Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
SaraFina

#89176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 26/03/2023 18:06
SaraFina wrote: 26/03/2023 18:00

Dobro evo konkretno pitanje SDP-ovcu Dejlu: zbog čega je koalicija Dine i Nerke sa SNSD-om i HDZ-om prihvatljivija opcija od koalicije SDA, HDZ i SNSD? 😂
I jedno i drugo je prihvatljivo i validno ako ima dovoljno glasova i koalicionog potencijala da se ostvari.
Čak u nekim momentima bi volio da se ovi iz trojke povuku i prepuste SDF-u da pokušaju da formiraju vlast. I da Bakir sprovede ono što
je Čoviću i MZ-u obećao u Mostaru (ovaj put ne bi mogao zavlačiti) Da jednom za sva vremena raskrstimo sa tim stvarima.
Hebe te logika. Ako je Bakir obećao Čoviću i MZ te bi koalicijom sproveo izdaju i isporučio mu obećano, zašto je Dino onda zlatni dečkić i poželjan koalicioni partner HDZ-u? I Nerko.
Manje peripetija bi bilo tehničke prirode da HDZ stupi u koaliciju sa SDA, plus toga dobili bi obecano. U čemu je kvaka?
ReymondReddington

#89177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReymondReddington »

SaraFina wrote: 26/03/2023 18:06
ReymondReddington wrote: 26/03/2023 18:04

Razliku cemo vidjeti nakon 4 godine. Nisu ni formirali vlast jos. Kako izgleda bez intervencije Schmita nece ni formirati jer Lendo nece potpisati.

Ne trebaju meni 4 godine da detektiram da razlika ne postoji. Da Dino i Nerko nisu ništa ispregovarali za državu, nego glupe korisne idiote. I rade isto ono sto je radila i SDA. Grabe fotelje i uhljebljenja.
Svaka cast na vidovitosti. Ako rade isto sto i SDA sto se onda sikiras toliko? Ako nije propala drzava za 30g SDA nece ni za 30g Trojke.
Athlon64

#89178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

Chmoljo wrote: 26/03/2023 18:07
Athlon64 wrote: 26/03/2023 18:02

Pa izvini majstore, ti si ovdje taj koji ne daje odgovore ni ne jedno pitanje postavljeno, a se*eš drugima.
Evo bujrum odgovori na ovo pitanje koje sam ti postavio konkretno.

A šta sam ja vidio na protestima: Protesti su bili najkulturniji na kojima sam ikad bio, ljeto, raja sređena, parfemi. Par likova su malo s*ali na mikrofon, ali ništa manje nego na ostalim protestima. SDP je tu izgubio momentum kojeg je pokrenuo. Bio je pun most i Vils s druge strane. Kamere su to jako malo zabilježile.

Onda sam na FB pogledao postove onih koji su bili protiv tog protesta i koji su nas nazivali seljacima jer protestujemo protiv Schmidta. Trenutno su ti isti vlast.
znači ništa nisi vidio. pitanje je jesi li uopšte bio.

i imam pravo da serem. poglavito jer na forumu imam staža ko vi postova i nisam klonirani botić.
Nisi, nego očito paranoidni šizofrenik koji ni na jedno pitanje neće da da odgovor, a ni jedan odgovor koji ti dobiješ nije ti dovoljan.
Tako da s tobom nijedna smislena rasprava nema smisla.

:run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#89179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

sehohari wrote: 26/03/2023 18:07

U biti, ti se slažem sa mnom, ali želiš da daš ovima još više vremena da se dokažu.
Ja, sa druge strane, mislim da sam dovoljno toga vidio.
ima još toga.

najveći problem je što bismo mi BiH na svakom pedlju ali nam malo smetaju Srbi i Hrvati. pa ne znamo šta bismo sa njima.

malo bismo politiku konforntacije, a međunarodne veze i diplomatija čista 0. malo bismo politiku relaksacije i pomirenja, ali je svaki dil izdaja.

