Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Leverage

#89851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

patriot_bih wrote: 28/03/2023 14:17
Leverage wrote: 28/03/2023 14:11
Da, pošto smo mi poznati kao veliki borci za LGBT prava.

Hajde prvo da počistimo ispred svoje avlije. Kad to uradimo, onda da lobiramo kako drugi ne valjaju.
FBiH je bastion demokratije za RS, još ako se usvoji nacrt zakona o kleveti to će biti kraj za mnoge novinare i slobodne mislioce u RSu.
Počet će novinari, doktori, inžinjeri i drugi obrazovani ljudi da napuštaju RS i traže posla u FBiH i u inostranstvu.
Ko bi da živi u društvu gdje te jedan status ili mišljenje na Fejzbuku može koštati 10-20 ili 50 hiljada KM.
Kakve to veze ima s konjskim trkama?

Lik je ovdje mrtav-hladan predložio da se mi potužimo međunarodnoj zajednici kako, pazi sad, Dodik vrijeđa LGBT populaciju, i tako prikupimo neki jeftin poen.

Očito je da on nema pojma koliko je ovo relevantna tema na Zapadu. Ono što će zanimati one kojima ćemo se potužiti tom prilikom je:

1. Da li LGBT populaciju na bilo koji način tretira bilo koji zakon? NE
2. Da li su dozvoljeni istospolni brakovi? NE
3. Da li LGBT osobe mogu usvajati djecu? NE
4. Da li je na paradi u Sarajevu više policije nego učesnika? DA
5. Da li se pred svaku paradu u Sarajevu širi govor mržnje prema LGBT populaciji, čak i od strane institucija. DA

I šta ste, takvi licemjerni, došli žaliti koji jebeni kurac na Dodika zato što on javno i kočijaški kaže ono što vi svi mislite? Eto šta će nam reći taj hipotetički zapadni diplomata.

Bastion mog kurca, eto čega.
animus

#89852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

archi_a wrote: 28/03/2023 13:11 Ekipica, došlo je vrijeme da se pozdravimo. Išaret koji mi je došao nije me ušutkao, već naprotiv naveo me na razmišljanje kome i čemu poklanjam svoje vrijeme. Sa kim ja to tabirim o temama, koje krive Drine pokušavam da ispravim i sa kojim nepoznatim personama vodim prepisku? Vrijeme nismo osvojili, vrijeme nam je poklonjeno i ono curi. Da li je najpametnije da propuštamo svoje vrijeme gubljenjem istog u raspravama i objašnjavanjima sa totalno nebitnim likovima? Stvarni život je izvan foruma, tamo se dokazujte, a ja više neću dopuštati anonimusima da mi uzimaju ni deseti dio pažnje kao do sada. Aparatčici, nosači flajera, muftači koji iza ćoška vire ne bil im se ovi što su zauzeli fotelje smilovali pa ih počastili nekom sadakom, podguzne muhe, imate mahanje. Ostalim kolegama, prema onome kako se ophode, ljudima prije svega, veliki pozdrav. Čitamo se i gledamo se na nekoj normalnijoj temi u neko normalnije vrijeme. Ne dajte im svoje vrijeme, ne dajite botovima hranu. Živite život, jebo rasprave sa nebitnim likovima. Bosna će opstati i mi u njoj. Na greškama se uči. Živili. :bih:
Mislim da sam svojim dugogodišnjim pisanjem na forumu više dao nego što sam dobio. Ako sam i trunku pozitivnog napravio, nekoga svojim pisanjem obradovao ili uljepšao mu dan biću zadovoljan, bogatiji sam čovjek.
Gospodična, ti nisi pobjedila, ti si samo bila triger koji mi otvara oči i kaže bježi što dalje od snobova nedorečenih.
Kažeš KURCOBOLJA? Damski nema šta. To kako vam je dato da radite dovest će do toga da će ovdje ordinirati 10 20 likova koji će se do podne svađati međusobno, a od podne čoporativno napadati na nekog zalutalog jadnika koji će doći i napisati post. Već viđeno na forumu suseda.
Žao mi je što ides ali kada razmislim sve si u pravu. Tacno se topic pretvorio u septicku jamu. Gori smo mi koji se raspravljamo sa botovima.
Moram smanjiti boravak na ovoj temi na minimum, tj jednom sedmicno kao nekada ranije. I to je previse.
Leverage

#89853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Bosna će opstati i mi u Švec, pardon, i mi u njoj.
512MB

#89854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Jel to taktika xmorke? Predati najvažnije državne funkcije negatorima Genocida, štovateljima UZPa, kriminalcima, dilerima droge, tipovima sa crnih lista...

