Pravda za Ramba!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pilot Dedo

#426 Re: Pravda za Ramba!

Post by Pilot Dedo »

Njena emisija je gora od bilo kakvog pipkanja.
Mugiwara

#427 Re: Pravda za Ramba!

Post by Mugiwara »

General War wrote: 15/03/2023 09:20
vaučer wrote: 15/03/2023 09:11

De molim te. Sam si povukao licemjerje i lažni moral u istom dahu sa dupe-diračevom hrabrosti. Izvoli i argumentiraj, nemoj mi sad ‘ja mislio one tamo’. Nisi - mislio si na nju, automatski si joj to zaljepio.
Bezveze projiciras, a nije prvi put da ovo citam, iz proslih primjera itekako imam razloga da sumnjam na motive doticne...
O kakvim motivima ti pričaš? Lik je udario po guzici i sad nešto kmeči, kao nevalja im emisija. Daj molim te.
General War

#428 Re: Pravda za Ramba!

Post by General War »

Mugiwara wrote: 15/03/2023 09:20
General War wrote: 15/03/2023 09:16

Nisam rekao da treba da suti, al ga je mogla otjerat u PM bez da dize hajku po javnom prostoru, sto je tipicno za ovo vrijeme...
I treba dizati hajku za ovakve stvari. Da se da doznanja svim da se za ovakve stvari mogu snositi posljedice.
..tako je, ja mislim da to treba sprijeciti da se uopste desava a to je povuci jasnu liniju interakcije izmedju muskarca i zena...sto opet znaci na kraju da neko treba ostati kod kuce kao najsigurniji nacin da se ovakve stvari nebi desavale..slazes li se?
JohnnyS

#429 Re: Pravda za Ramba!

Post by JohnnyS »

Kako je Rosa Parks sve to mudro odigrala. Nije ona htjela sjedati sprijeda u autobusu, htjela je samo da se čuje za nju. Da je bilo Instagrama onda, sigurno bi imala fotografija na stolicama ili još gore, foteljama
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#430 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bobi »

Jel ima neko želju da mene pljusne po guzici :D ?
Ateista

#431 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

General War wrote: 15/03/2023 09:16

Nisam rekao da treba da suti, al ga je mogla otjerat u PM bez da dize hajku po javnom prostoru, sto je tipicno za ovo vrijeme...
I treba dizati hajku za ovakve stvari. Da se da doznanja svim da se za ovakve stvari mogu snositi posljedice.
Svi se prave ludi na to da ona ne dize hajku zbog pipkanja vec zbog prethodnog sukoba koji je imala sa njim, to je jasno kao dan. Mogu se kladiti u sta hoces da je pipao bez prethodne svadje, da ne bi doslo do ove hajke.
Jos jednom, to ne opravdava njegov glup i papanski postupak, samo me nervira i njeno licemjerje.
General War

#432 Re: Pravda za Ramba!

Post by General War »

Mugiwara wrote: 15/03/2023 09:24
Bezveze projiciras, a nije prvi put da ovo citam, iz proslih primjera itekako imam razloga da sumnjam na motive doticne...
O kakvim motivima ti pričaš? Lik je udario po guzici i sad nešto kmeči, kao nevalja im emisija. Daj molim te.
...tako je, rambo nije vidio zenska dok nju nije vidio, a naravno da muskarci oko 60 godina su sexualno najaktivniji :mrgreen:
ZuzuTop

#433 Re: Pravda za Ramba!

Post by ZuzuTop »

Bobi wrote: 15/03/2023 09:27 Jel ima neko želju da mene pljusne po guzici :D ?
Samo ako ovjerimon kod notara :-D
Mugiwara

#434 Re: Pravda za Ramba!

Post by Mugiwara »

Ateista wrote: 15/03/2023 09:28
Svi se prave ludi na to da ona ne dize hajku zbog pipkanja vec zbog prethodnog sukoba koji je imala sa njim, to je jasno kao dan. Mogu se kladiti u sta hoces da je pipao bez prethodne svadje, da ne bi doslo do ove hajke.
Jos jednom, to ne opravdava njegov glup i papanski postupak, samo me nervira i njeno licemjerje.
Šta bi bilo, da je bilo? Relativizacija.
Ateista

#435 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

Mugiwara wrote: 15/03/2023 09:30
Ateista wrote: 15/03/2023 09:28

Nije relativizacija, njegov postupak je osudjen od vecine i tu nema puno da se kaze, sve je jasno, ali to sto je osudjen njegov postupak ne znaci da ne mozemo i njene postupke, niti osuda njenih postupaka i licemjerja i na koji nacin umanjuje njegovu glupost koju je uradio.

Ne znam zasto sve mora biti crno bijelo i zasto da bi nekog osudili ovo drugo moramo idealizovati, skoro nikad stvari nisu crno bijele.
uglavnomja

#436 Re: Pravda za Ramba!

