Ukrajina

mishic

#151801 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Vječna mu slava i pokoj duši junačkoj!

Petorica ovakvih u jednoj brigadi svaku će brigadu napraviti elitnom. U delikatnim situacijama pojedinci svojom odvažnošću, hrabrošću. požrtvovanjem i umijećem dovode do toga koja će strana trijumfovati. Ova me situacija potakla na prisječanja od kojih naviru emocije pa i suze.
Interesantna_Vremena

#151802 Re: Ukrajina

Post by Interesantna_Vremena »

Ma samo udarat Todorce. Udarat, udarat i udarat. Iskompleksirana je to tipa. Urals nafta 48$. Ma zidom ograditi. 2 zida i 2 reda Himarsa.
Gvozdeni1

#151803 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

istra_hr wrote: 19/03/2023 11:20
Gvozdeni1 wrote: 19/03/2023 10:39
Srcem nisam. Jbg bombardovao me.
Ali kad ukljucim mozak i razmislim, ulazak u nato bi vjerovatno obezbjedio miran zivot mojoj djeci da ne prodju ono sto smo mi.
8-)
I ne samo tvojoj djeci - nego i djeci svih nas ovdje u susjedstvu/komsiluku
Podrazumjeva se.
Ironmen

#151804 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Spoiler
Show
laserShow wrote: 19/03/2023 12:45 Klasican primjer bubić ekipe koja ne koristi sve dostupne resurse da verifikuje izvor, vec su zeljni senzacionalizma, bubica, i isfucane fraze "slava ukraini", za koju ne znaju ni sta znaci. Sve keyboard svrsioci. I onda dodjem ja, kazem nesto sto im se ne svidja i prozivaju vikend cetnikias.

Pa covjece sta ti je na ovom videu muda do poda? To sto rus uskace u ukrajinski rov i tamani trojicu, ostale zarobljava? Barem to kaze dodatni opis, a i ovaj mancer je pro-rus.

Spoiler
Show
Redu Malcevu Aleksandru Viktoroviču, rođenom 26. aprila 1975. - trebalo bi posthumno da dobije titulu Heroja Rusije.

Privatni jurišni odred 488. gardijske motorizovane simferopoljske Crvene zastave Orden Suvorovskog puka po imenu Sergo Ordžonikidze iz 144. gardijske Motopušaka Jelninskaya crveno-zastavni orden Suvorovske divizije 20. gardijske Crvenostavke kombinovanog naoružanja.

Dana 10. marta 2023. godine, prilikom izvođenja borbenog zadatka, jedan je uništio pet neprijateljskih vojnika (nisu svi evidentirani) i zarobio dva ukrajinska vojnika. Djelujući nesebično, redov Maltsev sam je upao u neprijateljske rovove i prihvatio neravnopravnu bitku, izvršivši herojsko djelo u vršenju vojne dužnosti.

13. marta, redov Malcev je umro herojskom smrću.

CrveniKuk wrote: 19/03/2023 12:25 Koliko god mislim da, sto se tiče hrabrosti Ukrajinaca, ne može me ništa iznenaditi, pojavi se neki novi snimak, na kojem se vidi, da ti ljudi imaju muda do koljena.
Slava herojima!
Slava Ukraini!

Snimka stara 10-15 dana, navodno rus uskace u rov, a rovu su ukrajinci, snimka kruzi vec 15 dana po trol twiter acc gdje svako govori drugacije, tema je postala gora od shity foruma, padobranci se ubacuju sa svih strana, od ovog snimka do Nove Khahovke preko klina u Casov Jaru a o velikoj dozi nekrofilije da ne pricamo, ljudi se slade necijim raznesim polnim organom ili mozgom, da ne znam o kome se to radilo za mene je to bolest i pisite sta hocete da sam rusofil izdajnik bla bla to vise govori o vama nego o meni itd itd, na temi pise ko sta hoce i kako hoce niko ne provjerava informacije, ako kazes jednu rijec protiv neke takikte UA odma si rusofil i cetnik, par trolova je preuzelo temu i ponasaju se kao serifi.
Ironmen

