Faruk Hadžibegić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Point.

#276 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

AmiĐa_Idriz wrote: 27/03/2023 10:51
Point. wrote: 26/03/2023 23:28 Koliko Njuška ne zna govori i podatak da je promijenio tri formacije tokom meča kao i da igrači nisu fizički spremni da odrade dvije tekme u tri dana a genije izveo istu ekipu.

Kakva neznalica!
A vrhunac mi je kad na kraju reče da nismo imali svježine :lol:

Strašno.
Ovo je u rangu Papetove izvale da su ga iznenadile trkačke sposobnosti jal ono bi Nigerije ili Obale Slonovače.
haris0032

#277 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by haris0032 »

Fudbal iz godine u godinu napreduje u svakom smislu. Od pravila, do taktika, do novih tehnologija i jedan profesionalni trener mora konstantno raditi na istraživanjima, na edukacijama itd. Mora živjeti fudbal 24/7. Naš selektor prespava period između ekipa koje vodi. Da je bar imao konstantan trenerski posao pa hajde…
patriot_bih

#278 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by patriot_bih »

Realno Hadžibegić je loše postavio, ali i igrači su jednako loše ili gore odigrali.

Bilo ih je trojica u sredini veznog reda i nije se ni jedan vidio, a kamoli da organizuje igru, da malo zadrži loptu.

Demirović je promašio zicer. Očigledno on je jedino dobar da se stavi na stranu ili iza napadača i da trči ko lud.
On je kao Mandžukić bez golova.

Još mi je ostalo u glavi kako onaj Prcić dodaje. Čovjek vezni igrač, a sam neometan ne može pravilan pas napraviti (preslabo dodao i protivnički igrač presreo loptu).
Last edited by patriot_bih on 27/03/2023 13:37, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#279 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

Svi ti stariji selektori koji su vodili repku a slavu zaradili za vrijeme Jugoslavije imaju jednu manu - kasne sa izmjenama

Kad je MIšo Smajlović vodio reprezentaciju, ja sam vazda konto čovjek zaboravio da ima izmjene, Pape slavna utakmica u gostima protiv Izraela, jednu izmjenu napravio, kaže nisam imao koga ubaciti, Meša, Faruk, to em kasni, em ne zna koga bi ubacio da promjeni tok utakmice, Blaž isto...

Tačno znaš ako početna taktika ne ide i primimo gol, povratka nema, nema promjene igre, taktike, neke podvale, samo gledaj patnju do kraja
Last edited by DaysleepeR on 27/03/2023 14:00, edited 1 time in total.
DebelinJoe

#280 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by DebelinJoe »

https://www.index.hr/sport/clanak/slova ... t_ostalo_d

Bruka.
O sukobu navijača BiH i Hadžibegića pisali su i slovački mediji, koji su se čudili tom incidentu te su napisali da se radilo o okršaju koji se može vidjeti samo na seoskim utakmicama.

''Izbornik BiH se posvađao čak i s navijačima. Vikanje i scene kao na seoskoj utakmici'', prenosi Sport.web.pravda.sk.
Crvena Tifoza

#281 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Blixen wrote: 27/03/2023 09:31
Truba wrote: 27/03/2023 09:15 .. sve redom dinosaure
Ancelotti ima 63 godine
nije do godina
jednostavno ili znas ili ne znas
u nasem slucaju ne znaju ni selektor a bogami ni dobar dio igraca
nemamo kvalitet
Ne mogu se sloziti sa tobom da nemamo kvalitet.
Mislim da se moze fina ekipa sastaviti od igrackog kadra kojeg imamo.
Protiv Islanda vidjelo se da su momci zeljni igre, mogu trcati sto je najvaznije.
Neki normalan selektor bi mogao od ove ekipe izvuci maksimum.
Hadzibegic definitivno nije za selektora. Cim je on sebi dopustio primitivizam i hajmo na sake sa navijacima, nemas ti tu selektora.
Sta je slijedece, tuca sa novinarima ako ga neko prozove?
agent_zero

#282 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by agent_zero »

patriot_bih wrote: 27/03/2023 13:36 Još mi je ostalo u glavi kako onaj Prcić dodaje. Čovjek vezni igrač, a sam neometan ne može pravilan pas napraviti (preslabo dodao i protivnički igrač presreo loptu).
Ja ne znam koji je kriterij da se ovaj levat zove kod svakog selektora u zadnje vrijeme.

