BIlo je, promaklo ti. Ali nema se tu sta puno komentarisati.
Cekamo da vidimo sta ce biti. A ja mislim - nista.
BIlo je, promaklo ti. Ali nema se tu sta puno komentarisati.
Sad ce te Hame staviti na FOE listulajkujMe wrote: ↑14/03/2023 20:28 A ovo s Bakhmutom ima sve manje logike, nema logike da ga nastave braniti bukvalno ih livada dijeli od potpunog okruzenja.
Usput Novopermajske je palo tako da jos 2 manja grada dijele Avdiivku od okruzenja.
Ukrajinci lose lose rade ako se ne desi neki kec u rukavu onda ne znam sta dalje da rade
Upravo tako. Oni uspjesi od jesenas malo stvorili prevelika ocekivanja kod forumasa. Sta da navale sada k'o ludi i pola ih izgine, ko ce sacuvati te nove linije, nastaviti rat, ponovo izgraditi zemlju?JoseMujica wrote: ↑14/03/2023 21:59korodiraju rusku vojnu snagu, mentalno i fizički i tehničkilajkujMe wrote: ↑14/03/2023 20:28 A ovo s Bakhmutom ima sve manje logike, nema logike da ga nastave braniti bukvalno ih livada dijeli od potpunog okruzenja.
Usput Novopermajske je palo tako da jos 2 manja grada dijele Avdiivku od okruzenja.
Ukrajinci lose lose rade ako se ne desi neki kec u rukavu onda ne znam sta dalje da rade
zar imaju trenutno bolju opciju za ovo nego ovo WW1 suludo jurišanje preko ledine?
kad budu imali uvjete za ofanzivu napadaće, a trenutno nema vremenskih uslova, blato svugdje + čekaju se svježe jedinice.
bog vas u šumu okreno Dan D se počeo planirati krajem 1941, a desio se 1944-te...znači skoro 3 godine pripreme, planiranja i obuke. Istovremeno, počelo planiranje za Siciliju i francusku sjevernu Afriku. Pa sve došlo u svoje vrijeme kad su se stekli uslovi.
Nije ovo kafanska tuča da neko vikne hoćemo li? i da se svi makljaju![]()
ovo je ozbiljan rat, koji vode ozbiljni ljudi i ovdje neće, barem na ne na ukrajinskoj strani, biti ovih budalaština koje strućnjaci ovdje zagovaraju. Jebga, i ja bi volio da ih poderu sad i odmah, al ne ide to tako. Zamislite samo šta bi bilo da su se Englezi probali iskrcati u Normandiji 1942 ili 1943?
Nama su malo filmovi i FPS pucačine poremetile sistematičnost i strpljenje izgleda, pa smo isto ko djeca na tuti
langsam aber ziher, što bi reko čeh, švabo, englez
i Slava Ukrajini
pozdrav za brata @sumirprimus i da nam se čim prije vrati
@Bloo vrati nam nejač za vekovnu tastaturu ako boga znaš štapić @Bobi koji je tvoj hobi?
Pa jarane pa i te pogresne pretpostavke su bile zasnovane na informacijama koje si ti mislio da su dovoljne i dobre. Otkud znas da ono sto sada pises nije na jednako losim informacijama?madner wrote: ↑15/03/2023 00:25 Nemam vremena da odgovorim svima, sto se tice prognoze na pocetku bila je zasnovana na pogresnim predpostavkama, kako znamo vise tako su i prognoze bolje.
No nije bilo daleko od istine, da Rusi nisu zaustavljeni kod Nikolajeva izasli bi do Odese.
Covjek koji je najzasluzniji za odbranu je smjenjen, jer nije bio kepecov izbor.
Sto se tice manjka streljiva, to je logicna posljedica logistike pod udarom i blata.
Josi bi preporucio da ne cita previse o WW2, da ne pokvari misljenje o Churchilu. Imao je uzasno poteze zbog kojih su produzili rat u Africi.
Ne bas, nisu to jedine prognoze. Nije poenta objaviti nesto kada se desi, citat zna i Gandalf.Johny12 wrote: ↑15/03/2023 03:19Pa jarane pa i te pogresne pretpostavke su bile zasnovane na informacijama koje si ti mislio da su dovoljne i dobre. Otkud znas da ono sto sada pises nije na jednako losim informacijama?madner wrote: ↑15/03/2023 00:25 Nemam vremena da odgovorim svima, sto se tice prognoze na pocetku bila je zasnovana na pogresnim predpostavkama, kako znamo vise tako su i prognoze bolje.
No nije bilo daleko od istine, da Rusi nisu zaustavljeni kod Nikolajeva izasli bi do Odese.
Covjek koji je najzasluzniji za odbranu je smjenjen, jer nije bio kepecov izbor.
Sto se tice manjka streljiva, to je logicna posljedica logistike pod udarom i blata.
Josi bi preporucio da ne cita previse o WW2, da ne pokvari misljenje o Churchilu. Imao je uzasno poteze zbog kojih su produzili rat u Africi.
Bilo je ovdje raje koja je na pocetku tvrdila suprotno od tebe, sa pristupom istim informacijama. Mozda su ti likovi bolji analiticari od tebe? Mislim da nije problem u informacijama, problem je u tvojim analizama.
Posebno jer stalno pises “kepec”. Iz aviona se vidi da si pristran i mozda upravo zato imas pogresne zakljucke?
Buraz previse si nadobudan
Ne bas, nisu to jedine prognoze...
UAF nece zaustaviti Ruse na sljedecoj liniji jer ...
Ide polako.