ranicu se, nema opcijebogata_sirotinja wrote: ↑18/03/2023 22:32 @holowey
U izborniku sa svim aplikacijama izaberi aplikaciju Sigurnost. Zatim skrolaj do kraja i pod "Alati" vidjećeš karticu "Dvojne aplikacije". Tu izaberi aplikacije koje želiš...

Moderator: Benq
ranicu se, nema opcijebogata_sirotinja wrote: ↑18/03/2023 22:32 @holowey
U izborniku sa svim aplikacijama izaberi aplikaciju Sigurnost. Zatim skrolaj do kraja i pod "Alati" vidjećeš karticu "Dvojne aplikacije". Tu izaberi aplikacije koje želiš...

Haman su ti uvalili sjevernokorejsku verzijuholowey wrote: ↑18/03/2023 21:39na ovom koji je ispred mene nema ove opcije, pod apps imaju samo system app settings, manage apps, permissions i app lock... uopste nema dual appsPaulTracy wrote: ↑18/03/2023 21:20
https://youtu.be/nn6DjWG1-Gc
Postavke-aplikacije-dualne aplikacije, izabereš koju ćeš klonirat i to je to
ima li veze verzija, trziste? kupljen je preko bht

Da slučajno nemaš opciju "paralelne aplikacije" (tako se kod mene to vabi, kad tapnem prebaci me na dualne aplikacije).holowey wrote: ↑18/03/2023 22:54ranicu se, nema opcijebogata_sirotinja wrote: ↑18/03/2023 22:32 @holowey
U izborniku sa svim aplikacijama izaberi aplikaciju Sigurnost. Zatim skrolaj do kraja i pod "Alati" vidjećeš karticu "Dvojne aplikacije". Tu izaberi aplikacije koje želiš...![]()
![]()
Search sam koristio i nije ga bilo, ne mogu se sjetiti u cemu je fazon bio i kako je to bilo sakriveno, ali jeste. Nisam jedan od onih korisnika koji zna samo nazvati nekog, navikao sam po svemu da cackam i da svasta podesavam, i ako je meni to bio problem naci znaci da su bas zasrali. Mislim, jebo mobitel za koji po youtube i internetu moram traziti uputstvo za nesto, nikad mi to nije trebalo.zippoo87 wrote: ↑19/03/2023 11:42 A stvarno je toliko tesko otvoriti settings i u search ukucati "dual".
To je stvarno velika nauka i priznajem da se Xiaomi vise ne treba koristiti zbog toga,jer nije naucio svakog od milijardu korisnika da koristi osnovne funkcije telefona.
Fuj fuj Xiaomi...samo ti ne ucis korisnike kako se koristi telwfon,dok Samsung,Apple,imaju tromjesecne kurseve za svoje pametne korisnike
![]()