I onda reći "ma Bosna će izdurat :oops: "

Strašno.
Leverage

#89855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

512MB wrote: 28/03/2023 15:17 Jel to taktika xmorke? Predati najvažnije državne funkcije negatorima Genocida, štovateljima UZPa, kriminalcima, dilerima droge, tipovima sa crnih lista...

I onda reći "ma Bosna će izdurat :oops: "

Strašno.
Pa to je rek'o ovaj tvoj.
512MB

#89856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Koji moj?
Leverage

#89857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

512MB wrote: 28/03/2023 15:19Koji moj?
Eto ti post iznad, ova patetična žalopojka koju je citirao ovaj drugi tvoj. Ja sam samo parafrazirao.
patriot_bih

#89858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

Leverage wrote: 28/03/2023 14:57
patriot_bih wrote: 28/03/2023 14:17

FBiH je bastion demokratije za RS, još ako se usvoji nacrt zakona o kleveti to će biti kraj za mnoge novinare i slobodne mislioce u RSu.
Počet će novinari, doktori, inžinjeri i drugi obrazovani ljudi da napuštaju RS i traže posla u FBiH i u inostranstvu.
Ko bi da živi u društvu gdje te jedan status ili mišljenje na Fejzbuku može koštati 10-20 ili 50 hiljada KM.

Lik je ovdje mrtav-hladan predložio da se mi potužimo međunarodnoj zajednici kako, pazi sad, Dodik vrijeđa LGBT populaciju, i tako prikupimo neki jeftin poen.

Očito je da on nema pojma koliko je ovo relevantna tema na Zapadu. Ono što će zanimati one kojima ćemo se potužiti tom prilikom je:

5. Da li se pred svaku paradu u Sarajevu širi govor mržnje prema LGBT populaciji, čak i od strane institucija. DA

I šta ste, takvi licemjerni, došli žaliti koji jebeni kurac na Dodika zato što on javno i kočijaški kaže ono što vi svi mislite? Eto šta će nam reći taj hipotetički zapadni diplomata.

Ti si agresivan, ali nameš pojma o politici.

U politici nisu bitne samo činjenice (kao zakoni što si ih naveo) nego percepcija je često važnija.

U FBiH skoro niko ne dira LGBTovce, policija ih štiti i političari ne spominju plaho, a u RS policija ih ne štiti, huligani ih tuku i predsjednik entiteta ih otvoreno vrijeđa.
Mislim da to nije isto.
Last edited by patriot_bih on 28/03/2023 15:32, edited 1 time in total.
Student_u_Ostavci

#89859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Špirić nakon odluke da ne razmatraju smanjenje PDV-a i akciza: Tim zakonima je rok istekao
Radi nova vlast kao zvono. Svaka ćas realno.
Vaya

#89860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

dr_Evil wrote: 28/03/2023 14:42
Vaya wrote: 28/03/2023 13:57 Jeb'o majku u šta se ovaj tema pretvorila, pa prije deset godina si ovdje mogao procitati analize i razmisljanja iz kojih zaista si mogao nesto naučiti i shvatiti, a sad se pretvorilo u gomilu uzp-ovaca sa poskoka, mamlaza trojke koji čekaju ugovor na 6 mjeseci i SDA krimosa, koji ne znaju hodati bez budzetske sise, a najgore od svega je to, bez obzira sto bi genocidni i uzp element sutra ovu drzavu razjeb'o u komadice, jednostavno je toliko jadno i nisko gledati kako se glodje SDA i Trojka samo radi para, a državu pustaju niz odvod kao tariguz...

Ne treba definitivno trositi vrijeme ovdje, jer je 95% pisanja - pisanje po narudzbi i sa zadatkom...
Ti se Vaya kreces u rasponu od odlicnih postova, do postova koji su ekstremno proSDA. I to je odlika vecina forumasa koji pokusavaju normalno razgovarati, ukljucujuci i mene. Ali zbog ovog drugog dijela te cesto ne uzimam za ozbiljno.

Ali dobar dio postova ovdje jeste pisanje po narudzbi.

Davno sam rekao da na ovoj temi nije moguce uci u ozbiljne razgovore o bilo cemu jer nijedna strana ne odstupa niti milimetra, i onda kakve koristi od detaljne analize kad ce sutra neki bot iskoristiti tvoje rijeci. Sada se botuje, i nastavit ce se botovanje.

Zato za ozbiljne diskusije o politici tradicionalno je tu kafana! Toga na ovom forumu nema.

