Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dr_Evil

#87551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 18/03/2023 08:56
dr_Evil wrote: 18/03/2023 08:50

ZNaci hoces da kazes da ako se vratim 1000 stranica unazad da cu pronaci tvoje postove gdje jebes sve po redu Bakiru i Seki radi propale tuzbe, to jest za vrijeme prije ntorke?
Neces naci ni jedan post gje ja jebem nekom nesto. Nije to moj nacin ponasanja za razliku od mnogih drugi na ovom forumu. Slobodno potrazii sve moje posove o SDA. Dvoje su vec pokusali pronaci moje postove gdje ja branim SDA i popushili. Eto probaj sad ti.
Siguran sam da ti mogu pronaci post gdje branis SDA jer nije proslo ni mjesec od kada smo tramvajtrojka i ja vodili raspravu sa tobom, archiem i animusom oko tuzbe, gdje ste se na glavu popeli da nam dokazete da smo nepismeni i da je to sve bila zavjera mrskog zapada prema muslimanima.

ALi ne upustas se ti cesto u branjenje SDA ti imas drugu ulogu na ovom forumu, ti si ovdje iskljucivo da potenciras pricu o izdaji i da okreces prica sa vec pocinjene izdaje koja se desila od Sarajevskih proces pa do danasnjeg dana.

Dakle nisi rijeci rekao protiv niti jednog loseg poteza SDA, onda znaci da je izdaja bila apsolutno uredu! Dakle nije bitno hoces li ti pod cetnicku kamu, nego ko ti je ferman poslao da ides tamo, ako je od bega onda je halal!
Haris.ba

#87552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 18/03/2023 08:29
Haris.ba wrote: 17/03/2023 22:41

U Sda znaju citati pa procitali sta je Schmit nametnuo - odgovara Sda. Zato i nisu pravili proteste. A trojka i slabo procitala, a i ne smije se zamjerati strancima jer racuna na njihovu podrsku.
Šmitove izmjene odgovaraju onome ko ima većinu u DN i PD. Opštu većinu u DN ima Osmorka i HDZ. Većina u Bošnjačkom domu naroda koju ima SDA je vještačka tvorevina dobijena kupovinom i korupcijom. Zato se i Šmit našao u neobranom grožđu. Znao je da su korumpiranu, ali ovo sa DN je level pro.
Pa kazem ja, trojka slabo procitala.

I dalje ista pogresna prica.

Da je nekim cudom Bakir umjesto Denisa u predsjednistvu, u Vijecu ministara bi bila Sda, a da su ostali bukvalno isti rezultati za parlament.

Slicno je i u FBiH.
dr_Evil

#87553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 18/03/2023 09:15

Šmitove izmjene odgovaraju onome ko ima većinu u DN i PD. Opštu većinu u DN ima Osmorka i HDZ. Većina u Bošnjačkom domu naroda koju ima SDA je vještačka tvorevina dobijena kupovinom i korupcijom. Zato se i Šmit našao u neobranom grožđu. Znao je da su korumpiranu, ali ovo sa DN je level pro.

Ne mislim da je pogresna prica, ali SDA definitno ima legalno i zakonsko pravo da blokira do kad god hoce, i da joj niko ne moze zakonski nista prigovorit. Mislim da nase demokratske norme nisu bas u skladu sa civilizacijom, i tu je sva problematika nastala.
Haris.ba

#87554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 18/03/2023 09:20 Ne mislim da je pogresna prica, ali SDA definitno ima legalno i zakonsko pravo da blokira do kad god hoce, i da joj niko ne moze zakonski nista prigovorit. Mislim da nase demokratske norme nisu bas u skladu sa civilizacijom, i tu je sva problematika nastala.
Pa ne treba dalje puno gledati. Evo, u Crnoj Gori. Ne da predsjednik mandat vladi (iako je skroz drugaciji politicki sistem), i idu vanredni izbori.

Da se stvarno zeli biti demokrata - mogu se raspisati vanredni izbori za nivo FBiH pa nek narod odluci.

Eto prilike da se dokaze da je Sda problem i da joj se izbije i vecina koju imaju u jednom klubu naroda.
Last edited by Haris.ba on 18/03/2023 09:31, edited 1 time in total.
dr_Evil

#87555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 18/03/2023 09:28
dr_Evil wrote: 18/03/2023 09:20 Ne mislim da je pogresna prica, ali SDA definitno ima legalno i zakonsko pravo da blokira do kad god hoce, i da joj niko ne moze zakonski nista prigovorit. Mislim da nase demokratske norme nisu bas u skladu sa civilizacijom, i tu je sva problematika nastala.
Pa ne treba dalje puno gledati. Evo, u Crnoj Gori. Ne da predsjednik mandat vladi (iako je skroz drugaciji politicki sistem), i idu vanredni izbori.