Samo jos da dodam da sam morao skinuti neku aplikaciju koja otkljucava sakrivene opcije. Opet se ne sjecam za sta mi je tacno to trebalo, ali znam da neke opcije nije bilo moguce naci bez aplikacije koja to otkljucava, opet nista posebno, stvari koje sam inace normalno nalazio.Ateista wrote: ↑20/03/2023 07:18Search sam koristio i nije ga bilo, ne mogu se sjetiti u cemu je fazon bio i kako je to bilo sakriveno, ali jeste. Nisam jedan od onih korisnika koji zna samo nazvati nekog, navikao sam po svemu da cackam i da svasta podesavam, i ako je meni to bio problem naci znaci da su bas zasrali. Mislim, jebo mobitel za koji po youtube i internetu moram traziti uputstvo za nesto, nikad mi to nije trebalo.zippoo87 wrote: ↑19/03/2023 11:42 A stvarno je toliko tesko otvoriti settings i u search ukucati "dual".
To je stvarno velika nauka i priznajem da se Xiaomi vise ne treba koristiti zbog toga,jer nije naucio svakog od milijardu korisnika da koristi osnovne funkcije telefona.
Fuj fuj Xiaomi...samo ti ne ucis korisnike kako se koristi telwfon,dok Samsung,Apple,imaju tromjesecne kurseve za svoje pametne korisnike
![]()
![]()
Toliko stvari ima sa kojim sam se zajebavao da sam vise zaboravio pola od toga kako sam uspio i sta je bio problem, ali znam da je bila zajebancija dok sam na Samsungu to nasao u sekundi.
Ne volim nositi dva telefona a imam sluzbeni broj, pa koristim dual sim i trebaju mi dva vibera i dva whatsappa.
Na Xiaomiju sve nadjem za 5 sekundi,jer trazim preko searcha...haman pa nikada ne rovim po kategorijama i ne trazim.Ateista wrote: ↑20/03/2023 07:18Search sam koristio i nije ga bilo, ne mogu se sjetiti u cemu je fazon bio i kako je to bilo sakriveno, ali jeste. Nisam jedan od onih korisnika koji zna samo nazvati nekog, navikao sam po svemu da cackam i da svasta podesavam, i ako je meni to bio problem naci znaci da su bas zasrali. Mislim, jebo mobitel za koji po youtube i internetu moram traziti uputstvo za nesto, nikad mi to nije trebalo.zippoo87 wrote: ↑19/03/2023 11:42 A stvarno je toliko tesko otvoriti settings i u search ukucati "dual".
![]()
![]()
Toliko stvari ima sa kojim sam se zajebavao da sam vise zaboravio pola od toga kako sam uspio i sta je bio problem, ali znam da je bila zajebancija dok sam na Samsungu to nasao u sekundi.
Ne volim nositi dva telefona a imam sluzbeni broj, pa koristim dual sim i trebaju mi dva vibera i dva whatsappa.
Ubacili ti kinezi bubicu u telefon,da ti uspori i promijenis na noviTabijat wrote: ↑20/03/2023 10:04 Imam čudan problem.
Note 10 Lite radio brzo i fluidno do neki dan, sad počeo štekati nenormalno. Znači animacije iscjepane, aplikacije se dugo pokreću, štopaju, svako malo čistim stvari iz memorije. Ne čini mi se da je ikakav novi update urađen, a ni nekih novih aplikacija posebno.
Ne znam šta bi moglo biti? Mogu li negdje provjeriti nešto, da nije neka aplikacija zablesala?
Baš baš mi mrsko formatirati, ako ima kakva provjera valjalo bi.
![]()
Koristio sam i ja search, ali jednostavmo nekih stvari nema, moraju se drugacije altivirati i slicno.zippoo87 wrote: ↑20/03/2023 10:57Na Xiaomiju sve nadjem za 5 sekundi,jer trazim preko searcha...haman pa nikada ne rovim po kategorijama i ne trazim.Ateista wrote: ↑20/03/2023 07:18
Search sam koristio i nije ga bilo, ne mogu se sjetiti u cemu je fazon bio i kako je to bilo sakriveno, ali jeste. Nisam jedan od onih korisnika koji zna samo nazvati nekog, navikao sam po svemu da cackam i da svasta podesavam, i ako je meni to bio problem naci znaci da su bas zasrali. Mislim, jebo mobitel za koji po youtube i internetu moram traziti uputstvo za nesto, nikad mi to nije trebalo.![]()
To sto si ti isao na tezi nacin je do tebe.
A te dual apps postoje haman pa 5 godina i nije se niko puno zalio na to,osim sto nekome ne dolaze notifikacije ili kasne na drugoj dualnoj aplikaciji.
Neko ke pisao,ne znam je li bas na Xiaomi telefonima ovo bilo.
Meni ova tema vise postaje smijesna kada vidim "probleme" koji neki imaju i zbog kojih "vise nikada Xiaomi"![]()
Zaboravih reći, telefon je formatiran u decembru, nije sad da se skršio od pretjerane upotrebe.Tabijat wrote: ↑20/03/2023 10:04 Imam čudan problem.
Note 10 Lite radio brzo i fluidno do neki dan, sad počeo štekati nenormalno. Znači animacije iscjepane, aplikacije se dugo pokreću, štopaju, svako malo čistim stvari iz memorije. Ne čini mi se da je ikakav novi update urađen, a ni nekih novih aplikacija posebno.
Ne znam šta bi moglo biti? Mogu li negdje provjeriti nešto, da nije neka aplikacija zablesala?
Pa to i ja kazem, ispo sam budala sto sam eksperimentisao, a i svidio mi se dizajn telefona. Trebao sam se ko i do sad drzati samsunga.
Pogotovo ako je exynos
Pokušaj dodijeliti malo više virtualne memorije. Možda se stanje popravi?Tabijat wrote: ↑20/03/2023 14:02Zaboravih reći, telefon je formatiran u decembru, nije sad da se skršio od pretjerane upotrebe.Tabijat wrote: ↑20/03/2023 10:04 Imam čudan problem.
![]()
Ono što je čudno je da se problem pojavio doslovno preko noći.

Ne može više.-Chesterfield- wrote: ↑20/03/2023 16:02
Pokušaj dodijeliti malo više virtualne memorije. Možda se stanje popravi?
![]()

Jes,fanboy sam jer nemam nikakvih problema.