malo bismo da se poštuje klub naroda bošnjaka, ali ne mora klub naroda hrvata. malo bismo da se provode presude ustavnog suda, ali da su sve naše sudije.

malo bismo trebali sebi trebali u oči pogledati i raščistiti jesmo li spremni trpiti da jedemo govna da bismo imali koliko toliko uređenu državu, jer je san o građanskoj otišao u lijepu materinu još nekad u ratu...

bila je ona Džamonjina priča kada pod granatama neki stranci pitaju: jeste li vi ovdje svi Muslimani? a odgovor je bio, jebiga, sad jesmo.
studiorum_tuzlaensis

#89180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by studiorum_tuzlaensis »

Nema promjene u politici u BiH sa dolaskom ove 'nove vlasti'. To je kljuc ove rasprave, a ne da se glođemo ko je gori SDA ili Trojka.

Borba je za tendere i upravljacke strukture u 'bosnjackoj kvoti'. Zadnju godinu i po su sve postale neke kvote.

Drzava je u drugom planu svima, zato ce Bosnjaci podijeljeni kakvi trenutno i vječno jesu biti politicki poklopljeni vanjskim uticajima, dok ce drzava ovim retardiranim izmjenama izbornog zakona biti labava konfederacija "hrvatskih, bošnjačkih i srpskih kantona".

Iz loseg u gore, zbog cega?
Chmoljo

#89181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Athlon64 wrote: 26/03/2023 18:11
Chmoljo wrote: 26/03/2023 18:07

znači ništa nisi vidio. pitanje je jesi li uopšte bio.

i imam pravo da serem. poglavito jer na forumu imam staža ko vi postova i nisam klonirani botić.
Nisi, nego očito paranoidni šizofrenik koji ni na jedno pitanje neće da da odgovor, a ni jedan odgovor koji ti dobiješ nije ti dovoljan.

a nisi vidio one urlače, nisi vidio otimanje mikrofona, nisi vidio ko je ukrao momentum i u šta su se ti protesti pretvorili?

kažem, da si bio, vidio bi. obzirom da lažeš odakle pišeš, vjerujem da lažeš i da si bio.
SaraFina

#89182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SaraFina »

ReymondReddington wrote: 26/03/2023 18:10
SaraFina wrote: 26/03/2023 18:06

Ne trebaju meni 4 godine da detektiram da razlika ne postoji. Da Dino i Nerko nisu ništa ispregovarali za državu, nego glupe korisne idiote. I rade isto ono sto je radila i SDA. Grabe fotelje i uhljebljenja.
Svaka cast na vidovitosti. Ako rade isto sto i SDA sto se onda sikiras toliko? Ako nije propala drzava za 30g SDA nece ni za 30g Trojke.
Pa je li ne rade isto sto i SDA? Gdje smo na dobitku s Nerkom i Dinom? Možda ja ne vidim, pa me neuku uputi. U čemu se razlikuje ovo izmedju Nerko i Dino sa Covjetom i Dodom, od situacije Bakir i Čović plus Dodik?
Athlon64

#89183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

Chmoljo wrote: 26/03/2023 18:13

a nisi vidio one urlače, nisi vidio otimanje mikrofona, nisi vidio ko je ukrao momentum i u šta su se ti protesti pretvorili?

kažem, da si bio, vidio bi. obzirom da lažeš odakle pišeš, vjerujem da lažeš i da si bio.
Paranoja...uzela mi dušu, sve mi uzela...
GandalfSivi

#89184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Nije zgoreg ponoviti jos jednom, SDA je JEDINA stranka koja trenutno koristi Schmidtove promjene izbornog zakona kojima se daljnje cementira etnicka podjela. I to cak ne ni na osnovu podrske jednog naroda (u ovom slucaju Bosnjaka), nego na osnovu izvlacebja kinder jaja…
dale cooper

#89185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 26/03/2023 18:10
dale cooper wrote: 26/03/2023 18:06