A trositi vrijeme ovdje svakako ne treba! Ali ipak trosim, jer mi treba razonoda na poslu. Inace funkcionisem u etapama, pola sata se zaletim i rijesim problem, onda pola sata odmaram zivce :)
Druže, ja sam poprilicno tvrd generalno u zivotu, trudim se da zivim sto principijelnije u zivotu, te da bude sto ispravnije po nekim mojim svjetonazorima - i to je onda i jedan od razloga zasto ja nisam ni uspio da prelomim onu kljucnu tačku u jednom trenutku, pa da se pocnem i zvanicno baviti politikom - jer ni ti ja ne bih mogao da izadjem na kraj ni sa samim sobom, ni ti bi politika, kakva god da je trpila mene ovakvog, ni ti bih ja ovakav bio pozeljan u politici.

Medjutim, pratim politiku i politicka zbivanja u drzavi, u regioni i svijetu, jer mislim da je to disciplina koja u sustini na kraju diktira sve sfere mog i svacijeg drugog zivota.

Tako da, ako nesto ne valja - onda ono ne valja - pa makar ga i moj otac radio, ako neko radi dobru stvar, treba se potruditi i vidjeti, da li je dugorocno namjera njegova iskrena i dobra, ukoliko jest - treba ga podržati, bez obzira ko je i sta je, pogotovo kada govorimo o našem društvu, nasem narodu i nasoj državi.

Ako Trojka radi nesto pogresno, to ne znaci da sam ja za SDA, apsolutno, međutim, kada vidim da je Trojka dobila tako neplanirano dobro priliku, ne sto su oni ostavarili neke aman rezultat na izborima, nego prvenstveno zato sto MZ hoce da slomi Bakira, onda jednostavno ne mogu da podnesem taj nivo amaterizma i gluposti kojih rade, a samo su 3 mjeseca na vlasti, na drzavnom nivou. Kako ce izgledati kada uzp i genocid pocnu postavljat uslove za krupne stvari? Sta onda? Pa sad debilima, skidaju tacke sa dnevnog reda sjednica, kao da Trojka ne postoji i niko nista ne govori, jel trebam da aplaudiram na to? Neki dan Kifla, pise esej za fasadu gimnazije u Stocu i vracam se opet da procitam po 5x jer ne mogu da vjerujem da debil uopce nije skontao da je postao MVP, te da konjina uopce ne bi trebala da ima vremena da pise po Facebooku, medjutim covjek pise hvalospjev onom babunu, jer je to dubokoumni potez Hrvatske, koji ce samo mudri da shvate - JEBEM TI SISU KOJA TE JE ZADOJILA!!! Hajd nek mi neko objasni zasto smo ismijavali debelu kravu za hurme, ako je ovo njezina zamjena?!?! Ako napisem da ga Brkic voda k'o pudlicu po sastancima i ako je zaposlio za savjetnika DNS-ovu kuravu, jer je dobio takvu instrukciju - jel to treba da znaci da sam ja za SDA i da navijam da SDA ostane?!

Ja sam izrazito da se BiH okrene Europi i zapadnom svijetu, da pod obavezno udjemo prvenstveno u NATO, pa onda i u EU, da razvijamo sto bolje odnose prvenstveno sa Anglosaksoncima, pa onda i sa kontinentalnom Europom, medjutim ako je u svjetskim previranjima ta ista USA, VB, i EU odlucila da naprave novi raspored na Balkanu, tako sto ce pozicionirati Hrvate, Srbe i Albance, kao dominantne igrace, gdje ce Bosna i Bosnjaci biti kolateralna steta, gdje ce nam se oduzimati suverenitet, stabilnost i sigurnost na ustrb otvorenih historijskih uzp i genocid dusmana mene i moje drzave, jer ja trebam da navijam za takvu MZ - ne takvoj MZ jebem mater, kao sto jebem mater i Satleru, Schmidtu i Murphyu, kao i svim prodanim dusama i pro-BiH bloka koji ce prihvatiti sve sto neki strani ficfiric nametne ovdje - jel kad ovo sve napisem, jel ovo cini SDA-ovcem?

Ti hoces meni da kazes, da ovoj drzavi jedan Schmidt ili Murphy zele bolje u odnosu na mene ili tebe? Ne mislim i ne vjerujem, ali ako to kazem, jel me to cini SDA-ovcem?

