Fudbal, nogomet i još ponešto
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
#1551 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Je li Modrić ipak najbolji igrač koji je igrao u premijerligi 
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#1552 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Odmah nakon rata neki igrač Čelika (zaboravio sam ime) je trebao preći u danski Bronbi.
Istovremeno trebala se igrati na Bilinom polju i neka humanitarna utakmica pa je slavni Michael Laudrup trebao odigrati jednu revijalnu utakmicu za Čelik.
Ta humanitarna utakmica ipak nije odigrana a onom fudbaleru Čelika je propao transfer u Bronbi.
Kad su ga pitali (mislim da je bio Amir Japaur ali ne drži me za riječ) zašto nije otišao u Bronbi on je odgovorio : "Kad neće Laudrup u Čelik neću ni ja u Bronbi".
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1553 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Kruzile su te price u Zenici pocetkom milenija. U vrijeme bez interneta svasta je prolazilo pod urbanu legendu, pa sam i ja tako za Laudrupa mislio da je to samo jedna od bombasticnih prica koje se medju balkanskim zivljem sire kao metastaze.teskeredzic_22 wrote: ↑15/01/2023 13:30Odmah nakon rata neki igrač Čelika (zaboravio sam ime) je trebao preći u danski Bronbi.
Istovremeno trebala se igrati na Bilinom polju i neka humanitarna utakmica pa je slavni Michael Laudrup trebao odigrati jednu revijalnu utakmicu za Čelik.
Ta humanitarna utakmica ipak nije odigrana a onom fudbaleru Čelika je propao transfer u Bronbi.
Kad su ga pitali (mislim da je bio Amir Japaur ali ne drži me za riječ) zašto nije otišao u Bronbi on je odgovorio : "Kad neće Laudrup u Čelik neću ni ja u Bronbi".
![]()
![]()
![]()
A onda dodje era googla i neko se vec usudio da to pita Bekima Dinu Pasalica
P.S. Moguce da je Japaur, i ja bih tipovao na njega.
- teskeredzic_22
#1554 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Imam jedno pedesetak "Sportova" iz tog perioda pa ću malo prelistati kad uhvatim vremena_BataZiv_0809 wrote: ↑15/01/2023 14:11
Kruzile su te price u Zenici pocetkom milenija. U vrijeme bez interneta svasta je prolazilo pod urbanu legendu, pa sam i ja tako za Laudrupa mislio da je to samo jedna od bombasticnih prica koje se medju balkanskim zivljem sire kao metastaze.
A onda dodje era googla i neko se vec usudio da to pita Bekima Dinu Pasalica![]()

- JohnnyS
#1555 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Fina vremena, kad si ko čoek mogao zapaliti na klupi
- teskeredzic_22
#1556 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
@JohnnyS Ha ha ha...vidi tabele
Naredno kolo Željo zijanio od Gradine 1:2 na Grbavici , bio na tekmi jakako
Još nije bilo interneta pa ti kakva-takva utjeha bila kad Nikola Bilić čita rezultate s drugih terena i kaže : "U Mostaru Velež-Sarajevo jedan-nula "

Naredno kolo Željo zijanio od Gradine 1:2 na Grbavici , bio na tekmi jakako
Još nije bilo interneta pa ti kakva-takva utjeha bila kad Nikola Bilić čita rezultate s drugih terena i kaže : "U Mostaru Velež-Sarajevo jedan-nula "

- JohnnyS
#1557 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Što uradiše suci Želju u Kaknju te godine 
- Point.
#1558 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Najebao je Dani Alves i to dobro.
Uvijek mi je bila mrska njegova njuška.
Uvijek mi je bila mrska njegova njuška.
- studeni76
- Point.
#1560 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Alves je već tri puta mjenjao priču. Prvo da je nije barnuo, da je bio samo malo u tom klubu do a jebavao sam je al je htjela. Očigledno laže.