#151805 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Spoiler
Show
mishic wrote: 19/03/2023 12:56
CrveniKuk wrote: 19/03/2023 12:25 Koliko god mislim da, sto se tiče hrabrosti Ukrajinaca, ne može me ništa iznenaditi, pojavi se neki novi snimak, na kojem se vidi, da ti ljudi imaju muda do koljena.
Slava herojima!
Slava Ukraini!
Ovo nije samo neopisiva hrabrost. Ovo je daleko više od toga. Ovo je i neopisiv borbeni moral ali i neopisiva želja za trijumfom nad mrskim okupatorom. Ne postoje rijeći kojima se ovo može dostojno opisati. I iznad svega ono zarobljavanje na kraju... Fascinantno!
Snimka je stara vise od 10 dana na snimku je ruski vojnik koji uskace u ukrajinski rov posle ove akcije je poginu kroz 3 dana, borci se bore heroji ginu.
CrveniKuk

#151806 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Izbrisano. Izvinjavam se! Nisam šerif, niti se tako ponašam. Ne radim ništa radi neke senzacije. Nisam nikad nikog stavio na FOE listu, niti ću ikad staviti. Svako ima pravo na svoje mišljenje, čak i na greške.
Za kolegu.
Slava Ukraini!
Bodkin

#151807 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Ironmen wrote: 19/03/2023 13:27
Spoiler
Show
laserShow wrote: 19/03/2023 12:45 Klasican primjer bubić ekipe koja ne koristi sve dostupne resurse da verifikuje izvor, vec su zeljni senzacionalizma, bubica, i isfucane fraze "slava ukraini", za koju ne znaju ni sta znaci. Sve keyboard svrsioci. I onda dodjem ja, kazem nesto sto im se ne svidja i prozivaju vikend cetnikias.

Pa covjece sta ti je na ovom videu muda do poda? To sto rus uskace u ukrajinski rov i tamani trojicu, ostale zarobljava? Barem to kaze dodatni opis, a i ovaj mancer je pro-rus.

Spoiler
Show

Snimka stara 10-15 dana, navodno rus uskace u rov, a rovu su ukrajinci, snimka kruzi vec 15 dana po trol twiter acc gdje svako govori drugacije, tema je postala gora od shity foruma, padobranci se ubacuju sa svih strana, od ovog snimka do Nove Khahovke preko klina u Casov Jaru a o velikoj dozi nekrofilije da ne pricamo, ljudi se slade necijim raznesim polnim organom ili mozgom, da ne znam o kome se to radilo za mene je to bolest i pisite sta hocete da sam rusofil izdajnik bla bla to vise govori o vama nego o meni itd itd, na temi pise ko sta hoce i kako hoce niko ne provjerava informacije, ako kazes jednu rijec protiv neke takikte UA odma si rusofil i cetnik, par trolova je preuzelo temu i ponasaju se kao serifi.
Zato je tema bezvrijedna. U stvari je facebook grupa za svrsavanje
Ironmen

#151808 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Opet pusiona rusa u Kremenskim sumama nakon dugo vremena zarobljen T90, ne pomazu ni terminatori kada si ukopan dobro, Kreminske sume postaju nova Avdivka a Avdivka postaje Bahmut, resursi se trose a proljece je jako blizu proljetna UA ofanziva ce biti prekretnica ovog rata ovako je trenutno pat pozicija.
BlackRiver

#151809 Re: Ukrajina

Post by BlackRiver »

Spoiler
Show

Spoiler
Show

Moj brate, sad ce forumski moralisti i borci za slobodnu evropu da ti kazu kako si vjerovatno na Putinovom platnom spisku :)

Jer, vidi cuda, imas drugacije misljenje od vecine prisutnih :)
CrveniKuk

#151810 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Ono sto upada u oci, da mnoge brigade, unutar OS Ukrajine su formirane, a ne spominju se u nekim izvještajima ili zapisima sa fronta. Nema ih. Gdje su!? Jedini zaključak, da su ili na obuci ili nekoj pripravnosti.
Last edited by CrveniKuk on 19/03/2023 13:41, edited 1 time in total.
Ironmen

