Kako nije pokušano da se dodje do 6? Ovaj izborni ciklus ima 5 sigurnih. I jedan upitan. 2026 bi bilo 100% 6. O čemu pričamo?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- SaraFina
#88776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Novak20
#88777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne treba se više samozavaravati. Bolje je energiju usmjeriti na ispunjavanje 14 prioriteta EU sa Hrvatima odnosno njihovim predstavnicima nego tražiti nove-stare razloge za svađu od koje najviše koristi ima RS.
- tramvajtrojka
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#88779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- SaraFina
#88780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Nikola Testa
#88781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa šta ce ti prvi uslov ako vec imas drugi, bez kojeg se ne može? Ne da ga je podebljao vec ga je betonirao da hdz slučajno ne ispadne iz vlasti.mirza_15 wrote: ↑26/03/2023 13:13To je dodatni uslov. Prvo mora ima 2/3 u DN FBiH, odnosno 16. U prevodu, ako kažeš da moraš trčati ispod 11 sekundi na 100 m da bi se kvalifikovao i dalje moraš toliko trčati ako neko doda i uslov da moraš imati plave oči. Sa tim dodatkom nije pomogao HDZ-u nikako jer ostaje prvi uslov. Samo ga je podebljao još jednim. Da stoji "ili" umjesto "i" onda bi mogli pričati o tome.
- SaraFina
#88782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozes osporiti da nije tačno nešto navedeno? Pod uvjetom da razumijes način delegiranja u FDN. Nemoj ko @tramvajtrojka lupati o strankama “sa hrvatskim spektrom” .
-
sajber87
#88783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mozes objasniti onome ko ne zeli ni da vidi ni da cuje, kad im se kaze da ce smit i ameri zavrsiti sve oko federacije a nakon toga krece igranka koja ce malo potrajati oko zakona o imovini(pratiti sta smit,usa radi) onda odmah pocne izljev rodoljublja u mozak sto lokalnih sto iz dijaspore simpatizera sda df hdz visegodisnje koalicijemirza_15 wrote: ↑26/03/2023 13:00Te izmjene, ako budu onakve kakve su najavljenje na Klix-u, će smanjiti ovlasti DN kod izbora vlade FBiH.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑26/03/2023 12:56 Znam da Vam je vuna, bice izmjena No.2 od Smita, i ne bi se sikirao jer evo najavljuje se drugi etnicki osigurach u DN heheh, bas po mjeri građanskih stranki
Ja cu iz dijaspore da vam se poserem u izbore i zaokruzim SDA i 2026. hahah
Last edited by sajber87 on 26/03/2023 13:28, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#88784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako nam je država dobra da vodi te statistikeSaraFina wrote: ↑26/03/2023 13:20Stranke su okosnica socijalnih, političkih i ekonomskih faktora. Odnosno stranke ih kreiraju. Imaš neke dokaze za to iseljavanje u pisanoj formi? Ili si došao do tih saznanja preko vibera? Mislim ono Edin, Amir i Adnan promjenili brojeve i dolazi ti da su sada na 0049. A Marko i Ivan ostali na 00387?Bobi wrote: ↑26/03/2023 13:12
Iseljavanje stanovništva uzrokuju socijalni, ekonomski i politićki faktori a ne djelovanje jedne stranke. Nakon rata iz Zenice se iselilo više Bošnjaka nego hrvata i Srba i ostalih zajedno.Ne možemo to pripisati stranci SDA koja je bila na vlasti jer i zadnjih 6 godina kad su izgubili vlast narod se i dalje iseljava.
- SaraFina
#88785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šalovao. Izlio s betonom.Nikola Testa wrote: ↑26/03/2023 13:26Pa šta ce ti prvi uslov ako vec imas drugi, bez kojeg se ne može? Ne da ga je podebljao vec ga je betonirao da hdz slučajno ne ispadne iz vlasti.mirza_15 wrote: ↑26/03/2023 13:13
To je dodatni uslov. Prvo mora ima 2/3 u DN FBiH, odnosno 16. U prevodu, ako kažeš da moraš trčati ispod 11 sekundi na 100 m da bi se kvalifikovao i dalje moraš toliko trčati ako neko doda i uslov da moraš imati plave oči. Sa tim dodatkom nije pomogao HDZ-u nikako jer ostaje prvi uslov. Samo ga je podebljao još jednim. Da stoji "ili" umjesto "i" onda bi mogli pričati o tome.
-
PM72
#88786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Aha...da nas karaju ko grci makedoniju.Promjenili i ime pa ništa.Hrvatima i Hrvatskoj će smetat i što Šemso iz Pazarića nosa francuzicu pa će uvjenjivat...može im se pa koriste.