Da se stvarno zeli biti demokrata - mogu se raspisati vanredni izbori za nivo FBiH pa nek narod odluci.
:thumbup:

mada mi nemamo tu opciju(ili instituciju?!) vanrednih izbora, zakonski, ne znam zasto, ali herr Schmidt to za 2 sekunde rijesi.
Haris.ba

#87556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 18/03/2023 09:31 mada mi nemamo tu opciju(ili instituciju?!) vanrednih izbora, zakonski, ne znam zasto, ali herr Schmidt to za 2 sekunde rijesi.
Pa mozemo i mi za 2 sekunde. Malo propisa fali, prije svega da se obezbjede pare u budzetu. Postoji taj institut izbora (prijevremeni izbori). Samo mandat traje smanjeno.

Ali, to nije cilj. Cilj je pokisati prilagoditi procedure svojim interesima. Svako to radi. I u tome je problem. Svako - nema izuzetaka.

Parlament Federacije moze u hitnoj proceduri donijeti Zakon o izborima FBiH koji bi upravo regulisao detalje koji fale.
Last edited by Haris.ba on 18/03/2023 09:36, edited 1 time in total.
dr_Evil

#87557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 18/03/2023 09:32
dr_Evil wrote: 18/03/2023 09:31 mada mi nemamo tu opciju(ili instituciju?!) vanrednih izbora, zakonski, ne znam zasto, ali herr Schmidt to za 2 sekunde rijesi.
Pa mozemo i mi za 2 sekunde. Malo propisa fali, prije svega da se obezbjede pare u budzetu. Postoji taj institut izbora (prijevremeni izbori). Samo mandat traje smanjeno.
Pa dobro nek traje do sljedecih regularnih izbora, ne treba vise ni da traje. Meni je to sasvim ok opcija, nek narod bira, i sve dok je posteno kako god nek ispadne.

Birali ste, evo vam ga, i to je to.

ODoh malo radit pa cu kuci, valja sefu oci zamazat!
pinkman

#87558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Ali, to nije cilj. Cilj je pokisati prilagoditi procedure svojim interesima. Svako to radi. I u tome je problem. Svako - nema izuzetaka.

Parlament Federacije moze u hitnoj proceduri donijeti Zakon o izborima FBiH koji bi upravo regulisao detalje koji fale.
To je opasno. Onda bi i RS pocela organizovati svoje izbore kad bi tako moglo.

Nije bez razloga napravljeno ovako kako je. Ukljucujuci nepostojanje vanrednih izbora.
Styling

#87559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 18/03/2023 09:15

Da je nekim cudom Bakir umjesto Denisa u predsjednistvu, u Vijecu ministara bi bila Sda, a da su ostali bukvalno isti rezultati za parlament.

Slicno je i u FBiH.
Dino je davno govorio o tome, još dok je SDA optuživala za namiještanje HDZ-u.
Nikola Testa

#87560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

Vaya wrote: 17/03/2023 19:32
sajber87 wrote: 17/03/2023 19:15

Potpuno je nevazno da li ce odluka biti jednokratna ili ne jer sledeci izbori ce biti po potpuno novom zakonu i ustavu, sada je vazno sto prije razvlastiti antizapadne rusoiranske sda i df da zapad krene sa probosanskim zapadnim snagama (trojka plus)rjesavati najveci problem bosne a to je rs i dodik. Ne sumnjam da ce sda i df pokusati zajedno u sadejstvu sa dodikom i rusima napasti ohr amere eu i smita, ali nece im proci. Napokon ce bosnjaci razdvojiti politicko zapadno zito od sda df rusoiranskog kukolja.
Takoe Ivana...
:lol:
Haris.ba

#87561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

pinkman wrote: 18/03/2023 10:06

To je opasno. Onda bi i RS pocela organizovati svoje izbore kad bi tako moglo.

Nije bez razloga napravljeno ovako kako je. Ukljucujuci nepostojanje vanrednih izbora.
Entitet RS vec moze organizovati izbore koliko hoce. Samo mandat traje do opcih izbora.
meridiyan

#87562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Relaksirano.
Dodik poručio Kavazoviću: Registrujte Islamsku zajednicu kao političku partiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je Huseinu Kavazoviću da Islamsku vjersku zajednicu u BiH konačno registruje kao partiju i otvoreno kaže da mu je program politički islam, pa da onda budemo načisto s kim imamo posla.

