Faruk Hadžibegić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Blixen

#301 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Blixen »

Crvena Tifoza wrote: 27/03/2023 15:24
Blixen wrote: 27/03/2023 09:31 Ancelotti ima 63 godine
nije do godina
jednostavno ili znas ili ne znas
u nasem slucaju ne znaju ni selektor a bogami ni dobar dio igraca
nemamo kvalitet
Ne mogu se sloziti sa tobom da nemamo kvalitet.
Mislim da se moze fina ekipa sastaviti od igrackog kadra kojeg imamo.
ja vidim potencijal u odbrani
pored Kolasinca tu su Gazibegovic 23, Dedic 20, Ahmedhodžić 24, Hadžikadunić 24

golmani tanko realno
niko od njih nije neka klasa
lako smo se odrekli Begovica koji je igrao za Stoke, Chelsea, Milan, Everton

sredina Krunic koji igra u Milanu i dobar je igrac, Tahirovic (20) ima kvaliteta, Pjanic je majstor ali ........
Stevanovic zna i uvijek se bori

napad Dzeko (37)

ne znam dedemi koga vise dodati
MarlboroGold

#302 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by MarlboroGold »

Kakvi su ovi pored Džeke u napadu kad on završi reprezentativnu karijeru bolje da igramo sa lažnom devetkom i da tako šta probamo, jer su ovi ostali u napadu baš tanki.
Logovan

#303 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Blixen wrote: 28/03/2023 09:44
Crvena Tifoza wrote: 27/03/2023 15:24
Ne mogu se sloziti sa tobom da nemamo kvalitet.
Mislim da se moze fina ekipa sastaviti od igrackog kadra kojeg imamo.

golmani tanko realno

sredina Krunic koji igra u Milanu i dobar je igrac, Tahirovic (20) ima kvaliteta, Pjanic je majstor ali ........

napad Dzeko (37)

Od golmana mozda jedino Vasilj, iz odbrane niko, iz veznog reda Hadziahmetovic, iz napada Demirovic.

Ovo je nekih 11-12 igraca. Dodati jos kojeg jer sumnjam da mozes naci pola nove ekipe. :-) Mislim da ima barem 7-8 igraca koje vrijedi pozvati.

Ne mogu svi biti nivo Ahmedhodzica, Dedica, Dzeke, itd.
kakotakonikako

#304 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by kakotakonikako »

LSD wrote: 28/03/2023 00:31 Godinama raja targetira trenere na klupi, obicne pijune, a ne targetira bandu iz Saveza koji dovodi upravo takve pokemone za selektore.
Evo i mi ovdje na forumu. Ovdje se piše samo o Rukfašu, slabo koga interesuje uhljebljena bagra (Vico, Miske, Colpa, Dzemidzic itd) i sta oni rade, niko njih ne poziva na odgovornost, trazi se samo Farukova glava (što ce ovi svakako isporuciti prije ili kasnije i tako smiriti razjarenu javnost :lol: )...kako to da nikad niti jedan novinar nije pitao "Bogati Miske, ti dovede i Prosineckog i Bugarina i sad Faruka, svi ce oni odletiti a ti i dalje ostajes".. a oni kreiraju, oni dovode, a onda smijenjuju da bi glumili spasioce.
Pa njima je lako vladati, dok imaju takvu nekriticnu javnost plitke pameti.

Od nezavisnosti nas nogometni Savez je birao iskljucivo fosile i relikvije iz davne proslosti - Muzurovic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic, Blazevic, Susic, Bazdarevic, Prosinecki, Bajevic, Hadzibegic....birali sve same starudije iz bivse drzave, sa praistorijskim poimanjem fudbala..ni pomislili nisu da moderniziju malo shvatanje fudbala koji je u međuvremenu napredovao... kao kad bi u 2023 godini koristili i dalje Windows 98 i nadali se da sa njim budemo konkurentni Windowsu 10 ili 11 :lol: jednom su se zayebali i doveli mlađeg, modernijeg trenera bugarina, ali on je svakako outsider iz te price....i vise nikad nece ponoviti takvu gresku....banda iz saveza zna da javnost veze nema o fudbalu, da su u njihovim glavama Pape ili Mesa i dalje neprikosnoveni fudbalski autoriteti.
Dok je npr. Hrvatska davala sanse mlađim trenerima (Bilicu, Kovacu, Stimcu, Dalicu), mi to nikad nismo ni pomisli...mi i sad hocemo Vahu od 70 godina :lol:

Dok je takve javnost, medija, novinara koji sute - Savez ce i dalje birati fosile.
:thumbup:

Odavno nesto nije bolje opisano kao ovo povecano.
luckylaka

#305 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Ja vam tvrdim da mi imamo prilicno solidnu reprezentaciju koju treba neki strucnjaka da slozi.Mislim da se svi ponavljamo da nikada nismo imali dobrog selektora.Mi Ciru dizemo iznad ostali ...na osnovu cega.Nista nije napravio,Pape Malo bljesnuo ostali talasljika.Sad imamo seoskog kabadahiju Koji je zalutao u ovaj zanat Koji ce nas na dno odvesti I rastjerati I ovo malo navijaca.Za ovoga su Jakirevic ,Musemic Marinkovic klase da ne govorim o Malo jacim od ovih.
patriot_bih

#306 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by patriot_bih »

Veliki je problem pozivanje igrača "da se prodaju" kroz šeme sa njihovim menadžerima, a takvih je barem 4-5 u reprezentaciji.
Zašto se Nihad Mujakić koji je dosta mlađi i skuplji ne pozove umjesto nekih staronja?

Drugi veliki problem je uhljebništvo i kukavičluk naših sportskih novinara. Oni nikad ne pišu članke sa svojim mišljenjem niti išta kritikuju, oni samo objavljuju servisne informacije. Vjerovatno se boje ljudi iz saveza da im ne oduzmu privilegije.
kakotakonikako

#307 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by kakotakonikako »

luckylaka wrote: 28/03/2023 12:54 Ja vam tvrdim da mi imamo prilicno solidnu reprezentaciju koju treba neki strucnjaka da slozi.Mislim da se svi ponavljamo da nikada nismo imali dobrog selektora.Mi Ciru dizemo iznad ostali ...na osnovu cega.Nista nije napravio,Pape Malo bljesnuo ostali talasljika.Sad imamo seoskog kabadahiju Koji je zalutao u ovaj zanat Koji ce nas na dno odvesti I rastjerati I ovo malo navijaca.Za ovoga su Jakirevic ,Musemic Marinkovic klase da ne govorim o Malo jacim od ovih.
Morao sam zaista - govoriti da Ciro ( cak eto ni kod nas vjerovatno mislis - a ni to nije tacno, da ne govorim sa kojim shvalospjevom o njemu govore nasi zapadni susjedi jer ima za jednog selektora dobre rezultate ) nije nista napravio - jednostavno nije istina. Ovaj smrad misimovic ( koji je sada podguzna vicina buha ) ga je bojkotirao protiv Portugala, jer gle cuda povrijedjen zaigra nakon 4 dana za tim.

Usao sam i ja sada u nesto sto ne volim ( a morao sam reagirati ) a to je da se pise samo o nosiocu teme.
luckylaka

#308 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

kakotakonikako wrote: 28/03/2023 13:08
luckylaka wrote: 28/03/2023 12:54 Ja vam tvrdim da mi imamo prilicno solidnu reprezentaciju koju treba neki strucnjaka da slozi.Mislim da se svi ponavljamo da nikada nismo imali dobrog selektora.Mi Ciru dizemo iznad ostali ...na osnovu cega.Nista nije napravio,Pape Malo bljesnuo ostali talasljika.Sad imamo seoskog kabadahiju Koji je zalutao u ovaj zanat Koji ce nas na dno odvesti I rastjerati I ovo malo navijaca.Za ovoga su Jakirevic ,Musemic Marinkovic klase da ne govorim o Malo jacim od ovih.
Morao sam zaista - govoriti da Ciro ( cak eto ni kod nas vjerovatno mislis - a ni to nije tacno, da ne govorim sa kojim shvalospjevom o njemu govore nasi zapadni susjedi jer ima za jednog selektora dobre rezultate ) nije nista napravio - jednostavno nije istina. Ovaj smrad misimovic ( koji je sada podguzna vicina buha ) ga je bojkotirao protiv Portugala, jer gle cuda povrijedjen zaigra nakon 4 dana za tim.

Usao sam i ja sada u nesto sto ne volim ( a morao sam reagirati ) a to je da se pise samo o nosiocu teme.
Ma I govorim konkretno za nas.Nista narocito nije napravio koliko smo ga u nebesa dizali.Jebes sve hvalospjeve ako tebe NEMA na veliki takmicenjima
patriot_bih

#309 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by patriot_bih »

LSD wrote: 28/03/2023 00:31 Godinama raja targetira trenere na klupi, obicne pijune, a ne targetira bandu iz Saveza koji dovodi upravo takve pokemone za selektore.
Evo i mi ovdje na forumu. Ovdje se piše samo o Rukfašu, slabo koga interesuje uhljebljena bagra (Vico, Miske, Colpa, Dzemidzic itd) i sta oni rade, niko njih ne poziva na odgovornost, trazi se samo Farukova glava (što ce ovi svakako isporuciti prije ili kasnije i tako smiriti razjarenu javnost :lol: )...kako to da nikad niti jedan novinar nije pitao "Bogati Miske, ti dovede i Prosineckog i Bugarina i sad Faruka, svi ce oni odletiti a ti i dalje ostajes".. a oni kreiraju, oni dovode, a onda smijenjuju da bi glumili spasioce.
Pa njima je lako vladati, dok imaju takvu nekriticnu javnost plitke pameti.

