dr_Evil wrote: ↑28/03/2023 14:42
Vaya wrote: ↑28/03/2023 13:57
Jeb'o majku u šta se ovaj tema pretvorila, pa prije deset godina si ovdje mogao procitati analize i razmisljanja iz kojih zaista si mogao nesto naučiti i shvatiti, a sad se pretvorilo u gomilu uzp-ovaca sa poskoka, mamlaza trojke koji čekaju ugovor na 6 mjeseci i SDA krimosa, koji ne znaju hodati bez budzetske sise, a najgore od svega je to, bez obzira sto bi genocidni i uzp element sutra ovu drzavu razjeb'o u komadice, jednostavno je toliko jadno i nisko gledati kako se glodje SDA i Trojka samo radi para, a državu pustaju niz odvod kao tariguz...
Ne treba definitivno trositi vrijeme ovdje, jer je 95% pisanja - pisanje po narudzbi i sa zadatkom...
Ti se Vaya kreces u rasponu od odlicnih postova, do postova koji su ekstremno proSDA. I to je odlika vecina forumasa koji pokusavaju normalno razgovarati, ukljucujuci i mene. Ali zbog ovog drugog dijela te cesto ne uzimam za ozbiljno.
Ali dobar dio postova ovdje jeste pisanje po narudzbi.
Davno sam rekao da na ovoj temi nije moguce uci u ozbiljne razgovore o bilo cemu jer nijedna strana ne odstupa niti milimetra, i onda kakve koristi od detaljne analize kad ce sutra neki bot iskoristiti tvoje rijeci. Sada se botuje, i nastavit ce se botovanje.
Zato za ozbiljne diskusije o politici tradicionalno je tu kafana! Toga na ovom forumu nema.
A trositi vrijeme ovdje svakako ne treba! Ali ipak trosim, jer mi treba razonoda na poslu. Inace funkcionisem u etapama, pola sata se zaletim i rijesim problem, onda pola sata odmaram zivce
Druže, ja sam poprilicno tvrd generalno u zivotu, trudim se da zivim sto principijelnije u zivotu, te da bude sto ispravnije po nekim mojim svjetonazorima - i to je onda i jedan od razloga zasto ja nisam ni uspio da prelomim onu kljucnu tačku u jednom trenutku, pa da se pocnem i zvanicno baviti politikom - jer ni ti ja ne bih mogao da izadjem na kraj ni sa samim sobom, ni ti bi politika, kakva god da je trpila mene ovakvog, ni ti bih ja ovakav bio pozeljan u politici.
Medjutim, pratim politiku i politicka zbivanja u drzavi, u regioni i svijetu, jer mislim da je to disciplina koja u sustini na kraju diktira sve sfere mog i svacijeg drugog zivota.
Tako da, ako nesto ne valja - onda ono ne valja - pa makar ga i moj otac radio, ako neko radi dobru stvar, treba se potruditi i vidjeti, da li je dugorocno namjera njegova iskrena i dobra, ukoliko jest - treba ga podržati, bez obzira ko je i sta je, pogotovo kada govorimo o našem društvu, nasem narodu i nasoj državi.
Ako Trojka radi nesto pogresno, to ne znaci da sam ja za SDA, apsolutno, međutim, kada vidim da je Trojka dobila tako neplanirano dobro priliku, ne sto su oni ostavarili neke aman rezultat na izborima, nego prvenstveno zato sto MZ hoce da slomi Bakira, onda jednostavno ne mogu da podnesem taj nivo amaterizma i gluposti kojih rade, a samo su 3 mjeseca na vlasti, na drzavnom nivou. Kako ce izgledati kada uzp i genocid pocnu postavljat uslove za krupne stvari? Sta onda? Pa sad debilima, skidaju tacke sa dnevnog reda sjednica, kao da Trojka ne postoji i niko nista ne govori, jel trebam da aplaudiram na to? Neki dan Kifla, pise esej za fasadu gimnazije u Stocu i vracam se opet da procitam po 5x jer ne mogu da vjerujem da debil uopce nije skontao da je postao MVP, te da konjina uopce ne bi trebala da ima vremena da pise po Facebooku, medjutim covjek pise hvalospjev onom babunu, jer je to dubokoumni potez Hrvatske, koji ce samo mudri da shvate - JEBEM TI SISU KOJA TE JE ZADOJILA!!! Hajd nek mi neko objasni zasto smo ismijavali debelu kravu za hurme, ako je ovo njezina zamjena?!?! Ako napisem da ga Brkic voda k'o pudlicu po sastancima i ako je zaposlio za savjetnika DNS-ovu kuravu, jer je dobio takvu instrukciju - jel to treba da znaci da sam ja za SDA i da navijam da SDA ostane?!
