Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#87426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 17/03/2023 11:55
Chmoljo wrote: 17/03/2023 11:49

Samo zaboravljaš da bi vukoja glat prošao da je sda u vlasti. Sve u ime dobre stare koalicije.

Ne znam što se pravite naivni kad znamo da ste obični licemjeri. Boli vas kurac za državom. Kevćete zbog opozicije.
Tako je.

Ali, mora li Nikšić bulazniti o nekakvim ocjenjivanima komisije?
ne da ne mora, nego ne smije. mnogo toga. ali većina konstruktivne kritike, koja uključuje i "makni se, ima boljih", bude nadjačana licemjerima koji bi uradili i gore samo zarad sitnog šićara. i koji su dokazali to svojim postupcima decenijama.

ko kad avaksi napadaju svaku vakcinu, pa kada neka stvarno ne zadovoljava standarde, ne možeš složiti kritiku a da se ne naljepe ko muhe na govno.
Chmoljo

#87427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

meridiyan wrote: 17/03/2023 12:04
Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:01

:lol:

samo si postavljao klipove Nermina Nikšića i Dodika sa zvučnom pozadinom srebreničanina koji doziva svog Nermina.

kažem, licemjeri.
Tom scenariju smo sve blizi.
taj scenario smo živjeli svaki put kada ste na vlasti. samo je razliku u međunarodnoj podršci koju smo imali.

kada je bila najjača, najviše ste krali.
Chmoljo

#87428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 17/03/2023 12:02
Chmoljo wrote: 17/03/2023 11:49 Ne znam što se pravite naivni kad znamo da ste obični licemjeri. Boli vas kurac za državom. Kevćete zbog opozicije.
Boli i vas kurac za drzavom. Gutate li gutate, gorke pilule naravno, zbog pozicije, a zbog ceg drugog.
kaži mi, kad se ode iz NIPa, jel se vrati na fabričke postavke ili ide dalje?
Nikola Testa

#87429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:00
Nikola Testa wrote: 17/03/2023 11:54

Zato treba voditi sda politiku jer bi vukoja glat prošao, bravo :thumbup:
sasvim sigurno ne treba dati likovima koji su većinu loših stvari doveli pred svršen čin da dociraju o obrazu i patriotizmu.
ovdje se govori o tome da li je nešto pozitivno ili ne, sve ostalo je nebitno za trenutnu diskusiju
Prpa.ba

#87430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:06 kaži mi, kad se ode iz NIPa, jel se vrati na fabričke postavke ili ide dalje?
Da parafraziram ovo jada sto je ostalo u PiP-u, zadovoljstvo je raskrinkavati vase HNS-ovski prilezne lazi, petljavine i spinove. :kiss:

Evo ti i malo motivacione poruke Lorda Owena, glasnogovornika nasih zapadnjih "prijatelja" i "saveznika", bez kojih "ne bi bilo Bosne ni Bosnjaka":
“Don’t, don’t, don’t live under this dream that the west is going to come and sort this problem out”
Chmoljo

#87431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Nikola Testa wrote: 17/03/2023 12:07
Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:00

sasvim sigurno ne treba dati likovima koji su većinu loših stvari doveli pred svršen čin da dociraju o obrazu i patriotizmu.
ovdje se govori o tome da li je nešto pozitivno ili ne, sve ostalo je nebitno za trenutnu diskusiju
pa ne baš. možda tebi, ali drugi pritrčavaju i dobacuju. to se ne smije reagovati na to?
Nikola Testa

#87432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

dr_Evil wrote: 17/03/2023 11:54
Nikola Testa wrote: 17/03/2023 11:43

Znaci prozivaces ih nakon četiri godine od izbora sudije, valjda ih trebas sad prozivat, jer koji je smisao, makar po ovom pitanju, da čekaš izbore pa da ih prozivaš? Kad se sudija izabere gledaces ga na toj poziciji do penzije.
Prozivat cu ih po rezultatima nakon sto vidim sta su uradili, nisi uradili, zajebali, izdali. Imam velika ocekivanja pogotovo u sektoru pravde, i ako se ne ostvari postat cu najveci komentator protiv istih. Ali nikad necu preci na SDA stranu ko Prpra, oni su svoju izdaju dokazali.

