Nisi cuo za slucaj Zornic?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dr_Evil
- jao_situacije
#90427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nisam ja tebi drugdr_Evil wrote: ↑31/03/2023 07:14I do sad je tako bilo druze, samo si bio u sistemu pa nisi primjecivao. Mozda i gore, postojala je direktna veza sa Beogradom!jao_situacije wrote: ↑31/03/2023 06:56 sipa, osa, granična policija, služba za poslove sa strancima, su i zvanično u rukama beograda i zagreba
ostao je još fup i oni čuvari ambasada iz dkpt i to je to što se tiče policije
bravo za četničke trojke okupljene oko lidera u liderisanju, eksperta u ekspertisanju dinokija našeg patriotu i pregovarača
šta kaže nenad adžifejk nek nije sda pa nek propadne država i tako se i desi
ja nisam u nikakvom sistemu
prestani da lažeš o stvarima koje su javno dostupne i provjerljive botu
u sigurnosnim agencijama je dosada bilo pravilo da se na rukovodećim pozicijama nalaze pripadnici različitih naroda a ne jednog naroda
to pravilo je promijenila četnička trojka kada je otela pozicije
- sinuhe
- dr_Evil
- dr_Evil
#90430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poceo si sa lazi prvo kazes OSA pod cetnicima, a tamo americki covjek, i to Bosnjak. Druga stvar i do sad je apsolutno tako bilo, na svim pozicijama bili HDZ i SNSD ljudi, makar su do 2018 bili SDSovci oni sta ih je Alije docekao sa "pa gdje ste do sada", a onda Bakir 2018 izbacio SDS i ubacio SNSDovce na sve pozicije. Jer zaposljava se po nacionalnom, pardon stranackom kljucu.jao_situacije wrote: ↑31/03/2023 07:58
nisam ja tebi drug
u sigurnosnim agencijama je dosada bilo pravilo da se na rukovodećim pozicijama nalaze pripadnici različitih naroda a ne jednog naroda
Ali tebi i Jovan Divjak cetnik, tako da je sve uredu
Druze botino! Covjek od sistema, kojem se sada rusi sistem pod nogama!
-
velikonja
#90431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
donekle se mogu sloziti, ali bas generalizirati i reci da su spasili bosnjacki narod, hmmm...cijela ideja titove jugoslavije, moozda...jna nikakodr_Evil wrote: ↑31/03/2023 07:00
Svaka konotacija sa govorom Karadzica je ovdje zaista bila slucajna. Tek sad to vidim.
Ali titova JNA, pardon titovi partizani zaista jesu spasili bosnjacki narod od nestanka u drugom svjetskom ratu. Scenario kakav su nam bili spremili cetnici, dok su ustase slale nase momke da ratuju po europi, nazalost to je samo tito sprijecio. Ako neko misli da je drugacije taj je mogao zivjeti samo od Bascarsije do Marin dvora.
evo jedan primjer, a ne da nije izuzetak
veljko kadijevic, ucesnik nob-a, titov komesar pa general u full-u
- dr_Evil
#90432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, kako ti zamisljas da bi se odigrala situacija sa Bosnjacima da se nisu pojavili partizani? Poslije pokolja u istocnoj Hercegovini(gdje je dio cetnika presao kasnije u partizane nikad kaznjen), i pokolja u istocnoj Bosni(isti scenario kao pod Hercegovina)?
Koja sila je stitila Bosnjake Hercegovine, i ostalih "srezova"?
P.S. san mladih muslimana da ce formirati armiju od 500.000(cini mi se) naoruzanih muslimana, kojima ce poslije rata lupiti od stol Beogradu i Zagrebu je bio i ostao samo san, jer ocito da su Pavelic i Fuhrer imali druge zamisli za njih kada su ih poslali da ginu na neka druga ratista i nisu dozvoljavali povratak u Bosnu.
Last edited by dr_Evil on 31/03/2023 08:12, edited 1 time in total.
