Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
archi_a
#89326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mucavi nermin nikšić., u više navrata upitan na tu temu, ponovio je da to nije fer prema hrvatima koji su nezaobilazan faktor.I jesu oni za NEKO trajno rješenje, al nisu za 2 vs. 1 kao za stalno rješenje, već da sad šmidt odblokira ovo sa lendom. To svi listom ponavljaju, jer se boje svog koalicijskog partnera, da im ne zabije nogicu u dupe. I opet će nam uvesti "procentualnu" zastupljenost po kantonima, da bi osigurali političku egzistenciju za stranku (bez obzira na broj glasova koje dobije) koja se predstavlja kao lider naroda kojeg sveukupno ima u BiH, koliko KS ima stanovnika.
-
noviforumas
#89327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam morao dvaput da procitam ovo saopstenje. Nisam trebao biti iznenadjen, ali opet su me iznenadili. Skandalozno, groteskno, ne znam koju rijec da upotrijebim. Ovi ljudi su se potpuno pogubili.
- Grean
#89328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ne mogu da vjerujem da su ovo izjavili. Unaprijed mu prave alibi.Ukoliko to ne učine, SDA i DF će biti jedini i isključivi uzročnici eventualne, u tom slučaju nužne, intervencije OHR-a kao nadležnog organa koji jedini može razriješiti blokadu; navodi se u zajedničkom saopćenju Trojke
Interesuje me stvarno kako raja koja brani svaku od Trojke gleda na ovo? Je li to ta promjena kursu za koju smo glasali....ali ova raja koja nisu botovi.
-
mirza_15
#89329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma pusti ga. Izmišlja pa na izmišljeno spinuje. Više puta su iz trojke govorili o trajnom rješenju. I sam Nikšić je spominjao formulu 2 vs 1 i VNI sa 2/3 većinom u DN.no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 23:22Ma gdje si ti procitao da trojka trazi neku odluku samo za ovaj put i da trojka nije za neko stalno rjesenje?archi_a wrote: ↑26/03/2023 23:17 Naravno. Šta je problem, jedini su koji su to rekli? Ako je rješenje da se formira vlast u entitetu fBiH na osnovu odluke 2 vs. 1 u domu naroda entiteta, donesite tu odluku ali NEKA BUDE TRAJNO RJEŠENJE.
Ko nije za tu odluku? Nije hdz i nije trojka. Niko od njih neće izaći i reći to! Izlazi lik sa 5300 glasova za govornicu i traži od šmidta da donese odluku samo za ovaj put!!!! Sram vas bilo, smradovi. Neće narod to zaboraviti, džaba spinovi i botovi.![]()
- Student_u_Ostavci
#89330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nermin je zaista za fotelju premijera spreman da izjavi najgnusnije stvari. Ne valja mu to.
Vidim, oni su već prihvatili aparthejd rješenje. Fino, pribilježit ćemo to
Vidim, oni su već prihvatili aparthejd rješenje. Fino, pribilježit ćemo to
-
palermo
#89331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vezano za ogradivanje. Meni je neshvatljivo da recimo Sabina Cudic na ovo pristaje, da sta ja znam, Besima Boric pristaje biti dio igre, da ne nabrajam dalje.....u cemu je fora, zbog cega...noviforumas wrote: ↑26/03/2023 22:55https://www.klix.ba/vijesti/bih/trojka- ... /230326095Trojka: Ako su SDA i DF zabrinuti zbog intervencija OHR-a neka Lendo prizna volju Parlamenta FBiH
Hahah je li moguce da im je ovo spin? Ja se nadam da ce se bar neki iz ovih stranaka ograditi od ovoga. Odron. Kakvo razmisljanje.![]()
- no_sekirli
#89332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lik sam sebi nabacio na volej, i onda zabija gol. Samo ne vidi da je u ofsajdu od zadnjih izbora.mirza_15 wrote: ↑26/03/2023 23:32Ma pusti ga. Izmišlja pa na izmišljeno spinuje. Više puta su iz trojke govorili o trajnom rješenju. I sam Nikšić je spominjao formulu 2 vs 1 i VNI sa 2/3 većinom u DN.no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 23:22
Ma gdje si ti procitao da trojka trazi neku odluku samo za ovaj put i da trojka nije za neko stalno rjesenje?
Pokusavaju prodat pricu da je bolje biti jos 4 godine u blokadi sa njihovim premijerom, ministrima i direktorima, a izgubili izbore. Pa kako ih vise nije sramota.
