Android TV Box

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ovajonaj

#3401 Re: Android TV Box

Post by ovajonaj »

Samo da napisem neke svoje utiske vezano za android box. Imao sam dva android boxa sa s905x3 cipsetom. jedan je bio 4/32 AIR F3 i on se pokvario nakon godinu dana. drugi je 4/64 Tanix3 on još radi.
Međutim prije par dana sam kupio Amazon Fire tv 4K MAX i ne mogu još sebi doći koliko je ovaj uređaj bolji od ovih boxova kada je u pitanju reprodukcija videa posebno 4K videa.. nebo i zemlja. Da sam ranije znao da je ovakva razlika nikad ne bih uzeo ni jedan necertificirani kineski box ma kakav procesor da ima. npr stremio aplikacija mi je na ovim boxovima ako gledam 4k video bila negledljiva jer je trzala ili kasnio subtitle tj ne da kasni nego zakoci i onda nakon par minuta proradi. ako gledam fhd video npr film obavezno na pola filma stane ili se resetuje..jedino je 720p video radio kako treba na tim boxovima.. doduše ne na svim aplikacijama. youtube je radio prilično ok. ali svejedno u odnosu na 4K MAX su smeće.
Jeste da imaš nekih 10ak min posla dok uključiš developer postavke i isključiš sva ona praćenja, al vrijedi svake marke...
Rogie

#3402 Re: Android TV Box

Post by Rogie »

ovajonaj wrote: 18/03/2023 17:16 Samo da napisem neke svoje utiske vezano za android box. Imao sam dva android boxa sa s905x3 cipsetom. jedan je bio 4/32 AIR F3 i on se pokvario nakon godinu dana. drugi je 4/64 Tanix3 on još radi.
Međutim prije par dana sam kupio Amazon Fire tv 4K MAX i ne mogu još sebi doći koliko je ovaj uređaj bolji od ovih boxova kada je u pitanju reprodukcija videa posebno 4K videa.. nebo i zemlja. Da sam ranije znao da je ovakva razlika nikad ne bih uzeo ni jedan necertificirani kineski box ma kakav procesor da ima. npr stremio aplikacija mi je na ovim boxovima ako gledam 4k video bila negledljiva jer je trzala ili kasnio subtitle tj ne da kasni nego zakoci i onda nakon par minuta proradi. ako gledam fhd video npr film obavezno na pola filma stane ili se resetuje..jedino je 720p video radio kako treba na tim boxovima.. doduše ne na svim aplikacijama. youtube je radio prilično ok. ali svejedno u odnosu na 4K MAX su smeće.
Jeste da imaš nekih 10ak min posla dok uključiš developer postavke i isključiš sva ona praćenja, al vrijedi svake marke...
Ma o tome se ovdje pisalo vise puta, iako mnogi ljudi ne vjeruju da su 'napucane' specifikacije kineskih noname boxova obicna glupost.

Mislis na adb debugging pod dev postavke? I sta ti dodje 'iskljucis pracenja'? :D
PlusSA

#3403 Re: Android TV Box

Post by PlusSA »

Znate kako je to kod nas:

koji imaš mobitel, pa dodatno pitanje koliko megapixela ima kamera (to je mjerilo) :mrgreen:

Ja sam se prebacio evo na google chromecast with google tv 4k, radi fino svoj posao.

dopada mi se stremio tv app sa RD radi perfektno brzo i prevodi su tu.

Za 99% korisnika Fire tv 4k model je idealna mjera, nema neke razlike u odnosu na Max.
Rogie

#3404 Re: Android TV Box

Post by Rogie »

PlusSA wrote: 18/03/2023 20:52 Ja sam se prebacio evo na google chromecast with google tv 4k, radi fino svoj posao.
Jel bolji/brzi od FS 4K Max?
PlusSA

#3405 Re: Android TV Box

Post by PlusSA »

Rogie wrote: 18/03/2023 22:02
PlusSA wrote: 18/03/2023 20:52 Ja sam se prebacio evo na google chromecast with google tv 4k, radi fino svoj posao.
Jel bolji/brzi od FS 4K Max?
Pa nije, razlike minimalne tu je to.
ja sam prije godinu dana blokirao update na FS 4k Max i dodao launcher da maknem amazon prime reklame.

iako obicni FS 4k radi perfektno, Max je brži u instaliranju app al to su sitnice koje teško primjetiš.