- JohnnyS
#1561 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Došao punici na sprovod, pa jebemu mater, ne valja da si guzio neku u WC-u sve i da je htjela
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1562 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Hahahahaha
- JohnnyS
#1563 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
https://www.index.hr/mobile/sport/clana ... t_ostalo_m
E jesam mu jebao sve živo i neživo kad je Dinamo ispao od Newcastlea
E jesam mu jebao sve živo i neživo kad je Dinamo ispao od Newcastlea
-
HelaS
#1564 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Britanski Daily Mail je sada napravio tekst naziva "Balkanski sjaj" te objavio kako bi danas izgledao početni sastav moderne Jugoslavije.
Golmanska pozicija je rezervisana za Slovenca Jana Oblaka koji brani u Atleticu, dok bi na štoperskim pozicijama igrali Crnogorac Stefan Savić (Atletico), Hrvat Joško Gvardiol (RB Leipzig) i Srbijanac Nikola Milenković (Fiorentina).
Sredinu terena držala bi dva fantastična Hrvata - Mateo Kovačić i Luka Modrić. Kovačić nastupa za Chelsea, a Modrić za Real te bi on bio i kapiten ovog tima.
Desni vezni bi bio Dušan Tadić (Srbija, Ajax), dok bi lijevom stranom ordinirao Ivan Perišić (Hrvatska, Tottenham).
Ofanzivni veznjak je srbijanski reprezentativac Sergej Milinković-Savić koji nastupa za Lazio, a u napadu bi pored našeg Džeke (Inter) igrao Dušan Vlahović (Srbija, Juventus).

Bi li neko mogao sastaviti ove igrače u jednu ex-YU reprezentaciju u njenom stvarnom obliku, pa da poigra par utakmica sa najboljim...Npr. utakmica protiv Svjetske Argentine, protiv prvaka i najboljih u Evropi, itd. Bi li bilo moguće napraviti ovu ekipu?
- JohnnyS
#1565 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Vazda ista priča. Možda bi ponovila rezultat SFRJ iz 1990., I to naglašavam možda
-
giovanni008
#1566 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
To je bio trik da se izbjegne porez.
U to vrijeme vrijedilo je pravilo u kojem nizozemski klub koji plati odštetu za igrača ne mora plaćati porez, pa je Michael po savjetu Bayrama Tutumlua, turskog prodavača auta kojeg je upoznao u Barceloni i koji mu je postao menadžer, nakon što mu je istekao ugovor u japanskom Vissel Kobeu, potpisao ugovor s Čelikom. Član kluba iz Zenice je službeno bio tek nešto manje od 48 sati, a onda je Ajax na Čelikov račun uplatio novac koji je kasnije proslijeđen Laudrupu i njegovom menadžeru. Ajax nije morao plaćati porez, Laudrup i Tutumlu su dobili svoj novac, vjerovatno je i u Čeliku neko nešto zaradio. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/sport/nogomet/lege ... ika/239885
https://bljesak.info/sport/nogomet/lege ... ika/239885
https://www.soccerphile.com/soccerphile ... udrup.html
U to vrijeme vrijedilo je pravilo u kojem nizozemski klub koji plati odštetu za igrača ne mora plaćati porez, pa je Michael po savjetu Bayrama Tutumlua, turskog prodavača auta kojeg je upoznao u Barceloni i koji mu je postao menadžer, nakon što mu je istekao ugovor u japanskom Vissel Kobeu, potpisao ugovor s Čelikom. Član kluba iz Zenice je službeno bio tek nešto manje od 48 sati, a onda je Ajax na Čelikov račun uplatio novac koji je kasnije proslijeđen Laudrupu i njegovom menadžeru. Ajax nije morao plaćati porez, Laudrup i Tutumlu su dobili svoj novac, vjerovatno je i u Čeliku neko nešto zaradio. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/sport/nogomet/lege ... ika/239885
https://bljesak.info/sport/nogomet/lege ... ika/239885
https://www.soccerphile.com/soccerphile ... udrup.html
_BataZiv_0809 wrote: ↑15/01/2023 14:11![]()
Kruzile su te price u Zenici pocetkom milenija. U vrijeme bez interneta svasta je prolazilo pod urbanu legendu, pa sam i ja tako za Laudrupa mislio da je to samo jedna od bombasticnih prica koje se medju balkanskim zivljem sire kao metastaze.teskeredzic_22 wrote: ↑15/01/2023 13:30
Odmah nakon rata neki igrač Čelika (zaboravio sam ime) je trebao preći u danski Bronbi.