Lik niti jednu jedinu utakmicu nije odigrao za prolaznu ocjenu. Bolji bi bio Medunjanin sa 37 godina.
Ludzak

#283 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ludzak »

DebelinJoe wrote: 27/03/2023 15:19 https://www.index.hr/sport/clanak/slova ... t_ostalo_d

Bruka.
O sukobu navijača BiH i Hadžibegića pisali su i slovački mediji, koji su se čudili tom incidentu te su napisali da se radilo o okršaju koji se može vidjeti samo na seoskim utakmicama.

''Izbornik BiH se posvađao čak i s navijačima. Vikanje i scene kao na seoskoj utakmici'', prenosi Sport.web.pravda.sk.
Pa mi i jesmo za seoskih utakmica.
LSD

#284 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Maloprije gledam trenersku statistiku najvećeg mahalca i ublehaša koji je zasjeo na klupu BiH.
31,4 % procenat pobjeda :lol: u Betisu 2000 godine (što mu je bio vrhunac trenerske karijere) je izdržao 3 kola na klupi dok ljudi nisu skontali kakvu prevaru su doveli, nikad više nije ni provirio u Španiju, trajno protjeran sa Pirineja.. zadnji angažman mu je bio u alžirskom klubu MC Alger, izdržao isto 3 kola i nogiranje.
Crnogorci su ga otjerali nakon 14 utakmica (6 pobjeda, 4 poraza, 4 neriješena). Čak su i crnogorci skontali o kakvom šarlatanu je riječ te ga otjerali, ali su ga zato Vico i Čolpa brže bolje doveli za selektora A selekcije BiH :lol:

Budimo realni, ova reprezentacija i Savez koji je vodi i jest samo za ismijavanja i sprdnje :gunjastajl:
Leverage

#285 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Leverage »

Ako se dobro sjećam, Betis ga je doveo tri kola prije kraja gdje su im trebale sve tri pobjede da ostanu u ligi. Mislim da je izgubio u zadnjoj od Barcelone.
LSD

#286 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

U prvom mandatu kao selektor BiH, Hadžibegić je vodio 7 utakmica (2 pobjede, 3 poraza, 2 neriješena).
Bio je na klupi selekcije BiH od 10 marta 1999 do 9 oktobra 1999.

E jest dugo potrajao :lol:
Nocty

#287 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Nocty »

izaso frajer s trojicom u odbrani ko da su ac milan iz 90tih

ko da ima nestu maldinija i baresija

pukotina
Nocty

#288 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Nocty »

Crvena Tifoza wrote: 27/03/2023 15:24
Blixen wrote: 27/03/2023 09:31

Ancelotti ima 63 godine
nije do godina
jednostavno ili znas ili ne znas
u nasem slucaju ne znaju ni selektor a bogami ni dobar dio igraca
nemamo kvalitet
Ne mogu se sloziti sa tobom da nemamo kvalitet.
Mislim da se moze fina ekipa sastaviti od igrackog kadra kojeg imamo.
Protiv Islanda vidjelo se da su momci zeljni igre, mogu trcati sto je najvaznije.
Neki normalan selektor bi mogao od ove ekipe izvuci maksimum.
Hadzibegic definitivno nije za selektora. Cim je on sebi dopustio primitivizam i hajmo na sake sa navijacima, nemas ti tu selektora.
Sta je slijedece, tuca sa novinarima ako ga neko prozove?
to je otkaz u normalnim zemljama i skandal
Crvena Tifoza

