Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
archi_a
#89701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta ti je demokratija. Moderator me uvlači u raspravu i naziva me nacionalistom. Eeee, forume, forume, a sjećam se i boljih dana. Gospodična, vas ne doživljavam uopšte. 
-
laik1981
#89702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tri decenije se bave jacanjem etnije a slabljenjem drzavotvorne politike.. Tri decenije uzdizu tor umjesto da jacaju drzavu i drzavnu naciju.. Da imaju obraza nikad ne bi izustili rijec Bosanac..
-
sumirprimus
#89703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
iskreno ona drzava je imala ljepse i gradjanskije uredjenje od ove.
narod se emancipovo, obrazovo, izdigao iz kaljuge i blata etno feudalnih odnosa kakvi su dotad vladali, i u kakve nas opte bacaju.
narod se emancipovo, obrazovo, izdigao iz kaljuge i blata etno feudalnih odnosa kakvi su dotad vladali, i u kakve nas opte bacaju.
- Bloo
- Globalna šefica
#89704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Suza mi kanu. 
-
sumirprimus
- Bloo
- Globalna šefica
#89706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nije secer, vec kurcobolja.
Nego, dosla ova udarnicka ceta, pa se povlacim da citam ocajnicka batrganja.
- BHCluster
#89707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jah, nakon sdO jopet sdO i tako u krug.
- dr_Evil
#89708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Bloo
- Globalna šefica
#89709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
archi_a
#89710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jupiiiiii, imamo svoj forum.
- BHCluster
- Bloo
- Globalna šefica
#89712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Interesantno je kako iste izraze koriste SDF politicari i njihovi fanovi na forumu. Jel dobijete mail sa izrazima koje treba koristiti ili ?
-
pemanapemani
#89713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Još pristanu na popis u kojem su izjednačeni pojmovi narod i nacija, a usput snime klipove i iskoriste djecu da kažu kako su svi oni koji se izjasne kao Bosanci izdajice, pa slave kako su Bosanci statistička greška, pa te šalju u Široki i Prijedor da tamo glumiš Bosanca, pa reis Cerić proglasi Bosance ubačenim elementom i stranim tijelom u Bosni...
Onda hladno kažu kako je Bošnjak i Bosanac isto i kako bi najviše voljeli da je Bosna i Hercegovina građanska država.
- animus
#89714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dok se citav svijet bori sa problemom moguceg prosirenja rata i gdje su mnogi poznati ljudi prepoznali da je BiH medju najugrozenijim drzavama na svijetu u tom eventualnom sukobu, dok Kinezi najavljuju neki novi svjestski poredat, dok iz EU dolaze nekakvi Non-paperi gdje se dovodi u pitanje suverenitet i opstojnost BiH, dok nam se susjedi naoružavaju nemilice i preko svoje mogucnosti, dok Orban izjavljuje da je problem EU sta ce sa dva miliona muslimana u BiH, dok Dodik otvoreno prijeti da ce odvojiti dio države i pravi paravojne parade,
nama par forumasa govore da su to gluposti, da je SDA za sve kriva, da ce oni to sve rijesiti sa Herr Schmitom. Po njima ne treba se buniti i treba podrzati sve izmjene Ustava koje švapski fašista planira. I onda kaže da im navedemo dokaze za izdaju. Eto ja imam vremena na bacanje da vam sada ovdje po ko zna koji put navodim dokaze izdaje.
Naravno da sam ja svjestan da se radi o botovima i skotovima koji cine sve sto im se kaze jer im je to posao.
Nego bio jutros interesantan tekst kojeg niko nije spomenuo. Crno na bijelo o kakvim karakterima se radi u ovoj novoj vlasti. I ovog covjeka ce vjerovatno proglastiti SDA ili DF pripadnikom jer nema niko pravo da postavlja pitanje zakonitosti kada su u pitanju trojkini potezi.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zast ... 230327123
nama par forumasa govore da su to gluposti, da je SDA za sve kriva, da ce oni to sve rijesiti sa Herr Schmitom. Po njima ne treba se buniti i treba podrzati sve izmjene Ustava koje švapski fašista planira. I onda kaže da im navedemo dokaze za izdaju. Eto ja imam vremena na bacanje da vam sada ovdje po ko zna koji put navodim dokaze izdaje.
Naravno da sam ja svjestan da se radi o botovima i skotovima koji cine sve sto im se kaze jer im je to posao.
Nego bio jutros interesantan tekst kojeg niko nije spomenuo. Crno na bijelo o kakvim karakterima se radi u ovoj novoj vlasti. I ovog covjeka ce vjerovatno proglastiti SDA ili DF pripadnikom jer nema niko pravo da postavlja pitanje zakonitosti kada su u pitanju trojkini potezi.
- BHCluster
-
sumirprimus
#89716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nije za sve, ali nosi najvise krivice upravo zbog 30 godina nemenadzmenta i nerada. i korupcije, i svega sto su radili sve osim onog sto su trebali radit. e zato smo sad tu gdje smo.animus wrote: ↑28/03/2023 11:28 Dok se citav svijet bori sa problemom moguceg prosirenja rata i gdje su mnogi poznati ljudi prepoznali da je BiH medju najugrozenijim drzavama na svijetu u tom eventualnom sukobu, dok Kinezi najavljuju neki novi svjestski poredat, dok iz EU dolaze nekakvi Non-paperi gdje se dovodi u pitanje suverenitet i opstojnost BiH, dok nam se susjedi naoružavaju nemilice i preko svoje mogucnosti, dok Orban izjavljuje da je problem EU sta ce sa dva miliona muslimana u BiH, dok Dodik otvoreno prijeti da ce odvojiti dio države i pravi paravojne parade,
- BHCluster
#89717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da a "Bosanci" glumili kako ce ih biti 1/3 kako ce ici pred medjunarodu zajednicu ovo ono kad na kraju ostadose na Ostalim. Evo imate sansu popisna je godina a trojka na vlasiti, usvojite zakon gdje ce te ispraviti ove greske.pemanapemani wrote: ↑28/03/2023 11:26Još pristanu na popis u kojem su izjednačeni pojmovi narod i nacija, a usput snime klipove i iskoriste djecu da kažu kako su svi oni koji se izjasne kao Bosanci izdajice, pa slave kako su Bosanci statistička greška, pa te šalju u Široki i Prijedor da tamo glumiš Bosanca, pa reis Cerić proglasi Bosance ubačenim elementom i stranim tijelom u Bosni...
Onda hladno kažu kako je Bošnjak i Bosanac isto i kako bi najviše voljeli da je Bosna i Hercegovina građanska država.![]()
- animus
#89718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baš je lijepo na ovom forumu biti trojkaš, i moderacija na tvojoj strani.