Ako kazem da na izborima u CG otvoreno, navijam za Milu, jel me to cini da branim kriminal njega i njegove klike? - Ne, iskreno za taj me njegov kriminal uopce ne intersuje, neka ga njegovi u CG ganjaju za to, ja nisam uopste ne navijam iz dubine duse za Milu, jer znam kakav je to cetnik bio 1990-ih i sta je radio sa Mladicem ili Karadzicem, medjutim ako imam izbor izmedju njega ili "umivenog europskog cetnika" Milatovica, koji nek nema nikakve mrlje u svom, zivotu navijat cu za Milu, jer ce izabrana vlast u CG i politički procesi itekako imati uticaja na procese u mojoj državi i mom narodu. Isto ovako bih i razmisljao, da sam stanovnik CG, a da mi je cilj vidjeti jaku, nezavisnu, pro-EU, bez ili sa sto manje uticaja Srbije Crnug Goru.

Moja prica uopce nema stranacko uporiste ili background, nego ima prvenstveno uporiste u racionalnom pristupu - a sta to znaci? Primjer, da ti docaram, ja da se pitam, da mogu ne bih dozvolio da se SDA vrati na vlast u KS, jer ako je igdje SDA bila bas katastrofa i kriminalna, to je KS. Jer su godinama imali po milijardu budzeta svake godine i u zadnjih 20 godina, nista, ama bash nista nisu konkretno dobro odradili i s toga navijam da Trojka ostane na vlasti u KS jos 15 godina, ali pod uslovom da krenu raditi stvari u svim oblastima, kao sto su se zadali da rade oko pruge - to je uslov!!!

Ali ogromna je razlika od pravljenja 10 km pruge u Sarajevu, do vođenja sigurnosne politike države, tako sto ces dati regionalnom narko dileru da ti gradi sigurnosnu infrastrukturu drržave ili da ti okorjeli ustasa pise program rada ministru vanjske poslova...

Jel ti sada imalo jasniji moj pristup, rezonovanju stvari, stvari koje su državna pitanja i stvari koje odnose na stranacka prepucavanja?
Leverage

#89861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

patriot_bih wrote: 28/03/2023 15:24
Leverage wrote: 28/03/2023 14:57

Ti si agresivan, ali nameš pojma o politici.

U politici nisu bitne samo činjenice (kao zakoni što si ih naveo) nego percepcija je često važnija.

U FBiH skoro niko ne dira LGBTovce, policija ih štiti i političari ne spominju plaho, a u RS policija ih ne štiti, huligani ih tuku i predsjednik entiteta im stavlja mete na čelo.
Mislim da to nije isto.
Jes, jes, tamo sve budale, vi ćete im, jeftine balkanske varalice, prodat priču i oni će se primit :lol:

Veze s mozgom vi nemate.
breuer

#89862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

Leverage je malo neUrozan...
Leverage

#89863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

breuer wrote: 28/03/2023 15:32 Leverage je malo neUrozan...
S razlogom.

Ovo je priča u rangu "nema piramida ali hajmo malo varat turiste i uzet im pare, eno vidi gospu".

Nema ništa gore od seoske varalice, to me uvijek izbaci iz takta.
breuer

#89864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

Leverage wrote: 28/03/2023 15:35
breuer wrote: 28/03/2023 15:32 Leverage je malo neUrozan...
S razlogom.

Ovo je priča u rangu "nema piramida ali hajmo malo varat turiste i uzet im pare, eno vidi gospu".

ne bih ja rekao da je to, više me podsjeća na nešto hronično...nejse...
Leverage

#89865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

breuer wrote: 28/03/2023 15:39
Leverage wrote: 28/03/2023 15:35
S razlogom.

ne bih ja rekao da je to, više me podsjeća na nešto hronično...nejse...
Tako je, to je neko psihičko oboljenje, nema nikakve veze sa tvojim prijedlogom da se zloupotrijebi LGBT populacija zarad ruženja Dodika u diplomatskim krugovima. Pa koga bi još normalnog izbacila iz takta zloupotreba tamo nekih pedera.
breuer

#89866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

:lol:

smešan si haman ko Nerko trenerko
anelsol

#89867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

NES će preuzeti kontrolu nad Ministarstvom poljoprivrede, a na ovu poziciju će biti imenovan Zuhad Porčić, dok će na čelu Ministarstva trgovine biti Anel Kljako.
Ja se nadam da je ovo samo dobra zajebancija.
velikonja

#89868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

pemanapemani wrote: 28/03/2023 11:26

Još pristanu na popis u kojem su izjednačeni pojmovi narod i nacija, a usput snime klipove i iskoriste djecu da kažu kako su svi oni koji se izjasne kao Bosanci izdajice, pa slave kako su Bosanci statistička greška, pa te šalju u Široki i Prijedor da tamo glumiš Bosanca, pa reis Cerić proglasi Bosance ubačenim elementom i stranim tijelom u Bosni...