Najbolji deal FS 4k na olx 100km za iptv, film serije nema dalje.

Ovaj Google stick 4k odrađuje svoj posao fino i dopada mi se daljinski kod googlea neobican.
možda je kod googlea prednost google tv apps npr Stremio app mi se dopada top sa google play storea.

Opet naglašavam FS 4k za 100km je najbolji deal, ovo sa Max i Google 4k stick se mora više izdvojiti a za iptv ce onaj obicni odraditi perfektan posao.

Ne znam kakav je Xiaomi 4k stick nisam taj uređaj imao priliku da koristim.
REDDEVILS

#3406 Re: Android TV Box

Post by REDDEVILS »

Apple TV 4K 64 GB 📺
Image
Fire TV Stick 4K Max 📺
Image
Chromecast with Google TV (4K) 📺
ImageImageImage
Moja TV Android Box 📺
ImageImage
ovajonaj

#3407 Re: Android TV Box

Post by ovajonaj »

Rogie wrote: 18/03/2023 17:53
ovajonaj wrote: 18/03/2023 17:16 Samo da napisem neke svoje utiske vezano za android box. Imao sam dva android boxa sa s905x3 cipsetom. jedan je bio 4/32 AIR F3 i on se pokvario nakon godinu dana. drugi je 4/64 Tanix3 on još radi.
Ma o tome se ovdje pisalo vise puta, iako mnogi ljudi ne vjeruju da su 'napucane' specifikacije kineskih noname boxova obicna glupost.

Mislis na adb debugging pod dev postavke? I sta ti dodje 'iskljucis pracenja'? :D
Da na adb debugging mislim. A pod praćenja mislim na dvije stvari koje stoje u preferences a to su Privacy setting i Data usage monitoring. na te dvije stavke sve isključiš sve podopcije za svaki slučaj.
PajaELdin

#3408 Re: Android TV Box

Post by PajaELdin »

Imam jedan specifičan problem na ovom Chromecast-u sa Google TV. Kad sam ga kupio sasvim normalno mi je radio YouTube preko one kratice na daljinskom i bila je YT aplikacija, kao i YT Music app. Međutim nakon vraćanja na tvorničke postavke, obje aplikacije su jednostavno nestale, i kad preko daljinskog pritisnem kraticu za YouTube prebaci me na Play Store i tamo stoji kao da aplikacija YouTube nije podržana u našoj zemlji wtf??? Zna li neko više nešto o ovoj situaciji. Da napomenem dao sam bratu Chromecast, pa sam iz tog razloga vratio na tvorničke postavke, ali ne kontam kako je ovo sve radilo i nakon vraćanja na TP sve je nestalo, dok kada prebacujem sa telefona YT sasvim normalno radi.
mc-twin

#3409 Re: Android TV Box

Post by mc-twin »

Kao sto ti i pise Youtube na Chromecastu nije podrzan za nasu zemlju (sto je velika glupost). Nemam ga ni ja. Predpostavljam da si kupio od nekoga
stick koji je ubacio Youtube putem apk, sto svakako i ti mozes i imat ces opet.
PajaELdin

#3410 Re: Android TV Box

Post by PajaELdin »

mc-twin wrote: 21/03/2023 17:16 Kao sto ti i pise Youtube na Chromecastu nije podrzan za nasu zemlju (sto je velika glupost). Nemam ga ni ja. Predpostavljam da si kupio od nekoga
Ma kakavi, kupio u Sync radnji u Mostaru gdje fabrički zapakovan u onom najlonu. Sve je radilo dok nisam vratio na tvorničke postavke, došle i YT i YT Music app, mogao na YT i preko aplikacije i preko kratice na daljinskom. Sve je to nestalo vraćanjem na tvorničke postavke. Ne kontam ovo nikako.
mc-twin

#3411 Re: Android TV Box

Post by mc-twin »