- Sara03
#90433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovakvi ne znaju ni kako funkcionira sudska instanca u Strazburu. Čekaj da čuje za slučaj Pilav.
-
Novak20
#90434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U pravu si care samo za datum i moje loše sjećanje.hatemondays wrote: ↑31/03/2023 01:19Hajd ne lazi vise, majke ti, protesti su bili 5 aprila (dan kad je Suada izgubila zivot) , jos ces slagati da si bio na crti ispred Dimnjacara( dje ba Dimnjacar okano). Da si bio tu dobro bi zapamtio i dan i broj. Zivota ti idi na svoj poskok tamo i ne rise vise. Boli nas tukoni hoces li doci na ove proteste i jesi li bio 92. Oko moje iz tebe izbija laz i ne znam kako ti se da vise.Ti si carsiju vidjao samo na mapi i vjerovatno ponekad poslije rata.
Ako i dodje do rata, takvi kao ti zavrse kao cate ili jos bolje opletu vani, neboj se mirno spavaj Novace.Bosnjak i Hrvat ratovati nece.
Naravno da sam bio u Sarajevu da kao naivac koji je došao jednim od 15 autobusa iz mog grada blejim protiv već izvjesnog rata ispred i u Skupštini R BiH.
Sjećam se Alije i njegovih tjelohranitelja u mantilima, dolaska Vikića u Skupštinu, prolaska pored jezovite Maršalke pješke i povratka preko Kiseljaka.
Skoro sva bliža rodbina živjela mi je u Sarajevu, studirao sam u njemu u vakat, nisam nigdje bježao iz svog grada i neću.
Nema razloga da prođem kao četo zbog toga što u politici ne razmišljam kao Bošnjak, a onaj tko mi to želi može da mi šipu racku.
Last edited by Novak20 on 31/03/2023 08:45, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#90435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za @velikonja , a znam da se necemo slozit, tu smo da pricamo ipak 

- jao_situacije
#90436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja ne lažem nego ti spinuješ u korist četničke trojke i pišeš nepovezano o nekakvim bakirima alijama sda sdsdr_Evil wrote: ↑31/03/2023 08:04Poceo si sa lazi prvo kazes OSA pod cetnicima, a tamo americki covjek, i to Bosnjak. Druga stvar i do sad je apsolutno tako bilo, na svim pozicijama bili HDZ i SNSD ljudi, makar su do 2018 bili SDSovci oni sta ih je Alije docekao sa "pa gdje ste do sada", a onda Bakir 2018 izbacio SDS i ubacio SNSDovce na sve pozicije. Jer zaposljava se po nacionalnom, pardon stranackom kljucu.jao_situacije wrote: ↑31/03/2023 07:58
nisam ja tebi drug
Ali tebi i Jovan Divjak cetnik, tako da je sve uredu![]()
![]()
Druze botino! Covjek od sistema, kojem se sada rusi sistem pod nogama!
direktor ose referira beogradu i vučiću
informacije su javno dostupne
2014 godine je almir džuvo sa šefom radončićem tadašnjim ministrom sigurnosti išao da referira aleksandru vučiću u beograd u vezi paljevine predsjedništva u sarajevu
O prijateljstvu i druženju sa Vučićem nedavno je govorio na BN TV, bliskoj lideru SNS-a, i sam Radončić: "Bili smo čak četiri-pet sati zajedno, jako smo se prijatno družili i naravno da smo sve regionalne teme, pa i političke, obradili. Naš je zajednički stav da mora doći do regionalnih integracija u političkom smislu, ali i u ekonomskom. Također smo se usaglasili u zajedničkom nastupu u borbi protiv kriminala i korupcije".
Bio sam tamo i vrlo ozbiljno razgovarao o regionalnim odnosima i saradnji u mnogim, pa i sigurnosnim segmentima, putovao sam službenim vozilom OSA-e, od Sarajeva do Beograda i nazad, vozio je lično gospodin Almir Džuvo, direktor OSA-e, koji je naravno bio prisutan tokom cijelog razgovora između gospodina Vučića i mene.
