možda sam ćorav, ali na prste jedne ruke mogu nabrojati ko ga je podržao na ovoj temi. a ni to nisam siguran jel bilo trolanje.no_sikiriki wrote: ↑14/03/2023 23:25 Pa ovdje se ne radi o tome da ja ili drugi "podržavaju" nju, nego o tome da ne podržavamo ono što je on uradio.
i što više ne treba ni raspredati, jer je sve jasno.Da nije sam priznao šta je uradio i napisao onako debilan tekst opravdanja, ne bih podržavala nikoga, nego bih se pitala šta li je tu bilo, nakon njenih optužbi.
Ovako ne moram da se pitam, jer je sve rekao.
e to se dogovori sa Bodkinom. kaže čovjek, podržavati da je najgora.Bezuslovno reći da to što je on uradio nije u redu ne znači da mislimo da je ona bajna i sjajna. Mi ne znamo kakva je ona i to nije uopće relevantno. Relevantno je samo to što je on uradio.
ok.
suštinski, mislim da se vi slažete sa mnom i ja sa vama oko ove situacije. međutim, način podrške, način napisanog, prezentovanog itekako može promijeniti kontekst. mediji se ne bave time, nego načinom kako da izbace što više vijesti oko svakog događaja i boli ih kurac šta oblikuju u glavama ljudi.
međutim, narativ u kojem se ne propituju sve činjenice i u kojima postoje svete krave (dakle ne samo nasilje nad ženama, nego i rasizam, nacionalizam) - može proizvesti serije budala koje se onda svrstavaju u veće grupacije koje imaju društveno opasne ideje.
ne mislim da će bodkin, dale ili ti natjerati nekoga da uzme pušku i izrešeta za njega nevjernike. ali ljudi koji frustracije iskaljuju tražeći opravdanja za vlastite neuspjehe postaju ozbiljna pojava koja se reflektuje u desničarenju. lažem. postali su. pred našim očima je počela era post truth-a i rezultirala je serijama budala koje su našle odušak u tome da su posebni jer ima još ljudi kojima smeta bezuslovna podrška nekim stvarima uz ostali folklor zavjera i sličnog.
a možda ima do profesionalne deformacije gdje manje više uvijek saslušam sve strane pa onda donesem sud i vidim da najčešće ničija za ramaza nije