Nema plana b, sto se tice ovoga. Ja ga ne vidim. Ako ima plan B da se izabere sada drugi sudac i kasnije svi po redu bez SDFA ucjena ulaskom u vlast onda halali.
Ljudi su najavili sta ce uraditi, kad urade nema nazad makar u vezi pitanja izbora sudije, sudac ostaje tu do penzije. Svaka kritika nakon toga neće imati značaj u tom smislu, jer će stvar biti završena. Sudiju ne mozes smijeniti, nema nazad.
meridiyan

#87433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:04
meridiyan wrote: 17/03/2023 12:04

Tom scenariju smo sve blizi.
taj scenario smo živjeli svaki put kada ste na vlasti. samo je razliku u međunarodnoj podršci koju smo imali.

Nije ni drugima mahane, Niko nije siromah postao.
Prpa.ba

#87434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

meridiyan wrote: 17/03/2023 12:12 Nije ni drugima mahane, Niko nije siromah postao.
Vidis da je grcevita borba SDP-a protiv poljoprivrednog popisa. Garant opet vrijeme za preprodaju traktora uz masne provizije drugovima. :mrgreen:
Chmoljo

#87435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 17/03/2023 12:08
Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:06 kaži mi, kad se ode iz NIPa, jel se vrati na fabričke postavke ili ide dalje?
Da parafraziram ovo jada sto je ostalo u PiP-u, zadovoljstvo je raskrinkavati vase HNS-ovski prilezne lazi, petljavine i spinove. :kiss:

Evo ti i malo motivacione poruke Lorda Owena, glasnogovornika nasih zapadnjih "prijatelja" i "saveznika", bez kojih "ne bi bilo Bosne ni Bosnjaka":
“Don’t, don’t, don’t live under this dream that the west is going to come and sort this problem out”
čovjek je rekao brutalnu istinu. nešto što se trebalo češće govoriti da jadan narod ne očekuje da će ga nebo spasiti dok mu patriote prodaju oružje da odbrani kućni prag. ali glava u dupetu, draža opština centar od bilo čega drugog, draži glas u vogošći nego glas povratnika.

kada su se interesi drugačije poklopili svi su drugi krivi, osim magova diplomatije i međunarodnog prava.

ljudima koji misle da se politika, a pogotovo međunarodna vodi na nekim obrazima, moralu, časti a prije interesa, preporučujem manje bajkica pred spavanje. i svakako apstinenciju od upravljanja ičim većim od vlastitog domaćinstva.
Nikola Testa

#87436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:10
Nikola Testa wrote: 17/03/2023 12:07

pa ne baš. možda tebi, ali drugi pritrčavaju i dobacuju. to se ne smije reagovati na to?
A forum je oduvijek takav, ja se držim teme, drugi me previše ne interesuju, mozes reagovati ali se pozivati na licemjerstvo sda i sdaovac nece promjeniti činjenicu da trojka sudiju pokušava isporučiti hdzu i to bas za nekoliko dana, i to bas na način kako sda funkcioniše decenijama. Meni je to puno gore nego licemjerje sdaovaca.
Chmoljo

#87437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

meridiyan wrote: 17/03/2023 12:12
Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:04

Nije ni drugima mahane, Niko nije siromah postao.
ako budućnost ništa ne vrijedi, onda da, niko nije osiromašio.
kluz franjo

#87438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Sasvim je prirodno i razumljivo da i među Bošnjacima postoje ekstremno radikalne političke struje.
Kuda Dveri, Obraz i HČSP, tu i Haris, Salko & Begić Z ...