- jao_situacije
- jao_situacije
#90438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
post prijavljen potpuni oftopikdr_Evil wrote: ↑31/03/2023 08:09Pa dobro, kako ti zamisljas da bi se odigrala situacija sa Bosnjacima da se nisu pojavili partizani? Poslije pokolja u istocnoj Hercegovini(gdje je dio cetnika presao kasnije u partizane nikad kaznjen), i pokolja u istocnoj Bosni(isti scenario kao pod Hercegovina)?
Koja sila je stitila Bosnjake Hercegovine, i ostalih "srezova"?
P.S. san mladih muslimana da ce formirati armiju od 500.000(cini mi se) naoruzanih muslimana, kojima ce poslije rata lupiti od stol Beogradu i Zagrebu je bio i ostao samo san, jer ocito da su Pavelic i Fuhrer imali druge zamisli za njih kada su ih poslali da ginu na neka druga ratista i nisu dozvoljavali povratak u Bosnu.
-
breuer
- dr_Evil
#90440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa bolan gdje ce ti dusa jel to ti optuzujes Almira Dzuvu da je cetnicki vojvoda, onog dzuvu koji zapravo vodi ASA(americka), a ne OSU, koji je 8 godina vodio OSU, pod palicom SDA? Onog Dzuvu sta je bio pri NATOu, onog Dzuvu sta je bio ministar u KS? Znaci onog Dzuvu kojem su svi SDA predsjednici do danas davali povjerenje ukljucujuci Bakira i Komsica jer nisu rijeci progovorili?jao_situacije wrote: ↑31/03/2023 08:20
ja ne lažem nego ti spinuješ u korist četničke trojke i pišeš nepovezano o nekakvim bakirima alijama sda sds
2014 godine je almir džuvo sa šefom radončićem tadašnjim ministrom sigurnosti išao da referira aleksandru vučiću u beograd u vezi paljevine predsjedništva u sarajevu
O prijateljstvu i druženju sa Vučićem nedavno je govorio na BN TV, bliskoj lideru SNS-a, i sam Radončić: "Bili smo čak četiri-pet sati zajedno, jako smo se prijatno družili i naravno da smo sve regionalne teme, pa i političke, obradili. Naš je zajednički stav da mora doći do regionalnih integracija u političkom smislu, ali i u ekonomskom. Također smo se usaglasili u zajedničkom nastupu u borbi protiv kriminala i korupcije".Bio sam tamo i vrlo ozbiljno razgovarao o regionalnim odnosima i saradnji u mnogim, pa i sigurnosnim segmentima, putovao sam službenim vozilom OSA-e, od Sarajeva do Beograda i nazad, vozio je lično gospodin Almir Džuvo, direktor OSA-e, koji je naravno bio prisutan tokom cijelog razgovora između gospodina Vučića i mene.
Znas sta, ja se zapravo apsolutno slazem. Sve je to dio SANU Projekta koji je predvodio Alija, i to su sve njegovi ljudi. Pa i Scepo je dosao pravo iz Srbije, pa Aliji za kuharicu.
Vidis kako smo se brzo dogovorili, aferim.
Pitam se samo jel Dzuvo vozio i emisare Vucicu za upropastenu tuzbu!
-
ljubijankic
#90441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na svim tim pozicijama su dosad bili Bosnjaci?jao_situacije wrote: ↑31/03/2023 06:56 sipa, osa, granična policija, služba za poslove sa strancima, su i zvanično u rukama beograda i zagreba
bravo za četničke trojke okupljene oko lidera u liderisanju, eksperta u ekspertisanju dinokija našeg patriotu i pregovarača
- dr_Evil
#90442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad prijavljujes post, pravilo je da ga ne quoatas, dupli posao pravis braci adminima.