Post by uglavnomja »

cura ima problem sa egom, to je to

dovela tipusa poput ramba, poznatog nekonvencionalnog, nepristojnog covjeka bez dlake na jeziku, koji ne postuje autoritete, da mu sefuje u emisiji u koju je dosao humanitarno da pomogne ljudima i njoj istovremeno ...

kao da neki novinarcic poletarac sa lokalne tv nekako dovuce zlatana ibrahimovica u studio i kaze mu - sjedi tu i ne mrdaj se, ne pricaj dok te ne upitam, a kad te upitam ovo, ti ces odgovoriti muuuu, a kad te pitan ono ti ces odgovoriti beeee ...
i onda ce se cuditi reakciji doticnog :-) kad ga zatjera u mp3 i napravi "lom" u studiju

ne opravdavam diranje, po 1000. put, ali reakcija je pretjerana, trazenje paznje, karijerizam itd ...
Ateista

#437 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

uglavnomja wrote: 15/03/2023 09:36 cura ima problem sa egom, to je to

dovela tipusa poput ramba, poznatog nekonvencionalnog, nepristojnog covjeka bez dlake na jeziku, koji ne postuje autoritete, da mu sefuje u emisiji u koju je dosao humanitarno da pomogne ljudima i njoj istovremeno ...

kao da neki novinarcic poletarac sa lokalne tv nekako dovuce zlatana ibrahimovica u studio i kaze mu - sjedi tu i ne mrdaj se, ne pricaj dok te ne upitam, a kad te upitam ovo, ti ces odgovoriti muuuu, a kad te pitan ono ti ces odgovoriti beeee ...
i onda ce se cuditi reakciji doticnog :-) kad ga zatjera u mp3 i napravi "lom" u studiju

ne opravdavam diranje, po 1000. put, ali reakcija je pretjerana, trazenje paznje, karijerizam itd ...
:thumbup:
Mugiwara

#438 Re: Pravda za Ramba!

Post by Mugiwara »

Ateista wrote: 15/03/2023 09:35
Mugiwara wrote: 15/03/2023 09:30

Nije relativizacija, njegov postupak je osudjen od vecine i tu nema puno da se kaze, sve je jasno, ali to sto je osudjen njegov postupak ne znaci da ne mozemo i njene postupke, niti osuda njenih postupaka i licemjerja i na koji nacin umanjuje njegovu glupost koju je uradio.

Ne znam zasto sve mora biti crno bijelo i zasto da bi nekog osudili ovo drugo moramo idealizovati, skoro nikad stvari nisu crno bijele.
Čim ima "ali", to je relativizacija. Činjenica je da je seksualno uznemiravao, da bi je ponizio. Tačka. Nema se šta više pričati. Ako hoćeš da pričaš o moralnosti javnih ličnosti, ličnosti sa društvenih mreža, napravi temu za to. Ovi nije mjesto gdje o tome treba da pričaš.
JohnnyS

#439 Re: Pravda za Ramba!

Post by JohnnyS »

Nisam za SDA, ali... :D
Mugiwara

#440 Re: Pravda za Ramba!

Post by Mugiwara »

Reakcija je onakva kakva treba da bude. Nikad ne treba šutjeti nasilnicima ko god da su.
Ateista

#441 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

Mugiwara wrote: 15/03/2023 09:39

Čim ima "ali", to je relativizacija. Činjenica je da je seksualno uznemiravao, da bi je ponizio. Tačka. Nema se šta više pričati. Ako hoćeš da pričaš o moralnosti javnih ličnosti, ličnosti sa društvenih mreža, napravi temu za to. Ovi nije mjesto gdje o tome treba da pričaš.
Pa to je sve dio tog istog incidenta, naravno da mozemo pricati i o njoj na ovoj temi, te njenim motivima da ovo iznosi u javnost.
Mugiwara

#442 Re: Pravda za Ramba!

Post by Mugiwara »

Ateista wrote: 15/03/2023 09:43
Pa to je sve dio tog istog incidenta, naravno da mozemo pricati i o njoj na ovoj temi, te njenim motivima da ovo iznosi u javnost.
Šta je trebalo da uradi, da bi zadovolja tvoj moralini sud?
vaučer

#443 Re: Pravda za Ramba!