- SaraFina
#88787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zao mi je. Tvoja svjedočenja osobna ne mogu predstavljati argumentaciju nikakvu. To su tvoji osobni dojmovi. Meni treba da cifre 5:1 potkrijepis argumentiranim dokazima.Bobi wrote: ↑26/03/2023 13:27Tako nam je država dobra da vodi te statistikeSaraFina wrote: ↑26/03/2023 13:20
Stranke su okosnica socijalnih, političkih i ekonomskih faktora. Odnosno stranke ih kreiraju. Imaš neke dokaze za to iseljavanje u pisanoj formi? Ili si došao do tih saznanja preko vibera? Mislim ono Edin, Amir i Adnan promjenili brojeve i dolazi ti da su sada na 0049. A Marko i Ivan ostali na 00387?, na jednog Marka dodje 5 Edina
. To su ti moja svjedoćenja, zar misliš da bi vlast vodila takve podatke koji bi bili na njenu štetu? Pa možeš ti svjedočiti, vidiš da se narod doseljava iz BiH tu gdje si ili nisi nikog upoznala ?
- studiorum_tuzlaensis
#88788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fokusirajmo se na HDZ prioritete aparthejda, sta vam je ba ljudi, zamarate se nekim delegatima 
- no_sekirli
#88789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma eto ti razumijes sustav, i ti znas kako se bira u DN, nema dalje. I to uz jedan vazan argument, da bi “falio” jedan delegant, koji bi se mogao nametnuti, ali eto ne cak ni sad, nego mozda tek 2026. Znaci ne izbori, nego nametanje. To je ta demokracija SDA, nametni pa vladajSaraFina wrote: ↑26/03/2023 13:17Šta ja bolan imam dokazivati i tražiti dokaze za tvoju argumentaciju. Izvoli osporiti moje tvrdnje ti. Argumentima. A ne glupostima “vidi kolika joj je glava”no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 13:12
Nema nista ljepse kad u nedostatku argumenata sugovornik prelazi na ad hominem kvalifikacije i pokusava diskvalificirati oponenta na osnovu argumenata tipa “vidi ti glave”.
Niti jedanu svoju tvrdnju ne mozes dokazati. Ne zamjeram ja, mozda ne poznajes dovoljno sustav, IZ, ili matematiku. Nije to sramota. Sramota je tvrditi nesto, a da to ne mozes dokazati. Pa cak ni 3 stvari zbog kojih je Osmorka izdajnik drzave.
Evo, ja tvrdim da Osmorka ima losu kadrovsku politiku, postavljanjem isluzenih faca na funkcije (Niksic, Zvizdic, Helez…). I to je lako dokazivo.
Evo tvrdim i da je SDA vise izdala drzavu sa fukcionerima bez diploma, sabotiranjem tuzbe protiv Srbije, favoriziranjem Irana.
A evo i najnovija izdaja je ta sto je CIK koji je pod direktnim utcajem SDA i DFa, tj., jer tamo sjede i njihovi kadrovi ozakonio rezultate izbora za predsjednika RSa i tako direktno dali Dodiku krila da radi ovo sta radi. Sta je mogla MZ uraditi na ponistenju izbora, kada je CIK koji je vrhovno tijelo za izbore rekao da je sve bilo OK. Nametnuti ponistenje? Sta?
To je veca izdaja, nego sto bilo sta u skorije vrijeme.
Daj neki dokaz, osim sto za sebe smatras da si vrhunska politicka analiticarka, a svi ostali bi trebali pisati o kucnim ljubimcima i kuhanju.
Mozda bi i tebi bilo bolje da se uhvatis kuhanja i kucnih ljubimaca, posto sa politickim analizama nemas nista vise osim gomili lazi i nepotkrijepljenih naklapanja. I velike ljubavi prema SDA![]()
Ti ne razumijes osnovne logičke postavke. Nemaš pojma o načinu delegiranja u DN FBIH. I ja tebi sada moram još neke dokaze prilagaditi jer tebi fali komad znanja da bi procesuirao moje navode. Izvoli se informirati. Pa onda navrati na forum. Do tad pleti ili kuhaj. Nije podforum politike jedini na kliksu aktivan.
Ja tvrdim da je ne moguce bilo izbaciti HDZ iz vlasti i ovim i starim IZ, jer sljedece 4 godine niti jedan zakon niti u drzavi niti u FBiH ne bi imao prohodnost. Ali stani, pa vi stovatelji SDA i prileznice HDZa ste vec navikli da je bolje da se nista ne radi i da je blokirana vlast.
