Pravda za Ramba!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#351 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 23:25 Pa ovdje se ne radi o tome da ja ili drugi "podržavaju" nju, nego o tome da ne podržavamo ono što je on uradio.
možda sam ćorav, ali na prste jedne ruke mogu nabrojati ko ga je podržao na ovoj temi. a ni to nisam siguran jel bilo trolanje.
Da nije sam priznao šta je uradio i napisao onako debilan tekst opravdanja, ne bih podržavala nikoga, nego bih se pitala šta li je tu bilo, nakon njenih optužbi.
Ovako ne moram da se pitam, jer je sve rekao.
i što više ne treba ni raspredati, jer je sve jasno.
Bezuslovno reći da to što je on uradio nije u redu ne znači da mislimo da je ona bajna i sjajna. Mi ne znamo kakva je ona i to nije uopće relevantno. Relevantno je samo to što je on uradio.
e to se dogovori sa Bodkinom. kaže čovjek, podržavati da je najgora.

ok.

suštinski, mislim da se vi slažete sa mnom i ja sa vama oko ove situacije. međutim, način podrške, način napisanog, prezentovanog itekako može promijeniti kontekst. mediji se ne bave time, nego načinom kako da izbace što više vijesti oko svakog događaja i boli ih kurac šta oblikuju u glavama ljudi.

međutim, narativ u kojem se ne propituju sve činjenice i u kojima postoje svete krave (dakle ne samo nasilje nad ženama, nego i rasizam, nacionalizam) - može proizvesti serije budala koje se onda svrstavaju u veće grupacije koje imaju društveno opasne ideje.

ne mislim da će bodkin, dale ili ti natjerati nekoga da uzme pušku i izrešeta za njega nevjernike. ali ljudi koji frustracije iskaljuju tražeći opravdanja za vlastite neuspjehe postaju ozbiljna pojava koja se reflektuje u desničarenju. lažem. postali su. pred našim očima je počela era post truth-a i rezultirala je serijama budala koje su našle odušak u tome da su posebni jer ima još ljudi kojima smeta bezuslovna podrška nekim stvarima uz ostali folklor zavjera i sličnog.

a možda ima do profesionalne deformacije gdje manje više uvijek saslušam sve strane pa onda donesem sud i vidim da najčešće ničija za ramaza nije :D
Hakiz

#352 Re: Pravda za Ramba!

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 14/03/2023 23:36
Hakiz wrote: 14/03/2023 23:32

Spomenuo sam to, samo me ignorišu.

Dragan Marinković Maca.
Nisam ni znao za to, ali je isto za svaku osudu.

Činjenica da nema problema samo govori da o tome da Rambo nema šta da brine.
Zato sam i spomenuo taj slučaj.

Tresla se gora, rodio se miš.
Chmoljo

#353 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 14/03/2023 23:27
Chmoljo wrote: 14/03/2023 23:23

ne znam bogami koji put, ali evo da probam:

到目前为止写了一百万次 - 不合理。

他的行为没有争议,因为它有争议。 她的帖子是需要关注的,但不是受害者。

P.S. ko te jebe, muči se sa tim šta sam mislio da kažem :D
Ajde ba ne seri, odgovori ako hoćeš, ako nećeš ignoriši.
odgovorio. ne samo ovdje. ako hoćeš pogledaj, ako nećeš ignoriši.
Chmoljo

#354 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 14/03/2023 23:35 Pa to i jeste tvoj problem. Sto na osnovu nekih slucajeva po defaultu imas problem sa zenama koje izadju u javnost.
Ona je upravo uradila sto je ** No links ** uradio, a to je da je iskoristila resurse i mogucnosti.

Jel glumi ili ne nije bitno. Niti je tvoje ili moje da uopste raspravljamo. Zasto? Jer je jednostavno ne samo pogresno nego i za stoc u nos da dira zene, on ili bilo ko drugi, na taj nacin

Sve da je najveca drama od stare grcke :D
čuj moj problem.

ma ovako paša moj. kad ti MAGA kreten opet izglasa poluretardiranog lika koji ima šifre za nuklearno oružje, ti se pitaj šta je pošlo po zlu u vrijeme kada je informacija nadohvat ruke.

moj problem :lol:
John Cleese

#355 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

Haris.ba wrote: 14/03/2023 23:28 Ne znam zasto, ali ovaj me slucaj podsjeti na jedan davni slucaj.

