Takoe Ivana...sajber87 wrote: ↑17/03/2023 19:15Potpuno je nevazno da li ce odluka biti jednokratna ili ne jer sledeci izbori ce biti po potpuno novom zakonu i ustavu, sada je vazno sto prije razvlastiti antizapadne rusoiranske sda i df da zapad krene sa probosanskim zapadnim snagama (trojka plus)rjesavati najveci problem bosne a to je rs i dodik. Ne sumnjam da ce sda i df pokusati zajedno u sadejstvu sa dodikom i rusima napasti ohr amere eu i smita, ali nece im proci. Napokon ce bosnjaci razdvojiti politicko zapadno zito od sda df rusoiranskog kukolja.plavi_E wrote: ↑17/03/2023 18:28 Konakoviceve izjave da ce prihvatiti svaku odluku Shmita ukazuju da ce odluka biti jednokratna. Svima je jasno da je takva odluka pishanje po Bosnjacima i to po svim Bosnjacima bez obzira za koga su politicki. Sad je cilj preko Konakovica i X-morke pokazati kako Bosnjaci vole kad Shmit pisha po njima. A to znaci da ne smije biti nikakvih vecih protesta protiv te odluke Shmita. I zato Konakovic i njegovi simpatizeri ovdje na forumu prijete jos vecim protestima za Shmitovu jednokratnu odluku. Zad je jasnije zbog cega ono masovno prozivanje "islamisticki teroristi", "balije", "kadirovci" Cilj je izgleda ako dodje do masovnih protesta protiv shmitove odluke te proteste okarakteristati kao rusko-islamisticke.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Vaya
#87501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sajber87
#87502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidjeces, samo pratiLogin77777 wrote: ↑17/03/2023 19:29Jel ti stvarno vjerujes u to sto pises…sajber87 wrote: ↑17/03/2023 19:15
Potpuno je nevazno da li ce odluka biti jednokratna ili ne jer sledeci izbori ce biti po potpuno novom zakonu i ustavu, sada je vazno sto prije razvlastiti antizapadne rusoiranske sda i df da zapad krene sa probosanskim zapadnim snagama (trojka plus)rjesavati najveci problem bosne a to je rs i dodik. Ne sumnjam da ce sda i df pokusati zajedno u sadejstvu sa dodikom i rusima napasti ohr amere eu i smita, ali nece im proci. Napokon ce bosnjaci razdvojiti politicko zapadno zito od sda df rusoiranskog kukolja.![]()
-
mishic
#87503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Živa vicoteka i mokri snovi kao doživljena stvarnost...
Ali evo malo i o tima jedino proeuropskim: https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/29 ... _glas.html
Očito za normalne ljude i i stavove u ovoj zemlji više nema mjesta
Ali evo malo i o tima jedino proeuropskim: https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/29 ... _glas.html
Očito za normalne ljude i i stavove u ovoj zemlji više nema mjesta
- mirsek
#87504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sarajevska HNS struja, odlicanStudent_u_Ostavci wrote: ↑17/03/2023 18:21Uvaženi profesor vam je baš trn u oku. Vama, sarajevskoj HNS struji. Jasno i zbog čega.tramvajtrojka wrote: ↑17/03/2023 18:13
de mi reci jel begic i dalje promovira aparthejd (jadni ismijavanje prijedorskih zrtava od komsine obrazlije)kad se odrekao bosnjastva i presao u ostale![]()
![]()
![]()
![]()
Al kako ih nije stid pricati o borbi za multietnicnost i gradjansko drustvo a Dodik i Covic ih sve zajedno svrstali u muslimansku kvotu a oni samo vicu jos, jos, jos , ne stajte u pišanju po nama , nasim statutima i zvanicnim programskim ciljevima.
- Login77777
#87505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Smeta ti ovaj patriJota…tramvajtrojka wrote: ↑17/03/2023 18:13Student_u_Ostavci wrote: ↑17/03/2023 18:06
Ugasili su DF. I opet kažu da će ugasiti. Što oni više gase, ta stranka dobije više glasova![]()
de mi reci jel begic i dalje promovira aparthejd (jadni ismijavanje prijedorskih zrtava od komsine obrazlije)kad se odrekao bosnjastva i presao u ostale![]()
![]()
![]()
![]()
-
Sociolog
#87506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad sam pisao ovdje 2018..moze se naci u arhivi da je NIP projekat hrvatske sluzbe, 80% raje me napalo ovdje, drvljene i kamenje...
Eto vam licemjerni Konakovic..
Samo me je Nasa Stranka licno najvise razocarala..nisam ocekivao neke poteze od bjih poput podrzavanje Cavare.
