Pravda za Ramba!
- Isner
#101 Re: Pravda za Ramba!
Toliko dima oko jednog aplauza po dupetu, svašta...
- uglavnomja
#102 Re: Pravda za Ramba!
nije on njoj "dosao" na posaodarius_maximus wrote: ↑14/03/2023 15:24Ruku na srce, mislim da ovo nije specifično vezano za štipkanje/hvatanje.
I po njegovim riječima je cijeli dan bio šupak, otežavao rad, itd.
Isto po njegovim riječima, ona je reagovala kada je završeno snimanje, na šta je dobila feedback da je ludača.
Nije njegovo maslo za ramazana ovdje nikako, jer ispade da je cijeli dan bio samoživ, tako da ne znam kakav je epilog očekivao.
Zamisli da tebi neko dođe na posao da se ponaša tako, iako ga niko ne sili?
Na kraju dana mu kažeš koju, on ti kaže da si debil i da se ideš liječiti.
Pitanje je da li bi se na tome završilo.
ona ga je zvala kao gosta da na njegovu slavu navuce vise gledalaca za svoju emisiju i koristi za tu neku porodicu
on je njoj - njima ucinio uslugu sto je dosao, koju je ona shvatila ocito kao pristanak da ga smatra za magarca
i za kraj - ona je dobila status megazvijezde, bar u svojoj glavi, on je izgubio status ambasadora unicefa (na svoj zahtjev, svaka cast)
ko je tu gore prosao?
nije bilo seksualno uznemiravanje, nije bio jak udarac, bilo je simbolicno da pokaze dokle mu je dosla
nije trebao, ali to je rambo kojeg svi znaju
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#103 Re: Pravda za Ramba!
ne govorim o tome da je morala reagovati pravilno na vrijeme, jer to bi bilo šupački i od mene. neki ljudi se "smrznu" u tim situacijama. ja neću gatati jel ona promišljena ili nije, bio bi put ka opravdavanju njega, ali mi je pretjerivanje pričati o nervnom slomu i manipulisanje sentimentom.detroit-mercy wrote: ↑14/03/2023 15:23
Gledaj, veoma cest slucaj da osoba postane svjesna nekih stvari tek kad se malo smire stvari. Valjda si citao da npr. dosta osoba prijavjuje silovanej tek nakon par sati pa cak i dana od samog cina.
Neki dan nam od prijatelja supruga isprica slicnu situaciju (nije seksualno uznemiravanje, nego mobing) gdje je postala svjesna sta se je desilo tek kada je dosla kuci i procesovala cijelu situaciju, jer u trenutku nije bila svjesna cemu je bila izlozena.
eto, jebiga, nagledali smo se ljudskih tragedija za deset života. ne volim kada se manipuliše takvim osjećanjima i odbojno mi je jahanje na tome.
zato od starta ovdje govorim - samo odmjereno i po zaslugama.
pa ako se jave i te ostale (valjda su se sve žene, ali hej, živimo u dinamičnim vremenima) onda ćemo ga porediti sa zahiragom
- dječak sa šibicama
#104 Re: Pravda za Ramba!
Znaci, kad me Lepa Brena opali po guzici, ja cu je tuziti za uznemiravanje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#105 Re: Pravda za Ramba!
sa ovim se ne slažem. nek simbolizuje drugačije, i da ju je zatjerao u tri lijepe rekao bih da je to rambo kojeg svi znaju.uglavnomja wrote: ↑14/03/2023 15:35
nije bilo seksualno uznemiravanje, nije bio jak udarac, bilo je simbolicno da pokaze dokle mu je dosla
ovako je to bilo primitivno. jačina udarca je tu nebitna i ne treba biti predmet rasprave ako nije napravio povrede.
- Pilot Dedo
#106 Re: Pravda za Ramba!
Gora je njena emisija od bilo kakvog udarca po šupku. Debiluša.
- uglavnomja
#107 Re: Pravda za Ramba!
dajte ba ljudi, karijera u novinarstvu je najprljivija, cega sve nema i cim se sluze za bolje mjesto, za klik, za gledatelja ...
i sad princeza prvi put u zivotu cula da joj je neko nesto ruzno rekao
i sad princeza prvi put u zivotu cula da joj je neko nesto ruzno rekao
-
ja71
#108 Re: Pravda za Ramba!
ti sam odlucujes da li ti to smeta.dječak sa šibicama wrote: ↑14/03/2023 15:39 Znaci, kad me Lepa Brena opali po guzici, ja cu je tuziti za uznemiravanje.
A tvoje vidjenje toga ne smije biti mjera da li i nekome drugom smeta ako ga Brena opali po guzici
- drndalo
#109 Re: Pravda za Ramba!
Tako i treba ! Samo ostro i na prvu ! Moze i "na drugu"...dječak sa šibicama wrote: ↑14/03/2023 15:39 Znaci, kad me Lepa Brena opali po guzici, ja cu je tuziti za uznemiravanje.