Tvrdnja za koju sam se zakacio nakon tvog jucerasnjeg cjelodnevnog bombardiranja foruma floskulama, je bila da se HDZ mogao izbjeci sa 98% u ovom ciklusu izbora. Odluci se, je li mogao sa 98% sada ili sa 98% 2026. I naravno to dokazi brojevima.
Druga tvrdnja ti je da je Osmorka izdala drzavu. Izvoli, dokazi kako i kada. Samo 3 stvari, potpisana dokumenta, izjave, bilo sta sta je konkretno.
Evo ja sam ti dao primjer gdje je legalizacija rezultata izbora od strane CIKa za predsjednika RSa izdaja drzave. I to brutalna. O tuzbama, diplomama, kradji proracuna i unistavanju privrede ne treba ni pisati.
I prestani sa ad hominem izjavama, izgubit ces i to malo postovanja sto ga imas kao zensko.
Last edited by no_sekirli on 26/03/2023 13:32, edited 1 time in total.
-
sajber87
#88790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gdp bosne je oko 25 milijardi eura sto je zlocin prema bosnjacima jer je morao biti minimum 40 milijardi, a sto je direktna posljedica ekonomske politike sda df hdz snsd visegodisnje koalicije. Inace bi bili drugi i sa tih 40+. Nadam se da ti je sada jasnije kolika je pljacka bosne bila od strane "patriota"noviforumas wrote: ↑22/03/2023 13:16@sajber87 sta se ovo desavaLakat Jebić wrote: ↑22/03/2023 12:05
Evo i Dino kadirovac, zavadja nas sa zapadom
Kako sad druga ekonomija regiona, zar nije bilo da je fadil sve unistio i da ova zemlja nece prezivjet jos jedan fadilov mandat![]()
Last edited by sajber87 on 26/03/2023 13:32, edited 1 time in total.
-
mirza_15
#88791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa 6 je moglo od kada postoji ovaj stari IZ sa 17 delegata. Jednostavno je trebalo staviti u SBK Hrvate na liste. Nije nikada urađeno. Jednostavno nije pametno isključiti volju 95% Hrvata. To sve stranke znaju, a sigurno da ni MZ to ne bi gledala skrštenih ruku. To bi nas dovelo u crnu kutiju sa krajnje neizvjesnim rezultatima na izlazu iz nje. Zbog toga to niko, nikad nije radio. Pravljenje Bošnjačkog entiteta sa "problemima na jugu" i srpskog je avantura sa nesagledivim posljedicama.
-
Nikola Testa
#88792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najbolje da veto ide na balnovac direkt u mjesnu zajednicu, i da 2/3 moraju potvrdit, kao treci osigurač, da se covic slučajno ne naljuti.
-
Novak20
#88793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- tramvajtrojka
#88794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Trazis od bobija cifre i fakte a vec dva dana bjezis od pitanja kad te ljudi upitaju za cifre i fakteSaraFina wrote: ↑26/03/2023 13:29Zao mi je. Tvoja svjedočenja osobna ne mogu predstavljati argumentaciju nikakvu. To su tvoji osobni dojmovi. Meni treba da cifre 5:1 potkrijepis argumentiranim dokazima.Bobi wrote: ↑26/03/2023 13:27
Tako nam je država dobra da vodi te statistike, na jednog Marka dodje 5 Edina
. To su ti moja svjedoćenja, zar misliš da bi vlast vodila takve podatke koji bi bili na njenu štetu? Pa možeš ti svjedočiti, vidiš da se narod doseljava iz BiH tu gdje si ili nisi nikog upoznala ?
- SaraFina
#88795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ne razumiješ sustav i način delegiranja. I ne samo ti. O čemu bi ti dalje raspravljao?no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 13:31Ma eto ti razumijes sustav, i ti znas kako se bira u DN, nema dalje. I to uz jedan vazan argument, da bi “falio” jedan delegant, koji bi se mogao nametnuti, ali eto ne cak ni sad, nego mozda tek 2026. Znaci ne izbori, nego nametanje. To je ta demokracija SDA, nametni pa vladajSaraFina wrote: ↑26/03/2023 13:17
Šta ja bolan imam dokazivati i tražiti dokaze za tvoju argumentaciju. Izvoli osporiti moje tvrdnje ti. Argumentima. A ne glupostima “vidi kolika joj je glava”
Ti ne razumijes osnovne logičke postavke. Nemaš pojma o načinu delegiranja u DN FBIH. I ja tebi sada moram još neke dokaze prilagaditi jer tebi fali komad znanja da bi procesuirao moje navode. Izvoli se informirati. Pa onda navrati na forum. Do tad pleti ili kuhaj. Nije podforum politike jedini na kliksu aktivan.![]()
Ja tvrdim da je ne moguce bilo izbaciti HDZ iz vlasti i ovim i starim IZ, jer sljedece 4 godine niti jedan zakon niti u drzavi niti u FBiH ne bi imao prohodnost. Ali stani, pa vi stovatelji SDA i prileznice HDZa ste vec navikli da je bolje da se nista ne radi i da je blokirana vlast.
