Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
animus

#89351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

palermo wrote: 26/03/2023 23:51 Moram iskreno reci da sa radoscu cekam novi izborni zakon I rjesenja u njemu, prevashodno zbog obrazlozenja koja cu citati na forumu.

Bit ce uzbudljivo, veselo I saljivo.
Sve bi to bilo ok da mi kao narod ne gubimo državu na ovaj nacin. Kada bi pristali na takve izmjene Ustava mi bi dobrovoljno pristali na nestanak dugoročno.

April je ovoj državi često bio sudbonosan a naročito 6. April. To nam je sudbina. Očekujem da se istorija ponovi.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#89352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

mirza_15 wrote: 26/03/2023 23:57 Isključivi krivac za wventualne nove izmjene kakve god one bile, bit će SDFA zbog kupovine glasova za DN instaliranje Lende i njegovo nepotpisivanje vlade koja ima većinu. Još nije kasno da Lendo spriječi novo nametanje kakvo god da je ono. Svakako, po rezultatima izbora, nije trebao biti na tom mjestu. Lendo i SDFA, na vas je red da nas spasite novih nametanja. Samo vi imate taj alat u rukama. Uradite pravu stvar. Lendo potpiši
Netacno.
Kriv je Smit jer odmah nije uradio posao kako treba.
Da li bi mijenjao IZ ponovo da Bradara ne zeli potpisati?
Novak20

#89353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

animus wrote: 27/03/2023 00:07
palermo wrote: 26/03/2023 23:51 Moram iskreno reci da sa radoscu cekam novi izborni zakon I rjesenja u njemu, prevashodno zbog obrazlozenja koja cu citati na forumu.

Sve bi to bilo ok da mi kao narod ne gubimo državu na ovaj nacin. Kada bi pristali na takve izmjene Ustava mi bi dobrovoljno pristali na nestanak dugoročno.

April je ovoj državi često bio sudbonosan a naročito 6. April. To nam je sudbina. Očekujem da se istorija ponovi.
Izmjenama Ustava i Izbornog zakona, riješili bi pitanje presuda S-F, Zornić itd.

U svakom zlu ima nešto dobro.
mirza_15

#89354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

GandalfSivi wrote: 27/03/2023 00:06
mirza_15 wrote: 26/03/2023 23:57 Isključivi krivac za wventualne nove izmjene kakve god one bile, bit će SDFA zbog kupovine glasova za DN instaliranje Lende i njegovo nepotpisivanje vlade koja ima većinu. Još nije kasno da Lendo spriječi novo nametanje kakvo god da je ono. Svakako, po rezultatima izbora, nije trebao biti na tom mjestu. Lendo i SDFA, na vas je red da nas spasite novih nametanja. Samo vi imate taj alat u rukama. Uradite pravu stvar. Lendo potpiši
Jest, aha. Sve trce da ostave vlast zarad drzave...
Pa znam da neće. Oni će ići do kraja. Do ulice ako treba samo da ostanu u vlasti. Time potvrđuju da nisu iskreni sa ovom današnjom histerijom i da je ona samo plod potrebe da se ostane na vlasti kao što je, za te potrebe, šopingovano po kantonalnim skupštinama za DN. Nije ova današnja histerija nešto novo. Ona traje od izbora do danas.
palermo

#89355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 27/03/2023 00:05
palermo wrote: 27/03/2023 00:03
Razliciti su to svijetovi. Upravo ova tvoja konstayacija pokazuje tj dokazuje da ne znate. Mislim nije ni bitno, al eto kad si vec pitao.
možda su metode, ali cilj je isti. ne znam koji ih kurac mistificiraš.
Nne mistificiram.
Prije bih rekao, postujem
palermo

#89356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Ne bih se ja brinuo za drzavu. Men se cini da I nije za nas da je imamo.
A saljivo ce biti citati sajbera, mirzu I ekipu...
Last edited by palermo on 27/03/2023 00:13, edited 1 time in total.
animus

#89357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

sime_cipol wrote: 27/03/2023 00:09
Netacno.
To je ključno pitanje. Protiv Bradare nebi ništa ni rekao a pogotovo nebi mijenjao Ustav. Vidili smo kako to funkcionira kod Čavare.
Kad su Bošnjaci u pitanju onda može kako hoće. Bar to on misli.
Ni u Africi se ne mijenja Ustav na ovaj način.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#89358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 27/03/2023 00:11
Chmoljo wrote: 27/03/2023 00:05

možda su metode, ali cilj je isti. ne znam koji ih kurac mistificiraš.
Nne mistificiram.
znam ja tačno na šta ti misliš. imaju strukturu. zna se i šta im daje strukturu. ali isto tako potcjenjuješ moć gusli i šajkače da zamagli razum.