-
detroit-mercy
#110 Re: Pravda za Ramba!
A da te Bozo Vreco opali po guzicidječak sa šibicama wrote: ↑14/03/2023 15:39 Znaci, kad me Lepa Brena opali po guzici, ja cu je tuziti za uznemiravanje.
-
Marihuana007
#111 Re: Pravda za Ramba!
Sjeća li se neko emisije kada je Dragan Marinković Maca plaćao građane da uhvate žensku za guzu za 20 km kada je vodio emisiju na obn
- darius_maximus
#112 Re: Pravda za Ramba!
Nije ga ona zvala, jer emisija ima producenta koji ugovara te stvari.uglavnomja wrote: ↑14/03/2023 15:35nije on njoj "dosao" na posaodarius_maximus wrote: ↑14/03/2023 15:24
Ruku na srce, mislim da ovo nije specifično vezano za štipkanje/hvatanje.
I po njegovim riječima je cijeli dan bio šupak, otežavao rad, itd.
Isto po njegovim riječima, ona je reagovala kada je završeno snimanje, na šta je dobila feedback da je ludača.
Nije njegovo maslo za ramazana ovdje nikako, jer ispade da je cijeli dan bio samoživ, tako da ne znam kakav je epilog očekivao.
Zamisli da tebi neko dođe na posao da se ponaša tako, iako ga niko ne sili?
Na kraju dana mu kažeš koju, on ti kaže da si debil i da se ideš liječiti.
Pitanje je da li bi se na tome završilo.
ona ga je zvala kao gosta da na njegovu slavu navuce vise gledalaca za svoju emisiju i koristi za tu neku porodicu
on je njoj - njima ucinio uslugu sto je dosao, koju je ona shvatila ocito kao pristanak da ga smatra za magarca
i za kraj - ona je dobila status megazvijezde, bar u svojoj glavi, on je izgubio status ambasadora unicefa (na svoj zahtjev, svaka cast)
ko je tu gore prosao?
Producent ugovori, voditeljica odradi svoj posao, kamerman svoj, tonac svoj, Rambo svoj.
To je njeno radno mjesto, da.
Još jednom, ako ti se ne sviđa koncept, ćao-ćao.
Pišite da Rambo nije htio učestvovati jer vršite eksploataciju siromašne radničke klase u društvenozabavne svrhe.
Kakav je kurčeviti stav: "dok ja lično nisam uspjevao da kontrolišem svoje ogromno uznemirenje, gdje sam psovao pred kamerom i društvo i državu".
Pa nisi dijete, jebem mu život.
-
ja71
#113 Re: Pravda za Ramba!
Mrzim ljude kojima covjek ne smije ni zrno kajanja pokazati inace se oni kao lesinar na strvinu bace na tvoje kajanjeProducentica Lejla Kašić: Rambo Amadeus priznao da me je neprimjereno dodirivao
-
ja71
#114 Re: Pravda za Ramba!
Moze i Deen.detroit-mercy wrote: ↑14/03/2023 15:46A da te Bozo Vreco opali po guzicidječak sa šibicama wrote: ↑14/03/2023 15:39 Znaci, kad me Lepa Brena opali po guzici, ja cu je tuziti za uznemiravanje.![]()
Ili onaj njegov meraklija
Last edited by ja71 on 14/03/2023 15:50, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#115 Re: Pravda za Ramba!
Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 14:06uf, kitiš brate, al pofino.detroit-mercy wrote: ↑14/03/2023 13:59
Nekako mi se kroz citav upis provlaci ono da je to moralo/trebalo biti jer je ona maniplatorka a on megacar.
Pa nije li posao novinara da ponekad povuce i zivac osbama da bi vidjeli kako reaguju.
Ovdje se Rambu unaprijed pola prasta jer on je car urbane raje, hajmo zamijenit uloge, da je umjesto Ramba bin npr. Zahiraga, onda treba ne bi bila manipulatorka vec hrabra novinarka a za bivola bi se trazilo da zavrsi kao sparing partner nekim od bikova na Cevljanovicima.
prvo nije bio intervju, gdje je ona došla da ga malo isprovocira pitanjima.
drugo, rambo jeste megacar, ako ništa zbog onoga "jebem vam mater, nećemo zabavljati birače dok padaju bombe po dubrovniku i tuzli."
treće, niko ne spori da su takve stvari u najmanju ruku neprimjerene. i da on u ovoj situaciji treba snositi posljedice. al ne kao da ju je silovao, da ju je zlostavljao i ponižavao na najgrublje moguće načine. nego posljedice primjerene djelu.
megacar jeste ispo debil. al opet kažem, malo mjere.