I jedno i drugo je prihvatljivo i validno ako ima dovoljno glasova i koalicionog potencijala da se ostvari.
Čak u nekim momentima bi volio da se ovi iz trojke povuku i prepuste SDF-u da pokušaju da formiraju vlast. I da Bakir sprovede ono što
je Čoviću i MZ-u obećao u Mostaru (ovaj put ne bi mogao zavlačiti) Da jednom za sva vremena raskrstimo sa tim stvarima.
Hebe te logika. Ako je Bakir obećao Čoviću i MZ te bi koalicijom sproveo izdaju i isporučio mu obećano, zašto je Dino onda zlatni dečkić i poželjan koalicioni partner HDZ-u? I Nerko.
Manje peripetija bi bilo tehničke prirode da HDZ stupi u koaliciju sa SDA, plus toga dobili bi obecano. U čemu je kvaka?
Pa nema dovoljno glasova niti koalicionog potencijala da napravi vlast. Treba mu još neko sa dovoljno glasova iz bošnjačkih/pro BiH stranaka.
A neće niko. Zar to nije jasno? Da ima ovo sve, nema sumnje u mojoj glavi da bi ovaj put sproveo ono što je ranije obećao pa povukao.
Nije se on nadao da će ovako relativno loše SDA proći na izborima.
studiorum_tuzlaensis

#89186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by studiorum_tuzlaensis »

GandalfSivi wrote: 26/03/2023 18:13 Nije zgoreg ponoviti jos jednom, SDA je JEDINA stranka koja trenutno koristi Schmidtove promjene izbornog zakona kojima se daljnje cementira etnicka podjela. I to cak ne ni na osnovu podrske jednog naroda (u ovom slucaju Bosnjaka), nego na osnovu izvlacebja kinder jaja…
Zato se onda dirao zakon na Covicevu halabuku, 100% da omoguci SDA kinder jaja pobjedu u DN ?
SaraFina

#89187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SaraFina »

Obzirom da si u “penziji” i svojevoljno se povukao, te ovdje raspravljaš na temi RAVNOPRAVNO kao forumaš, a ne administrator, makar iz pristojnosti trebao bi glumiti da nemaš ovlasti i da ne znas odakle čovjek piše.
No ti kad nemaš argumenta spreman si povuci sve, pa i skrhati svoju lažnu penziju da bi čovjeka u raspravi deklasirao. Jer mu vidiš IP adresu. Zadržao si sve ovlasti administratora i prodaješ muda pod bubrege da si se povukao iz administratorskom tima.
Chmoljo

#89188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 26/03/2023 18:13 Nije zgoreg ponoviti jos jednom, SDA je JEDINA stranka koja trenutno koristi Schmidtove promjene izbornog zakona kojima se daljnje cementira etnicka podjela. I to cak ne ni na osnovu podrske jednog naroda (u ovom slucaju Bosnjaka), nego na osnovu izvlacebja kinder jaja…
i to je to.

najviše pametuju o istom, a najbolje su im došle te izmjene. u suštini, kako klix napisa: Kako niti jedna stvarna ili potencijalna odluka Schmidta nikako da okrzne HDZ?

pa tako što je dobio onakvu podršku iz "svojih" kantona koju SDA nije. svi se ludi pravimo, a nećemo da vidimo da nedostatak vizije kakva država treba biti ide upravo u prilog SDA i da rade sve da se podjele i dalje cementiraju.

svaki istup Lende, apsolutno svaki, bio je apsolutno isti kao nastup Dragana Čovića u zadnjih deset godina.

to što se od Dine Konakovića očekuje da nogom Bidenu otvara vrata poslije par mjeseci mandata, to je ipak stvar percepcije i kako meni neko napisa, ostrašćenosti.
Ricken

#89189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

Chmoljo wrote: 26/03/2023 17:48
sehohari wrote: 26/03/2023 17:45

Ništa. Očekujemo autobusku kartu za Njemačku.

Jer se ovdje vodi politička borba između izdajnika i još većih izdajnika.