Istim žarom pričaju o "izdajama trulog, demokratskog Zapada" i "blagodetima prijateljstva totalitarnog Istoka".
Sreća je samo da je tih ekstrema (još uvijek) malo i da nemaju moć da u djela sprovode svoje "vlažne, etno-socijalističke snove".
Chmoljo

#87439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Nikola Testa wrote: 17/03/2023 12:15
Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:10

A forum je oduvijek takav, ja se držim teme, drugi me previše ne interesuju, mozes reagovati ali se pozivati na licemjerstvo sda i sdaovac nece promjeniti činjenicu da trojka sudiju pokušava isporučiti hdzu i to bas za nekoliko dana, i to bas na način kako sda funkcioniše decenijama. Meni je to puno gore nego licemjerje sdaovaca.
glede toga "isporučivanja". ja sam već pisao o tome i nebulozno mi je pričati na taj način. ne možeš im dati nešto što već imaju. Mato Tadić je bio HDZ.

dobar stručnjak, za razliku od ovog crikusanta, ali time i opasniji. ako HDZ ne dobije tog čovjeka, a komotno mogu reći HDZ, jer i Mirsad Ćeman i Seada Palavrić sasvim sigurno nisu SDP, izazvaće dalje probleme jer im je to mjesto uzeto.

šta hoću da kažem? ponašamo se kao da smo pobijedili u ratu i da je naša vizija ove države pobijedila. a nije. treba nam svaki dan neki Lord Owen govoriti da se niko neće zajebavati sa nama i rješavati naše probleme. vrijeme ide dalje, Srbija i Hrvatska rade za svoje elemente ovdje, a mi tapkamo u mjestu trideset godina jer se bavimo samo krađom, a ne i izgradnjom države i njenih institucija. ovima je lakše, oni mogu krasti i razgrađivati.

mi nemamo taj luksuz. zato je SDA toliko štetna u odnosu na ove. jer na njenom mjestu treba biti državotvorna stranka. ne da nemamo viziiju kako bi država trebala izgledati, nego je pod SDA stvoren sistem vrijednosti kako treba grabiti od države i ne snositi nikakvu odgovornost. stalno ogovore kako imaju oggromnu podršku u narodu, ali nekako nikako da preuzmu odgovornost za stanje u kojem se društvo nalazi.

stranci su promijenili narativ i pitanje je šta nas čeka u budućnosti, ali definitivno je da je trojka na to oslonjena. ono što je sigurno je to da ako hoćemo naprijed, neki dogovori se moraju početi postizati, a kakvi će biti, ovisiće o našoj umješnosti u lobiranju i dobroj lokalnoj politici.

sad dolazimo do izbora sudije. kad uzmemo sve gore u obzir, bilo koji izbor neće ništa bitno promijeniti. postoje i druge presude ustavnog suda koje su mrtvo slovo na papiru, ali presuda Ljubić je dobila na važnosti. ali dobila je samo zato što je to bio dodatni argument u lobiranju, a ne samo zato što ta presuda postoji. ako bude Vukoja izabran, biće isto, minus zatezanja HDZa.

ako ne bude izabran, biće isto, plus zatezanja HDZa. provodiće se ono na šta stranci natjeraju, a ono na šta ne natjeraju biće kao da nije ni presuđeno.

ne bojim se da će trojka uprospastiti državu, jer oni ako budu loši, nema teoretske šanse da opstanu još četiri godine. i to je dobro. tako bi i trebalo. SDA, opeet, kolike god štetočine bili, preživjeće, makar državu izgubili. napraviće narativ da su morali i da je to korisno.

ono kad već pričamo o gorkim lijekovima i pilulama...
Naš narod i naš parlament prihvatili su taj ugovor, učinili su to bez oduševljenja, poput čovjeka koji ispija koristan, ali gorak lijek
izbor sudije po meni, dakle, je predimenzionirano u ovakvoj konstelaciji snaga, gdje se presude provode kao u samoposluzi, a zgodno služi najvećim štetočinama koje su ovi prostori imali. a nije da nije bilo rušitelja i osvajača.