- jao_situacije
#90443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
prestani lupati gluposti i pisati nekakve svoje privatne traktate o nepovezanim stvarima kao odgovor na moj post da su četničke trojke predale sektor sigurnostidr_Evil wrote: ↑31/03/2023 08:28Pa bolan gdje ce ti dusa jel to ti optuzujes Almira Dzuvu da je cetnicki vojvoda, onog dzuvu koji zapravo vodi ASA(americka), a ne OSU, koji je 8 godina vodio OSU, pod palicom SDA? Onog Dzuvu sta je bio pri NATOu, onog Dzuvu sta je bio ministar u KS? Znaci onog Dzuvu kojem su svi SDA predsjednici do danas davali povjerenje ukljucujuci Bakira i Komsica jer nisu rijeci progovorili?jao_situacije wrote: ↑31/03/2023 08:20
ja ne lažem nego ti spinuješ u korist četničke trojke i pišeš nepovezano o nekakvim bakirima alijama sda sds
Znas sta, ja se zapravo apsolutno slazem. Sve je to dio SANU Projekta koji je predvodio Alija, i to su sve njegovi ljudi. Pa i Scepo je dosao pravo iz Srbije, pa Aliji za kuharicu.
Vidis kako smo se brzo dogovorili, aferim.
Pitam se samo jel Dzuvo vozio i emisare Vucicu za upropastenu tuzbu!
lijepiš gluposti koje su irelevantne za činjenicu da su sigurnosne službe predate beogradu i zagrebu
sve je javno dostupno i provjerljivo
-
Horke
#90444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Protesti su bili i 5. i 6. aprila.hatemondays wrote: ↑31/03/2023 01:19Hajd ne lazi vise, majke ti, protesti su bili 5 aprila (dan kad je Suada izgubila zivot) , jos ces slagati da si bio na crti ispred Dimnjacara( dje ba Dimnjacar okano). Da si bio tu dobro bi zapamtio i dan i broj. Zivota ti idi na svoj poskok tamo i ne rise vise. Boli nas tukoni hoces li doci na ove proteste i jesi li bio 92. Oko moje iz tebe izbija laz i ne znam kako ti se da vise.Ti si carsiju vidjao samo na mapi i vjerovatno ponekad poslije rata.
Ako i dodje do rata, takvi kao ti zavrse kao cate ili jos bolje opletu vani, neboj se mirno spavaj Novace.Bosnjak i Hrvat ratovati nece.
- jao_situacije
#90445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
gdje sam ja napisao da su bili bošnjaci ?ljubijankic wrote: ↑31/03/2023 08:29Na svim tim pozicijama su dosad bili Bosnjaci?jao_situacije wrote: ↑31/03/2023 06:56 sipa, osa, granična policija, služba za poslove sa strancima, su i zvanično u rukama beograda i zagreba
- dr_Evil
#90446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tvoj post je prepun insuinacija i lazi, i kao takav zapravo i ne zasluzuje odgovor. Prvo vrijedas zlatne ljiljane ove domovine nazivajuci ih cetnicima, hajde da prebrojimo koliko zlatnih ljiljana imaju stranke Trojke u clanstvu, a zatim koliko imaju boraca, i koliko imaju djece od boraca.jao_situacije wrote: ↑31/03/2023 08:36
prestani lupati gluposti i pisati nekakve svoje privatne traktate o nepovezanim stvarima kao odgovor na moj post da su četničke trojke predale sektor sigurnosti
lijepiš gluposti koje su irelevantne za činjenicu da su sigurnosne službe predate beogradu i zagrebu
Druga stvar siris lazne vijesti da je neko predao sektor necega, kada ni do sada direktori vecine agencija nisu bili Bosnjaci, a i da jesu zaposlenici na svim funkcijama su se dijeli po nacionalnom kljucu i stranackom kljucu, sto znaci da je preko 60% zaposlenih uvijek bilo iz kvote HDZ-a i SNSD-a.
I trece, ja sam napisao cinjenice da Dzuvo jeste bio dikretor OSE za vrijeme SDA, veza sa NATOom za vrijeme SDA, podnosio report svim predsjednicima SDA od Alije do Bakira.
