Jedinice se non stop rotiraju i osvjezavaju, da su te jedinice ispuhale i imale gubitke koje nisu mogle podnjeti onda bi u nastavku rata se to primjetilo. Taj dio se nije desio. Pauza da se osvjezi jedinica je normalna stvar, niko ne vodi 6 mjeseci konstantno ofanzivu.Bernardinac wrote: ↑28/03/2023 14:32 Ja sam vođen ovim izvorima i činjenicom da nakon LS intezitet borbi opada na tom pravcu.
https://n1info.hr/svijet/institut-za-ra ... vnu-pauzu/Putin je zauzimanje Lisičanska i oblasti Lugansk predstavio kao veliku pobjedu ruskih snaga u Ukrajini i rekao da se ruske jedinice koje su sudjelovale u bitki za Lisičansk trebaju odmoriti kako bi povećale svoje borbene sposobnosti.
Ako to nije bila pauza uzrokovana zamorom "materijala" onda ok, griješim.
Ja mislim da su se tu rusi iscrpili.
Ti baš siguran?plan je sigurno bio da se krene u Aprilu kako bi se rat zavrsio ove godine. No planovi se mjenjaju.
To vjerovatno ima veze sa tvojom teorijom da je ogorčeni otpor u Bahmutu nepotreban ?
Ja nisam siguran ni u šta jer jednostavno ne sjedim u GŠ UA.
Meni se samo čini nelogično krenuti oklopno-mehnizovano po namočenoj zemlji.
A kontra možda i krene u aprilu? Danas je 28.3.
To može biti kampanja Himarsima, artiljerijom i dronovima itd a oklopi kad se prosuši zemlja?
Mi samo nagađamo jer ne znamo dovoljno.
Moja teorija je da UA neće ići u fizičko vraćanje teritorija pješadijom i oklopima(velikih razmjera) sve do suhih i toplih dana ali priprema tj prvi dio može početi i sutra u vidu pojačanih udara na ruske ciljeve u pozadini i prvim linijama.
Sigurno je bio plan znaci da u najboljem slucaju tada imas sve spremno.
Himarisanje, artiljerija i dronovi nikad ne prestaju, povecanje intenziteta bi znacilo da pocinje i ofanziva jer onda trose zalihe.