sa strukturom se može i racionalno ako imaš adute i želju da nešto stvarno riješiš. sa budalama nikako dok ga ne pribiješ uza zid.
mirza_15

#89359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Netacno.
Kriv je i Šmit, ali da SDA nije kupovala i, u najmanju ruku, imala sreće sa kuglicama pa sa 8 došla na 12 kako bi se domogla člana predsjedništva do sada bi vlast bila formirana bez SDA. I sada mogu da isprave ru grešku Lendinim potpisom i nema novih nametanja.

Da direktno odgovorim na pitanje, ne bi jer u MZ-u smatraju da Hrvate treba da predstavljaju oni koje su Hrvati izabrali. Sa druge strane Bošnjake predstavljaju oni koji su izabrani glasovima Bošnjaka bila to SDFA koalicija, bila to n-torka. Čak n-torka ima više glasova i time predstavlja većinsku volju bošnjačkog naroda koja je SDFA šopingom uzurpirana u vidu Lende. U svakom slučaju, trojka ne može spriječiti Šmita da donese nove izmjene. SDFA može.
Last edited by mirza_15 on 27/03/2023 00:16, edited 1 time in total.
palermo

#89360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 27/03/2023 00:14
palermo wrote: 27/03/2023 00:11

Nne mistificiram.
znam ja tačno na šta ti misliš. imaju strukturu. zna se i šta im daje strukturu. ali isto tako potcjenjuješ moć gusli i šajkače da zamagli razum.

sa strukturom se može i racionalno ako imaš adute i želju da nešto stvarno riješiš. sa budalama nikako dok ga ne pribiješ uza zid.
To ne sporim.

Nisam o tome govorio
animus

#89361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Novak20 wrote: 27/03/2023 00:10

Izmjenama Ustava i Izbornog zakona, riješili bi pitanje presuda S-F, Zornić itd.

Za to su potrebne izmjene drđavnog Ustava a ne federalnog. I te izmjene moraju biti u skladu sa presudama. Ovo nakaradno pišanje po Ustavu FBiH nicemu nece doprinijeti osim radikalizaciji, nemirima, tjeranju VP zauvijek i eventualnim sukobima
mirza_15

#89362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

palermo wrote: 27/03/2023 00:12

Ne bih se ja brinuo za drzavu. Men se cini da I nije za nas da je imamo.
A saljivo ce biti citati sajbera, mirzu I ekipu...
Pa wno ti Lende neka spriječi. Šta je problem?
tramvajtrojka

#89363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

mirza_15 wrote: 27/03/2023 00:10
GandalfSivi wrote: 27/03/2023 00:06

Jest, aha. Sve trce da ostave vlast zarad drzave...
Pa znam da neće. Oni će ići do kraja. Do ulice ako treba samo da ostanu u vlasti. Time potvrđuju da nisu iskreni sa ovom današnjom histerijom i da je ona samo plod potrebe da se ostane na vlasti kao što je, za te potrebe, šopingovano po kantonalnim skupštinama za DN. Nije ova današnja histerija nešto novo. Ona traje od izbora do danas.
Image

Pa gledaj ovu podvojenu licnost dzenisa dzenisa sto bi malo bio mursel malo mustafa , kako pise i koju mrznju i dehumanizaciju osoba unosi ista capri kao na forumu

Image
Image

I naravno da ne zaboravimo pljuvanje po americkoj ambasadi kad vidim kakva stoka pljuje americku adminustraciju dodje mi sutra da ljubim ogradu od americke ambasade :lol:
Novak20

#89364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

animus wrote: 27/03/2023 00:17
Novak20 wrote: 27/03/2023 00:10

Za to su potrebne izmjene drđavnog Ustava a ne federalnog. I te izmjene moraju biti u skladu sa presudama. Ovo nakaradno pišanje po Ustavu FBiH nicemu nece doprinijeti osim radikalizaciji, nemirima, tjeranju VP zauvijek i eventualnim sukobima
Kakvi ba sukobi ?

Tko je lud da gine za lopove ?
no_sekirli

#89365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by no_sekirli »

Netacno.
Slazem se da je kriv Smit. Htio podjoniti HDZ, a kad su implementirani rezultati ispostavilo se da je podjonio SDA. U biti to odmah nije ni bilo tako, ali je Asim sve pozavrsavao.

