Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
preludezalude wrote: ↑26/03/2023 23:39
Tuzla-Mostar-Tuzla + nesto vozanja po Mostaru
Ukupno 517km
Prosjek 12,8 plina (2400kg / 259kw)
Kod mene onda nesto pokvareno, duplo laksi auto, triput slabiji spali 10 litara plina.
Mala snaga motora, malo obrtnog momenta i eto velike potrosnje na plinu, jednostavno guta plin na vecem gasu.
Imao davno fiat mareu 1.6 16v, ljeti preko karaule mi se vise isplatilo vozit na benzin (ako je klima upaljena) nego na plin.
Bolje ide a isto me dodje kad izracunam.
Jaran ima (imao, jer je pukla glava) megana RS oko 300 ks, plin, potrosnja neznatno veca nego sto je marea trosila plina, preko karaule cak i manja.
Jednostavno ima dovoljno obrtnog i snage, da ne moras stiskati gas do dna da bi auto islo.
Kod mene onda nesto pokvareno, duplo laksi auto, triput slabiji spali 10 litara plina.
Mala snaga motora, malo obrtnog momenta i eto velike potrosnje na plinu, jednostavno guta plin na vecem gasu.
Imao davno fiat mareu 1.6 16v, ljeti preko karaule mi se vise isplatilo vozit na benzin (ako je klima upaljena) nego na plin.
Bolje ide a isto me dodje kad izracunam.
Jaran ima (imao, jer je pukla glava) megana RS oko 300 ks, plin, potrosnja neznatno veca nego sto je marea trosila plina, preko karaule cak i manja.
Jednostavno ima dovoljno obrtnog i snage, da ne moras stiskati gas do dna da bi auto islo.
pretpostavljam da je taj megane rs bio mk3 generacije, kako je podnosio plin?
el_bake007 wrote: ↑30/03/2023 19:26
Tako dobro da je glava pukla na 4 mjesta u manje od 20 000 od ugradnje plina.
Pogotov sto su mu preporucili (ugradili) obicni sistem plina s samo jacim injektorima.
(nikakvo podmazivanje kad je na plinu, ili opcija da trosi konstatno udio benzina).
Bio je jos dignut s 250 na oko 300ks (sto se tice mape benzina, a ista je kopirana i za plin)
Leon16v wrote: ↑30/03/2023 19:43
Nema veće tuge nego na takvo auto gruhnut plin
Dok je isao, mala je skroz razlika bila izmedju plina i benzina.
(jbg. i ja sam govorio, uzmes takvo vozilo i onda stedis i ubacujes plin)
el_bake007 wrote: ↑30/03/2023 19:26
Pogotov sto su mu preporucili (ugradili) obicni sistem plina s samo jacim injektorima.
(nikakvo podmazivanje kad je na plinu, ili opcija da trosi konstatno udio benzina).
Bio je jos dignut s 250 na oko 300ks (sto se tice mape benzina, a ista je kopirana i za plin)
Leon16v wrote: ↑30/03/2023 19:43
Nema veće tuge nego na takvo auto gruhnut plin
Svasta nabroja i onda kazes ne podnosi plin??? Je bi rekao da ne podnosi tog vozaca.
Svasta nabroja i onda kazes ne podnosi plin??? Je bi rekao da ne podnosi tog vozaca.
Nabroja da je fino legao (trenutno), ali nije dugo izdrzao.
Jednostavno ne moze podnjeti termicka naprezanja koja stvara plin.
Sad da li bi drugacija situacija bila da je bio sistem s podmazivanje (ili konstatnim trosenjem manje kolicine goriva) to niko ne zna.
Throttle wrote: ↑31/03/2023 02:19
UbiVao ga neko na plinu zestoko pa kasnije plin kriv
Jbg, ne uzimas to auto da ga stedis i vozis kao nekog SDI-a.
Nabroja da je fino legao (trenutno), ali nije dugo izdrzao.
Jednostavno ne moze podnjeti termicka naprezanja koja stvara plin.
Sad da li bi drugacija situacija bila da je bio sistem s podmazivanje (ili konstatnim trosenjem manje kolicine goriva) to niko ne zna.
Throttle wrote: ↑31/03/2023 02:19
UbiVao ga neko na plinu zestoko pa kasnije plin kriv
Jbg, ne uzimas to auto da ga stedis i vozis kao nekog SDI-a.
Sama informacija da je bio podignut sa 250 na 300 dovoljno neke stvari govori. Taj motor bi riknuo i da je vozio citavo vrijeme samo na benzin i to da je nabavljao direktno iz Perzijskog zaljeva.
Do hercegovine i nazad, dobra potrosnja s obzirom na tezinu moje noge, bilo je i malo guzve koja je uticala, inace bi mozda na 7 isla.
pa šefe moraš reći koja kola?
koliko wati?
je li mjenjač hautomacki ili ručni, je li šalta ko mlijeko?
ovako po tim kazaljkama bi reknuo francuska kola
Do hercegovine i nazad, dobra potrosnja s obzirom na tezinu moje noge, bilo je i malo guzve koja je uticala, inace bi mozda na 7 isla.
pa šefe moraš reći koja kola?
koliko wati?
je li mjenjač hautomacki ili ručni, je li šalta ko mlijeko?
ovako po tim kazaljkama bi reknuo francuska kola
Kola su P308, 104KW, francuski premijum rucni mjenjac.
Sve u svemu, najvise utice ko i kako ga vozi, a ja ga ne stedim ni malo.