eto ti moje mišljenje, ako te interesuje.
Styling

#87440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Lakat Jebić wrote: 16/03/2023 23:18
Student_u_Ostavci wrote: 16/03/2023 23:12 Spodoba koja izjavi da će na proteste protiv nametanja Šmitovih odluka, na koje je i sam pozivao svojevremeno, odgovoriti tako što će izvesti kontraproteste je izgubio dodir sa realnošću i zahtijeva psihijatrijsko vještačenje.
Ta izjava je nesto najopasnije sto smo culi od rata. Protesti protiv OHRa su legitimni. Niko nije pozivao na nasilne proteste. Jeste bilo govora o protestima. Al to se kaze onda "ustavno pravo, zna se kako se organizuje, mora se postovat red i mir" i ostale ublehe.

On vec drugi put implicitno prijeti medjubosnjackim sukobom.

Ironija je, da su zdusno podrzali protest u oktobru umjesto sto su ih nazivali sdfa paradom i ismijavali sad bi mozda mogli formirat vlast bez sda.

Al eto docekali smo da se prijeti medjubosnjackim sukobom na istom pressu na kojem se zagoavara izbor hdz sudije u ustavni sud, hdzovim argumentima. Al cuj najbolje rangiran sudija, a bodovala ga komisija u kojoj oni sjede.
Sukob otvoreno zagovaraju Bakir, reis, Zahiragić, Zilđić and co.
Ovo vam je samo odgovor da nećemo sjediti skrštenih ruku i pustiti da nas mlatite.
Bujrum.
Student_u_Ostavci

#87441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Oni koji su, zarad fotelje i ministarstva lagali i obmanjivali javnost sa pričama o novom Dodiku koji se promijenio, sada prozivaju nekoga za licemjerstvo? :lol:
Student_u_Ostavci

#87442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Styling wrote: 17/03/2023 12:50
Lakat Jebić wrote: 16/03/2023 23:18

Ta izjava je nesto najopasnije sto smo culi od rata. Protesti protiv OHRa su legitimni. Niko nije pozivao na nasilne proteste. Jeste bilo govora o protestima. Al to se kaze onda "ustavno pravo, zna se kako se organizuje, mora se postovat red i mir" i ostale ublehe.

On vec drugi put implicitno prijeti medjubosnjackim sukobom.

Ironija je, da su zdusno podrzali protest u oktobru umjesto sto su ih nazivali sdfa paradom i ismijavali sad bi mozda mogli formirat vlast bez sda.

Al eto docekali smo da se prijeti medjubosnjackim sukobom na istom pressu na kojem se zagoavara izbor hdz sudije u ustavni sud, hdzovim argumentima. Al cuj najbolje rangiran sudija, a bodovala ga komisija u kojoj oni sjede.
Sukob otvoreno zagovaraju Bakir, reis, Zahiragić, Zilđić and co.
Ovo vam je samo odgovor da nećemo sjediti skrštenih ruku i pustiti da nas mlatite.
Bujrum.
:lol: :lol:

Ima vas 3x više, niko se ne usuđuje na tu masu krenuti.
agent_zero

#87443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Chmoljo wrote: 17/03/2023 12:15
Prpa.ba wrote: 17/03/2023 12:08

čovjek je rekao brutalnu istinu. nešto što se trebalo češće govoriti da jadan narod ne očekuje da će ga nebo spasiti dok mu patriote prodaju oružje da odbrani kućni prag. ali glava u dupetu, draža opština centar od bilo čega drugog, draži glas u vogošći nego glas povratnika.

kada su se interesi drugačije poklopili svi su drugi krivi, osim magova diplomatije i međunarodnog prava.

ljudima koji misle da se politika, a pogotovo međunarodna vodi na nekim obrazima, moralu, časti a prije interesa, preporučujem manje bajkica pred spavanje. i svakako apstinenciju od upravljanja ičim većim od vlastitog domaćinstva.
Auuu slam dunk! :D

:thumbup:
agent_zero

#87444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

kluz franjo wrote: 17/03/2023 12:28 Sasvim je prirodno i razumljivo da i među Bošnjacima postoje ekstremno radikalne političke struje.
Kuda Dveri, Obraz i HČSP, tu i Haris, Salko & Begić Z ...