Od nezavisnosti nas nogometni Savez je birao iskljucivo fosile i relikvije iz davne proslosti - Muzurovic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic, Blazevic, Susic, Bazdarevic, Prosinecki, Bajevic, Hadzibegic....birali sve same starudije iz bivse drzave, sa praistorijskim poimanjem fudbala..ni pomislili nisu da moderniziju malo shvatanje fudbala koji je u međuvremenu napredovao... kao kad bi u 2023 godini koristili i dalje Windows 98 i nadali se da sa njim budemo konkurentni Windowsu 10 ili 11 :lol: jednom su se zayebali i doveli mlađeg, modernijeg trenera bugarina, ali on je svakako outsider iz te price....i vise nikad nece ponoviti takvu gresku....banda iz saveza zna da javnost veze nema o fudbalu, da su u njihovim glavama Pape ili Mesa i dalje neprikosnoveni fudbalski autoriteti.
Dok je npr. Hrvatska davala sanse mlađim trenerima (Bilicu, Kovacu, Stimcu, Dalicu), mi to nikad nismo ni pomisli...mi i sad hocemo Vahu od 70 godina :lol:

Dok je takve javnost, medija, novinara koji sute - Savez ce i dalje birati fosile.
Miske je "moralno labilan". Ja sam to skužio prije više od 10 godina kad je bio onaj bojkot igranja za reprezentaciju zbog kriminala u savezu. Većina igrača je bojkotovala, ali ne i Misimović. Tada je Ušanović govorio da savez nema problema sa igračima i izjavio nešto u smislu "evo baš me Misimović zvao i tražio neku uslugu".

Također se sjećamo da je Ćiro bio optužio Misimovića da je namjerno propustio baraž da sabotira reprezentaciju.
https://web.archive.org/web/20100329154 ... u-/366622/
Crvena Tifoza

#310 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Logovan wrote: 28/03/2023 10:45
Blixen wrote: 28/03/2023 09:44

golmani tanko realno

napad Dzeko (37)

Od golmana mozda jedino Vasilj, iz odbrane niko, iz veznog reda Hadziahmetovic, iz napada Demirovic.

Ovo je nekih 11-12 igraca. Dodati jos kojeg jer sumnjam da mozes naci pola nove ekipe. :-) Mislim da ima barem 7-8 igraca koje vrijedi pozvati.

Suludo je očekivati da će cijela ekipa imati igrače koji igraju u ligama petice. Vidjeli smo na prošlom SP da je bilo reprezentacija koje su imale totalne anonimuse a solidno su igrali.
Nama jednostavno treba selektor koji zna kako da izvuče maksimum od ovog što ima. Što mlađi, to bolje.
darius_maximus

#311 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by darius_maximus »

Crvena Tifoza wrote: 28/03/2023 14:12
Logovan wrote: 28/03/2023 10:45

Suludo je očekivati da će cijela ekipa imati igrače koji igraju u ligama petice. Vidjeli smo na prošlom SP da je bilo reprezentacija koje su imale totalne anonimuse a solidno su igrali.
Nama jednostavno treba selektor koji zna kako da izvuče maksimum od ovog što ima. Što mlađi, to bolje.
Bitan je stvarni kvalitet igrača, ne da li je u pitanju liga petice.
Eno, sinoć za Poljsku pobjedu donosi igrač koji s 27 igra u MLS-u i to u ekipi u donjem dijelu tabele istočne konferencije.
A kolika je Poljska, a koliki smo mi, što se tiče izbora igrača...
QueSeraSera

#312 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by QueSeraSera »

Na sljedeci spisak pozvati Jasica, Hamulica, Zolotica i Barisica. Kod nas je ustaljena praksa da se daje prednost polovnjacima u odnosu na mlade sa potencijalom. Radije bih prihvatio poraz od Slovacke a da je tu bio Barisic umjesto Milicevica ili Sanicanina i Hamulic umjesto Prevljaka. Stvar je da oni nisu nista losiji od Sanicanina i Prevljaka a u buducnosti od njih mozes profitirati.
Point.