– Nema smisla kriti se iza vjerske organizacije, a ponašati se kao političar i, od skora, kao i vojskovođa. Nijedna crkva u BiH se ne miješa u politički život i to očekujemo i od Islamske vjerske zajednice – rekao je Dodik.
tramvajtrojka

#87563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

meridiyan wrote: 18/03/2023 10:52 Relaksirano.
Dodik poručio Kavazoviću: Registrujte Islamsku zajednicu kao političku partiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je Huseinu Kavazoviću da Islamsku vjersku zajednicu u BiH konačno registruje kao partiju i otvoreno kaže da mu je program politički islam, pa da onda budemo načisto s kim imamo posla.

– Nema smisla kriti se iza vjerske organizacije, a ponašati se kao političar i, od skora, kao i vojskovođa. Nijedna crkva u BiH se ne miješa u politički život i to očekujemo i od Islamske vjerske zajednice – rekao je Dodik.
Nista nije pogriješio u vezi ove izjave zadnjih pola godine reisu-l-ulema nije imao nijednu vjersku izjavu sve su mu bile političke tj. stavljanje u odbranu sda nacela :roll:
Haris.ba

#87564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 18/03/2023 10:58 Nista nije pogriješio u vezi ove izjave zadnjih pola godine reisu-l-ulema nije imao nijednu vjersku izjavu sve su mu bile političke tj. stavljanje u odbranu sda nacela
Ja, i?

To zabranjeno?
meridiyan

#87565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

tramvajtrojka wrote: 18/03/2023 10:58
meridiyan wrote: 18/03/2023 10:52 Relaksirano.

Nista nije pogriješio u vezi ove izjave zadnjih pola godine reisu-l-ulema nije imao nijednu vjersku izjavu sve su mu bile političke tj. stavljanje u odbranu sda nacela :roll:
Nije pogrijesio ni da se ni jedna crkva ne mijesa u politicki zivot? :-)
tramvajtrojka

#87566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 18/03/2023 11:04
tramvajtrojka wrote: 18/03/2023 10:58 Nista nije pogriješio u vezi ove izjave zadnjih pola godine reisu-l-ulema nije imao nijednu vjersku izjavu sve su mu bile političke tj. stavljanje u odbranu sda nacela
Ja, i?

To zabranjeno?
pa jel normalno da jedan vjerski poglavar daje onakve izjave , zar vjera nije mir, suživot, pravljenje boljih i čestitih ljudi od svoje vjerske zajednice, nego komentarisanje politicke situacije, uplitanje u dnevnopolitička zbivanja , pozivanja na nekakve odbrane itd itd
Sociolog

#87567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sociolog »

Kako Radoncic i smece odAvaza brane Vukoju ovog kandidata za Ustavni sud u Avazu u danasnjem broju...fuj ono je strasno...

Ovaj Radoncic je gori 100x od Abdica garantujem zivotom.
dr_Evil

#87568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Sociolog wrote: 18/03/2023 11:13 Kako Radoncic i smece odAvaza brane Vukoju ovog kandidata za Ustavni sud u Avazu u danasnjem broju...fuj ono je strasno...

Radoncic gleda samo lovu, bliskost SBB-a sa HDZ-om pogotovo oko autoputeva je davno dokazana i prokazana. Broj ministarstava koje mu je Bakir dao da srusi sestorku u Sarajevu uprkos vezama sa HDZom moze samo znaciti da je SDA dio tog tala, i da im je vaznija vlast od drzave.

Zato ne znam cemu cudjenje.

Vukoja je realnost bit ce izabran jer je to dio HDZ izbornog plijena, tako je bilo i tako ce biti. Sve ostalo je laz. Da je SDFA u vlasti potpisala bi ga isto.

Nerminove jezicke vratolomije oko prvog na listi su samo rezanje grane na kojoj sjedi. Treba da izadje i da kaze tako je, jer to pripada njima, sljedeci sudac pripada nama. Ako ne izaberemo ovoga, nece oni glasati za naseg, a nece ni SDA i ulazimo u blokadu i opet crne liste. End of story.

Sjedio je HDZovac tu preko 20 godina, moze jos koji mandat. Ili uzeti pusku
Haris.ba

#87569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 18/03/2023 11:12
Haris.ba wrote: 18/03/2023 11:04

Ja, i?