Samo me je Nasa Stranka licno najvise razocarala..nisam ocekivao neke poteze od bjih poput podrzavanje Cavare.
- Login77777
#87507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci sad nakon srpskog projekta SDA imamo i hrvatski projekat NiP.Sociolog wrote: ↑17/03/2023 20:38 Kad sam pisao ovdje 2018..moze se naci u arhivi da je NIP projekat hrvatske sluzbe, 80% raje me napalo ovdje, drvljene i kamenje...
-
breuer
#87508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tako nekako...SDA srpski, NIP hrvatski...Login77777 wrote: ↑17/03/2023 20:40Znaci sad nakon srpskog projekta SDA imamo i hrvatski projekat NiP.Sociolog wrote: ↑17/03/2023 20:38 Kad sam pisao ovdje 2018..moze se naci u arhivi da je NIP projekat hrvatske sluzbe, 80% raje me napalo ovdje, drvljene i kamenje...
Samo me je Nasa Stranka licno najvise razocarala..nisam ocekivao neke poteze od bjih poput podrzavanje Cavare.![]()
-
Sociolog
#87509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Boska Cavara ubaceni elemenat u Nasu Stranku i hoopp ode Mostar za HDZ..
Ne volim licemjerstvo Nase Stranke sta su javno obecavali da nece..pa udjose
Obecali su da direktore koji su pozitivno radili nece mijenjati..pa su onog Kapu koji je solidno i korektno upravljao Skenderijom gdje su radnici to znam licno bili za njega, smijenili ga.
Uveli neku Instituciju za Preduniverzitetsko izobrazu...
A SDP s Niksicem katastrofa jos rece da je dogovoreno s HDZ da ce podrzati njihovog tipa za Ustavnog sudiju...koji ce maksimalno raditi na stetu ove drzave..gdje se geostrateske prilike u Europi mijenjaju za 180 stepeni.
Mislim da od nasih politicara ni za 10 godina nece biti svjestan ovog rata u Ukrajini i sta ovo sve znaci...
Pogubljeni ko abdest sto bi se zargonski reklo.
Obecali su da direktore koji su pozitivno radili nece mijenjati..pa su onog Kapu koji je solidno i korektno upravljao Skenderijom gdje su radnici to znam licno bili za njega, smijenili ga.
A SDP s Niksicem katastrofa jos rece da je dogovoreno s HDZ da ce podrzati njihovog tipa za Ustavnog sudiju...koji ce maksimalno raditi na stetu ove drzave..gdje se geostrateske prilike u Europi mijenjaju za 180 stepeni.
Mislim da od nasih politicara ni za 10 godina nece biti svjestan ovog rata u Ukrajini i sta ovo sve znaci...
Pogubljeni ko abdest sto bi se zargonski reklo.
-
sajber87
#87510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A df je onda po tebi bosanski koji je sa srpskim sda projektom kao nokat i mesoSociolog wrote: ↑17/03/2023 20:53 Boska Cavara ubaceni elemenat u Nasu Stranku i hoopp ode Mostar za HDZ..
Pogubljeni ko abdest sto bi se zargonski reklo.![]()
-
Sociolog
#87511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Konakovic je milion puta bio u Istri.
Pa moguce i Amerikanci slazem se..
Bojim se da ovo nisu koraci od strane US da nam razgrade drzavu.
Kako su ovako i SDA i Osmorka..poglupi ne kontaju da rat u Ukrajini mijenja citavu geopolitiku..
A vala sta se imam cuditi kad znam kako je Konakovic zavrsavo Dif..
I on ce iskihati ko Seka ovih dana.
I njemu ce roviti datume i tabiriti index.
Busa se da zna engleski..sto onda UVIJEK koristi prevodioca.
Zasto ovi nasi novinari ne naprave intervju s bilo kojim politicarem na Engleskom??
Nazalost, necemo imati individu kao sto je Milan St.Protic.. kako je on procitao zapadnjake a narocito Amerikance..Dobro ne voli nasu zemlju, ali obozavam pratiti njegove intervjuje.
Kako su ovako i SDA i Osmorka..poglupi ne kontaju da rat u Ukrajini mijenja citavu geopolitiku..
Zasto ovi nasi novinari ne naprave intervju s bilo kojim politicarem na Engleskom??
Nazalost, necemo imati individu kao sto je Milan St.Protic.. kako je on procitao zapadnjake a narocito Amerikance..Dobro ne voli nasu zemlju, ali obozavam pratiti njegove intervjuje.
- Haris.ba
#87512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sta mu znaci sto zna Amerikance?
Kifla sa svojim difom je bolje skontao kako funcionise politika u zivotu od njega.