PajaELdin wrote: 21/03/2023 17:20
mc-twin wrote: 21/03/2023 17:16 Kao sto ti i pise Youtube na Chromecastu nije podrzan za nasu zemlju (sto je velika glupost). Nemam ga ni ja. Predpostavljam da si kupio od nekoga
Ma kakavi, kupio u Sync radnji u Mostaru gdje fabrički zapakovan u onom najlonu. Sve je radilo dok nisam vratio na tvorničke postavke, došle i YT i YT Music app, mogao na YT i preko aplikacije i preko kratice na daljinskom. Sve je to nestalo vraćanjem na tvorničke postavke. Ne kontam ovo nikako.
Valjda da su bile predinstalirane radilo bi i nakon vracanja na tvrornicke, ali dobro. Ako ti je to vec toliko bitno kao sto rekoh mozes skinuti
putem apk (nije nista komplikovano) pogledaj na Youtube i imat ces obje app. Stick ti je ispravan, ako te to buni.
REDDEVILS

#3412 Re: Android TV Box

Post by REDDEVILS »

PajaELdin wrote: 21/03/2023 16:10 Imam jedan specifičan problem na ovom Chromecast-u sa Google TV. Kad sam ga kupio sasvim normalno mi je radio YouTube preko one kratice na daljinskom i bila je YT aplikacija, kao i YT Music app. Međutim nakon vraćanja na tvorničke postavke, obje aplikacije su jednostavno nestale, i kad preko daljinskog pritisnem kraticu za YouTube prebaci me na Play Store i tamo stoji kao da aplikacija YouTube nije podržana u našoj zemlji wtf??? Zna li neko više nešto o ovoj situaciji. Da napomenem dao sam bratu Chromecast, pa sam iz tog razloga vratio na tvorničke postavke, ali ne kontam kako je ovo sve radilo i nakon vraćanja na TP sve je nestalo, dok kada prebacujem sa telefona YT sasvim normalno radi.
Ja sam Chromecast with Google TV (4K) vraćao na tvorničke postavke i kratica YouTube normalno radi.
PajaELdin

#3413 Re: Android TV Box

Post by PajaELdin »

REDDEVILS wrote: 21/03/2023 18:25
PajaELdin wrote: 21/03/2023 16:10 Imam jedan specifičan problem na ovom Chromecast-u sa Google TV. Kad sam ga kupio sasvim normalno mi je radio YouTube preko one kratice na daljinskom i bila je YT aplikacija, kao i YT Music app. Međutim nakon vraćanja na tvorničke postavke, obje aplikacije su jednostavno nestale, i kad preko daljinskog pritisnem kraticu za YouTube prebaci me na Play Store i tamo stoji kao da aplikacija YouTube nije podržana u našoj zemlji wtf??? Zna li neko više nešto o ovoj situaciji. Da napomenem dao sam bratu Chromecast, pa sam iz tog razloga vratio na tvorničke postavke, ali ne kontam kako je ovo sve radilo i nakon vraćanja na TP sve je nestalo, dok kada prebacujem sa telefona YT sasvim normalno radi.
Ja sam Chromecast with Google TV (4K) vraćao na tvorničke postavke i kratica YouTube normalno radi.
Sve mi je radilo do trenutka vraćanja na tvorničke. Sad kad istu tu tipku za YT na daljinskom pritisnem prebaci me u Play Prodavnicu gdje piše da YT nije podržan za našu državu. 🙄 Plus uopšte ne mogu naći u prodavnici YT aplikaciju, ali kad cast uradim sa telefona uredno radi YT. Stvarno pregolemo. @mc-twin druže vidiš da je podržan YT na ovom uređaju preko kratice na daljinskom.
Rogie

#3414 Re: Android TV Box

Post by Rogie »

PajaELdin wrote: 21/03/2023 19:09 Sve mi je radilo do trenutka vraćanja na tvorničke. Sad kad istu tu tipku za YT na daljinskom pritisnem prebaci me u Play Prodavnicu gdje piše da YT nije podržan za našu državu. 🙄 Plus uopšte ne mogu naći u prodavnici YT aplikaciju, ali kad cast uradim sa telefona uredno radi YT. Stvarno pregolemo. @mc-twin druže vidiš da je podržan YT na ovom uređaju preko kratice na daljinskom.
Pa jesi probao skinuti apk file yt-a i instalirati na uredjaj, ne preko play storea?
Zorge

#3415 Re: Android TV Box

Post by Zorge »

Ne znam što nema YouTube na BiH Gugl nalogu.
Preko Argentine ga ima
Ja imam BiH i Argentinski Gugl nalog.
Skini ga apk mirora
PajaELdin

#3416 Re: Android TV Box

Post by PajaELdin »