#151811 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

CrveniKuk wrote: 19/03/2023 13:34 Izbrisano. Izvinjavam se! Nisam šerif, niti se tako ponašam. Ne radim ništa radi neke senzacije. Nisam nikad nikog stavio na FOE listu, niti ću ikad staviti. Svako ima pravo na svoje mišljenje, čak i na greške.
Za kolegu.
Slava Ukraini!
Licno nisam ni mislio na tebe isrkreno govoreci mozda je sve i ruska propaganda ne bi me cudilo mozda je ovo ipak i ukrajisnki vojnik nemoguce je raspoznati po uniformama bilo sta,jer kolicina propagande koju dobijamo je u ogromnij razlici, skoro sam gledao interviju sa sa braniocima Bakmuta gdje jedan vojnik govori da je ovaj rat uzivo nesto sasim drugo od medijskih navoda, opcenito govorim za temu da imamo lokalne serife i kadije koje ne dozvoljavaju bilo kakvu rasrpavu i iznosenje misljenja, recimo ja sada da kazem da licno vjerujem da Ukrajinska ofazniva u proljece bez avijacije i ogromne kolicine 155 nece uspjeti proglasit ce me cetnikom.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#151812 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

BlackRiver wrote: 19/03/2023 13:38 Jer, vidi cuda, imas drugacije misljenje od vecine prisutnih
Cisto da se ogradim, iako je to uradjeno vec desetine puta, jos jednom, posljednji put. Nemam ja drugacije misljenje, rus je agresor i treba da se vrati u rusiju na dva nacina. Nabijen nogom u guzicu, ili u vreci, sta ga prije stigne. Rusija ne treba dobiti niti moze dobiti ni pedalj Ukrajine.

To sto nemam nikakve "ljubavi" prema ukrajincima, ili bilo kojem drugogm narodu izvan BIH to je moja stvar. ZNam ko je agresor, znam sta je dobro, sta je lose.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#151813 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

BlackRiver wrote: 19/03/2023 13:38
Spoiler
Show

Moj brate, sad ce forumski moralisti i borci za slobodnu evropu da ti kazu kako si vjerovatno na Putinovom platnom spisku :)

kad ja kazem slava ukrajini vi recite jebo pučina

SLAVA UKRAJINI ...
drndalo

#151814 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Bodkin wrote: 19/03/2023 13:34
Zato je tema bezvrijedna. U stvari je facebook grupa za svrsavanje
Pa zasto onda gubis svoje dragocjeno vrijeme ovdje?
Ironmen

#151815 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

CrveniKuk wrote: 19/03/2023 13:39 Ono sto upada u oci, da mnoge brigade, unutar OS Ukrajine su formirane, a ne spominju se u nekim izvještajima ili zapisima sa fronta. Nema ih. Gdje su!? Jedini zaključak, da su ili na obuci ili nekoj pripravnosti.
Pogledaj granicu sa Bjelorusijom pa pogledaj od Kijeva od Harkova mnoge UA jedinice moraju cuvati granicu, uz Bjelorusku granicu drze sigurno 20-40k vojnika, to je velika mana Ukrajine ne smije nigdje uzvratiti van svojih granica, recimo Tupoljevi polijeci iz Bjelorusije svako 14 dana i ispaljuju rakete na Ukrajinu, Ukrajina ne smije granatirati taj aeorodrom u Bjelorusiji, sa takvim nacinom rata kako mislite da Ukrajina dobije ovo ili recimo skaldiste municija u Rostovu kao i prugu koja sve to dotura do Donjecka i Luganska pa dalje za front.
BlackRiver

#151816 Re: Ukrajina

Post by BlackRiver »

japin_mutapi wrote: 19/03/2023 13:44
BlackRiver wrote: 19/03/2023 13:38

kad ja kazem slava ukrajini vi recite jebo pučina

SLAVA UKRAJINI ...
Pusku u ruke jarane i pravac prva linija. Vidim da si spreman
japin_mutapi

