milatović samo potpisati dekret o izlasku ili će i izlazak morati odobriti sve članice, kao kod pristupanja?
Naravno, Bar postaje ruska sredozemna baza odmah po izlasku iz NATO-a.
Nakon vanrednih izbora u junu, prva odluka novog saziva skupštine će biti referendum o pripajanju Crne Gore Srbiji (a moguće da će skupština izglasati pripajanje i bez referenduma). Do kraja godine, Crna Gora će postati dio Srbije, EU pregovori prestaju jer CG više neće postojati, svu međunarodnu infrastrukturu, DKP će preuzeti nova vlada u Beogradu.
Sad će opet najpopularnija internet domena .me biti slobodna, budući da će crnogorske web stranice do kraja godine preći na .rs domenu.
-
radostan dan
#19379 Re: Desavanja u Crnoj Gori
jarane, tebi ili nije dobo, ili si @entropio...tako on loži likove na temi o autima.
- zarko.filip
#19380 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Patetika kod Djukanovicevog govora.Jos napujdao botove pa novinarka Vijesti nije mogla postaviti pitanje
A Ljubisa Krgovic je voljan da progovori o Prvoj Banci.
Hapsi Dritane.
Hapsi Dritane.
-
radostan dan
#19381 Re: Desavanja u Crnoj Gori
sve u svemu, ovo je p dim šta će biti za dva ti mjeseca na parlamentanim...
mora milo biti nosilac liste i poslanik kako zna i umije, jer će na taj način imati poslanički imunitet.
da li će to uspjeti, da li će se slavica djukic otrgnuti, ko zna.
sa druge strane, dva tri mjeseca su dovoljna da se ovi iz pobjedničke koalicije popičkaraju, pa čak i u okviru evrope sad - spajić/milatović.
i na kraju, čovjek dobio izbore jer mu je kandidovani kolega eliminisan kao dvojni državljanin...a on sam se vraćao sa izbora jer nije ponio ličnu kartu.
jbt, obožavam što sam odavLe...
mora milo biti nosilac liste i poslanik kako zna i umije, jer će na taj način imati poslanički imunitet.
da li će to uspjeti, da li će se slavica djukic otrgnuti, ko zna.
sa druge strane, dva tri mjeseca su dovoljna da se ovi iz pobjedničke koalicije popičkaraju, pa čak i u okviru evrope sad - spajić/milatović.
i na kraju, čovjek dobio izbore jer mu je kandidovani kolega eliminisan kao dvojni državljanin...a on sam se vraćao sa izbora jer nije ponio ličnu kartu.
jbt, obožavam što sam odavLe...
- Ludzak
#19382 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ja ne znam od kuda ta ideja da bi CG mogla izaći iz Nato-a?
-
trocadero
#19383 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Podgorica, Milatović laganini na 68.1% 
- Pandakonda
- omega369
#19385 Re: Desavanja u Crnoj Gori
SDF-ovci guslaju mantru na svakoj temi - ako nema bakira/zeljka nema natoa, nema bosne tj. cg
Itd..
Itd..
-
radostan dan
- Haris.ba
#19387 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Naravno da postoji procedura.Pandakonda wrote: ↑02/04/2023 23:24Ja ne znam je li se ljudi ovdje sprdaju ili staMislim da cak i ne postoji procedura izlaska iz NATO saveza jer nikada niko nije ni pokusao niti htio.
Pismom napisanom u roku od 5 minuta se moze izaci iz Nato.
After the Treaty has been in force for twenty years, any Party may cease to be a Party one year after its notice of denunciation has been given to the Government of the United States of America, which will inform the Governments of the other Parties of the deposit of each notice of denunciation.
- zarko.filip
#19388 Re: Desavanja u Crnoj Gori
"Gospodine Đukanoviću, ja sam Jakov Milatović, rođen sam 1986. godine u Podgorici, završio sam Osnovnu školu i gimnaziju, kao đak generacije, Ekonomski fakultet sa prosječnom ocjenom deset, kao student generacije. Bio stipendista američke vlade, njemačke vlade, italijanske vlade, završio magistarske studije na Oksfordu kao stipendista britanske vlade. Govorim tri evropska jezika, a koliko vi govorite evropskih jezika? Nemojte da branite Crnu Goru od mene. Vi ste posljednji evropski diktator, i vi to dobro znate. Lukašenko je u Bjelorusiji, pet godina posle vas, preuzeo vlast. A vi već 34 godine mijenjate svjetove. Prvo ste na početku bili dio Miloševićevog i Šešljevog svijeta. Vama je Šešelj bio na inaugutraciji na Cetinju, meni nikada neće biti. Pa ste bili dio Tuđmanovog i Alijinog svijeta, razbijali ste onu najljepšu zemlju. Pa ste postali dio Tačijevog i Haradinajevog svijeta, kako vam je odgovaralo. Da ne pričamo o dijelu ruskog svijeta, kada ste 2005. i 2006. godine najveće privredne gigante dali u ruke Rusima ali ste cijelo vrijeme gradili samo svoj svijet, uvećavajući vaš i imetak vaše porodice", poručio je Milatović.
-
giannibelif
#19389 Re: Desavanja u Crnoj Gori
A Bakir jedva čeka u NATO. Sve ostavio sa strane, samo da mu čedo Bosna odškrine vrata tog saveza, a stranka mu samo što nije u eks- sovjetsku Zajednicu nezavisnih država gurnula državu, Iranci dolaze u diplomatske posjete, nigdje u Evropi ne mogu pomolit nogu.. i tako..
