Pravda za Ramba!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakotakonikako

#551 Re: Pravda za Ramba!

Post by kakotakonikako »

Ateista wrote: 15/03/2023 15:06
kakotakonikako wrote: 15/03/2023 14:28

Pravo pitanje mu je: Kako bi ti reagirao da ti povremeno zenu/sestru/kcerku stipaju za guzove ?
Slazem se, to jeste pravo pitanje. :thumbup:
Imao sam davno prije 15-tak godina situaciju da sam vidio kako mojoj djevojci to neko radi u kaficu, bio je pijan i nije znao valjda da je sa mnom jer tad nisam bio pored nje. Naravno da mi nije bilo pravo i nalijepio sam ga kulturno. Ni ja ni ona nismo poslije pisali po internetu kako je neko sexualno izmemiravao i prozivali tog lika, ne bismo to uradili ni da je on neko poznat. Rijesili smo to na licu mjesta i zavrsili sa tim, nismo to koristili za vlastitu promociju iako sam ja u tom momentu bio na bini sa bendom i mogli smo to iskoristiti i plasirati naslove - djevojku gitariste sarajevskog benda gledalac iz publike sexualno uznemiravao dok je on svirao, i time dodatno promovisati bend, ali to mi je fuj.
Moglo bi se onda zakljuciti da je branjenje po muzickoj liniji. To objasnjava onda neke stvari.
she+

#552 Re: Pravda za Ramba!

Post by she+ »

Haris.ba wrote: 14/03/2023 21:21 Ima li iko da ce ga prestati slusati, platiti kartu za neki njegov koncert zbog ovoga?

Pitam samo one koji su prije konzumirali njegove aktivnosti.
Imam ja.
Haris.ba wrote: 14/03/2023 23:28 Ne znam zasto, ali ovaj me slucaj podsjeti na jedan davni slucaj.

Gdje je jedan glumac placao ljudima da udare po straznjici prolaznice i to snimao kao humoristicku emisiju. Epilog je navodno bila nekakva tuzba, i neki sitan novac.

Ne vidim da taj glumac ima nekih problema u svom poslu.
Mene je podsjetilo na slucaj "findzan". Od Mace covjek ne moze bolje ni ocekivati.

https://www.index.hr/amp/vijesti/clanak ... 31723.aspx

Bar je ovdje izvinjenje bilo na mjestu, mogao je i Rambo ovako a ne da lamentira o koketiranju i laznoj humanosti.
Samardžić je ozbiljno priznao da je pogriješio i ispričao se tek prije tjedan dana, kada je podnio ostavku.

„Koliko smo seksističko društvo najbolje saznamo na vlastitom primjeru, misleći da je šala ono što je ozbiljna uvreda. Izvinjavam se Jeleni Kalinić i cjelokupnoj javnosti zbog seksizma. Svjestan kakvu sam štetu učinio, povlačim se sa svih pozicija u Izdavačkoj kući Buybook.
Osim što sam autor nedopustivog sadržaja poruke i komentara, suprug sam i otac dvije kćerke, te se nadam da će začetak "MeToo" pokreta u Bosni i Hercegovini, čiji sam nesretni generator bio, doprinijeti depatrijarhalizaciji našeg društva i otvorenom razgovoru o problemima sa kojima se susreće većina žena“, napisao je na svojem profilu na Facebooku prošli utorak.
KraljicaIzJajca

#553 Re: Pravda za Ramba!

Post by KraljicaIzJajca »

General War wrote: 15/03/2023 15:17
KraljicaIzJajca wrote: 15/03/2023 15:14

Da, ne samo palila, vec i udala. :)

Osobno, oduvijek volim mladje od sebe.
:thumbup:
Znaci, ako te muz pusti samnom na aeromitinge, bit ce stipkanja :mrgreen:
Rastavljena sam, a stipkanje ne toleriram. Kakvo je to musko koje stipkanjem pokusava privuci paznju zene na sebe? :-)
muha_sa

#554 Re: Pravda za Ramba!

Post by muha_sa »

General War wrote: 15/03/2023 15:12
Nisam dosao do tih godina pa ne znam, ali znas li ti kakvu prijateljicu da se palila za mladjeg? :mrgreen:

+1
Cherry-Cherry

#555 Re: Pravda za Ramba!