To zabranjeno?
pa jel normalno da jedan vjerski poglavar daje onakve izjave , zar vjera nije mir, suživot, pravljenje boljih i čestitih ljudi od svoje vjerske zajednice, nego komentarisanje politicke situacije, uplitanje u dnevnopolitička zbivanja , pozivanja na nekakve odbrane itd itd
Ja mislim da se uopce ne razumije sta jedan vjerski poglavar smije ili ne smije.

Da skratim. Reis smije sve sto nije zakonom zabranjeno.
Sociolog

#87570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sociolog »

Sanela Butigan i njen otac Pero su cijeli rat bili u Sa....
Eto toliko patrotizma od strane SDPa
Haris.ba

#87571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Sociolog wrote: 18/03/2023 11:34 Sanela Butigan i njen otac Pero su cijeli rat bili u Sa....
Da prevedemo. Da su bili uzpovski ili pocetnicki nastrojeni - mozda bi i kcerka mu imala sanse za ustavnog suca.
Tvrtko II Kotromanić

#87572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Haris.ba wrote: 18/03/2023 11:35
Sociolog wrote: 18/03/2023 11:34 Sanela Butigan i njen otac Pero su cijeli rat bili u Sa....
Da prevedemo. Da su bili uzpovski ili pocetnicki nastrojeni - mozda bi i kcerka mu imala sanse za ustavnog suca.
Moguće vrlo
Ali treba napomenuti da se po bh patriotama hrvatske i srpske nacionalnosti pljunulo već krajem rata kada su politički skrenuti na margine u korist iredentista istočnih i zapadnih
dr_Evil

#87573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 18/03/2023 11:29
tramvajtrojka wrote: 18/03/2023 11:12

Ja mislim da se uopce ne razumije sta jedan vjerski poglavar smije ili ne smije.

Da skratim. Reis smije sve sto nije zakonom zabranjeno.
Kao u svim normalnim demokratskim drzavama. Svako malo se poglavar vjerske zajednice neke moderne demokratije oglasi o politici, ili je to samo u nasim banana republikama.

Smije on sve, ali je pitanje da li bi trebao. On se oglasava jer zna kakav autoritet ima i da ga svi slusamo kada prica. Ono sta vjerovatno ne zna je da apsolutno gubi autoritet jednostranom podrskom SDA, i da scenarij igre medjunacionalnih problema je lako prepoznatljiv.

Mozemo doci u situaciju, ne do Bog, da ce nam zaista trebati da nas vodi, buducnost je neizvjesna, i onda lako mozemo doci u situaciju "Vuk, Vuk". Autoritet IZ i Rejsa se ne bi se trebao tako olako trositi - to je jedini stvarni autoritet medju ljudima, to mora biti iznad dnevne politike, dok situacija zaista ne postane ozbiljna. A nije ozbiljna toliko da Rejs treba reagovati.

On mora biti u stanju u svakom trenutku da poslozi sve politicare pred sebe, a da mu oni ne smije beknut. Nije ta situacija, i trebao bi da suti.
Last edited by dr_Evil on 18/03/2023 11:41, edited 1 time in total.
dr_Evil

#87574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/03/2023 11:38
Haris.ba wrote: 18/03/2023 11:35

Moguće vrlo
Ali treba napomenuti da se po bh patriotama hrvatske i srpske nacionalnosti pljunulo već krajem rata kada su politički skrenuti na margine u korist iredentista istočnih i zapadnih
Zna se koje smijenio Kljujica i stavio Bobana? Jedan covEk!
meridiyan

#87575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

dr_Evil wrote: 18/03/2023 11:29
Sociolog wrote: 18/03/2023 11:13 Kako Radoncic i smece odAvaza brane Vukoju ovog kandidata za Ustavni sud u Avazu u danasnjem broju...fuj ono je strasno...

Nerminove jezicke vratolomije oko prvog na listi su samo rezanje grane na kojoj sjedi. Treba da izadje i da kaze tako je, jer to pripada njima, sljedeci sudac pripada nama. Ako ne izaberemo ovoga, nece oni glasati za naseg, a nece ni SDA i ulazimo u blokadu i opet crne liste. End of story.

Sjedio je HDZovac tu preko 20 godina, moze jos koji mandat. Ili uzeti pusku
Znaci u pravu je Dodik kada kaze da je US isključivo politički sud koji donosi odluke na bazi političkih instrukcija, a ne na osnovu Ustava BiH?
Ruku na srce, za mene je tu u potpunosti u pravu.
Locked