Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

luckylaka

#31751 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

palermo wrote: 22/03/2023 21:48
luckylaka wrote: 22/03/2023 20:35

Hoce se promijeniti kada ove mafijasa I saveza zamijene poznata BiH fudbalsks imenu europi I kada na klupi reprezentacije budu sjedili ljudi od autoriteta a ne neki za koje ja licno nikada u zivotu nisam cuo a pratim fudbal 100 godina
De bolan lucky......
Pa Dobro znam da je to za sada nemoguce Ali mozda nekada u tom saveza budu sjedili Dzeko,Spaha ,Vedo,Barba I sl.Mozda
palermo

#31752 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

luckylaka wrote: 22/03/2023 21:59
palermo wrote: 22/03/2023 21:48

De bolan lucky......
Pa Dobro znam9 da je to za sada nemoguce Ali mozda nekada u tom saveza budu sjedili Dzeko,Spaha ,Vedo,Barba I sl.Mozda
Pa danas da Dzeko sjedi u savezu opet bi isti igraci isli za Srbiju I Hrvatsku....to zaista nema nikakve veze sa nama....

A sta ce biti za trideset godina....u to vec ne bih ulazio...

Hocu ti reci, to je cinjenica o kojoj nema smisla vise raspravljati...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31753 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

luckylaka wrote: 22/03/2023 20:35
Rob_Atl wrote: 22/03/2023 14:51 Moramo se pomirit sa cinjenicom da 90 posto "srba" i "hrvata" iz Bosne ce prvo vidjeti moze li igrati za Srbiju ili Hrv pa tek onda za nas. U takvom su okruzenju odrasli i ne vidim da ce se ista promjeniti u narednih 20 godina.
Hoce se promijeniti kada ove mafijasa I saveza zamijene poznata BiH fudbalsks imenu europi I kada na klupi reprezentacije budu sjedili ljudi od autoriteta a ne neki za koje ja licno nikada u zivotu nisam cuo a pratim fudbal 100 godina
ne znam što smo opsjednuti ovim. ok, žao čovjeku kad je postojala šansa da neko dobar zaigra za nas ovako male. ali realno, ako nešto nisi imao, nisi ni izgubio.

više mogu žaliti ove osrednje evropske reprezentacije kad uzgoje nekog naših korijena, a on se odluči za maticu.

ali, što se tiče nas, ko hoće da igra za kog mu srce bije, široko mu polje. u zemlji gdje je sve međunacionalna politika, tražiti od nekoga da odudara od tog narativa je nepošteno i nerealno. imamo šta imamo i sa tim se treba boriti, a ne ko paćenici decenijama uzdisati za onim egomanijakom Ibrahimovićem.

al ko već prihvati da igra, neka pogine na terenu.

hrvamo se sa tim kompleksom male nacije gdje stalno tražimo potvrdu od drugih, umjesto da se okrenemo sebi. eno ima tema o gradnji Arene u Sarajevu. onda raja postavlja slike skenderije i zetre i lijepo crno na bijelo imaš da se ovdje decenijama ne ulaže ni u šta što nije osnovna egzistencijalna potreba. i onda se kao ibretiš što je Zrinjski godinama prvak, Sarajevo i Željo, realno karne, ili što je KK Bosna samo sjećanje. nismo bili u stanju jebenu dvoranu održavati, a da ne govorim o proizvodnji novih sportista.

i onda samo čopamo iz dijaspore šta možemo... i onda se kao sekiramo kad ode neki Milan za Srbiju igrati... a ono, ne mora biti ni nacionalizam. može biti i činjenica da su Hrvatska (ovo je bespredmentno pričati) i Srbija jače reprezentacije i samim tim atraktivnije igračima koji uvijek imaju tu svoju računicu, a patriotizam tu dođe više kao posljedica, nego kao uzrok.

opet, izuzetak su Hrvati, ali i to je bilo nešto što se gradilo i u šta se ulagalo.