Jer, ako zelis nesta moci uraditi moras imati politicke poluge. Protic je mislio da snagom argumenta nesta mozes. Ne mozes nista ako nemas politicku infrastrukturu.
-
sajber87
#87513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovom recenicom da usa zeli da nam razgradi drzavu direktno stajes svjesno ili nesvjesno na stranu najvecih neprijatelja ove zemlje. To sto si nazalost vjerovatno pod uticajem demagoga iz df a necu pominjati srpski sda projekat zalosno je za bilo koga ko ovoj zemlji zeli dobro a vjerujem da zelis. Nip je direktno podrzan od strane usa, naravno niko to nece priznati ali to je tako i da se razumijemo za mene je to pozitivno da neka probosanska strana ima podrsku od usa jer sam ja totalno prozapadno orjentisan i buducnost bosne vidim jedino na zapadu koji sa svim svojim prednostima i manama nema alternativu.Sociolog wrote: ↑17/03/2023 21:03 Konakovic je milion puta bio u Istri.
-
Sociolog
#87514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Protic je uradio..
U periodu 2001/03 dogovorio fine sporazume s OEBS komsijom za Kosovo s Amerikancima puno povoljnije od Antisaharijevog plana..ali caka..NIJE PROSLO U SRBIJANSKOJ Skupstini njegovi nisu prihvatili.
Objektivno najveci uspjeh..covjek se preko 15 godina bavio dan i noc o zlocinima nad Srbima u Albaniji, oteti tamo valjda organi im.vadjeni i ubijani.. i to je uspio i izvjestan Dick Marfija je njegovo najvece djelo.
Pogledaj na youtube kanalu Mondo..
60.000 dolara kosta 2 sata u ThinkThank Hudson institutu da se polemizira o tvoj drzavi..
To se zove lobiranje..
Tako se rade koraci mic po mic.
U periodu 2001/03 dogovorio fine sporazume s OEBS komsijom za Kosovo s Amerikancima puno povoljnije od Antisaharijevog plana..ali caka..NIJE PROSLO U SRBIJANSKOJ Skupstini njegovi nisu prihvatili.
Objektivno najveci uspjeh..covjek se preko 15 godina bavio dan i noc o zlocinima nad Srbima u Albaniji, oteti tamo valjda organi im.vadjeni i ubijani.. i to je uspio i izvjestan Dick Marfija je njegovo najvece djelo.
Pogledaj na youtube kanalu Mondo..
60.000 dolara kosta 2 sata u ThinkThank Hudson institutu da se polemizira o tvoj drzavi..
To se zove lobiranje..
Tako se rade koraci mic po mic.
-
Sociolog
#87515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad sam pitao poznanicu da na Merilend University napravi neku temu o Bosni..kaze..moze ali kotizacija je 10.000 dolara minimum
.
Tako se bori za drzavu.
Ove ThinkThank su sve lobisticke kuce koje su povezane s Vladama i prave javno mnjenje.
Nisam pod Df uticajem...antipaticni su mi privjesak su SDA.
Tako se bori za drzavu.
Ove ThinkThank su sve lobisticke kuce koje su povezane s Vladama i prave javno mnjenje.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#87516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro botu, razumjeli smo.sajber87 wrote: ↑17/03/2023 21:15Ovom recenicom da usa zeli da nam razgradi drzavu direktno stajes svjesno ili nesvjesno na stranu najvecih neprijatelja ove zemlje. To sto si nazalost vjerovatno pod uticajem demagoga iz df a necu pominjati srpski sda projekat zalosno je za bilo koga ko ovoj zemlji zeli dobro a vjerujem da zelis. Nip je direktno podrzan od strane usa, naravno niko to nece priznati ali to je tako i da se razumijemo za mene je to pozitivno da neka probosanska strana ima podrsku od usa jer sam ja totalno prozapadno orjentisan i buducnost bosne vidim jedino na zapadu koji sa svim svojim prednostima i manama nema alternativu.Sociolog wrote: ↑17/03/2023 21:03 Konakovic je milion puta bio u Istri.
Svi ste na istom tonu 24/7.
- Styling
#87517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima li većeg karijeriste od ovog ljigavca? Malo Bošnjak, mali Ostali. SDA popišala i njega i ženu mu u Tuzli, a sada ih svesrdno brani. I ono se našli da nekome popuje.Login77777 wrote: ↑17/03/2023 20:37Smeta ti ovaj patriJota…tramvajtrojka wrote: ↑17/03/2023 18:13
![]()
![]()
![]()
![]()
- Login77777
#87518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- BHCluster
#87519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad kad PiP botovi spomenu profesora ustavnog prava, pa mu nesto dobacuju. Ima smisla, inace njima je plafon dif. 