Ili jos bolje, varijanta 2: da se i Bakir i njegova bulumenta ubace u novu vlast, i onda je sve u redu. I HDZ, i Covic, i Smit, i promjene IZa, sve je ok, ako i njih prime u vecinu
Koja komedija...
- BHCluster
#89333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kad su dobili izbore ovi drugio sto VP mora pomagati?!no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 23:39Lik sam sebi nabacio na volej, i onda zabija gol. Samo ne vidi da je u ofsajdu od zadnjih izbora.
Pokusavaju prodat pricu da je bolje biti jos 4 godine u blokadi sa njihovim premijerom, ministrima i direktorima, a izgubili izbore. Pa kako ih vise nije sramota.
Ili jos bolje, varijanta 2: da se i Bakir i njegova bulumenta ubace u novu vlast, i onda je sve u redu. I HDZ, i Covic, i Smit, i promjene IZa, sve je ok, ako i njih prime u vecinu![]()
Koja komedija...
- Pandakonda
#89334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako će Dodik i Čović određivati ko će predstavljati Bošnjake ? Ako SDA i DF budu imali onoliku podrsku koliko ima HDZ kod Hrvata onda će i oni biti neizbjezni.animus wrote: ↑26/03/2023 23:25 Polako se pokazuje istinitom ona prica Dodika da ce on i Covic odrediti ko ce predstavljati muslimane. Ali se sada to prenosi i na Federaciju i to na neodredjeni period. Nebitno kako mi glasamo pobjednika ce odrediti Covic. Ko mu više ponudi može u vlast i tako svaki izborni period.
Karamatić je ne tako davno rekao da cemo mi Hrvatima sami nuditi treci entitet ali da oni nece htjeti. Nije on bio vidovit nego je samo odao planove Zagreba i MZ.
Bošnjo postaje nebitan faktor u svakom slučaju. Tako nam Šmit sprema rješenje a ima podršku debila i glupana kojima je najbitnije da zauzmu pozicije u vlasti.
E pa ne znam da li će to tako proci. Nije ovaj narod platio najvecu cijenu za svoju slobodu i državu da nam je sada neki švapski fašista oduzme na papiru. Pa jebeš Ustav i sporazume na osnovu kojih je okončan rat i ARBiH zaustavljena pred BL ako se ti sporazumi sada mogu kršiti nekom odlukom čovjeka koji je umislio da može da se ponaša kako hoće u Federaciji.
Necemo tako igrati i gorit ce sve ako to i pokuša. Imali smo mi i u prošlom ratu izdajnike koji su bili uz HVO. Jukini, Poharini, Abdicevi i dr. su bili sa druge strane. Nije problem.
I je li ima ovdje bilo ko od ovih aparthejdista da objasni jasno i prakticno kako je bilo koji narod zakinut sa trenutnom ili tom budućom odredbom i kako se to moze nazvati aparthejdom ? Ono što jeste na prvi pogled problematicno je to što se izjednacava moc 392 356 bosnjaka iz tk, sa 118 297 hrvata i 13 300 srba iz hnk i ks. Međutim to je sam temelj dejtona da svaki narod ima ISTU moć koliko god ga bilo. I ta pravila važe samo za dom naroda koji je namjenjen za to dok proporcionalost trazite u predstavnickom domu koji ima tu svrhu.
Uostalom ovo je mozda samo probni balon kao sto je prosli put bilo ono za 5% pa je na kraju nametnutno nesto skroz drugo. Ali i da ovo bude usvojeno barem ces imati jasan put kako doći do vlade i ovaj bi namet imao siguricu da niti jedan narod ne moze biti zakinut.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#89335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato sto koriste smitove aparthejdske izmjeneBHCluster wrote: ↑26/03/2023 23:41Pa kad su dobili izbore ovi drugio sto VP mora pomagati?!no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 23:39
Lik sam sebi nabacio na volej, i onda zabija gol. Samo ne vidi da je u ofsajdu od zadnjih izbora.