#151817 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

nakon poraza u ukrajini slijedi gradjanski rat u rusiji i vojna intervencija stranih zemalja u cilju osiguranja nuklearnih postrojenja i dostave humanitarne pomoci

usa i kina zajedno VS teroristicki rezim u moskvi uz pomoc ukrajine, poljske, turske, japana i ostalih saveznika

slava ukrajini :bih:
Last edited by japin_mutapi on 19/03/2023 13:52, edited 1 time in total.
Bernardinac

#151818 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

CrveniKuk wrote: 19/03/2023 12:37 Obuka Ukrajinaca, pod budnim okom Amerikanaca.
MILES oprema na njima.
Ah, budi neke lijepe uspomene😉
japin_mutapi

#151819 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

BlackRiver wrote: 19/03/2023 13:49
Pusku u ruke jarane i pravac prva linija. Vidim da si spreman
posle tebe - posalji video ili sliku kao dokaz i lokaciju :-D
stizem odmah posle himarsa
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#151820 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

japin_mutapi wrote: 19/03/2023 13:52 posle tebe - posalji video ili sliku kao dokaz i lokaciju
odmah posle himarsa
Dobro prikriveni trol i salonac koji se infilttirao medju "raju". He he he
moa

#151821 Re: Ukrajina

Post by moa »

Leopard_SA wrote: 19/03/2023 11:52
Gvozdeni1 wrote: 19/03/2023 10:39 Srcem nisam. Jbg bombardovao me.
Ali kad ukljucim mozak i razmislim, ulazak u nato bi vjerovatno obezbjedio miran zivot mojoj djeci da ne prodju ono sto smo mi.
Takodje svi oko nas su tamo. Mi smo uvijek imali taj problem u istoriji da se nismo znali priklonit nikome a trebali bi izgleda.
Znam da je odgovor "saren" ali shvatit ces me.
Posteno :thumbup:
Nato samo da nas opet Srbija i Hrvatska ne napadnu a ovima nije vjerovati jer sutra da opet imaju naoruzanje od tzv. JNA isto bi uradili.
Handbanana

#151822 Re: Ukrajina

Post by Handbanana »

mishic wrote: 19/03/2023 12:56
Slava herojima!
Slava Ukraini!
Ovo nije samo neopisiva hrabrost. Ovo je daleko više od toga. Ovo je i neopisiv borbeni moral ali i neopisiva želja za trijumfom nad mrskim okupatorom. Ne postoje rijeći kojima se ovo može dostojno opisati. I iznad svega ono zarobljavanje na kraju... Fascinantno!
Halo ba ovo je rus sto je upao u ukrajinske rovove i sam je poginuo tri dana poslije...
drndalo

#151823 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Ironmen wrote: 19/03/2023 13:39
CrveniKuk wrote: 19/03/2023 13:34 Izbrisano. Izvinjavam se! Nisam šerif, niti se tako ponašam. Ne radim ništa radi neke senzacije. Nisam nikad nikog stavio na FOE listu, niti ću ikad staviti. Svako ima pravo na svoje mišljenje, čak i na greške.
Za kolegu.
Slava Ukraini!
Licno nisam ni mislio na tebe isrkreno govoreci mozda je sve i ruska propaganda ne bi me cudilo mozda je ovo ipak i ukrajisnki vojnik nemoguce je raspoznati po uniformama bilo sta,jer kolicina propagande koju dobijamo je u ogromnij razlici, skoro sam gledao interviju sa sa braniocima Bakmuta gdje jedan vojnik govori da je ovaj rat uzivo nesto sasim drugo od medijskih navoda, opcenito govorim za temu da imamo lokalne serife i kadije koje ne dozvoljavaju bilo kakvu rasrpavu i iznosenje misljenja, recimo ja sada da kazem da licno vjerujem da Ukrajinska ofazniva u proljece bez avijacije i ogromne kolicine 155 nece uspjeti proglasit ce me cetnikom.
Izvini, pretjerujes. Obrazlozi zasto to mislis i mislim da od toga moze ispasti i konstruktivna rasprava.