#313 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

QueSeraSera wrote: 28/03/2023 14:50 Na sljedeci spisak pozvati Jasica, Hamulica, Zolotica i Barisica. Kod nas je ustaljena praksa da se daje prednost polovnjacima u odnosu na mlade sa potencijalom. Radije bih prihvatio poraz od Slovacke a da je tu bio Barisic umjesto Milicevica ili Sanicanina i Hamulic umjesto Prevljaka. Stvar je da oni nisu nista losiji od Sanicanina i Prevljaka a u buducnosti od njih mozes profitirati.
Upravo.
Edin H.

#314 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Koliko uzima Čala? :D
luckylaka

#315 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

QueSeraSera wrote: 28/03/2023 14:50 Na sljedeci spisak pozvati Jasica, Hamulica, Zolotica i Barisica. Kod nas je ustaljena praksa da se daje prednost polovnjacima u odnosu na mlade sa potencijalom. Radije bih prihvatio poraz od Slovacke a da je tu bio Barisic umjesto Milicevica ili Sanicanina i Hamulic umjesto Prevljaka. Stvar je da oni nisu nista losiji od Sanicanina i Prevljaka a u buducnosti od njih mozes profitirati.
De boga ti pa selektor nije znao gdje igra Pjanic ili Mesanovic da zna ko je Barisic ili Zolotic.Pa ovdje ce ti svaki forumas sastaviti bolje reprezentaciju I postaviti ih na terenu od ovoga sadasnjeg kloca
QueSeraSera

#316 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by QueSeraSera »

luckylaka wrote: 28/03/2023 21:22
De boga ti pa selektor nije znao gdje igra Pjanic ili Mesanovic da zna ko je Barisic ili Zolotic.Pa ovdje ce ti svaki forumas sastaviti bolje reprezentaciju I postaviti ih na terenu od ovoga sadasnjeg kloca
Jos pita novinara jel to onaj iz Osijeka. :roll:
I onda kaze zbog visine se odlucio za Milicevica a Barisic jos visociji od Milicevica. :D
agent_zero

#317 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by agent_zero »

Skupiti se pred savezom i otjerati ovog diletanta, skupa sa onima koji su ga doveli!
luckylaka

#318 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

agent_zero wrote: 29/03/2023 10:03 Skupiti se pred savezom i otjerati ovog diletanta, skupa sa onima koji su ga doveli!
Ko da se skupi.Pa mi na utakmica imamo prosjek 5-6000 navijaca,jos Malo pa ce Andora biti posjecenija.Do prije par godina trazila se karta vise sad ljudi nece dzaba.Sta mislio sto
LSD

#319 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

agent_zero wrote: 29/03/2023 10:03 Skupiti se pred savezom i otjerati ovog diletanta, skupa sa onima koji su ga doveli!
:lol: :lol:

Nece ljudi da se skupe pred predsjednistvom ili parmalentom, dok ih politicari svakodnevno jebu u mozak vec 30 godina, a da se skupljaju zbog fudbala. Pa tek tad bi narod pokazao kolike su ovce, ako im je to najveca briga i razlog okupljanja :lol:
Uozbilji se :mrgreen:
Blixen

#320 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Blixen »

LSD wrote: 29/03/2023 14:20

Nece ljudi da se skupe pred predsjednistvom ili parmalentom, dok ih politicari svakodnevno jebu u mozak vec 30 godina, a da se skupljaju zbog fudbala. Pa tek tad bi narod pokazao kolike su ovce, ako im je to najveca briga i razlog okupljanja :lol:
:thumbup:
Laplace

#321 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Laplace »

MarlboroGold wrote: 28/03/2023 10:36 Kakvi su ovi pored Džeke u napadu kad on završi reprezentativnu karijeru bolje da igramo sa lažnom devetkom i da tako šta probamo, jer su ovi ostali u napadu baš tanki.
Naš napad: https://www.instagram.com/reel/CpSF8odN ... _copy_link
agent_zero

#322 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by agent_zero »

Ništa onda, nema niko onda pravo da kritikuje i da se žali. Čak ni preko foruma.
luckylaka

#323 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Najgluplja izjava selektora do sada a bice ih jos gori. Igraci nisu imali svjezine za 90 minuta"a primili gol u Jel Ono u 13-oj minuti.Bekane poklopi se I suti
Edin H.

#324 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

agent_zero wrote: 30/03/2023 10:34

Ništa onda, nema niko onda pravo da kritikuje i da se žali. Čak ni preko foruma.
Trebalo je izaći kada su namjeravali smijeniti Peteva, sada je kasno.
LSD

#325 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

agent_zero wrote: 30/03/2023 10:34

Budimo realni - nikad bošnjo nije podigo guzicu da nešto promjerni u stvarnom životu, samo preko foruma i društvenih mreža je nešto prijetio, smijenjivao.
Tako da možemo ovako preko foruma kritikovati Savez i smijenjivati ih :mrgreen: to ce ih jako uznemiriti :-)
Post Reply