Ovdje izgleda nikome nije stalo do države, i da, svi su u biti isti.
Ne moraš se onda ni zamaravati lažnim pisanjem kako je neko bolji, snalažljiviji ovo ono. Svi, ama baš svi samo gledaju politiku za obezbjeđivanje vlastite pozicije.

Zato Srbi i imaju nekoliko država, Hrvati čistu Hrvatsku i pola države pod kontrolom, a Bošnjo svako 20 godina sakuplja kosti svoje rodbine.
dakle ne znamo...

hoće li iko napisati šta to želimo od bošnjačke/bosanske politike konkretno. kako bi to država trebala izgledati i kako doći do rješenja? jer vidim mnogo ste ljuti jer znate kako doći do rješenja a ovi glupani na vlasti ne znaju, neće ili su jednostavno izdajnici.
Želim da se poštuje zakon. Zakon kaže NATO.

Želim poštivanje ustava, a ne da ga svodimo na interese jedne političke stranke.

Želim borbu protiv korupcije, a ne da mi vlast čine umjesto tri, dvije vrlo korumpirane struje.

Želim ne pristrasne i funkcionalne sudske institucije javna preduzeća, a ne institucije i javna preduzeća u funkciji vlasti.

Želim kompetentnu zakonodavnu i izvršnu vlast, a ne podobnu.

Želim pravednu i jednaku poresku politiku za sve subjekte na državnom i entitetskom nivou i raspodjelu prikupljenih prihoda prema GDPu.

Želim zaštitu domaćih proizvodžača i izvoznika, i trgovinske kontra mjere susjedima.
Last edited by Ricken on 26/03/2023 18:20, edited 1 time in total.
Chmoljo

#89190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

SaraFina wrote: 26/03/2023 18:17

Obzirom da si u “penziji” i svojevoljno se povukao, te ovdje raspravljaš na temi RAVNOPRAVNO kao forumaš, a ne administrator, makar iz pristojnosti trebao bi glumiti da nemaš ovlasti i da ne znas odakle čovjek piše.
No ti kad nemaš argumenta spreman si povuci sve, pa i skrhati svoju lažnu penziju da bi čovjeka u raspravi deklasirao. Jer mu vidiš IP adresu. Zadržao si sve ovlasti administratora i prodaješ muda pod bubrege da si se povukao iz administratorskom tima.
jesam ga ja tjerao da laže?

ovo ko kad srbi kažu, drugi nas zavadili pa smo vas morali pobiti.
GandalfSivi

#89191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

studiorum_tuzlaensis wrote: 26/03/2023 18:16
Zato se onda dirao zakon na Covicevu halabuku, 100% da omoguci SDA kinder jaja pobjedu u DN ?
Ja napisah na izborno vece da je lakse HDZ-u nego SDA-u obezbijediti tu jednu trecinu plus jedno mjesto u DN i da ovaj zakon najvise pogoduje SDA-u. Ili da ti prevedem, i po starom zakonu HDZ bi bio nezaobilazan, a SDA ne bi…
SaraFina

#89192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 26/03/2023 18:16
SaraFina wrote: 26/03/2023 18:10

Pa nema dovoljno glasova niti koalicionog potencijala da napravi vlast. Treba mu još neko sa dovoljno glasova iz bošnjačkih/pro BiH stranaka.
A neće niko. Zar to nije jasno? Da ima ovo sve, nema sumnje u mojoj glavi da bi ovaj put sproveo ono što je ranije obećao pa povukao.
Nije se on nadao da će ovako relativno loše SDA proći na izborima.
Nema to pojašnjenje nikakve logike. Kao sto rekoh ako je SDA prodao sto si u predhodnom upisu naveo, onda im je Bakir mnogo poželjnija koaliciona opcija. I HDZ bi sve uradio potpomognut MZ da udje s SDA u vlast.
512MB

#89193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Ako polupismeni tipovi ko Chmoljo padaju na fazone "relaksacije", šta onda reći za 50% nepismenog življa ove zemlje? BiH je osuđena na propast, sve sam više u to ubjeđen.