Da je VP pravi gospodin, koji zeli ovoj drzavi dobro, mogao je ili povuci izmjene, jer su stvarno donesene kao da je ovo jebeni Gabon, a ne drzava u sred Europe, ili je mogao elegantno lobiranjem kod Ustavnog suda iste proglasiti nevazecima. Suspendirati vlastitu odluku. Ali, frajer se zakopava iz dana u dan, bas kao sto je usrao motku prvi dan kad je dosao tu, odnosno kad je postavljen.

No, to sto je VP vrhunski govnar, namazan svim mastima, oktroiran od Europske pucke strane i bankarskih lobija, uopce ne daje nikakvo pravo da SDA ne zeli priznati demokratsku vecinu u oba parlamenta FBiH i napravi ono isto sto je napravio SDP prije odredjenog vremena kada je dao potpis svog potpredsjednika FBiH za formiranje SDA-HDZ vlasti.

Tim vise, sto su Osmorka i HDZ novi partneri u krevetu, i ja ocekujem trzavice tu veoma brzo, velike su razlike medju konceptima tih grupacija da bi to dugorocno funkcioniralo. Umjesto da SDA skupi malo redove, i ceka u zasjedi, oni se ponasaju kao prave kabadahije.

Nema mene-propade drzava-izdajaaaaa
Last edited by no_sekirli on 27/03/2023 00:25, edited 1 time in total.
sime_cipol

#89366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

mirza_15 wrote: 27/03/2023 00:15

Netacno.
Kriv je i Šmit, ali da SDA nije kupovala i, u najmanju ruku, imala sreće sa kuglicama pa sa 8 došla na 12 kako bi se domogla člana predsjedništva do sada bi vlast bila formirana bez SDA. I sada mogu da isprave ru grešku Lendinim potpisom i nema novih nametanja.

Da direktno odgovorim na pitanje, ne bi jer u MZ-u smatraju da Hrvate treba da predstavljaju oni koje su Hrvati izabrali. Sa druge strane Bošnjake predstavljaju oni koji su izabrani glasovima Bošnjaka bila to SDFA koalicija, bila to n-torka. Čak n-torka ima više glasova i time predstavlja većinsku volju bošnjačkog naroda koja je SDFA šopingom uzurpirana u vidu Lende. U svakom slučaju, trojka ne može spriječiti Šmita da donese nove izmjene. SDFA može.
Ako bi tjerali mak na konac rekao bih da nema.
Ne vjerujem da su Bosanci, Hercegovci svih vjera, neki Srbi i Hrvati i Ostali glasali za SDA i satelite.
Ako bi gledali samo Bosnjacke glasove, vjerujem da je vecina Bosnjaka glasala za SDA i ekipu.
Pandakonda

#89367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

animus wrote: 27/03/2023 00:12

Netacno.
To je ključno pitanje. Protiv Bradare nebi ništa ni rekao a pogotovo nebi mijenjao Ustav. Vidili smo kako to funkcionira kod Čavare.
Kad su Bošnjaci u pitanju onda može kako hoće. Bar to on misli.
Ni u Africi se ne mijenja Ustav na ovaj način.
Cavara je blokirao izbor clanova rukovodstva federacije sto je Schmidt deblokirao uvođenjem roka za izbor i ako se ne izabere prag se spusta sa 11 na 7. Cavara blokirao izbor sudija Schmidt ukinuo i tu blokadu i sudije odma imenovane. Ali Bosnji je naravno lakse misliti kako je citav svijet protiv njega i navijat za zabrinutog Inzka koji je Bosnjacima pricao sve sto zele cuti a nije nista uradio. Ovom retorikom me i ne cude paralele da retorika Bosnjaka sve vise polako lici na retoriku Srba :-) U najgorem slucaju Schmidt je bio kratkovidan i nije predvidio ovo sto se sada desilo. Mada ko bi predividio da će SDFA ekipa pokupovati toliko delegata i imati toliko sreće u kinder jajetu.

Sta ima reci Bradari kada ona predstavlja 2/3 kluba hrvata ? Je li razumijes sta znaci kada određeni blok nema konkurencije ? Koji to blok stranaka mimo HNS-a ima dovoljno ruku da izabere potpredsjednika federacije ?
A_A_AKCIJA

#89368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Vaya wrote: 26/03/2023 21:10
A_A_AKCIJA wrote: 26/03/2023 21:03

O čemu ti, svijut? :D

Imaš li nam neki izvor informacija, ili samo onako lažeš?