Ademovic kojeg nazivas cetnikom je bio privatni Alijin vojnik i spijun.
Dakle, nastavljamo samo iskreno i samo jako, bobra protiv lazi!
-
ljubijankic
#90447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa zasto trojku nazivas cetnicima i krivcima za to kad doslovno nista dali nisu. Sve je ranije dato, a zna se ko je davao. Mislis da se to preko noci moze vratiti?
-
velikonja
#90448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ove stvari sto si postavio/la nemaju ama bas nikakve veze sa tvojom tvrdnjom, odnosno mojojm opaskom na tu tvrdnju
ovakvih stvari mooooongooooooooo vise moze pronaci u istoriji titove vojske i kasnije jna,
nisu se clanovi hidaje ili kako vec brijali krajem '43, 'pa cijele 44 i '45' i postajali prvoborci i nositelji spomenice '41...nego ovi drugi
ne znam sta ti trebaju ove besmislice
isto kao i teza da je navodno alija i. uveo pojam "konstitutivnosti" i prije 92. provjerio sam kolega/ice i...to je laz
nije bilo izmjena ustava srbih, pa cak ni u prvom ustavu rbih iz 93 se taj pojam nigdje ne pominje
i kao vrhunski i ujedno jedini izvor mi postavis link "najcjenjenijeg" novinara, za kojeg jedva izguglah da se radi o dopisniku iz brcko ili bijeljine ili tako nesto...uglavnom semberija, smijesno
Last edited by velikonja on 31/03/2023 08:57, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#90449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jesi li ti normalan ?dr_Evil wrote: ↑31/03/2023 08:45Tvoj post je prepun insuinacija i lazi, i kao takav zapravo i ne zasluzuje odgovor. Prvo vrijedas zlatne ljiljane ove domovine nazivajuci ih cetnicima, hajde da prebrojimo koliko zlatnih ljiljana imaju stranke Trojke u clanstvu, a zatim koliko imaju boraca, i koliko imaju djece od boraca.jao_situacije wrote: ↑31/03/2023 08:36
prestani lupati gluposti i pisati nekakve svoje privatne traktate o nepovezanim stvarima kao odgovor na moj post da su četničke trojke predale sektor sigurnosti
Druga stvar siris lazne vijesti da je neko predao sektor necega, kada ni do sada direktori vecine agencija nisu bili Bosnjaci, a i da jesu zaposlenici na svim funkcijama su se dijeli po nacionalnom kljucu i stranackom kljucu, sto znaci da je preko 60% zaposlenih uvijek bilo iz kvote HDZ-a i SNSD-a.
I trece, ja sam napisao cinjenice da Dzuvo jeste bio dikretor OSE za vrijeme SDA, veza sa NATOom za vrijeme SDA, podnosio report svim predsjednicima SDA od Alije do Bakira.
Ademovic kojeg nazivas cetnikom je bio privatni Alijin vojnik i spijun.
Dakle, nastavljamo samo iskreno i samo jako, bobra protiv lazi!
o čemu ti pišeš čovječe više
informacije nisu laži i insinuacije nego su javno dostupne i provjerljive
kakvo bolan prebrojavanje boraca i zlatnih ljiljana u strankama, šta pišeš ti ?
kakav ademović u domu naroda
dom naroda nije sigrnosna agencija
kakva bolan sda i bakir i alija i prvi i drugi svjetski rat i jna i tito i komuljare
sda je opozicija to je završena priča
četničke trojke su predale sve sigurnosne agencije beogradu i zagrebu, ostao je je još fup i dkpt
džuvo je išao u beograd sa radončićem da referira vučiću u vezi paljevine predsjedništva 2014.
da ti boldiram
NA RUKOVODEĆE POZICIJE U SIGRNOSNOM SEKTORU SU POSTAVLJENI LJUDI POD KONTROLOM BEOGRADA I ZAGREBA
-
internazionale
#90450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@jao_situacije u kakvom paralelnom svijetu si ti proveo zadnjih 25 godina?