Post by vaučer »

Ja projiciram jer ti citiram vlastiti tekst i očitu namjeru?
Ti ne projiciraš jer 'iz prošlih primjera imaš razloga da sumnjaš u motive dotične'?
:-)

Dobro tebi to ide. Kojih prošlih primjera i kakve veze imaju s ovim slučajem?
Bodkin

#444 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

General War wrote: 15/03/2023 08:31
Bodkin wrote: 15/03/2023 08:22

Naravno. One sto traze mislis :D
Mislis, one se fotosopiraju, izbacuju sise i guzice radi sebe i drugarica sigurno, jel tako? :mrgreen:
Ma ne, izbace da ih opalis po guzovima na sred ulice
Bodkin

#445 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

General War wrote: 15/03/2023 09:25
..tako je, ja mislim da to treba sprijeciti da se uopste desava a to je povuci jasnu liniju interakcije izmedju muskarca i zena...sto opet znaci na kraju da neko treba ostati kod kuce kao najsigurniji nacin da se ovakve stvari nebi desavale..slazes li se?
Apsolutno. I na isti nacin smanjiti kradju auta. Nemoj kupovati. Ili sitni kriminal po sarajevu. Nemoj izlaziti. Sve jer stari prdonja koji je “lud” i “legenda” misli da moze svaku zensku opaliti po guzovima

Jer je trazila. Ono treba joj reklama
Ateista

#446 Re: Pravda za Ramba!

Post by Ateista »

Mugiwara wrote: 15/03/2023 09:46
Ateista wrote: 15/03/2023 09:43

Šta je trebalo da uradi, da bi zadovolja tvoj moralini sud?
Mogla je da prijavi policiji i onda bih povjerovao da joj je to stvarno bio problem, a ne ova medijska hajka.
redhat

#447 Re: Pravda za Ramba!

Post by redhat »

A mozda mu se samo svidjelo dupe, luda ideja jelde?
Isto kao sto se onom buštelcu koji dobacuje sa skele, đes mala joooo sifona vjerovatno svidjaju "sifoni" a malo se manje bavi egzistencijalnom stranom sifona, odgojem i porodicnim problemima dotične. Cisto sumnjam da baustelac ulazi u detalje naobrazbe i shvatanja musko zenskih odnosa koje vlasnica sifona baštini. Mala je razlika izmedju tog imaginarnog baustelca i ramba.
Kakvo ponizavanje, stvarno mislis da se u tom trenutku bavio njenim likom i djelom i intelektom :)
I znas sta je jos ludje, postoji niz zena kojima ce prijati takva vrsta paznje i od ramba i od baustelca - iznenadio/la bi se, nismo svi na isti kalup i dobro je da nismo. I znas sta je jos ludje, proslo je njemu to lupanje po guzici miiona puta ali ne lezi vraze sve do jednom.
I simpaticno mi je citati kako se ovde na temi prica o ljudima koji daju podrsku rambu, ja jos niti jedan komentar gdje mu se daje podrska nisam procitao poceo od mog prvog gdje sam rekao da je ispao papak i primitivac. Znaci niko ga ne podrzava, a ti koji ga ehm pravdaju ustvari samo tvrde da njegov cin iako primitivan nije za razapet ga na kriz i da postoji niz nivoa i gluposti i primitivizma.
broj dva

#448 Re: Pravda za Ramba!

Post by broj dva »

Nju ne znam, Ramba znam i zaslužio je podršku
Last edited by broj dva on 15/03/2023 10:42, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#449 Re: Pravda za Ramba!

Post by kakavdanakneiskustvu »

:thumbup:
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 15/03/2023 10:44, edited 1 time in total.
Mugiwara

#450 Re: Pravda za Ramba!

Post by Mugiwara »

redhat wrote: 15/03/2023 10:24
A mozda mu se samo svidjelo dupe, luda ideja jelde?
Isto kao sto se onom buštelcu koji dobacuje sa skele, đes mala joooo sifona vjerovatno svidjaju "sifoni" a malo se manje bavi egzistencijalnom stranom sifona, odgojem i porodicnim problemima dotične. Cisto sumnjam da baustelac ulazi u detalje naobrazbe i shvatanja musko zenskih odnosa koje vlasnica sifona baštini. Mala je razlika izmedju tog imaginarnog baustelca i ramba.
Kakvo ponizavanje, stvarno mislis da se u tom trenutku bavio njenim likom i djelom i intelektom :)
I znas sta je jos ludje, postoji niz zena kojima ce prijati takva vrsta paznje i od ramba i od baustelca - iznenadio/la bi se, nismo svi na isti kalup i dobro je da nismo. I znas sta je jos ludje, proslo je njemu to lupanje po guzici miiona puta ali ne lezi vraze sve do jednom.
I simpaticno mi je citati kako se ovde na temi prica o ljudima koji daju podrsku rambu, ja jos niti jedan komentar gdje mu se daje podrska nisam procitao poceo od mog prvog gdje sam rekao da je ispao papak i primitivac. Znaci niko ga ne podrzava, a ti koji ga ehm pravdaju ustvari samo tvrde da njegov cin iako primitivan nije za razapet ga na kriz i da postoji niz nivoa i gluposti i primitivizma.
Čitav tvoj post je opravdavanje i relativizacija.
Post Reply