I da, pogledaj ponovo Nu2 pa ćeš vidjeti da je tu spomenuta Trgovska gora.
Delegat odi mu na Facebook page ili profil i pogledaj mu objave sa sastanaka koje je "imao", tj. sto mu je HDZ preko Brkica, Grlic-Radmana i Zeljane organizovao, pa ces vidjeti ko laze, ti ili ja?

Kad to pregledas, onda dodji, pa se javi botu...
Ok, znači ostajemo na tome da lažeš.

Sve po starom.

Eh, da i gorke suze ronite. I to je po starom.

Laži i suze.
A_A_AKCIJA

#89369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

relativno84 wrote: 26/03/2023 21:05
A_A_AKCIJA wrote: 26/03/2023 21:03 O čemu ti, svijut? :D

Imaš li nam neki izvor informacija, ili samo onako lažeš?

I da, pogledaj ponovo Nu2 pa ćeš vidjeti da je tu spomenuta Trgovska gora.
Image
Aww, Jel to neka slika sa skupa SDA?

Mislim, zaključujem po zelenim slovima, ispravi me :D
animus

#89370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Novak20 wrote: 27/03/2023 00:21
animus wrote: 27/03/2023 00:17
Kakvi ba sukobi ?

Imaš masu ljudi koja jedva čeka da se uhvati puške, dovoljna je jedna varnica. Ako dodje do masovnih protesta to ce vrlo lako preci u nasilje koje niko nece zaustaviti. I nece se zaustaviti samo na Sarajevu ili FBiH.
tramvajtrojka

#89371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

animus wrote: 27/03/2023 00:32
Novak20 wrote: 27/03/2023 00:21

Kakvi ba sukobi ?

Imaš masu ljudi koja jedva čeka da se uhvati puške, dovoljna je jedna varnica. Ako dodje do masovnih protesta to ce vrlo lako preci u nasilje koje niko nece zaustaviti. I nece se zaustaviti samo na Sarajevu ili FBiH.
Ali ovo sadasnja situacija dodje kao savrsen lakmus papir da se vidi kako propaganda utici na javno mnijenje osoba , tacno se vidi da kad obilazis sda stranice koje pisu i bombarduju o ratu odbrani federacije, izlascima na ulice, da zaplace izdajnicka trojkaska majka itd itd. i ostala cudesa bas se vidi kako se to brzo primi u narodu i to ce otici preko granice da ce neki budalas preci preko linije i ubiti nekog politicara iz trojke kao sto su fortu pokušali ubiti nedavno
Last edited by tramvajtrojka on 27/03/2023 00:35, edited 1 time in total.
sime_cipol

#89372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

:lol: :lol: :lol:
Masa ljudi je spremna da razguli odavde na prvi pucanj. Debile koji bi ratovali ne znam.
Last edited by sime_cipol on 27/03/2023 00:36, edited 1 time in total.
Leverage

#89373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

A_A_AKCIJA wrote: 27/03/2023 00:31
relativno84 wrote: 26/03/2023 21:05

Image
Aww, Jel to neka slika sa skupa SDA?

Mislim, zaključujem po zelenim slovima, ispravi me :D
Hodža iz Živinica milki Mahira Mešalića, akril na platnu.
Last edited by Leverage on 27/03/2023 00:37, edited 1 time in total.
no_sekirli

#89374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by no_sekirli »

Pandakonda wrote: 27/03/2023 00:27 Koji to blok stranaka mimo HNS-a ima dovoljno ruku da izabere potpredsjednika federacije ?
Suti bolan. Bilo je danas rjesenje za vecinu u klubu Hrvata u DN od jedne forumasice, a koji je glasio da se nametne jedan clan.

Steta sto je Smit ne uzme u svoj savjetodavni tim.
archi_a

#89375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Volej, zgoditak, ofsajd.
Kakve metafore, kakva igra riječi, kakav pjesnički izražaj!!! :lol:
Sdp "je za trajno rješenje". Rekli su to. Daaaaaaa, koje rješenje?
Zašto ne podrže trajno rješenje 2 vs 1, to bi njima kao "građanštini" najviše pasalo. Time bi razbili beton zacementiranosti i dominacije "konstitutivnih“ i volje narodaaaa.
Ali NE, ti nije rješenje koje oni zahtjevaju, jer znaju šta bi hdz učinio od njih.
Locked