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#19390 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa Srbiji vise odgovara da CG ostane u NATO. Preko CG mogu uticati na zemlje članice za neku svoju stvar na drugoj strani gdje im bude trebalo. Na Kosovu ili Bosni i Hercegovini nprPandakonda wrote: ↑02/04/2023 23:24Ja ne znam je li se ljudi ovdje sprdaju ili staMislim da cak i ne postoji procedura izlaska iz NATO saveza jer nikada niko nije ni pokusao niti htio.
- Haris.ba
#19391 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Naravno. Imaju glas u Nato, a nisu u Nato.sime_cipol wrote: ↑02/04/2023 23:33Pa Srbiji vise odgovara da CG ostane u NATO. Preko CG mogu uticati na zemlje članice za neku svoju stvar na drugoj strani gdje im bude trebalo. Na Kosovu ili Bosni i Hercegovini nprPandakonda wrote: ↑02/04/2023 23:24
Ja ne znam je li se ljudi ovdje sprdaju ili staMislim da cak i ne postoji procedura izlaska iz NATO saveza jer nikada niko nije ni pokusao niti htio.
- CSKA
#19392 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Kod DPS i Mila puna usta EU,a hteli da udju sa 200e platom.Ovi podigli na koliko 400-450e minimalac...DPS angazovao ekonomske analiticare iz Srbije da objasnjavaju kako je to katastrofa,apokalipsa...
Hoce li Milo kao Sanader....ili ode za Majami,gdje li vec ima one apartmane.
Hoce li Milo kao Sanader....ili ode za Majami,gdje li vec ima one apartmane.
-
Alfaromeo
#19393 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ponedjeljak ce
a jos nijesmo napustili NATO
nesto se oduljilo oca mu
a jos nijesmo napustili NATO
nesto se oduljilo oca mu
-
radostan dan
#19394 Re: Desavanja u Crnoj Gori
javili mu rezultate...
smo što je on u boljem položaju od mila...
ovaj je uspio da otjera sve što ima tri razreda valjane škole i da ogadi politiku svakom normalnom.
nema ko da mu izađe na crtu...
-
zilog
#19395 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Prognoziram hvaljenje Milatovica do maja, onda ide mahanisanje...
Isto kao i sa Krivokapicem. Krivokapic je valjao dok se mislilo da ce ubaciti DF u vladu, onda je krenula pljuvacina, koja je kulminirala, gle slucajnosti, nakon smjene Leposavica...
Spajicu su u 5 do 12, izvukli srbijansko drzavljanstvo, kako ne bi ugrozio Mandica. Sada ide mantra da je to Milo uradio, kao da je kod njega maticna knjiga drzavljana, a ne kod Vucica...
Isto kao i sa Krivokapicem. Krivokapic je valjao dok se mislilo da ce ubaciti DF u vladu, onda je krenula pljuvacina, koja je kulminirala, gle slucajnosti, nakon smjene Leposavica...
Spajicu su u 5 do 12, izvukli srbijansko drzavljanstvo, kako ne bi ugrozio Mandica. Sada ide mantra da je to Milo uradio, kao da je kod njega maticna knjiga drzavljana, a ne kod Vucica...
- jednonogi_Jack
- eltroxin
#19397 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Sada kada je ovaj evropejac pobjedio, ‘oceli biti kakvog ‘apsenja? Ili ga mozda prebaci u svoj kabinet.WarrenGrozni wrote: ↑21/03/2023 15:08Ne bi on mogao poraziti Bulatovića, da je bio samo potrčko koji se suštinski ništa ne pita.ultima_palabra wrote: ↑21/03/2023 13:54
Govorimo manje vise istu stvar, s tim sto ne mislim da se pitao kod paravojnih struktura, to se kontrolisalo drugim kanalima.
Naravno da je bio dio strukture i operativac, ali nije mogao donositi sustinske odluke. Dodje Bulatovic i kaze: razgovarao sam sa Slobom, poslat ces toliko i toliko nafte i cigara u Bosnu. A da je sam Milo mogao nekoga ili nesto poslati, nema sanse.
Njemu je savjetnik u kabinetu i dan danas čovjek koji je sjekao uši muslimanima u Bukovici.
Toliko o tome.
- zarko.filip
#19398 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Žile,sućut.Jel treba maramica?zilog wrote: ↑02/04/2023 23:47 Prognoziram hvaljenje Milatovica do maja, onda ide mahanisanje...![]()
Spajicu su u 5 do 12, izvukli srbijansko drzavljanstvo, kako ne bi ugrozio Mandica. Sada ide mantra da je to Milo uradio, kao da je kod njega maticna knjiga drzavljana, a ne kod Vucica...![]()
-
noviforumas
#19399 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Siri se Srpski Svet. Hvala Joe Bidenu i SAD-u. 
-
radostan dan
#19400 Re: Desavanja u Crnoj Gori
neće bit hapšenja...eltroxin wrote: ↑02/04/2023 23:54Sada kada je ovaj evropejac pobjedio, ‘oceli biti kakvog ‘apsenja? Ili ga mozda prebaci u svoj kabinet.WarrenGrozni wrote: ↑21/03/2023 15:08
Ne bi on mogao poraziti Bulatovića, da je bio samo potrčko koji se suštinski ništa ne pita.
Njemu je savjetnik u kabinetu i dan danas čovjek koji je sjekao uši muslimanima u Bukovici.
Toliko o tome.
milo je sve aboliro, sve cg grijehe ste oprostili i to je to. the end.
to ste vi pisali, ne ja.
drž se sad te priče.