Smatram da je itekako kriv. Ali nije jedini krivac. Napisao sam post da pokazem da vecina igraca igra svoju prirodnu poziciju. Ako neko smtra da moze bolja pozicija - moze napisati ovdje i to ce sigurno doci do kluba.insaneinthebrain wrote: ↑17/03/2023 10:31jel ti smatras da Edis nista nije kriv za utakmice koje smo lose odigrali ili izgubili?kakotakonikako wrote: ↑17/03/2023 08:56
A koje su to pozicije i kojih igraca ? Zaista bih volio da napises - pojedinacno.
Ne moze golmane pomjerati na bekove ili u napad. Imamo Bendera i Muftica i tu je i Karic. Brane sa oscilacijama.
Imamo bekove: Galic, Jasarevic, Sehic - gdje bi ih postavio ? I oni igraju sa oscilacijama.
Centralni: Cocalic ( igra ovu polusezonu sa puno oscilacija ), Drina ( takodje dosta oscilacija ), Kosoric ( igra na iskustvo, spasio golove protiv pitara i Leotara ). Na koju njih poziciju postaviti osim ove ?
Sredina: Stilic ( igra dok ima snage ), Hodzic ( igra svoju poziciju i po potrebi ga gurne u napad ), Mekic ( nije dobar u glavi ), Hajdarevic ( igra samo prvom do sebe ), Beca ( tako mekan i bezidejan ), Beganovic ( vratio ga u sredinu iz napada ), Gasal - povrijedjen, Bekric - vise SD nego igrac.
Napad: krila - Santos, Drljo i Amoah ( igraju svoje pozicije ), napadaci Krpic ( van forme ), Ara ( ne spreman ), Haracic ( ceka priliku ) , Krizevac ( ceka priliku ).
Evo kako bi ti ( na koju poziciju ) postavio ove igrace ??????
ps. Nista licno, ali previse se napada Edis ( koji ima itekako mana ) ali ima trenutno i rezultat - polufinale kupa i u trci za Evropu preko prvenstva.
Sustina moga posta je da imamo dosta nespremnih igraca, dosta limitiranih a i trener nam nije neki takticar. On je vise sistem HU-HA.
Evo da ne bude da samo trazim od drugih, predlozicu ja:
Golman ??? - Desni bek ??? , Coca, Centarhalf ???, Lijevi bek ??? - Hodzic, Srednji ??? Stila - Amoah, Krpic, Santos.
Znaci ja bih 5 novih igraca - uz novog trenera.