Onda hladno kažu kako je Bošnjak i Bosanac isto i kako bi najviše voljeli da je Bosna i Hercegovina građanska država. :-)
istine radi, zakon o popisu donesen 2012. vrijeme veelike ljubavi z laguma i ridjobradog...zato i kazem da je lagum sahranio sdp 2010 brakom sa sda
i zato sad imamo nerku trenerku, komsice, begice, masice s jedne i mehmedovice, konakovice, rumenog, fudu velicanstvenog s druge strane....
relativno84

#89869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

WTF aaaa ambijent relaksacija NN zadovoljno trlja ruke nista to. :cry:

Ah ah vidi nam ministrice športa. :lol: :lol: :lol:
Image
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#89870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

Vaya wrote: 28/03/2023 13:05 Znaci, ali stvarno je Trojka+ invalidni dio vlaste...pa majku ti jebem,
Sda bot as its finest. Prvo malo koristenje dodikovih floskula pa malo psovanja..
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#89871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

archi_a wrote: 28/03/2023 13:11 Ekipica, došlo je vrijeme da se pozdravimo. Išaret koji mi je došao nije me ušutkao, već naprotiv naveo me na razmišljanje kome i čemu poklanjam svoje vrijeme. Sa kim ja to tabirim o temama, koje krive Drine pokušavam da ispravim i sa kojim nepoznatim personama vodim prepisku? Vrijeme nismo osvojili, vrijeme nam je poklonjeno i ono curi. Da li je najpametnije da propuštamo svoje vrijeme gubljenjem istog u raspravama i objašnjavanjima sa totalno nebitnim likovima? Stvarni život je izvan foruma, tamo se dokazujte, a ja više neću dopuštati anonimusima da mi uzimaju ni deseti dio pažnje kao do sada. Aparatčici, nosači flajera, muftači koji iza ćoška vire ne bil im se ovi što su zauzeli fotelje smilovali pa ih počastili nekom sadakom, podguzne muhe, imate mahanje. Ostalim kolegama, prema onome kako se ophode, ljudima prije svega, veliki pozdrav. Čitamo se i gledamo se na nekoj normalnijoj temi u neko normalnije vrijeme. Ne dajte im svoje vrijeme, ne dajite botovima hranu. Živite život, jebo rasprave sa nebitnim likovima. Bosna će opstati i mi u njoj. Na greškama se uči. Živili. :bih:
Mislim da sam svojim dugogodišnjim pisanjem na forumu više dao nego što sam dobio. Ako sam i trunku pozitivnog napravio, nekoga svojim pisanjem obradovao ili uljepšao mu dan biću zadovoljan, bogatiji sam čovjek.
Gospodična, ti nisi pobjedila, ti si samo bila triger koji mi otvara oči i kaže bježi što dalje od snobova nedorečenih.
Kažeš KURCOBOLJA? Damski nema šta. To kako vam je dato da radite dovest će do toga da će ovdje ordinirati 10 20 likova koji će se do podne svađati međusobno, a od podne čoporativno napadati na nekog zalutalog jadnika koji će doći i napisati post. Već viđeno na forumu suseda.
Neces ti nigdje. Eventualno ces preci na drugi profil.
Tek si otvoreno postao ekstremnisticki sda, prije si glumio neutralnost dok sda ne poce gubit vlast.
palermo

#89872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Dobro si ovo archiju porucio. Svatko treba znati da je zamjenjiv.

Osim naravno tramvaja dvojke , njega je nemoguce zamijeniti. Jednostavno mora postojati uzor. Bez uzora smo nitko I nista.
Student_u_Ostavci

#89873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

I Saša pređe u SDF,

Mašala
Vaya

#89874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Andrijana Katic ministar saobracaja... :lol: :lol: :lol:

Jaooo Denise, sve ti halalimo, samo se vrati... :lol:

A Sanja aka "Nema Djeda Mraza i svinjetine u Teheranu" ce da nam rukovodi kulturom, pa hajd ti ga znaj mozda za vrijeme njenog manadata postanemo kulturniji i europeizaniji...
tramvajtrojka

#89875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 28/03/2023 16:45 Dobro si ovo archiju porucio. Svatko treba znati da je zamjenjiv.

Osim naravno tramvaja dvojke , njega je nemoguce zamijeniti. Jednostavno mora postojati uzor. Bez uzora smo nitko I nista.
Hvala ti na lijepim riječima nesto fino za cuti i od vas hercegovaca :mrgreen: , jos da ponovis sto je dino sdaovcima strah i trepet to sam i ja na forumu :oops: 8-) :mrgreen:
Locked