Gdje je jedan glumac placao ljudima da udare po straznjici prolaznice i to snimao kao humoristicku emisiju. Epilog je navodno bila nekakva tuzba, i neki sitan novac.

Ne vidim da taj glumac ima nekih problema u svom poslu.
Ma bilo je i gorih - neki anonimus je mladim zenama i djevojkama koje bi sreo na ulici svlacio sta bi vec uspio svuci, a saucesnik je to snimao. (U Poljskoj ili Ceskoj, ako ne grijesim)
Neopisivo duhovito, zar ne... :|

To sto su se slicne stvari desavale i prije i drugdje i prolazile nekaznjeno ili neadekvatno kaznjeno ne cini ih prihvatljivim, a bome ni normalnim.
mrgreen

#356 Re: Pravda za Ramba!

Post by mrgreen »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 23:37 međutim, narativ u kojem se ne propituju sve činjenice i u kojima postoje svete krave (dakle ne samo nasilje nad ženama, nego i rasizam, nacionalizam) - može proizvesti serije budala koje se onda svrstavaju u veće grupacije koje imaju društveno opasne ideje.
slazem se da ne trebaju postojati svete krave, da mediji snose veliku odgovornost u nacinu prenosenja vijesti i da bi se trebalo ozbiljnije pristupati ovakvim osjetljivim temama, jer se moze nanijeti velika steta osobi koja nije nuzno kriva, a zauvijek ce nositi etiketu. s te strane bolje razumijem sta zelis reci.

ovdje ta tema nema veze s ovim slucajem, jer se rambo sam javio i otklonio svaku sumnju. niko mu ne lijepi nista sto on nije sam potvrdio. postoji kamp relativizatora i to je porazavajuce.
Last edited by mrgreen on 14/03/2023 23:45, edited 2 times in total.
-Chesterfield-

#357 Re: Pravda za Ramba!

Post by -Chesterfield- »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 23:37

a možda ima do profesionalne deformacije gdje manje više uvijek saslušam sve strane pa onda donesem sud i vidim da najčešće ničija za ramaza nije :D
Gdje i koga saslušavaš?
Last edited by -Chesterfield- on 14/03/2023 23:46, edited 1 time in total.
dale cooper

#358 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

Ovdje postoji samo jedna jasna činjenica. A to je ovo što je Rambo uradio. I to je ono što je meni neprihvatljivo i za osudu. A to ko je kakav ko
čojk, čije je maslo za ramazana i slične stvari su apsolutno nebitni.
Chmoljo

#359 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

-Chesterfield- wrote: 14/03/2023 23:45
Chmoljo wrote: 14/03/2023 23:37

Gdje i koga saslušavaš?
pa na forumu :D
-Chesterfield-

#360 Re: Pravda za Ramba!

Post by -Chesterfield- »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 23:46
-Chesterfield- wrote: 14/03/2023 23:45

Gdje i koga saslušavaš?
pa na forumu :D
Ja mislio ti inspektor ili sudija. :D
Chmoljo

#361 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

:D jbg
Bodkin

#362 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 23:41
Bodkin wrote: 14/03/2023 23:35 Pa to i jeste tvoj problem. Sto na osnovu nekih slucajeva po defaultu imas problem sa zenama koje izadju u javnost.
Ona je upravo uradila sto je ** No links ** uradio, a to je da je iskoristila resurse i mogucnosti.

Jel glumi ili ne nije bitno. Niti je tvoje ili moje da uopste raspravljamo. Zasto? Jer je jednostavno ne samo pogresno nego i za stoc u nos da dira zene, on ili bilo ko drugi, na taj nacin

Sve da je najveca drama od stare grcke :D
čuj moj problem.

ma ovako paša moj. kad ti MAGA kreten opet izglasa poluretardiranog lika koji ima šifre za nuklearno oružje, ti se pitaj šta je pošlo po zlu u vrijeme kada je informacija nadohvat ruke.

moj problem :lol:
Ha? Kakve to veze ima sa ovom pricom sad?
Haris.ba

#363 Re: Pravda za Ramba!