![]()
![]()
![]()
A onda dodje era googla i neko se vec usudio da to pita Bekima Dinu Pasalica![]()
- JohnnyS
- Logovan
- muha_sa
-
Osmi Socrates
#1570 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ne znam gdje da postiram.
FIFA odlučila o formatu Svjetskog Prvenstva 2026.
12 grupa po četiri tima. Dva najbolja iz svake grupe i osam trećeplasiranih prolaze dalje u nokaut fazu. Turnir će trajati 39 dana. Mislim da je ovo prvi put u istoriji da će turnir biti otvoren srijedom.
Ukupno će biti odigrane 104 utakmice. Raspravlja se koliko će ko dobiti utakmica što se tiče domaćina, ali se očekuje da će biti dodatnih utakmica za Meksiko i Kanadu, od planiranih deset. Takođe se priča kako će to sve izgledati tokom prve dvije runde u grupama. Kako sada izgleda, biće dana kada će biti odigrano i šest utakmica tokom jednog dana. Što se mene, tiče, to je suludo.
Polufinalisti će odigrati po osam utakmica, dosad je bilo sedam. Evropske federacije, pogotovo ove značajnije, neće biti zadovoljne ovim formatom.
12 grupa po četiri tima. Dva najbolja iz svake grupe i osam trećeplasiranih prolaze dalje u nokaut fazu. Turnir će trajati 39 dana. Mislim da je ovo prvi put u istoriji da će turnir biti otvoren srijedom.
Ukupno će biti odigrane 104 utakmice. Raspravlja se koliko će ko dobiti utakmica što se tiče domaćina, ali se očekuje da će biti dodatnih utakmica za Meksiko i Kanadu, od planiranih deset. Takođe se priča kako će to sve izgledati tokom prve dvije runde u grupama. Kako sada izgleda, biće dana kada će biti odigrano i šest utakmica tokom jednog dana. Što se mene, tiče, to je suludo.
Polufinalisti će odigrati po osam utakmica, dosad je bilo sedam. Evropske federacije, pogotovo ove značajnije, neće biti zadovoljne ovim formatom.
- Sanjarko
#1571 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
+1 Ja imam rad o 8 grupa po 6 timova, dodze na isto gdje bi svako sa svakim igrao, 4 idu dalje, pa nokaut faza, ali duzi vremenski period malo. Davno ovo u nekoj svesci pisao. Vidim i oni nesto slicno smislili, samo 12 grupa sa po 4 tima.Osmi Socrates wrote: ↑17/03/2023 03:11 Ne znam gdje da postiram.
Ukupno će biti odigrane 104 utakmice. Raspravlja se koliko će ko dobiti utakmica što se tiče domaćina, ali se očekuje da će biti dodatnih utakmica za Meksiko i Kanadu, od planiranih deset. Takođe se priča kako će to sve izgledati tokom prve dvije runde u grupama. Kako sada izgleda, biće dana kada će biti odigrano i šest utakmica tokom jednog dana. Što se mene, tiče, to je suludo.![]()
- Sanjarko
#1572 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Evo sad racunao. 10 ukupno utakmica bi bilo po mom formatu. 5 grupa, i 5 nokaut. Puta nek je odmor kod svake utakmice 3 dana ili cak u grupnoj fazi manje. 10x3=30 dana. 9 dana manje od njihovog formata.
- Logovan
#1573 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Mesut Özil retires from professional football at age 34
- JohnnyS
#1574 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
https://www.klix.ba/sport/nogomet/tursk ... /230409072
Šteta da se takav vanserijski nogometaš kompromitira muljem politike
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1575 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
A za Njemacku je igrao patrijotaJohnnyS wrote: ↑09/04/2023 17:52https://www.klix.ba/sport/nogomet/tursk ... /230409072
Šteta da se takav vanserijski nogometaš kompromitira muljem politike