Ili jos bolje, varijanta 2: da se i Bakir i njegova bulumenta ubace u novu vlast, i onda je sve u redu. I HDZ, i Covic, i Smit, i promjene IZa, sve je ok, ako i njih prime u vecinu![]()
Koja komedija...![]()
-
mirza_15
#89336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pokupuju poslanike i iz kinder jajeta izvuku i onda pričaju o većinskoj volji Bošnjačkog naroda (kupljenoj). Da nisu kupovali ne bi ni došli u situaciji da Šmit nešto nameće. I sada mogu spriječiti Šmita da nametne Lendinim potpisom. Svakako je kupovinom i kinder jajima tu. Dalje, izvor za histeriju je klix-ov članak. Treće, i u tom članku se kaže da je neophodno 2/3 u DN. Ovaj dodatak za kantone ne isključuje ove 2/3 u DN. Ja fakat ne vidim kako se sa tim plus uslovom ide na ruku HDZ-u, ako si ga oslabio na potrebnom uslovu. Samo si mu pored jednog uslova uveo i dodatni. Oni i dalje trebaju 2/3 u DN. I to sve možda nije tačno jer je izvor članak na klixu. Ali očigledno novi okidač za histerisanje u javnom prostoru sa patriJote/izdajnici pričom.no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 23:39Lik sam sebi nabacio na volej, i onda zabija gol. Samo ne vidi da je u ofsajdu od zadnjih izbora.
Ili jos bolje, varijanta 2: da se i Bakir i njegova bulumenta ubace i novu vlast, i onda je sve u redu. I HDZ, i Covic, i Smit, i promjene IZa, sve je ok, ako i njih prime u vecinu![]()
Koja komedija...
-
mirza_15
-
palermo
#89338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moram iskreno reci da sa radoscu cekam novi izborni zakon I rjesenja u njemu, prevashodno zbog obrazlozenja koja cu citati na forumu.
Bit ce uzbudljivo, veselo I saljivo.
Bit ce uzbudljivo, veselo I saljivo.
- no_sekirli
#89339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ne znam ni ja sto se mora mijesati VP, najbolje da ostane tehnicka vlada jos 4 godine sa Fadilom na celu. I Covicu to odgovara.BHCluster wrote: ↑26/03/2023 23:41Pa kad su dobili izbore ovi drugio sto VP mora pomagati?!no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 23:39
Lik sam sebi nabacio na volej, i onda zabija gol. Samo ne vidi da je u ofsajdu od zadnjih izbora.
Koja komedija...![]()
-
mirza_15
#89340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Isključivi krivac za wventualne nove izmjene kakve god one bile, bit će SDFA zbog kupovine glasova za DN instaliranje Lende i njegovo nepotpisivanje vlade koja ima većinu. Još nije kasno da Lendo spriječi novo nametanje kakvo god da je ono. Svakako, po rezultatima izbora, nije trebao biti na tom mjestu. Lendo i SDFA, na vas je red da nas spasite novih nametanja. Samo vi imate taj alat u rukama. Uradite pravu stvar. Lendo potpiši
-
Novak20
#89341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Što ako Novalića i Jelku proglase krivim u aferi "Malinatori" ?no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 23:56Pa ne znam ni ja sto se mora mijesati VP, najbolje da ostane tehnicka vlada jos 4 godine sa Fadilom na celu. I Covicu to odgovara.
![]()
Ostadosmo i bez tehničke vlade.
- Chmoljo
#89342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
naravno da znamo. zaboravljaš da i mi imamo istočni dio grada, samo ovaj naš nije ljubopitljiv kao vaš. ako misliš da je hrvatska politika u bih gora od srpske, ne znam po čemu to cijeniš.palermo wrote: ↑26/03/2023 20:13Pa ne izgleda sve kao zavjera. Ja cak ni ovo ne bih okarakyerisao kao zavjera jer se prilicno transparentno sve odvija. Sto bi se reklo, malo ko I krije da je ovako kao sto napisah. Valjda je logika, pusti jade, jos cu od njih kriti
A ovo oko Sarajeva I hdz-ovaca. Pa to je nazalost tacno. Ne znate, I kad kazem ne znate, ne.mislim uopste u smislu da.ne znate kako o I mogu biti opasni. Jok, jednostavno ne znate nacin razmisljanja, svjetonazor, njihove vrijednosti. I ne bi to bio problem sto ne znate, problem je sto ne pitate one koji znaju
razlika je samo u tome što si ti na svojoj koži jednu osjetio, a drugu baš i nisi imao priliku onakvu kakvu su namijenili sarajevu. i to je ok, sit gladnom ne vjeruje. ali ostaje činjenica da se kraće sa njima ratovalo i da je manje žrtava i tog sukoba proizašlo. to što ste vi bili centar tog sukoba, ne mijenja činjenicu da je srpska agresija bila razornija i gora od one hrvatske.
što se tiče stanja uma u mirnodopskim uvjetima, želim te podsjetiti da je prije par godina četalj ubio dva policajca iz puke mržnje. tako da vrlo dobro znamo kako je imati guslarski nacionalizam kraj sebe, diskriminatore, podlace i pritajene hijene koje čekaju priliku.
da ne pominjem kako su se naši momci iz sarajeva izvlačili da idu u srednju bosnu na linije. nisu kiseljak i vitez preko svijeta iz sarajeva.