Istim žarom pričaju o "izdajama trulog, demokratskog Zapada" i "blagodetima prijateljstva totalitarnog Istoka".
Sreća je samo da je tih ekstrema (još uvijek) malo i da nemaju moć da u djela sprovode svoje "vlažne, etno-socijalističke snove".
Gdje ćeš im to napisati, pa to je udar na Srbe, Hrvate, Bošnjake. :mrgreen:
PM72

#87445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Glavni baja dao saglasnost da Zlaja bude ambasador...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#87446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

da.. nemam komentara
ko zna šta je dobio za to :lol:
PM72

#87447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Truba wrote: 17/03/2023 15:01 da.. nemam komentara
ko zna šta je dobio za to :lol:
Dobro je što je manji entitet sve bliži svom kraju
animus

#87448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Matu Tadića je izabrala Alijansa 2002. godine odnosno SDP koji je predvodio Alijansu. Po meni vrhunski potez tadasnjeg SDP-a koji ne moze ni u istu recenicu stati sa ovim danasnjim izdajnickim SDp-om Nikšića.
Imenovanje Vukoje je poraz države i sistema. Ne samo sto je HDZov covjek nego i zato sto nema nikakve veze sa pravosudjem.
Pretpostavka da bi i SDA dala to mjesto HDZu nije na mjestu i samo je jadno opravdanje izdajnika države jer potezi SDA i DF prilikom imenovanja članova CIKa su nam pokazali da se išlo na izbacivanje Covicevih ljudi iz bitnih organa vlasti.

Jednostavno politika trojkasa (Kvislinga) je antidrzavna i to ce nam dokazati i u narednim danima kada se nastave ispunjavati Dodikove i Coviceve želje. Sve to uz opravdanje da mi ne znamo sta je njima zapad obecao dok oni skinu SDA iz vlasti. SDA je u opoziciji vec neko vrijeme ali tih promjena nabolje nema, cak sta vise. Dodik sve gori i gori a zapad se češlja.

NEsveta trojka se najlakse moze uporediti sa jeftinom prostitutkom koja sjedi pored puta u Rajlovcu i ceka kamiondžiju da mu ispuni mracne želje za sto ce dobiti malo novca koji ce joj pomoci da prezivi do slijedeceg dana. Naravno svjesna da je to loše i da će je odbaciti prije ili kasnije kad im vise ne bude trebala.
PM72

#87449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

animus wrote: 17/03/2023 15:04
NEsveta trojka se najlakse moze uporediti sa jeftinom prostitutkom koja sjedi pored puta u Rajlovcu i ceka kamiondžiju da mu ispuni mracne želje za sto ce dobiti malo novca koji ce joj pomoci da prezivi do slijedeceg dana. Naravno svjesna da je to loše i da će je odbaciti prije ili kasnije kad im vise ne bude trebala.
Samo ona prostitutka iz Rajlovca ima makroa...ko je makro trojke ostaje da se sazna.
meridiyan

#87450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Kompenzacijski mandati su odskočna daska za političke kokošare i varalice

http://insajder.media/kompenzacijski-ma ... -varalice/
NiP-ov lesinar iz Brezova Polja kod Brckog je na izborima osvojio 499 glasova. Preko kompenzacijske liste usao je u Federalni parlament.
Kao clan radne grupe za izbor sudije US dao je najvise poena HDZ-ovom sekretaru sto je Vukoju omogucilo prvo mjesto.
Niksic po obicaju se pravi nevjest i saopstava da ce SDP glasati za prvorangiranog kandidata i da tu nije bilo nikakvih dogovora.
Na novinarsko pitanje da li je izbor ustavnog sudije stvar dogovora s HDZ-om, odgovorio je da je bilo dogovora, onda bi Vukoja već jučer bio izabran.
Covic ga demantuje i kaze
Dogovarali smo usmeno uz prisustvo međunarodnih predstavnika, to treba provesti
Sta je sljedece?
Locked