nama zabremedet nov tramvaj.
luckylaka

#31754 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Pa na sto ce nam liciti reprezentacija kada jednoga Dana iscrpimo dijasporu.I ovo sada sto dolazi mislim da je vise uticaja roditelja nego neka zelja da se zaigra za BiH.Generacije koje dolazi poslije nas nece znati ni na karti znati gdje je BiH.Hocemo li docekati sudbinu Zelje I Sarajeva da nas u europi suta ko god stigne.Kome prave move terene kada se u mlade ne ulaze skoro nista.Ima I kod nas mladih talenata u svakom selu Ali lakse je dovesti nekoga sa strane koga ces masno placati a njemu se jebe za klubom u Koji je dosao.Jednostavno nece niko da digne guzicu pa da krene od nizih liga I trazi talente a ja vjerujem da ih ima na desetine
Domu od krakens

#31755 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Domu od krakens »

svake kvalifikacije ista priča, razvalit ćemo, bićemo prvi ili drugi, pa idemo u baraž, pa na kraju prc.
studeni76

#31756 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by studeni76 »

Domu od krakens wrote: 23/03/2023 06:15 svake kvalifikacije ista priča, razvalit ćemo, bićemo prvi ili drugi, pa idemo u baraž, pa na kraju prc.
A gdje ti vidje da se ovdje raja lozi kako cemo nekog razvalit? Koliko vidim cesci su upisi da smo sretni sa 1 bodom u ova dva susreta. Euforija 0 bodova ovaj put
Grean

#31757 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Mi smo nerealni kao i vecina navijaca.

Zemlja od tri miliona od kojih mozes racunati na dva i iz nekog razloga padnemo u depresiju kad zavrsimo treci u grupi.

Ceska, Slovacka, Austrija da ne pricam o Rumuniji ili Bugarskoj, Turskoj, oni bi trebali plakati. Izuzetak koji potvrdjuje pravilo je Svicarska, valjda najmanja koja je redovna na prvenstvima i Hrvatska sa svoja cetiri miliona.

Ali Hr je za nas bila sila i pred sami rat kad je fudbal u BiH strasno pao u odnosu na generaciju Susic, Hadzibegic, Bazdarevic. U Cileu, U21 koja je bila prvak svijeta, bio slovom i brojem JEDAN igrac iz BiH a i on danas sjedi u Beogradu i svim srcem navija za Srbiju.

Ovo sa Ligom nacija je veliki uspjeh za nas.
avetinja

#31758 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avetinja »

Nikako da shvatimo da fudbal nije nešto što nam genetski leži. Da smo ulagali u rukomet, džudo, bacanje kugle ili neke slične sportove gdje se traži više fizičke snage do sada bi stekli bolje rezultate i promociju u svijetu. Jednostavno nismo fudbalska nacija. Nisu ni Norvežani fudbalska nacija, ali zato razvaljuju zimske sportove. Čak i sa najjačim sastavom u historiji smo jedva otišli na Svjetsko prvenstvo. Nismo pobijediti niti jednog velikana do sada. Najviše što smo postigli bio je remi, uz dodatak da smo ih zamalo uzeli. Smanjiti očekivanja u vezi fudbala i početi ulagati ozbiljniji novac u druge sportove.
dzeno123

#31759 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dzeno123 »

avetinja wrote: 23/03/2023 12:36 Nikako da shvatimo da fudbal nije nešto što nam genetski leži. Da smo ulagali u rukomet, džudo, bacanje kugle ili neke slične sportove gdje se traži više fizičke snage do sada bi stekli bolje rezultate i promociju u svijetu. Jednostavno nismo fudbalska nacija. Nisu ni Norvežani fudbalska nacija, ali zato razvaljuju zimske sportove. Čak i sa najjačim sastavom u historiji smo jedva otišli na Svjetsko prvenstvo. Nismo pobijediti niti jednog velikana do sada. Najviše što smo postigli bio je remi, uz dodatak da smo ih zamalo uzeli. Smanjiti očekivanja u vezi fudbala i početi ulagati ozbiljniji novac u druge sportove.
Koji novac, sport je sporedna stvar, mi nemamo za osnovne stvari kao sto su zdravstvo, skolstvo, nemojmo se lagati.
avetinja