-
mishic
#87520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kada prođe pandemija ovoga kravljeg ludila zabavno će biti ovim botovima i skotovima dobacivati nebuloze koje su valjali tokom pandemije.
-
A_A_AKCIJA
#87521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali, zašto bi nama USA razgrađivala državu, pogotovo na ovaj način?
Samo se povuku i kažu da ne stoje iza Daytona.
Ošta im je ovo zajebavanje?
Amerika će nas ostaviti, ako proBiH strana kapitulira. A SDA je godinama slala poruku da su nesposobni korumpirani idioti koji suštinski nisu za modernu BiH, nego za neko hibridno leglo kriminala u kojem su oni privilegirana kasta.
Amerika traži pouzdane saveznike. SDA to više nije i tačka.
Bez podrške USA i zapada, komšije i susjedi bi podijelili državu preko noći. Ostali prijatelji iz svijeta bi samo mogli pomoći da skuplje prodamo kožu. Koliko god mi voljeli Iran i Tursku, oni ne bi mogli ništa osim naoružavanja.
Mi smo u zapadnom dvorištu i ne treba se glupirati. NATO nam je vojni garant mira, a NATO=USA. To nije previše zahtjevna matematika da skontaš šta nam je raditi.
- Student_u_Ostavci
#87522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Barem se nije zarad fotelje grlio sa onima koji mrze državu BiH i koji odlikuju Putina kao pojedine BH ljige
-
A_A_AKCIJA
#87523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa jel' ti palo na pamet ko je kriv što nismo iskoristili kapital od 95 na ovamo?Sociolog wrote: ↑17/03/2023 21:21 Kad sam pitao poznanicu da na Merilend University napravi neku temu o Bosni..kaze..moze ali kotizacija je 10.000 dolara minimum.
Tako se bori za drzavu.
Ko je imao budžete na raspolaganju od tada do jučer?
I sada kad se mijenja postava, opet ne valja.
-
A_A_AKCIJA
#87524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali, šta je najfascinantnije, da postoje glupani koji puše SDA priču o propasti države ako, pazi sad, izgube federalnu vladu.
Dakle, digli ruke od Vijeća ministara, riječ nisu rekli. Državni nivo ih ne zanima. Nivo na kojem se rješavaju bitna državna pitanja. Sve ovo što spominju je državni nivo. Jedino su se gicali oko Osmice, jer neće više moći plaćati botove i prisluškivati i uhoditi političke protivnike.
Ali zato, sada, kada gube šest -sedam milijardi godišnje federalnog budžeta, kada gube telekom i elektroprivredu, tendere, e onda idu protesti i blokade. Tu je njima država.
Kako neko može biti toliko glup da ovo ne vidi i da povjeruje kriminalcima da imaju ikakav drugi motiv.
Da SDA ima ikakvu drugu agendu, pozvala bi ljude na ulice odmah poslije Šmitove odluke, poslije formiranja VM. Ovako se jasno vidi njihova crvena linija. Budžetske milijarde. Jebo sve ostalo.
Dakle, digli ruke od Vijeća ministara, riječ nisu rekli. Državni nivo ih ne zanima. Nivo na kojem se rješavaju bitna državna pitanja. Sve ovo što spominju je državni nivo. Jedino su se gicali oko Osmice, jer neće više moći plaćati botove i prisluškivati i uhoditi političke protivnike.
Ali zato, sada, kada gube šest -sedam milijardi godišnje federalnog budžeta, kada gube telekom i elektroprivredu, tendere, e onda idu protesti i blokade. Tu je njima država.
Kako neko može biti toliko glup da ovo ne vidi i da povjeruje kriminalcima da imaju ikakav drugi motiv.
Da SDA ima ikakvu drugu agendu, pozvala bi ljude na ulice odmah poslije Šmitove odluke, poslije formiranja VM. Ovako se jasno vidi njihova crvena linija. Budžetske milijarde. Jebo sve ostalo.
- Haris.ba
#87525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U Sda znaju citati pa procitali sta je Schmit nametnuo - odgovara Sda. Zato i nisu pravili proteste. A trojka i slabo procitala, a i ne smije se zamjerati strancima jer racuna na njihovu podrsku.A_A_AKCIJA wrote: ↑17/03/2023 22:30 Da SDA ima ikakvu drugu agendu, pozvala bi ljude na ulice odmah poslije Šmitove odluke, poslije formiranja VM. Ovako se jasno vidi njihova crvena linija. Budžetske milijarde. Jebo sve ostalo.