- BHCluster
-
palermo
#89344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Razliciti su to svijetovi. Upravo ova tvoja konstayacija pokazuje tj dokazuje da ne znate. Mislim nije ni bitno, al eto kad si vec pitao.Chmoljo wrote: ↑27/03/2023 00:00naravno da znamo. zaboravljaš da i mi imamo istočni dio grada, samo ovaj naš nije ljubopitljiv kao vaš. ako misliš da je hrvatska politika u bih gora od srpske, ne znam po čemu to cijeniš.palermo wrote: ↑26/03/2023 20:13
Pa ne izgleda sve kao zavjera. Ja cak ni ovo ne bih okarakyerisao kao zavjera jer se prilicno transparentno sve odvija. Sto bi se reklo, malo ko I krije da je ovako kao sto napisah. Valjda je logika, pusti jade, jos cu od njih kriti
A ovo oko Sarajeva I hdz-ovaca. Pa to je nazalost tacno. Ne znate, I kad kazem ne znate, ne.mislim uopste u smislu da.ne znate kako o I mogu biti opasni. Jok, jednostavno ne znate nacin razmisljanja, svjetonazor, njihove vrijednosti. I ne bi to bio problem sto ne znate, problem je sto ne pitate one koji znaju
razlika je samo u tome što si ti na svojoj koži jednu osjetio, a drugu baš i nisi imao priliku onakvu kakvu su namijenili sarajevu. i to je ok, sit gladnom ne vjeruje. ali ostaje činjenica da se kraće sa njima ratovalo i da je manje žrtava i tog sukoba proizašlo. to što ste vi bili centar tog sukoba, ne mijenja činjenicu da je srpska agresija bila razornija i gora od one hrvatske.
što se tiče stanja uma u mirnodopskim uvjetima, želim te podsjetiti da je prije par godina četalj ubio dva policajca iz puke mržnje. tako da vrlo dobro znamo kako je imati guslarski nacionalizam kraj sebe, diskriminatore, podlace i pritajene hijene koje čekaju priliku.
da ne pominjem kako su se naši momci iz sarajeva izvlačili da idu u srednju bosnu na linije. nisu kiseljak i vitez preko svijeta iz sarajeva.
- no_sekirli
#89345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima jos njih par zivih tamo, SBB ni kriv ni duzan ima karte u svojim rukamaNovak20 wrote: ↑26/03/2023 23:58Što ako Novalića i Jelku proglase krivim u aferi "Malinatori" ?no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 23:56
Pa ne znam ni ja sto se mora mijesati VP, najbolje da ostane tehnicka vlada jos 4 godine sa Fadilom na celu. I Covicu to odgovara.
![]()
Ostadosmo i bez tehničke vlade.![]()
Sve moze, ali SDA bez vlasti ne moze. Ili se kaze, ne moze vlast bez SDA. Ili je to isto. Ili su u sumi…
- Student_u_Ostavci
#89346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mogli su vam smisliti nešto maštovitije što ćete trubiti po forumima od toga 'SDA i DF su krivi'. 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#89347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na političkoj sceni nema većeg debila od Nermina.
- Chmoljo
- GandalfSivi
#89349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jest, aha. Sve trce da ostave vlast zarad drzave...mirza_15 wrote: ↑26/03/2023 23:57 Isključivi krivac za wventualne nove izmjene kakve god one bile, bit će SDFA zbog kupovine glasova za DN instaliranje Lende i njegovo nepotpisivanje vlade koja ima većinu. Još nije kasno da Lendo spriječi novo nametanje kakvo god da je ono. Svakako, po rezultatima izbora, nije trebao biti na tom mjestu. Lendo i SDFA, na vas je red da nas spasite novih nametanja. Samo vi imate taj alat u rukama. Uradite pravu stvar. Lendo potpiši
-
noviforumas
#89350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hahhahahamirza_15 wrote: ↑26/03/2023 23:57 Isključivi krivac za wventualne nove izmjene kakve god one bile, bit će SDFA zbog kupovine glasova za DN instaliranje Lende i njegovo nepotpisivanje vlade koja ima većinu. Još nije kasno da Lendo spriječi novo nametanje kakvo god da je ono. Svakako, po rezultatima izbora, nije trebao biti na tom mjestu. Lendo i SDFA, na vas je red da nas spasite novih nametanja. Samo vi imate taj alat u rukama. Uradite pravu stvar. Lendo potpiši