Post by Haris.ba »

John Cleese wrote: 14/03/2023 23:43
To sto su se slicne stvari desavale i prije i drugdje i prolazile nekaznjeno ili neadekvatno kaznjeno ne cini ih prihvatljivim, a bome ni normalnim.
Ne isaretim to.

Vec, da ce posljedice biti slicne.
Bodkin

#364 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 23:37 [

ne mislim da će bodkin, dale ili ti natjerati nekoga da uzme pušku i izrešeta za njega nevjernike. ali ljudi koji frustracije iskaljuju tražeći opravdanja za vlastite neuspjehe postaju ozbiljna pojava koja se reflektuje u desničarenju. lažem. postali su. pred našim očima je počela era post truth-a i rezultirala je serijama budala koje su našle odušak u tome da su posebni jer ima još ljudi kojima smeta bezuslovna podrška nekim stvarima uz ostali folklor zavjera i sličnog.

Stvarno mi je pun kurko woke kulture, pickaste kulture gdje svi trebaju imati safe space i kulture svetih krava i moralisanja po socijalnim mrezama. A i trubljenja svaki dan kako su zene uvijek u minusu i kako su svi muskarci na ovom svijetu samo da zenama ne daju ravnopravnost.

That said, ovo nije to. Nije uopste bitno kako je ona reagovala jer je to uradila NAKON sto je on malo pipkao po guzi.

Dakle njeni motivi su apsolutno nebitni. Njema drama (ako postoji jer ti kazes da ima 5 clanaka. Ne znam, ne pratim ta sranja) je isto tako nebitna.

Dakle nema tu bezuslovne podrske. Ovo je NAKON sto je covjek javno rekao “malo sam je pipkao”
John Cleese

#365 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

Haris.ba wrote: 14/03/2023 23:55
John Cleese wrote: 14/03/2023 23:43
Ne isaretim to.

Vec, da ce posljedice biti slicne.
Vjerojatno.
Chmoljo

#366 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 14/03/2023 23:55

Stvarno mi je pun kurko woke kulture, pickaste kulture gdje svi trebaju imati safe space i kulture svetih krava i moralisanja po socijalnim mrezama. A i trubljenja svaki dan kako su zene uvijek u minusu i kako su svi muskarci na ovom svijetu samo da zenama ne daju ravnopravnost.

That said, ovo nije to. Nije uopste bitno kako je ona reagovala jer je to uradila NAKON sto je on malo pipkao po guzi.

Dakle njeni motivi su apsolutno nebitni. Njema drama (ako postoji jer ti kazes da ima 5 clanaka. Ne znam, ne pratim ta sranja) je isto tako nebitna.

Dakle nema tu bezuslovne podrske. Ovo je NAKON sto je covjek javno rekao “malo sam je pipkao”
pa da si rekao da je podrška ipak uslovna manje bi vremena izgubili na ovoj temi :D

vidiš kako je bitno tačno pisati :D
Tabijat

#367 Re: Pravda za Ramba!

Post by Tabijat »

Eno 6+ članaka kako je onaj neki političar išamarao onog drugog u liftu, drugi tražio ljekarsku pomoć (hej, zamisli, nakon tri šamara) pa nigdje ne pročitah kako skuplja političke poene, drami, prenemaže se, drama queen itd.
A saopštenje za javnost izašlo isti dan.
Al on je garant to ljepše prenio javnosti nego ona histerična, željna medijske pažnje.
Isner

#368 Re: Pravda za Ramba!

Post by Isner »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/maci-uv ... /081124066

Pa nije Maca baš ni jeftino prošao... 6 mjeseci zatvora uslovno i klempa od 20.000 KM kazne za OBN koji je emitovao..
Chmoljo

#369 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Tabijat wrote: 15/03/2023 00:02 Eno 6+ članaka kako je onaj neki političar išamarao onog drugog u liftu, drugi tražio ljekarsku pomoć (hej, zamisli, nakon tri šamara) pa nigdje ne pročitah kako skuplja političke poene, drami, prenemaže se, drama queen itd.
Al on je garant to ljepše prenio javnosti nego ona histerična, željna medijske pažnje.
i šta se dešava? išamaran je premijer kantona i ljude pofino boli kurac, jer je išamaran zbog toga ko će crpiti državne resurse a ne jer je uveo teletinu u javnu kuhinju. a narod ih je sit da ih nije ni briga makar se porokali.