#289 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Nocty wrote: 27/03/2023 16:37 to je otkaz u normalnim zemljama i skandal
Jeste, ali ako drustvo opravdava siledzijsko ponasanje, onda normalno da nece dobiti otkaz, nego ce ga cak nagraditi da vodi i dalje reprezentaciju.
propojeilijas

#290 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by propojeilijas »

dzaba nama i guardiola ako ekipa nema kvalitet nije sve do faruka
Crvena Tifoza

#291 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Nista osobno protiv Faruka ali covjek ne zna. Prvi put kad je dolazio za selektora bio mi je simpatican.
Vikao je preko medija na ljude u savezu, obecavao svasta nesta, i na kraju kad je postao selektor, jedno veliko nula.
Tako i ovaj put. Na kraju kvalifikacija pitat cemo se kako je neka ZNJ reprezentacija otisla na EP a mi nismo.
Mi u reprezentaciji imamo finog materijala da se sklopi solidan tim, ali Hadzibegic jednostavno nije ta osoba za posao.
Nazalost tako je.
Najtuznija cinjeica je da cemo provesti godinu dana nervirati se, pisati beskrajne postove, prepirati se na forumu, a rezultatski reprezentacija nece nista postici.
Na kraju Faruk nece otici, i cekat ce da ga otjeraju. Znaci jos jedan ciklus kvalifikacija ode u nepovrat.
LSD

#292 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

kakotakonikako wrote: 27/03/2023 21:52
luckylaka wrote: 27/03/2023 21:24 Svaki put na temi novi selektor ko je bolje ili uspjesniji Pape ili Ciro.Obojica su za ovog ublehasa svemir I po ponasanju I po znanju.Ja pogledam njegovu trenerske istoriju I upitam se ima li obraz ovaj papak da se jos bavi ovim poslom
Pa to i jeste motiv branioca tih drugih selektora , da se ne prica o njima.

Ruzno je ono ponasanje selektora u Bratislavi prema svojim navijacima. Ondje se papak/papci jednostavno izignoriraju.
:thumbup: upravo to

Samo ova tema se pretvorila u neko bemisleno branjenje bivših selektora ublehaša od prije 10,15 godina :lol: umjesto da se kritikuje trenutni kloc rukfaš.
p206

#293 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by p206 »

Crvena Tifoza wrote: 27/03/2023 21:42 Nista osobno protiv Faruka ali covjek ne zna. Prvi put kad je dolazio za selektora bio mi je simpatican.
Vikao je preko medija na ljude u savezu, obecavao svasta nesta, i na kraju kad je postao selektor, jedno veliko nula.
Tako i ovaj put. Na kraju kvalifikacija pitat cemo se kako je neka ZNJ reprezentacija otisla na EP a mi nismo.
Mi u reprezentaciji imamo finog materijala da se sklopi solidan tim, ali Hadzibegic jednostavno nije ta osoba za posao.
Nazalost tako je.
Najtuznija cinjeica je da cemo provesti godinu dana nervirati se, pisati beskrajne postove, prepirati se na forumu, a rezultatski reprezentacija nece nista postici.
Na kraju Faruk nece otici, i cekat ce da ga otjeraju. Znaci jos jedan ciklus kvalifikacija ode u nepovrat.
isto mislim... jednostavno on nije kapacitet za moderan fudbal

ja se nadam debaklu protiv Portugala i da ga smijene... modernije shvatanje igre imaju pojedini komentatori u studiju nego on, ako već mora biti domaći trener... mada sam ja uvijek za stranca i mlađeg od 50, tuga je da Albanija moze platiti takvog a mi ne
LSD

#294 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

p206 wrote: 27/03/2023 22:46 mada sam ja uvijek za stranca i mlađeg od 50, tuga je da Albanija moze platiti takvog a mi ne
Mozemo i mi platiti, ima para, ali banda ne da pare za to :lol: bolje dovesti ublehaša i dati mu 30 milja platu, da bi ga nogirao za godinu zbog loših rezultata, doveo novog bekana i tako ukrug....nego dati profi treneru 200,300 milja.
Znaju to dobro i Vico i Begic prije njega :wink:

Malo offtopic, pa zelena bagra iz SDA ukinula vojsku, ne daju pare za osnovne stvari koje se garant opstanka :lol: to je njima bespotreban trošak :-) dok se oko nas susjedi uveliko naoružavaju....valja hraniti vojsku svaki dan tri obroka, održavati kasarne, opremu itd...valja plaćati sve to...bolje trošiti na vikendice, audije, ljubavnice, ljetovanja u Antaliji i sl....a mi cemo kukati po svijetu da nam NATO cuva guzove.

Poenta - bagra ne daje pare nikad nikome (daje samo za ono što mora), jer šta ce onda njima ostati.
Edin H.

#295 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

p206 wrote: 27/03/2023 22:46
Crvena Tifoza wrote: 27/03/2023 21:42 Nista osobno protiv Faruka ali covjek ne zna. Prvi put kad je dolazio za selektora bio mi je simpatican.
Nazalost tako je.
isto mislim... jednostavno on nije kapacitet za moderan fudbal

ja se nadam debaklu protiv Portugala i da ga smijene... modernije shvatanje igre imaju pojedini komentatori u studiju nego on, ako već mora biti domaći trener... mada sam ja uvijek za stranca i mlađeg od 50, tuga je da Albanija moze platiti takvog a mi ne
Neće ga smijeniti nikada prije isteka ugovora taman sve utakmice izgubio, pa da mu moraju isplatiti ostatak ugovora plus platiti novog trenera.
luckylaka

#296 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Nece ga savez smijeniti ali ce sam otici,garantujum.Mislim ne bi mu bio u kozi u prvoj domacoj utakmicu,cak ni u Portugalu.Udario je na pogresnu stranu
LSD

#297 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Godinama raja targetira trenere na klupi, obicne pijune, a ne targetira bandu iz Saveza koji dovodi upravo takve pokemone za selektore.
Evo i mi ovdje na forumu. Ovdje se piše samo o Rukfašu, slabo koga interesuje uhljebljena bagra (Vico, Miske, Colpa, Dzemidzic itd) i sta oni rade, niko njih ne poziva na odgovornost, trazi se samo Farukova glava (što ce ovi svakako isporuciti prije ili kasnije i tako smiriti razjarenu javnost :lol: )...kako to da nikad niti jedan novinar nije pitao "Bogati Miske, ti dovede i Prosineckog i Bugarina i sad Faruka, svi ce oni odletiti a ti i dalje ostajes".. a oni kreiraju, oni dovode, a onda smijenjuju da bi glumili spasioce.
Pa njima je lako vladati, dok imaju takvu nekriticnu javnost plitke pameti.

Od nezavisnosti nas nogometni Savez je birao iskljucivo fosile i relikvije iz davne proslosti - Muzurovic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic, Blazevic, Susic, Bazdarevic, Prosinecki, Bajevic, Hadzibegic....birali sve same starudije iz bivse drzave, sa praistorijskim poimanjem fudbala..ni pomislili nisu da moderniziju malo shvatanje fudbala koji je u međuvremenu napredovao... kao kad bi u 2023 godini koristili i dalje Windows 98 i nadali se da sa njim budemo konkurentni Windowsu 10 ili 11 :lol: jednom su se zayebali i doveli mlađeg, modernijeg trenera bugarina, ali on je svakako outsider iz te price....i vise nikad nece ponoviti takvu gresku....banda iz saveza zna da javnost veze nema o fudbalu, da su u njihovim glavama Pape ili Mesa i dalje neprikosnoveni fudbalski autoriteti.
Dok je npr. Hrvatska davala sanse mlađim trenerima (Bilicu, Kovacu, Stimcu, Dalicu), mi to nikad nismo ni pomisli...mi i sad hocemo Vahu od 70 godina :lol:

Dok je takve javnost, medija, novinara koji sute - Savez ce i dalje birati fosile.
Nepenthe11

#298 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Nepenthe11 »

LSD wrote: 28/03/2023 00:31
Dok je takve javnost, medija, novinara koji sute - Savez ce i dalje birati fosile.
Jest, svi koji su bili na čelu saveza su takvi i oni su stoput krivlji. Užas do užasa, ovi ispod Vice i još ispod su još i gori, turbo uhljebi.

