Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insaneinthebrain wrote: ↑20/02/2023 16:36
Kod mene jedna posiljka iz Kine stigla za 20 dana, druga evo mjesec i po je nema. A po trackingu stoji da je dosla u Bosnu 28.01
Ne znam gdje je zaglavila
zavisi kojom su postom Kinezi poslali, nekad tracking broj nidje veze, meni je pisalo posiljka je u sorting centru danima, a meni paket dosao
Jedan mi paket ne dolazi nikako iz UK. Stoji i dalje po tracking number da je u UK. Pisao im 10-tak emailova nista. Trazio povrat novca. Ima li gdje da se mogu zaliti za shopove u UK ?
Leon16v wrote: ↑02/03/2023 20:18
Kada paket iz Kine dođe u BiH da li mu se dodjeli novi tracking number?
Na ebayu imam jedan tracking number skroz drugačiji, danas mi poštar ostavio žuti papiric i ovaj broj na njemu : RU220299023BA
To ti je TN koji posta nalijepi kad stigne paket kod njih u slucaju da je kinez poslao nekom klj postom i to dodatno platis kad ti postar donese paket, iako si uredno platio postarinu kinezu.
madesa wrote: ↑22/02/2023 13:55
Jedan mi paket ne dolazi nikako iz UK. Stoji i dalje po tracking number da je u UK. Pisao im 10-tak emailova nista. Trazio povrat novca. Ima li gdje da se mogu zaliti za shopove u UK ?
To se samo otvori slucaj na Ebay i ako je probijem rok isporuke trazis refundaciju. Nema tu trta mrta, Ebay to zavrsava lako.
madesa wrote: ↑22/02/2023 13:55
To se samo otvori slucaj na Ebay i ako je probijem rok isporuke trazis refundaciju. Nema tu trta mrta, Ebay to zavrsava lako.
BIlo je natezanja i zavrseno je . Vratili pare . Na kraju se ispostavilo da nisu ni poslali paket. A seller preko 99,5 %
Neki dan sam prvi put koristio uslugu DHL. NIsam mogao vjerovati da nesto sto sam platio u subotu, u utorak je ujutru bilo u Sarajevu na adresi. Cak mislim da postarina od 10 funti nije skupa za ovakvu brzinu.
epik wrote: ↑16/03/2023 11:43
BIlo je natezanja i zavrseno je . Vratili pare . Na kraju se ispostavilo da nisu ni poslali paket. A seller preko 99,5 %
madesa wrote: ↑16/03/2023 13:10
Neki dan sam prvi put koristio uslugu DHL. NIsam mogao vjerovati da nesto sto sam platio u subotu, u utorak je ujutru bilo u Sarajevu na adresi. Cak mislim da postarina od 10 funti nije skupa za ovakvu brzinu.
madesa wrote: ↑16/03/2023 13:10
Za skupu robu DHL nikad nije skup.
uzimao sam neku sportsku opremu preko sportsdirect i to im je jedina postarina bila. Cak sam dobio email u ponedjeljak gdje je kao roba stigla i da ocekujem sutra isporuku. Kako je sve poskupilo sad i na ebayu nema vise free shipping nego se naplacuje po 5-6 dolara, tako da DHL nije skup
Kad smo kod royal maila. Ja nisam bas dugo narucivao nista iz UK. I danas nesto narucim i vidim da je predvidjen dolazak paketa pocetkom aprila, tj 1-4apr
Koliko je to tacno? Jer cu biti u Sarajevu prvu sedmicu i poslije me nece biti do pocetka maja. Pa da mi bh posta ne vrati paket.
Quaresma wrote: ↑22/03/2023 18:38
Kad smo kod royal maila. Ja nisam bas dugo narucivao nista iz UK. I danas nesto narucim i vidim da je predvidjen dolazak paketa pocetkom aprila, tj 1-4apr
Koliko je to tacno? Jer cu biti u Sarajevu prvu sedmicu i poslije me nece biti do pocetka maja. Pa da mi bh posta ne vrati paket.
10.3. Poruceno 22.3. Isporuceno
Last edited by epik on 22/03/2023 20:02, edited 1 time in total.
Pozdrav
Imal neko kakvo iskustvo sa prodajom na ebayu. imam jedan foto objektiv koji se sad na ebayu prodaje po 500 eura. valjda je nekakav unikatni primjerak. za kolekcionare. e sad kako to prodati na ebayu iz Bih. koja je procedura kod slanja i ostalo. ako neko ima iskustvo da podijeli
zecov wrote: ↑24/03/2023 08:45
Pozdrav
Imal neko kakvo iskustvo sa prodajom na ebayu. imam jedan foto objektiv koji se sad na ebayu prodaje po 500 eura. valjda je nekakav unikatni primjerak. za kolekcionare. e sad kako to prodati na ebayu iz Bih. koja je procedura kod slanja i ostalo. ako neko ima iskustvo da podijeli
Prodavao sam cisco rutere prije 6-7 godina islo je za Milano... Miami... Kazahstan... Slao sam sve BH postom. Naplacivao preko PayPal. Sve je islo free shipping, obicna posta, tim da sam u cijenu ukalkulisao 50tak KM, sto mi je bilo dovoljno. Nisam siguran da li se sad naplacuje preko PayPal-a
imam jedan foto objektiv koji se sad na ebayu prodaje po 500 eura.
Nikada nisam izvozio nesto iznad 300KM; ali ja mislim da se placa carina i pdv. Kako i zasto, ne znam, mozda nisam u pravu, ali mislim da je bilo takvih iskustava da se primijenjuju dazbine i na izvozu.
imam jedan foto objektiv koji se sad na ebayu prodaje po 500 eura.
Nikada nisam izvozio nesto iznad 300KM; ali ja mislim da se placa carina i pdv. Kako i zasto, ne znam, mozda nisam u pravu, ali mislim da je bilo takvih iskustava da se primijenjuju dazbine i na izvozu.
placa se carinski pregled, a ne carina i pdv jer nije rijec o uvozu... slao sam neke sitnice postom u inostranstvo, preporuceno, i bez obzira sto popunim i potpisem carinsku deklaraciju da je sve ok, opet mora ici na carinski pregled koji se jel' placa pa se mora popuniti jos par uplatnica i tek kad to sve platis predajes na salter poste, oni sve prihevtaju i salju dalje... zakomplikovali su do bola... bh posta... cuo sam da je jednostavnije preko posta srpske... nisam pokusao...