Post by Cherry-Cherry »

Sirovina. A još gore od njega su žene, koje ga podržavaju i kojima je to simpa, a on car.
KraljicaIzJajca

#556 Re: Pravda za Ramba!

Post by KraljicaIzJajca »

muha_sa wrote: 15/03/2023 15:19

+1
:kiss:
piupiu

#557 Re: Pravda za Ramba!

Post by piupiu »

General War wrote: 15/03/2023 15:09
piupiu wrote: 15/03/2023 15:05

Čuj 'nervirala ga'. Daj, majke ti, umij se. Frajer ima 60 godina i otac je troje djece. :lol:
Pa tako kaze...ako je tebi problem sto je njoj 25 ( neiskustvo) sto bi saradnja sa nekim afirmisanim sa tim istim godinama bila neki plus?
Otkad se štipanje i udaranje po dupetu zovu 'saradnja'? :D

Problem mi je što čovjek od 60 godina nije u stanju da se kontroliše. Balavica od 25 ga satjerala u ćošak. Nije mogao od frustracije završiti emisiju, pa je lupio po dupetu. :lol:

Give it up. It's a lost cause. :kiss:
Last edited by piupiu on 15/03/2023 15:22, edited 1 time in total.
John Cleese

#558 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

Ateista wrote: 15/03/2023 15:13 Nije problem da se pise o tome, problem je motiva i kada neko to ne pise da bi stvarno uticao na svijest ljudi vec zbog vlastite promocije, a za ovu sam poprilicno siguran da je ovo drugo u pitanju. :D
Pa valjda bi dovoljan i opravdan razlog za pisanje o tome trebala biti i sama cinjenica da se desilo, a desilo se, nesumnjivo :)
Ateista

#559 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

KraljicaIzJajca wrote: 15/03/2023 15:17
Ateista wrote: 15/03/2023 15:13
Nije problem da se pise o tome, problem je motiva i kada neko to ne pise da bi stvarno uticao na svijest ljudi vec zbog vlastite promocije, a za ovu sam poprilicno siguran da je ovo drugo u pitanju. :D
Pa eto, pise jer sa opravdanjem zeli osramotitijavnu licnost, pise zbog promocije, ali pise i kao zena. Zato te nervira?
Da, nerviraju me pogresni motivi. U potpunosti podrzavam zene koje govore o nasilju iz pravih motiva.
General War

#560 Re: Pravda za Ramba!

Post by General War »

KraljicaIzJajca wrote: 15/03/2023 15:19
General War wrote: 15/03/2023 15:17
:thumbup:
Znaci, ako te muz pusti samnom na aeromitinge, bit ce stipkanja :mrgreen:

Rastavljena sam
, a stipkanje ne toleriram. Kakvo je to musko koje stipkanjem pokusava privuci paznju zene na sebe? :-)
Pa sastavicemo te sestro :mrgreen:
...ocito musko sto nista drugo ni ne umije, :mrgreen:
Mugiwara

#561 Re: Pravda za Ramba!

Post by Mugiwara »

KraljicaIzJajca wrote: 15/03/2023 15:09

Po tvojoj logici, zene o ovome ne trebaju javno pisati, ako je u drami ukljucena poznata licnost. :lol:
Nije problem da se pise o tome, problem je motiva i kada neko to ne pise da bi stvarno uticao na svijest ljudi vec zbog vlastite promocije, a za ovu sam poprilicno siguran da je ovo drugo u pitanju. :D
Na osnovu čega si zaključio da je samopromocija?
redhat

#562 Re: Pravda za Ramba!