prepiru se stranački botovi.
Bodkin

#370 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 23:59
Bodkin wrote: 14/03/2023 23:55

pa da si rekao da je podrška ipak uslovna manje bi vremena izgubili na ovoj temi :D

Pa dobro, ja ocigledno kineski pricam :D

Bezuslovna nakon sto je ona iznijela optuzbu i on javno potvrdio u nekom samopohvalnom tonu.
Od tog momenta da, njoj bezuslovna podrska, a njemu nadam se stoc u nos i novcana kazna
omega369

#371 Re: Pravda za Ramba!

Post by omega369 »

Rambo je pogrijesio, priznao je. Nije trebao to uraditi, uradio.. gurnuo je malo rukom, vjerovatno u huji, sta sad. Nije je zaskocio, kako se to prikazuje
Valjda ce medijska paznja doticnoj biti dovoljna satisfakcija i da ce sve ostati na tome
qlface

#372 Re: Pravda za Ramba!

Post by qlface »

Tabijat wrote: 15/03/2023 00:02 Eno 6+ članaka kako je onaj neki političar išamarao onog drugog u liftu, drugi tražio ljekarsku pomoć (hej, zamisli, nakon tri šamara) pa nigdje ne pročitah kako skuplja političke poene, drami, prenemaže se, drama queen itd.
Samardžić je prvo otišao u ambulantu pa onda u policiju da prijavi sve, i tek nakon toga dao izjavu medijima. Lejla je odabrala da sere po instagramu i peca lajkove na novopečeni status žrtve, i još nije otišla u policiju.

Jasno je koji se slučaj rješava normalnom procedurom i uobičajenim tokom, a koji se silom pretvara u ideološki aktivizam besposlenih paćenica.
Tabijat

#373 Re: Pravda za Ramba!

Post by Tabijat »

Chmoljo wrote: 15/03/2023 00:09
i šta se dešava? išamaran je premijer kantona i ljude pofino boli kurac, jer je išamaran zbog toga ko će crpiti državne resurse a ne jer je uveo teletinu u javnu kuhinju. a narod ih je sit da ih nije ni briga makar se porokali.

qlface wrote: 15/03/2023 00:13
Samardžić je prvo otišao u ambulantu pa onda u policiju da prijavi sve, i tek nakon toga dao izjavu medijima. Lejla je odabrala da sere po instagramu i peca lajkove na novopečeni status žrtve, i još nije otišla u policiju.

Jasno je koji se slučaj rješava normalnom procedurom i uobičajenim tokom, a koji se silom pretvara u ideološki aktivizam besposlenih paćenica.
Evo šta se dešava. Upravo ista stvar se doživljava na dva dijametralno suprotna načina. Hvala qlface na uspješnoj demonstraciji duplih aršina.
Chmoljo

#374 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 15/03/2023 00:10
Chmoljo wrote: 14/03/2023 23:59

Pa dobro, ja ocigledno kineski pricam :D

Bezuslovna nakon sto je ona iznijela optuzbu i on javno potvrdio u nekom samopohvalnom tonu.
Od tog momenta da, njoj bezuslovna podrska, a njemu nadam se stoc u nos i novcana kazna
pa ja je ne podržavam bezuslovno. ali svakako od starta osuđujem njegov postupak i to ponavljati je postalo kao da svaki put kad kritikuješ islamsku zajednicu moraš naglasiti da si bošnjak.

a ako ćeš njemu štoc u nos, onda neka se dama pripremi za još pipkanja. ili balkan ili nema balkana. ne možeš biti malo trudan.

tako i ovo, ne možeš ganjati civilizacijske tekovine samo jednoj strani u sporu :D
Chmoljo

#375 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Tabijat wrote: 15/03/2023 00:19
Chmoljo wrote: 15/03/2023 00:09

qlface wrote: 15/03/2023 00:13

Evo šta se dešava. Upravo ista stvar se doživljava na dva dijametralno suprotna načina. Hvala qlface na uspješnoj demonstraciji duplih aršina.
upravo si me uporedila sa likom koji relativizuje incidente na capitol hillu.
Post Reply