Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote: ↑16/03/2023 07:50
Ma napisao sam odmah, postovanje jeste, ali kad te naguze 6:2 ispadne k'o pisanje kad ti to jos na kraju puste...
Hajde sta se ponasas ko "mama influenserka" Sta god neko kaze/uradi vrijedjanje/seksizam/rasizam/pizdizam ..
Kad su se trpili porazi sa Jovanovicem sto ne bi i sa ekipom koja je donijela titulu.
Nije problem ekipe i poraza, sano sto moras kao menadzment prepoznat kad je ta ekipa na zenitu i reagovati ili u suprotnom zakasnis.
Vidjet cemo eto na ljeto kakav ce remont biti...
Kaže Berger iz Njemačke da će Bellingham odlučiti šta na ljeto krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca. Kako sam i pretpostavljao, njegov transfer bilo gdje (ili ostanak u Dortmundu) neće biti saga. Što je i više nego korektno i dobro, ne treba nam novi Tchouameni.
Ludnica jebote, ona sezone bez stopera izgleda kao lijepa uspomena.
Ne mogu dočekati kraj ove sezone, iskreno me nije ni briga za Ligu Prvaka - samo nek završi što prije.
Pored svih stvari koje možemo nabrojati kao evidentne probleme, od veznog reda, manjka novih igrača prošlo ljeto i ovu zimu, tvrdoglavih taktičkih postavki koje idu na ruku protivnicima - ovo sranje s ozljedama, ovaj jebeni armagedon koji ne posustaje je problem broj jedan. Ovjde moraju letiti glave i mora se odraditi dubinska analiza. Jer ovo nije samo 'imali smo tešku sezonu lani'. To nije dovoljno da objasni zašto imamo dva puta više ozljeda od prosječne ekipe i jedno četiri puta više od najspremnijih momčadi. Ovo je slow motion raspad sistema, a povrh svega dosta igrača koji nominalno jesu spremni nisu u dobroj trkačkoj formi - ni blizu.
AmiĐa_Idriz wrote: ↑16/03/2023 13:03
Ovdje se nekome moraju izlazna vrata pokazati na kraju sezone. Neko ne radi svoj posao kako treba kada je zdravlje i fitness igrača u pitanju.
Nego, nisam sinoć ovo prokomentarisao:
Odvratno, bolje da ga nisu ni vodili sa sobom u Madrid.
Ušao je u isto vrijeme kad i Cimi, ova scena ne daje pravu sliku šta se dogodilo. Jebga, Cimi je zamaol skrivio penal, dobio žuti, nitko nije kriv što mali nije tako ambiciozan
Mada, izmjena minutu ili dvije do kraja, kad ta izmjena ne znači ništa, je krajnje licemjerna.
Ma ja, rekoh ja kakav crni fitnes, kurci, palci, 18 mu je godina ba... Tako su nas jos jednom jebali, fol fitnes, na kraju frajer 3 mjeseca out bio. Keita ili Henderson, nisam siguran.
Ja ovdje mislim da je najvise do fitnes jebenih trenera, nema ovdje veze medicinsko osoblje, jebi ga oni ga lijece, ne spremaju ga, te do Kloppovog fudbala.
Svake sezone Liverpool puno vise povreda ima od konkurencije. Izuzetak je sampionska godina, to ne moze biti slucajnost.
Pricao sam milion puta o tome, uzalud.
drug_profi wrote: ↑16/03/2023 00:34
Pa objasnio je Karlo. Liverpul je odao pocast Amanciu koji je umro taj dan kad se igrala utakmica u Liverpulu.
Real je osjecao potrebu da se sportski oduzi.
Odužili se što se mene tiče provokacijom, namjerno ili ne.
To isto ono kad te neki mangup veliki stariji od tebe i jaci namlati al ti onda da para da ides cokoladu kupit
Pjesmu su mogli prije tekme pustit
Nije neka prevelika misterija zašto imate više povreda od bilo kojeg tima.
Gegenpressing pomiješan sa Premier Ligom, i to je to. Iscrpljujuće za igrača, kao i za čitav tim. I drugi timovi su igrali i/ili igraju high pressing game, ali nakon osvajanja lopte gledaju da duže zadrže posjed lopte. Gegenpressing zahtjeva da se odmah, nekoliko sekundi nakon osvajanja lopte, stvara šansa za gol. I onda opet ispočetka. Što znači da igrači imaju daleko manje odmora (posjed lopte je zapravo odmor, trebao bi biti, ako ga ispravno igraš) od prosječnog tima.
Pošto je Premier Liga ionako fizički zahtjevnija od bilo koje druge lige, dodatak gegenpressinga je, mislim, razlog za toliku razliku u povredama. Dodaj tu i kumulativnu iscrpljenost (iz sezone u sezonu), prosječan Liverpulov igrač bi trebao imati kraći high level performance "život" ako igra duže vrijeme pod Kloppom. Ja lično, da sam profesionalni igrač, bih se zapitao da li želim igrati pod takvim trenerom duže vrijeme.
Mentalni stress takođe igra ulogu, kao prošlu sezonu, kad niste osvojili dva najveća trofeja i pored fenomenalne sezone. Jednostavno, i protiv tvoje volje, tvoj um počne da igra igre sa tobom, kad i pored tolikog fizičkog napora i fantastične igre, završiš sezonu na taj način.
A obicno bi najvise trebali pretrcat vezni igraci. Kod nas vezni igraci em sto su prespori, em su latentno ozlijedjeni. I oni sami su prepadnuti, jer kontaju da svaki sljedeci korak moze znaciti lijecenje sljedecih 6 mjeseci.
Ja vjerujem da nas je zapao bilo koji tim u ovoj fazi natjecanja, da bi ga prosli bez problema. Pa i Bayu.
Medjutim, cijeli klub, od Kloppa do oruzara ima strah i komplex od Reala. Kad bude ona reklama za Gilette, nasi se bacaju na podove.
Jedina dobra stvar je da nam ga opet nisu valjuknuli u finalu. Ovo manje boli sve nas.
AmiĐa_Idriz wrote: ↑16/03/2023 20:39
Samo što mi ne trčimo ni 50% ove sezone kako inače trčimo.
Trebas uzeti u obzir da i vecina tih koji trce se vrti oko 30-tih godina ili su vec duboko u njima, nisu isti kao prije -3-4 godine. Tijelo reaguje, a manje vise sve su to isti skoro igraci kao prije par godina, cini mi se da stil igre dolazi na naplatu.
drug_profi wrote: ↑17/03/2023 09:15
Ma ne znam vise ko je rekao. Cini mi se Mascherano.
Nije Mascherano. Jose Enrique.
In an intriguing turn of events, former Liverpool left-back Jose Enrique has claimed that Bayern Munich midfielder Ryan Gravenberch has already agreed a deal to join the Reds.
Enrique has told his YouTube followers that he and Gravenberch have the same agent and that “the player is ours”.
It feels farfetched given that the player only joined the Bundesliga champions last summer, but it is one to keep an eye on at least!