Post by redhat »

Meni je u citavoj ovoj prici najvise zao forumasa na klixu jer vidim dvije dijametralno oprecne skupine.
Prvu skupinu muskaraca koji jos nisu spoznali cari ćapanja/drapanja i drugu skupinu dama koje ili nisu bile u prilici ili jos gore nisu nikad pozeljele taj čin ćapanja/drapanja. Zao mi Vas je džematile jer će očito proći na vasu zalost puno vremena dok ne skontate da usprkos svoj buci i modernom politicki korektnom šumu u komunikaciji izmedju muskaraca i zena, pored svega toga zene i dalje najvise vole kad je musko musko a muskarci ipak vole kad su u drustvu zenske zbog koje se osjecaju kao muskarci i koja zna u njima probuditi taj osjecaj.
To sta je pravo musko i pravo zensko je stvar subjektivnog i hvala bogu da je tako, jer nismo svi isti. Sve je ok i sve je dozvoljeno dok god je konsensualno i sa odobrenjem odnosno obje strane to zele (dvije, tri, cetiri i vise strana nisu takodjer iskljucene).
A za ramba i ovu tetku se ne brinem, ima rambo utakmica u nogama i guzova i sisa a tetka ko tetka, jedna se otegla druga se protegla.

Za ove ćudoredne što se razmnozavaju putem twittera i misle da je coitus plugin filter na tic toku, Eddie sve apsolvirao u minuti.

https://www.youtube.com/watch?v=7YTeiXVZMyY
Ateista

#563 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

kakotakonikako wrote: 15/03/2023 15:18
Ateista wrote: 15/03/2023 15:06

Slazem se, to jeste pravo pitanje. :thumbup:
Imao sam davno prije 15-tak godina situaciju da sam vidio kako mojoj djevojci to neko radi u kaficu, bio je pijan i nije znao valjda da je sa mnom jer tad nisam bio pored nje. Naravno da mi nije bilo pravo i nalijepio sam ga kulturno. Ni ja ni ona nismo poslije pisali po internetu kako je neko sexualno izmemiravao i prozivali tog lika, ne bismo to uradili ni da je on neko poznat. Rijesili smo to na licu mjesta i zavrsili sa tim, nismo to koristili za vlastitu promociju iako sam ja u tom momentu bio na bini sa bendom i mogli smo to iskoristiti i plasirati naslove - djevojku gitariste sarajevskog benda gledalac iz publike sexualno uznemiravao dok je on svirao, i time dodatno promovisati bend, ali to mi je fuj.
Moglo bi se onda zakljuciti da je branjenje po muzickoj liniji. To objasnjava onda neke stvari.
Ja ga uopste ne branim, vec sam rekao da je ispao nekulturni papak i da to nije trebao uraditi koliko god da ga je ona iznervirala, samo mi smetaju njeni motivi za ovo.
Bodkin

#564 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

KraljicaIzJajca wrote: 15/03/2023 15:09

Po tvojoj logici, zene o ovome ne trebaju javno pisati, ako je u drami ukljucena poznata licnost. :lol:
Tom logikom ja mogu napisati da sam poprilicno siguran da si pi**a jer nisi stocirao frajera koji ti je lupao djevojku po guzi pred tobom

Naravno da ne mislim tako ali kontas poredjenje siguran sam :D
muha_sa

#565 Re: Pravda za Ramba!

Post by muha_sa »

piupiu wrote: 15/03/2023 15:21
Pa tako kaze...ako je tebi problem sto je njoj 25 ( neiskustvo) sto bi saradnja sa nekim afirmisanim sa tim istim godinama bila neki plus?

Problem mi je što čovjek od 60 godina nije u stanju da se kontroliše. Balavica od 25 ga satjerala u ćošak. Nije mogao od frustracije završiti emisiju, pa je lupio po dupetu. :lol:

Nema veze koliko mu je godina :-) da mu je 25 mora znat šta valja a šta jok :-)

Jelde da sam u pravu :? jesam li metuzalem il jok :lol:
Ateista

#566 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

John Cleese wrote: 15/03/2023 15:21
Ateista wrote: 15/03/2023 15:13 Nije problem da se pise o tome, problem je motiva i kada neko to ne pise da bi stvarno uticao na svijest ljudi vec zbog vlastite promocije, a za ovu sam poprilicno siguran da je ovo drugo u pitanju. :D
Pa valjda bi dovoljan i opravdan razlog za pisanje o tome trebala biti i sama cinjenica da se desilo, a desilo se, nesumnjivo :)
Pa sad, ne znam koliko je to razlog da se javno proziva, to se licno rjesava po mom misljenju ili sa policijom i sudom. Opet, da je pravi motiv pa ok, imam utisak da nije i da ne bi to pisala da nije bilo prethodne svadje zbog koje mu se sveti i da on nije poznat. :D
General War

#567 Re: Pravda za Ramba!