Tvrdnja za koju sam se zakacio nakon tvog jucerasnjeg cjelodnevnog bombardiranja foruma floskulama, je bila da se HDZ mogao izbjeci sa 98% u ovom ciklusu izbora. Odluci se, je li mogao sa 98% sada ili sa 98% 2026. I naravno to dokazi brojevima.
Druga tvrdnja ti je da je Osmorka izdala drzavu. Izvoli, dokazi kako i kada. Samo 3 stvari, potpisana dokumenta, izjave, bilo sta sta je konkretno.
Evo ja sam ti dao primjer gdje je legalizacija rezultata izbora od strane CIKa za predsjednika RSa izdaja drzave. I to brutalna. O tuzbama, diplomama, kradji proracuna i unistavanju privrede ne treba ni pisati.
I prestani sa ad hominem izjavama, izgubit ces i to malo postovanja sto ga imas kao zensko.
-
mirza_15
#88796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa drugim uslovom? Kako bolan ako je prvi eliminatoran? Ja samo komentarišem ono što piše u članku, a tamo je tako napisanoNikola Testa wrote: ↑26/03/2023 13:26Pa šta ce ti prvi uslov ako vec imas drugi, bez kojeg se ne može? Ne da ga je podebljao vec ga je betonirao da hdz slučajno ne ispadne iz vlasti.mirza_15 wrote: ↑26/03/2023 13:13
To je dodatni uslov. Prvo mora ima 2/3 u DN FBiH, odnosno 16. U prevodu, ako kažeš da moraš trčati ispod 11 sekundi na 100 m da bi se kvalifikovao i dalje moraš toliko trčati ako neko doda i uslov da moraš imati plave oči. Sa tim dodatkom nije pomogao HDZ-u nikako jer ostaje prvi uslov. Samo ga je podebljao još jednim. Da stoji "ili" umjesto "i" onda bi mogli pričati o tome.
- no_sekirli
#88797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidjet ces sad kad te posalje na PDF o guzicama i sisama, jer je ona i Tito i partija na politici.tramvajtrojka wrote: ↑26/03/2023 13:32Trazis od bobija cifre i fakte a vec dva dana bjezis od pitanja kad te ljudi upitaju za cifre i fakte![]()
![]()
![]()
-
Nikola Testa
#88798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja stvarno ne kontam kako ovo mozes podrzavat, argumenti su ti jako loši. Ti koristiš bukvalno hrvatsko srpsku argumentaciju sile "neredi na jugu, secesija".mirza_15 wrote: ↑26/03/2023 13:32Pa 6 je moglo od kada postoji ovaj stari IZ sa 17 delegata. Jednostavno je trebalo staviti u SBK Hrvate na liste. Nije nikada urađeno. Jednostavno nije pametno isključiti volju 95% Hrvata. To sve stranke znaju, a sigurno da ni MZ to ne bi gledala skrštenih ruku. To bi nas dovelo u crnu kutiju sa krajnje neizvjesnim rezultatima na izlazu iz nje. Zbog toga to niko, nikad nije radio. Pravljenje Bošnjačkog entiteta sa "problemima na jugu" i srpskog je avantura sa nesagledivim posljedicama.
- SaraFina
#88799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam VAMA dala i cifre i fakte. Sto ti i ne samo ti ne kužiš način delegiranja i tražiš stranke sa hrvatskim spektrom, iskljucivo je tvoj problem. Dodjes na temu sa nikakvim predznanje i postavio bi se kao ekspert. Uci i čitaj. Za jedno 5 godinuca bices ravnopravan u taspravi. Možda loltramvajtrojka wrote: ↑26/03/2023 13:32Trazis od bobija cifre i fakte a vec dva dana bjezis od pitanja kad te ljudi upitaju za cifre i fakte![]()
![]()
![]()
-
palermo
#88800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ipak jedna radosna vijest danas. Vratio nam se Sajber nakon kratkog izbivanja
Jos da nas nasi momci veceras obraduju I dan ce biti savrsen
Jos da nas nasi momci veceras obraduju I dan ce biti savrsen