Za razliku od toga, fatalizam, defetizam, zabrinutost za sibanje po guzici (sticajem okolnosti) Roma koji su krali na pocetku rata, i slicne pojave, ukljucujuci i zabrinutost za demokratske procese u Ukrajini koje onaj “kepec” Zelenski narusava svojom samovoljom i egom, su supacki pokusaji relativizacije krivice za ovaj rat i zlocine koji proizlaze iz njega. Bar ja to tako vidim.

Puno je postenije reci cak i:”Ja volim Kepeca iz Kremlja, zbog toga i toga (ne mora cak biti ni racionalno), i mislim da Ukrajina treba da trpi”, nego biti “zabrinut” za cijenu grijanja u Gelsenkirchenu...
CrveniKuk

#151824 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Ironmen wrote: 19/03/2023 13:46
CrveniKuk wrote: 19/03/2023 13:39 Ono sto upada u oci, da mnoge brigade, unutar OS Ukrajine su formirane, a ne spominju se u nekim izvještajima ili zapisima sa fronta. Nema ih. Gdje su!? Jedini zaključak, da su ili na obuci ili nekoj pripravnosti.
Pogledaj granicu sa Bjelorusijom pa pogledaj od Kijeva od Harkova mnoge UA jedinice moraju cuvati granicu, uz Bjelorusku granicu drze sigurno 20-40k vojnika, to je velika mana Ukrajine ne smije nigdje uzvratiti van svojih granica, recimo Tupoljevi polijeci iz Bjelorusije svako 14 dana i ispaljuju rakete na Ukrajinu, Ukrajina ne smije granatirati taj aeorodrom u Bjelorusiji, sa takvim nacinom rata kako mislite da Ukrajina dobije ovo ili recimo skaldiste municija u Rostovu kao i prugu koja sve to dotura do Donjecka i Luganska pa dalje za front.
Da,istina je da Ukrajinci moraju na tim pravcima imati svoju vojsku. Ali, realno koliko je ruskih vojnika u Bjelorusiji!? Na Bjelorusku armiju ni ne računam. Zasada, te pravce mogu čuvati jedinice TO. Sve što su Rusi imali vrijedno je na istoku i jugu Ukrajine. Ne znam, mnoge brigade ZSU se nigdje ne spominju, a formirane su nakon agresije Rusije na Ukrajinu. Takođe, pisalo se o tome i mogli smo vidjeti snimke, na kojima se Ukrajinska vojska obučava u nekoj od zemalja Zapada, prije svega Njemačkoj,Poljskoj i SAD. Po meni, ovdje nesto ne štima. Zatim, vidimo mnogo zapadne tehnike u sastavu ZSU, ali opet bar brojevi koji se vrte o doniranoj opremi, imam osjećaja da nismo sve vidjeli. Piše se o nedostatku municije na prvoj liniji!? Intenzitet borbi, govori da je trošenje municije još uvijek velik, ali sta ako u međuvremenu, u odnosu na neki predhodni period Ukrajinci, imaju veći broj jedinica koje moraju imati odgovarajuće BK municije. Takođe, na istoku Ukrajine, vidimo da je riječ o uvijek istim brigadama, uz manje izuzetke. Zar nisu Ukrajinci, mogli angažovati te nove brigade,kako bi se npr. 92.93.72.mehanizovane brigade odmorile, popunile. Jednostavno, neke mi stvari nemaju logike. Po meni, Ukrajinci nisu nijednu veću jedinicu od nivoa bataljona, a koje su predviđene za proljetnu ili ljetnu protiv ofanzivu, upotrijebili na istoku zemlje.
mishic

#151825 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Pa kako je krenulo još malo pa će i Zelenski postati Rus i ne samo Rus nego i Putin osobno a Putin će kao genije na čelu Ukrajine izvojevati pobjedu!
Post Reply