Rogie wrote: 21/03/2023 19:32
PajaELdin wrote: 21/03/2023 19:09 Sve mi je radilo do trenutka vraćanja na tvorničke. Sad kad istu tu tipku za YT na daljinskom pritisnem prebaci me u Play Prodavnicu gdje piše da YT nije podržan za našu državu. 🙄 Plus uopšte ne mogu naći u prodavnici YT aplikaciju, ali kad cast uradim sa telefona uredno radi YT. Stvarno pregolemo. @mc-twin druže vidiš da je podržan YT na ovom uređaju preko kratice na daljinskom.
Pa jesi probao skinuti apk file yt-a i instalirati na uredjaj, ne preko play storea?
Nisam probao jer mi je radilo sve kako treba dok nisam vratio na tvorničke postavke. Nije problem skinuti apk file, nego pokušavam dokučiti ovdje sa rajom u čemu je fazon ako je radilo sve prije vraćanja na tvorničke. Ne može raditi sve kako treba kad sam ga tek pokrenuo, i nakon vraćanja na tvorničke ne radi, a prijavljen sam bio sa svojim mailom?
Rogie

#3417 Re: Android TV Box

Post by Rogie »

PajaELdin wrote: 21/03/2023 20:20 Nisam probao jer mi je radilo sve kako treba dok nisam vratio na tvorničke postavke. Nije problem skinuti apk file, nego pokušavam dokučiti ovdje sa rajom u čemu je fazon ako je radilo sve prije vraćanja na tvorničke. Ne može raditi sve kako treba kad sam ga tek pokrenuo, i nakon vraćanja na tvorničke ne radi, a prijavljen sam bio sa svojim mailom?
Ma instaliraj ih preko aptoida (ili na neki drugi nacin), ako bude radilo - taman. Najbitnije je da radi i da ih tipka na daljinskom ponovo automatski otvara, sve drugo je bezveze razbijanje glave... :-D
HannsG

#3418 Re: Android TV Box

Post by HannsG »

Xiaomi izbacio novi Mi TV Box S 4K (2nd gen) Google TV (Android TV 11) OS.

Nažalost kao i prošli model dolazi sa samo 8GB skladišne memorije i bez LAN izlaza.

Procesori i memorija:
-CPU----- Quad-core Cortex-A55 (2GHz) Amlogic S905X4
-GPU----- Mali G31 MP2
-RAM-----2GB
-eMMC.----8GB

Povezivanje:
-Wi-Fi 2.4GHz/5GHz
-Bluetooth 5.2

Image
mc-twin

#3419 Re: Android TV Box

Post by mc-twin »

Nikako da proguraju ovu magicnu dvojku kad je RAM u pitanju.
semsasuljakovic

#3420 Re: Android TV Box

Post by semsasuljakovic »

Pa sve preko 2 GB za android box je bespotrebno.
Ko hoće igrica da igra, ima Nvidia.
mirota

#3421 Re: Android TV Box

Post by mirota »

mc-twin wrote: 08/04/2023 22:58 Nikako da proguraju ovu magicnu dvojku kad je RAM u pitanju.
pa vrijedi tih 2 GB na Xiaomi boxu kao 8 na nekom no name, imam 4 komada raznih, xiaomi je No 1
mc-twin

#3422 Re: Android TV Box

Post by mc-twin »

Nije bas bespotrebno, al dobro. Ne samo Xiaomi, nego kod svih poznatijih sa izuzetkom spomenute Nvidia-e je 2 GB.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#3423 Re: Android TV Box

Post by suad-sarajevo »

Imam xiaomi mi box s i mi stick 4k. Oba rade ko singerica.
TAFKAP

#3424 Re: Android TV Box

Post by TAFKAP »

Koja je razlika između ove i stare verzije?

edit: našao sam

Key differences between Xiaomi TV Box S (2nd gen) and the previous model:
  • Google TV operating system instead of Android TV 9 OS
  • Amlogic S905X4 SoC instead of Amlogic S905X SoC
  • Bluetooth 5.2 instead of Bluetooth 4.2
  • AV1 decoding support
  • The remote control has additional buttons
xoklix

#3425 Re: Android TV Box

Post by xoklix »

Još ne vjerujem da hepek malo veći od USB sticka(Firestick 4K max) radi onako brzo i fluidno. Nema potrebe pri izboru TVa gledati koji je operativni sistem.
Post Reply