EDIT: Tema je aktuelni selektor!
luckylaka

#299 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

LSD wrote: 28/03/2023 00:31 Godinama raja targetira trenere na klupi, obicne pijune, a ne targetira bandu iz Saveza koji dovodi upravo takve pokemone za selektore.
Evo i mi ovdje na forumu. Ovdje se piše samo o Rukfašu, slabo koga interesuje uhljebljena bagra (Vico, Miske, Colpa, Dzemidzic itd) i sta oni rade, niko njih ne poziva na odgovornost, trazi se samo Farukova glava (što ce ovi svakako isporuciti prije ili kasnije i tako smiriti razjarenu javnost :lol: )...kako to da nikad niti jedan novinar nije pitao "Bogati Miske, ti dovede i Prosineckog i Bugarina i sad Faruka, svi ce oni odletiti a ti i dalje ostajes".. a oni kreiraju, oni dovode, a onda smijenjuju da bi glumili spasioce.
Pa njima je lako vladati, dok imaju takvu nekriticnu javnost plitke pameti.

Od nezavisnosti nas nogometni Savez je birao iskljucivo fosile i relikvije iz davne proslosti - Muzurovic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic, Blazevic, Susic, Bazdarevic, Prosinecki, Bajevic, Hadzibegic....birali sve same starudije iz bivse drzave, sa praistorijskim poimanjem fudbala..ni pomislili nisu da moderniziju malo shvatanje fudbala koji je u međuvremenu napredovao... kao kad bi u 2023 godini koristili i dalje Windows 98 i nadali se da sa njim budemo konkurentni Windowsu 10 ili 11 :lol: jednom su se zayebali i doveli mlađeg, modernijeg trenera bugarina, ali on je svakako outsider iz te price....i vise nikad nece ponoviti takvu gresku....banda iz saveza zna da javnost veze nema o fudbalu, da su u njihovim glavama Pape ili Mesa i dalje neprikosnoveni fudbalski autoriteti.
Dok je npr. Hrvatska davala sanse mlađim trenerima (Bilicu, Kovacu, Stimcu, Dalicu), mi to nikad nismo ni pomisli...mi i sad hocemo Vahu od 70 godina :lol:

Druze meni vise muka od ovog istog ponavljanja 20-30 godina.Na svom pozicijama u drzavi od predsjednistva,parlamenta,blade,stranaka saveza o strucnim stanu da ne govorim su podobni Koji nikome ne odgovaraju za svoje rezultat.Mi smo zatucan narod koljema sve prolazite I nista mi tu ne mozemo.Jedino nepopularno rjesenje je bojkot ili neredi na utakmicama.Zmiju treba u glavu udarati tj.izbijati I'm pare iz kase kad dodju na nulu Sami ce otici ALI I to smo imali jos gori dodjose osim onog komiteta sto je kratko trajao.Tako I ovog debila na klupi moze samo raja otjerati nikada savez.
Nocty

#300 Re: Faruk Hadžibegić - Selektor reprezentacije BiH

Post by Nocty »

Crvena Tifoza wrote: 27/03/2023 17:19
Nocty wrote: 27/03/2023 16:37 to je otkaz u normalnim zemljama i skandal
Jeste, ali ako drustvo opravdava siledzijsko ponasanje, onda normalno da nece dobiti otkaz, nego ce ga cak nagraditi da vodi i dalje reprezentaciju.
u engleskoj je big sam zbog bezazelne svari dobio otkaz a nije ni dvije utakmice trajao
Post Reply