#31760 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avetinja »

dzeno123 wrote: 23/03/2023 13:54
avetinja wrote: 23/03/2023 12:36 Nikako da shvatimo da fudbal nije nešto što nam genetski leži. Da smo ulagali u rukomet, džudo, bacanje kugle ili neke slične sportove gdje se traži više fizičke snage do sada bi stekli bolje rezultate i promociju u svijetu. Jednostavno nismo fudbalska nacija. Nisu ni Norvežani fudbalska nacija, ali zato razvaljuju zimske sportove. Čak i sa najjačim sastavom u historiji smo jedva otišli na Svjetsko prvenstvo. Nismo pobijediti niti jednog velikana do sada. Najviše što smo postigli bio je remi, uz dodatak da smo ih zamalo uzeli. Smanjiti očekivanja u vezi fudbala i početi ulagati ozbiljniji novac u druge sportove.
Koji novac, sport je sporedna stvar, mi nemamo za osnovne stvari kao sto su zdravstvo, skolstvo, nemojmo se lagati.
Nije ni da toliko nema novca koliko bagra političarska pokrade ili zbog određenog interesa ne ulaže u nešto što je od vitalnog značaja. Evo neka se prestanu bespotrebno pomagati fudbalski klubovi (izuzev omladinskih timova) i neka se novac preusmjeri, na primjer, za rukomet. Koliko su do sada uložili u fudbal, imali bi veće rezultate u nekom drugom sportu.
drug_profi

#31761 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Ateltika je kraljica sportova, ali fudbal je kralj.

Možeš ti biti prvak svijeta u košarci, vaterpolu, rukometu, odbojci...
To je samo neki drugi sport.

Za prvaka svijeta u fudbalu svi na planeti znaju.
studeni76

#31762 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by studeni76 »

drug_profi wrote: 23/03/2023 15:29 Ateltika je kraljica sportova, ali fudbal je kralj.

A posto mi necemo nikada biti prvaci svijeta bolje je da se ozbiljnije olrenemo manjim sportovima!
drug_profi

#31763 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

studeni76 wrote: 23/03/2023 15:39
drug_profi wrote: 23/03/2023 15:29 Ateltika je kraljica sportova, ali fudbal je kralj.

A posto mi necemo nikada biti prvaci svijeta bolje je da se ozbiljnije olrenemo manjim sportovima!
Ne treba nista zapostavljat, ali se zna za koji sport imamo najvecu bazu, a to je fudbal.
Svaki drugi djecak igra fudbal negdje.
Sara03

#31764 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sara03 »

Mislim da najveću bazu imamo u borilačkim sportovima, prvenstveno karate.
Piaty

#31765 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Piaty »

Kovačević sad ne može braniti ni za Srbiju!

Odlično.

Ostalo mu je Kosovo, BiH i Srbija propale!
Domu od krakens

#31766 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Domu od krakens »

drug_profi wrote: 23/03/2023 15:41
Svaki drugi djecak igra fudbal negdje.
đe ti živiš majke ti?
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#31767 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by parappa »

Piaty wrote: 23/03/2023 17:03 Kovačević sad ne može braniti ni za Srbiju!

Odlično.

To bih volio vidjeti :thumbup:
Mislim da mu je ipak ostala BiH... slično kao Borna Sosa kad je htio da zaigra za Njemačku pa zakasnio
Anquilla

#31768 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

Odlično.

Meni je veliko iznenađenje da nije imao srbijansko državljanstvo, posebno u kontekstu priče "prirodni Srbin".
Ako ništa, lično meni je ovo nemanje državljasntva pokazatelj da se nije odazivao nama "onako".

U svakom slučaju, prosto nevjerovatan propust Srbije a i Vladana, da ovo nisu na vrijeme znali :-)
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#31769 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by parappa »

Anquilla wrote: 23/03/2023 17:38

Odlično.

Meni je veliko iznenađenje da nije imao srbijansko državljanstvo, posebno u kontekstu priče "prirodni Srbin".
Ako ništa, lično meni je ovo nemanje državljasntva pokazatelj da se nije odazivao nama "onako".