Ja sam izrazito da se BiH okrene Europi i zapadnom svijetu, da pod obavezno udjemo prvenstveno u NATO, pa onda i u EU, da razvijamo sto bolje odnose prvenstveno sa Anglosaksoncima, pa onda i sa kontinentalnom Europom, medjutim ako je u svjetskim previranjima ta ista USA, VB, i EU odlucila da naprave novi raspored na Balkanu, tako sto ce pozicionirati Hrvate, Srbe i Albance, kao dominantne igrace, gdje ce Bosna i Bosnjaci biti kolateralna steta, gdje ce nam se oduzimati suverenitet, stabilnost i sigurnost na ustrb otvorenih historijskih uzp i genocid dusmana mene i moje drzave, jer ja trebam da navijam za takvu MZ - ne takvoj MZ jebem mater, kao sto jebem mater i Satleru, Schmidtu i Murphyu, kao i svim prodanim dusama i pro-BiH bloka koji ce prihvatiti sve sto neki strani ficfiric nametne ovdje - jel kad ovo sve napisem, jel ovo cini SDA-ovcem?
Ti hoces meni da kazes, da ovoj drzavi jedan Schmidt ili Murphy zele bolje u odnosu na mene ili tebe? Ne mislim i ne vjerujem, ali ako to kazem, jel me to cini SDA-ovcem?
Ako kazem da na izborima u CG otvoreno, navijam za Milu, jel me to cini da branim kriminal njega i njegove klike? - Ne, iskreno za taj me njegov kriminal uopce ne intersuje, neka ga njegovi u CG ganjaju za to, ja nisam uopste ne navijam iz dubine duse za Milu, jer znam kakav je to cetnik bio 1990-ih i sta je radio sa Mladicem ili Karadzicem, medjutim ako imam izbor izmedju njega ili "umivenog europskog cetnika" Milatovica, koji nek nema nikakve mrlje u svom, zivotu navijat cu za Milu, jer ce izabrana vlast u CG i politički procesi itekako imati uticaja na procese u mojoj državi i mom narodu. Isto ovako bih i razmisljao, da sam stanovnik CG, a da mi je cilj vidjeti jaku, nezavisnu, pro-EU, bez ili sa sto manje uticaja Srbije Crnug Goru.
Moja prica uopce nema stranacko uporiste ili background, nego ima prvenstveno uporiste u racionalnom pristupu - a sta to znaci? Primjer, da ti docaram, ja da se pitam, da mogu ne bih dozvolio da se SDA vrati na vlast u KS, jer ako je igdje SDA bila bas katastrofa i kriminalna, to je KS. Jer su godinama imali po milijardu budzeta svake godine i u zadnjih 20 godina, nista, ama bash nista nisu konkretno dobro odradili i s toga navijam da Trojka ostane na vlasti u KS jos 15 godina, ali pod uslovom da krenu raditi stvari u svim oblastima, kao sto su se zadali da rade oko pruge - to je uslov!!!
Ali ogromna je razlika od pravljenja 10 km pruge u Sarajevu, do vođenja sigurnosne politike države, tako sto ces dati regionalnom narko dileru da ti gradi sigurnosnu infrastrukturu drržave ili da ti okorjeli ustasa pise program rada ministru vanjske poslova...
Jel ti sada imalo jasniji moj pristup, rezonovanju stvari, stvari koje su državna pitanja i stvari koje odnose na stranacka prepucavanja?