Fol Bošnje moraju gurat relaksaciju sa Srbima/Hrvatima, nakon Genocida, UZPa, protjerivanja, etničkog čišćenja. Radikalne Bošnje neće da relaksiraju odnose sa štovateljima Mladića i Kordića.

Al tu je zato Kifla i SDP da dovedu Bošnje u red.
Chmoljo

#89194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Ricken wrote: 26/03/2023 18:19

dakle ne znamo...

hoće li iko napisati šta to želimo od bošnjačke/bosanske politike konkretno. kako bi to država trebala izgledati i kako doći do rješenja? jer vidim mnogo ste ljuti jer znate kako doći do rješenja a ovi glupani na vlasti ne znaju, neće ili su jednostavno izdajnici.

Želim poštivanje ustava, a ne da ga svodimo na interese jedne političke stranke.

Želim borbu protiv korupcije, a ne da mi vlast čine umjesto tri dvije vrlo korumpirane struje.

Želim ne pristrasne i funkcionalne sudske institucije javna preduzeća, a ne institucije i javna preduzeća u funkciji vlasti.

Želim pravednu i jednaku poresku politiku za sve subjekte na državnom i entitetskom nivou i raspodjelu prikupljenih prihoda prema GDPu.

Želim zaštitu domaćih proizvodžača i izvoznika, i trgovinske kontra mjere susjedima.
druže, spisak lijepih želja. da to sve imaš, ne bi ni znao ko je fakin Refik Lendo. ali nemaš.

pa haj mi reci kako bismo trebali doći do toga što ti želiš, a vjeruj mi i ja.
Chmoljo

#89195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

512MB wrote: 26/03/2023 18:20 Ako polupismeni tipovi ko Chmoljo padaju na fazone "relaksacije", šta onda reći za 50% nepismenog življa ove zemlje? BiH je osuđena na propast, sve sam više u to ubjeđen.

Fol Bošnje moraju gurat relaksaciju sa Srbima/Hrvatima, nakon Genocida, UZPa, protjerivanja, etničkog čišćenja. Radikalne Bošnje neće da relaksiraju odnose sa štovateljima Mladića i Kordića.

Al tu je zato Kifla i SDP da dovedu Bošnje u red.
sreća pa si se izvuko na vrijeme. boli te briga.
relativno84

#89196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Klasicna prica pomocnika za moral.
Chmoljo

#89197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

relativno84 wrote: 26/03/2023 18:21 Klasicna prica pomocnika za moral.
a evo nam i uhljebljenih :lol:
SaraFina

#89198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SaraFina »

Chmoljo wrote: 26/03/2023 18:19
SaraFina wrote: 26/03/2023 18:17

Nemaš pravo zavaravati forumaše “penzijom” jer imaš sve ovlasti, koje si imao prije svog dobrovoljnog “umirovljenja”
Ako želiš ravnopravno raspravljati i biti na talasnoj dužini nas običnih smrtnika, korištenje ovlasti u argumentaciji zaboravi.
Ako se hoćeš igrati siledzije i policajca nastavi.
512MB

#89199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Ricken wrote: 26/03/2023 18:19

dakle ne znamo...

Želim borbu protiv korupcije, a ne da mi vlast čine umjesto tri, dvije vrlo korumpirane struje.

Ali to je bila šuplja predizborna, i ti povjerovo, e jesi mangup :oops:
Chmoljo

#89200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

SaraFina wrote: 26/03/2023 18:23
Chmoljo wrote: 26/03/2023 18:19

Nemaš pravo zavaravati forumaše “penzijom” jer imaš sve ovlasti, koje si imao prije svog dobrovoljnog “umirovljenja”
Ako želiš ravnopravno raspravljati i biti na talasnoj dužini nas običnih smrtnika, korištenje ovlasti u argumentaciji zaboravi.
Ako se hoćeš igrati siledzije i policajca nastavi.
halo ba, epizodna patriotkinjo, frajer laže. i to ti ne smeta. smeta ti razotkrivena laž. simptomatično.
Locked