Post by General War »

piupiu wrote: 15/03/2023 15:21

...a to on usao kod nje u kancelariju ili vec gdje i odmah uhvatio za guzicu? Pa onda saradnja...ili?
...taj covjek od 60 godina ima istoriju barem 45 godina da voli zene...sa suprugom se rastavljao, pa sastavljao...mislim sta ocekivati od tipa koji kada su se svi busali.nacional patriotizmom javno na sceni rekao o materama onih koji bombarduju...a eto sad, feministicama nelagodno...pusti ba.
Ateista

#568 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

Mugiwara wrote: 15/03/2023 15:23
Na osnovu čega si zaključio da je samopromocija?
Moj utisak iz svega sto sam procitao, ne znam tacno objasniti niti mogu dokazati.
John Cleese

#569 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

KraljicaIzJajca wrote: 15/03/2023 15:19 Kakvo je to musko koje stipkanjem pokusava privuci paznju zene na sebe? :-)
Toddler :D
U tom je uzrastu takvo sto jos i prihvatljivo i oprostivo.
Ateista

#570 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

Bodkin wrote: 15/03/2023 15:25
Tom logikom ja mogu napisati da sam poprilicno siguran da si pi**a jer nisi stocirao frajera koji ti je lupao djevojku po guzi pred tobom

Naravno da ne mislim tako ali kontas poredjenje siguran sam :D
Da ti iskreno kazem to stoji, i meni je poslije bilo zao sto sam ispao picka i sto ga nisam stocirao, jos sam bio malo izdignut a on je bio u prvom redu i mogao sam ga fino nogom samo usput. :D
skrbavi-admin

#571 Re: Pravda za Ramba!

Post by skrbavi-admin »

ja pokusavam cuclanjem privuci paznju zene i obicno uspijem.... mislim njihovih vršica :run:
no_sikiriki

#572 Re: Pravda za Ramba!

Post by no_sikiriki »

John Cleese wrote: 15/03/2023 15:16 Upravo tako.
Potreba za na takav nacin personaliziranim ilustracijama ukazuje na ocekivanu ili pretpostavljenu percepciju ilustrirane pojave u predmetnom okruzenju.

Evidentno je da u izvjesnim sredinama jos uvijek i nije tako strasno bez pristanka dodirivati ljude, pa cak ni pljesnuti po zadnjici osobu suprotnog spola kao sto negdje i nekad (i ne toliko davno) nije bilo tako strasno skoro do smrti mrcvariti dijete drugacije boje koze.
I naravno da takva drustva nisu normalna.

Ilustracije radi:
https://www.youtube.com/watch?v=bKN1K2He8yg
Izvjesna sredina zvana BiH. :mrgreen:
John Cleese

#573 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

Ateista wrote: 15/03/2023 15:27 Pa sad, ne znam koliko je to razlog da se javno proziva, to se licno rjesava po mom misljenju ili sa policijom i sudom. Opet, da je pravi motiv pa ok, imam utisak da nije i da ne bi to pisala da nije bilo prethodne svadje zbog koje mu se sveti i da on nije poznat. :D
Tejo, da se nije desilo, ne bi imala o cemu pisati, a odrastao covjek bi trebao barem misliti o posljedicama prije nego nesto ucini, ako vec nije odgojen kako valja pa ga primitivni porivi takvom silinom spopadaju, tim prije sto je i javna licnost - vjerujem da ces se suglasiti da bi, uzevsi sve poznate fakte u obzir, bilo pretjerano ocekivati od djevojke da brine o zastiti njegovog lika i djela :D
John Cleese

#574 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

no_sikiriki wrote: 15/03/2023 15:43 Izvjesna sredina zvana BiH. :mrgreen:
:lol: Affectionately :D
omar little

#575 Re: Pravda za Ramba!

Post by omar little »

kakav odron od pisma. bolje mu je bilo da suti. ovako demonstrirao da je brdsko govedo.
Post Reply