U svakom slučaju, prosto nevjerovatan propust Srbije a i Vladana, da ovo nisu na vrijeme znali :-)
U svakom slučaju nama treba dobar golman. Dosta priče... sad kad ga Vico ne može dati Srbiji neće biti problem da dobije poziv
avetinja

#31770 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avetinja »

Može biti da su samo htjeli igrati nacionalni ping pong, a Vladan se tu našao kao loptica.

Bez obzira šta i kako bilo, ne treba mu dozvoliti povratak. Ne znam njegove stavove, mada nikada nije demantovao riječi svog menadžera da je "prirodni Srbin" šta god to značilo, ali čast i ponos ne mogu dozvoliti da se neko nabacuje sa državom kao sa rumenom šiparicom.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#31771 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

Za Bosnu moze zaigrati Arkan sto cemo mi to sprjeciti
Anquilla

#31772 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

avetinja wrote: 23/03/2023 18:14 Može biti da su samo htjeli igrati nacionalni ping pong, a Vladan se tu našao kao loptica.

Bez obzira šta i kako bilo, ne treba mu dozvoliti povratak. Ne znam njegove stavove, mada nikada nije demantovao riječi svog menadžera da je "prirodni Srbin" šta god to značilo, ali čast i ponos ne mogu dozvoliti da se neko nabacuje sa državom kao sa rumenom šiparicom.
Iskreno, kao neko ko je pratio Vladana (zbog Sarajeva), baš sam se iznenadila odlukom da igra za Srbiju.
Ne samo da dečko nikad nije imao pogrešnu riječ, nego je nemali broj puta isticao reprezentaciju BiH s određenim ponosom, na društvenim mrežama ispod slika stavljao zastavu BiH i slično.
Ipak je od mladih dana živio u Sarajevu, preko 5 godina, ne bi me začudilo da istinski voli ovaj grad.
Ovo da nije ni bio državljanin Srbije mi samo pojačava dojam koji sam imala. Mislim da većina stanovnika u manjem entitetu ima državljanstvo Srbije.

Vladanu je greška da nikad nije ništa komentarisao, ni ono pozivanje u vrijeme svadbe, ni "prirodni Srbin", a svakako bi, hipotetički, bilo teško preći preko njegove odluke da igra za Srbiju.
Mislim, nije to Kanada, ni Njemačka, puno odgovornosti nosi ta odluka.

Amaterizam nevjerovatan, on više nema opcija.
Piaty

#31773 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Piaty »

parappa wrote: 23/03/2023 17:41
Anquilla wrote: 23/03/2023 17:38

U svakom slučaju nama treba dobar golman. Dosta priče... sad kad ga Vico ne može dati Srbiji neće biti problem da dobije poziv
Ne znam na šta aludiraš ali što se tiče nas, reprezentacije BiH, nevažno je da li je Kovačević dobar ili loš golman. On za nas braniti neće i tačka. Pa nismo mi prostituka.

Da se on nećkao između Španije i BiH ili između Njemačke i BiH...onda eto hajd, ako je baš zapelo, velike su to reprezentacije pa ti nije lahko.
Ovako je on zatvorio sebi vrata BiH pa makar nosao ljiljane povazdan i dao sinu ime Tvrtko.
NediM17

#31774 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by NediM17 »

Samo Alija il' Bakir dolaze u obzir. :mrgreen:
insaneinthebrain

#31775 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

Piaty wrote: 23/03/2023 18:47
parappa wrote: 23/03/2023 17:41

Ne znam na šta aludiraš ali što se tiče nas, reprezentacije BiH, nevažno je da li je Kovačević dobar ili loš golman. On za nas braniti neće i tačka. Pa nismo mi prostituka.

Da se on nećkao između Španije i BiH ili između Njemačke i BiH...onda eto hajd, ako je baš zapelo, velike su to reprezentacije pa ti nije lahko.
Ovako je on zatvorio sebi vrata BiH pa makar nosao ljiljane povazdan i dao sinu ime Tvrtko.
tako je :thumbup:
Post Reply