- uglavnomja
#116 Re: Pravda za Ramba!
pa i ja kazem da nije trebaoChmoljo wrote: ↑14/03/2023 15:42sa ovim se ne slažem. nek simbolizuje drugačije, i da ju je zatjerao u tri lijepe rekao bih da je to rambo kojeg svi znaju.uglavnomja wrote: ↑14/03/2023 15:35
ovako je to bilo primitivno. jačina udarca je tu nebitna i ne treba biti predmet rasprave ako nije napravio povrede.
ovo "ali" ne znaci opravdanje za cin, nego da je to bilo nesto sto se moglo ocekvati od njega, ne bas lupkanje, ali neugodnosti, neprijatne rijeci, neprimjerene ... i svakako nepristajanje da bude marioneta u scenariju neke anonimne novinarcice u humanitarnom showu
Last edited by uglavnomja on 14/03/2023 15:51, edited 1 time in total.
-
Mugiwara
#117 Re: Pravda za Ramba!
Najgluplje opravdanje koje sam čuo odavno. Nerovozan sam zbog siromaštva, pa sam je po guzici lupio. Idi Rambo u kurac.
-
detroit-mercy
#118 Re: Pravda za Ramba!
- dječak sa šibicama
#119 Re: Pravda za Ramba!
-
snijeg_led
#120 Re: Pravda za Ramba!
upravo
ali logicno, kad se muskarci udruze protiv jedne zene
-
kakavdanakneiskustvu
#121 Re: Pravda za Ramba!
Da,davno bilo,na OBNMarihuana007 wrote: ↑14/03/2023 15:47 Sjeća li se neko emisije kada je Dragan Marinković Maca plaćao građane da uhvate žensku za guzu za 20 km kada je vodio emisiju na obn
- dječak sa šibicama
#122 Re: Pravda za Ramba!
Da Maca na OBN onaj neki kviz sta vec, platio onom uhljupu sa Kosevskog, kasnije taj lik mater ubio u stanu.
Maca i Rambo imaju taj neartikulisani stil, malo bez kocnice, iritantno. Ali ova prica, uznemiravanje, ovo je smijesno i zalosno. Zenska je sve mogla i mimo javnosti, zar ne, podignes tuzbu na sudu ili kako to vec ide. Zar je moralo bombasticno kroz medije? pa jeste, ako hoces popularnost, vise pratilaca na instagramu, slicne trice i kucine.
Maca i Rambo imaju taj neartikulisani stil, malo bez kocnice, iritantno. Ali ova prica, uznemiravanje, ovo je smijesno i zalosno. Zenska je sve mogla i mimo javnosti, zar ne, podignes tuzbu na sudu ili kako to vec ide. Zar je moralo bombasticno kroz medije? pa jeste, ako hoces popularnost, vise pratilaca na instagramu, slicne trice i kucine.
- mirsek
#123 Re: Pravda za Ramba!
Ne kontam, Rambo je sa ovim "opravdanjem" u stvari priznao da je lupio po guzici curu jer je to valjda normalna reakcija kad si isfrustriran i nervozan. Bi li tako lupio ili stipnuo po guzici nekog muskarca kad je isfrustriran/nervozan ?
Ili ako je muskarac, sta, puknuo bi mu samar, samo se ja ne sjecam da je on nesto poznat po tucama a sigurno je bio isfrustriran i nervozan mnogo puta u zivotu.
Sa ovom njegovom logikom opravdavanja mozes sve zivo opravdati ako dovoljno daleko ides..
Kad je tek izasla vijest mislio sam da je bio samo verbalno vulgaran, ovo je vec seksualni/seksisticki fizicki kontakt od strane naertikulisanog medjeda vodjenog sa "Grab 'em by the pussy" filozofijom.
Ili ako je muskarac, sta, puknuo bi mu samar, samo se ja ne sjecam da je on nesto poznat po tucama a sigurno je bio isfrustriran i nervozan mnogo puta u zivotu.
Sa ovom njegovom logikom opravdavanja mozes sve zivo opravdati ako dovoljno daleko ides..
Kad je tek izasla vijest mislio sam da je bio samo verbalno vulgaran, ovo je vec seksualni/seksisticki fizicki kontakt od strane naertikulisanog medjeda vodjenog sa "Grab 'em by the pussy" filozofijom.
Last edited by mirsek on 14/03/2023 16:10, edited 2 times in total.
-
detroit-mercy
#124 Re: Pravda za Ramba!
Al gdje nadje Lepu Brenu, da me ona lupi po guzici ja bi se zabrinuo i to pravo
Hajde da snaha lupi po guzici pa i nekako
- JohnnyS
#125 Re: Pravda za Ramba!
Naravno, trebala je prešutjeti, svjetski mega car je to. Apsolutno takve stvari treba kroz medije i što glasnije, samo tako je moguće smanjiti vaspitno lupanje po guzici u budućnostidječak sa šibicama wrote: ↑14/03/2023 16:02 Da Maca na OBN onaj neki kviz sta vec, platio onom uhljupu sa Kosevskog, kasnije taj lik mater ubio u stanu.