-
sumirprimus
#89719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zato nas bosnjaci vode 30 godina kako valja u pm
mislim na ove sda bosnjake. jebga jedino su oni legitimni, stani legitimni to jehdz prica sad sa mzbunjen.
mislim na ove sda bosnjake. jebga jedino su oni legitimni, stani legitimni to jehdz prica sad sa mzbunjen.
Last edited by sumirprimus on 28/03/2023 11:36, edited 1 time in total.
- General War
#89720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
laik1981 wrote: ↑28/03/2023 11:09Samo sto Bosnjak nije jednako Bosanac.. Pred popis se gradio narativ da je izjasnjavanje kao Bosanac svojevrsna izdaja drzave.. Onima koji su se osjecali kao Bosanci se lijepila etiketa jugonostalgicara koji vjeruju u bratsvo i jedinstvo.. Sve je to dolazilo iz SDA kuhinje.. Iz iste one kuhinje koja se lafo bori za gradjansku drzavu, a u praksi sve radi da jaca etnicko uredjenje..
...dje nam je onaj sa "rahat patnjom"?
-
sumirprimus
#89721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
fakat svi iste termine koriste, tacno cu pocet sumnjat da je rojf predvodnik sa ostatkom abonenata 
-
Vaya
#89722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bash lijepo, Nerko isporuci federalni MUP Dodiku...Masallah...
-
sumirprimus
#89723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jelde ovo trojkasi vuce malo i na ono tri prsta? maaalo kad nategnes sa izdajnicima drzave dodjes do tacke c ...

-
archi_a
#89724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iza svakog čoška, TREĆI viri.
Tko je to, šta je to, kaži kaži, kako to, zašto to, ti pokaži!

Tko je to, šta je to, kaži kaži, kako to, zašto to, ti pokaži!
- BHCluster
#89725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Si im u famaliji Bosnjaci, Srbi, Hrvati nesto malo manjina a oni kazu da su "Bosanci".