vako bi se i nama navaljali i cak mislim da su i dosli - ali cekali "naredjenje"....
ma zelenskom treba dat orden
vako bi se i nama navaljali i cak mislim da su i dosli - ali cekali "naredjenje"....
Ignorisao sam tvoje gluposti, postavio sam twitove Ukrainskih izvora koje navode isto sam napisao, doduse sa zakasnjem.GandalfSivi wrote: ↑13/03/2023 12:52Sad mi pade na pamet. Nisam upratio, napisa li sta konta onih prijasnjih nebuloza koje si valjao ovdje (tipa broja ruskih zrtava i odnosa od 1:1 ruskih i ukrajinskih zrtava, gdje si amere uzimao kao izvor), samo da bi te dan ili dva kasnije isti demantovali, pogotovo sto se odnosa zrtava tice, gdje kazu da je isti i 1:5? Je li bilo kakvog posipanja pepelom, ili si kao i obicno samo izignorisao i nastavio po svome?
Hm da, sigurno je tako bilo. Pijem kafu jutarnju, ne daju mi se secirati sve neistine koje napisa u jednoj kratkoj recenici.madner wrote: ↑13/03/2023 13:19Ignorisao sam tvoje gluposti, postavio sam twitove Ukrainskih izvora koje navode isto sam napisao, doduse sa zakasnjem.GandalfSivi wrote: ↑13/03/2023 12:52
Sad mi pade na pamet. Nisam upratio, napisa li sta konta onih prijasnjih nebuloza koje si valjao ovdje (tipa broja ruskih zrtava i odnosa od 1:1 ruskih i ukrajinskih zrtava, gdje si amere uzimao kao izvor), samo da bi te dan ili dva kasnije isti demantovali, pogotovo sto se odnosa zrtava tice, gdje kazu da je isti i 1:5? Je li bilo kakvog posipanja pepelom, ili si kao i obicno samo izignorisao i nastavio po svome?
Mozes se njima obratiti i objasniti da ti se ne svidja zakljucak pa da promjene misljenje.
I ja mislim, i to ce napasti tako da ce pokretati napade u razmacima od par dana tako da ni ruske rezerve vise ne mogu stici svuda.japin_mutapi wrote: ↑13/03/2023 13:00 ukrajinci ce napasti cijeli front i razvuci ruse na sve strane
dan ,,d" se priblizava
Vjerujem ti da pijes kafu i da je to tvoj domet.GandalfSivi wrote: ↑13/03/2023 13:23Hm da, sigurno je tako bilo. Pijem kafu jutarnju, ne daju mi se secirati sve neistine koje napisa u jednoj kratkoj recenici.
Chinese leader Xi Jinping plans to speak with Ukrainian President Volodymyr Zelensky for the first time since the start of the Ukraine war, likely after he visits Moscow next week to meet with Russian President Vladimir Putin, according to people familiar with the matter. The meetings with Putin and Zelensky, the latter of which is expected to take place virtually, reflect Beijing’s effort to play a more active role in mediating an end to the war in Ukraine.
A direct conversation with Zelensky, if it takes place, will mark an important step in Beijing's efforts to play the role of a peacekeeper in Ukraine. It will also strengthen Beijing's credibility as a global mediator after it facilitated an unexpected diplomatic breakthrough between Saudi Arabia and Iran last week.
Preko brane Kahovka nije problem postaviti čelične konstrukcije preko razrusenih mjesta.
Postavio je twit od msč DefMona koji slično procjenjuje, samo što DefMon te cifre veže za ove zadnje dane.GandalfSivi wrote: ↑13/03/2023 12:52Sad mi pade na pamet. Nisam upratio, napisa li sta konta onih prijasnjih nebuloza koje si valjao ovdje (tipa broja ruskih zrtava i odnosa od 1:1 ruskih i ukrajinskih zrtava, gdje si amere uzimao kao izvor), samo da bi te dan ili dva kasnije isti demantovali, pogotovo sto se odnosa zrtava tice, gdje kazu da je isti i 1:5? Je li bilo kakvog posipanja pepelom, ili si kao i obicno samo izignorisao i nastavio po svome?
Rob Lee, Def Mon, Andrew Perpetua u biti svi koji imaju izvore na liniji govore isto.jednonogi_Jack wrote: ↑13/03/2023 13:29Postavio je twit od msč DefMona koji slično procjenjuje, samo što DefMon te cifre veže za ove zadnje dane.GandalfSivi wrote: ↑13/03/2023 12:52
Sad mi pade na pamet. Nisam upratio, napisa li sta konta onih prijasnjih nebuloza koje si valjao ovdje (tipa broja ruskih zrtava i odnosa od 1:1 ruskih i ukrajinskih zrtava, gdje si amere uzimao kao izvor), samo da bi te dan ili dva kasnije isti demantovali, pogotovo sto se odnosa zrtava tice, gdje kazu da je isti i 1:5? Je li bilo kakvog posipanja pepelom, ili si kao i obicno samo izignorisao i nastavio po svome?
leopard 1 bi trebao biti u rangu T-72, jelde? većina ruskih tenkova su T-72 varijanteovo_malo_duse wrote: ↑13/03/2023 12:28Ni Ja....
Evo citam Danci isporucili sve svoje Cezare koje su kupili u zadnje 2 godine. I odobrili isporuku svojih 100 tenkova Leopard 1 ( koji su potpuno operativni).
Kontam kakvi su god ovi Leopardi 100 komada je 100 komada bolji su od ovih T80 kako god okrenes a o T62 da i ne govorimo.
Dobri su ovi Sve tishu mishu a isporucuju..
Ko zna sta je sve doslo u Ukraijinu a da se ne zna..
Gledam sad prognozu za 10 dana za ove vruće tačke (Kremina, Svatove, Bahmut, Tokmak...) Svuda ima nekog padanja, osim oko Bahmuta. Suho i u plusu narednih 10 dana. Možda rasputica presahne. Vidjećemo.pici wrote: ↑13/03/2023 13:44 1st Presidential Brigade Bureviy, National Guard su povukli iz Bahmuta tu je bila rame u rame sa 93th.Poslali ih na Bilohorivku koja je jedina najbliza Lisicaku i Sjevero Donjecku.
U bahmut ubacena je 77th Airmobile Brigade skupa sa 93th.
Ove rokade nesta znace.Na juzni krak su postavili 3rd Assault Brigade Azov, 5th Assault Brigade i 28th Mechanized Brigade.
Na sjevernom su desetak tenkovskih, motorizovano oklopnih i padobranske brigade.
Bit ce ovdje dobrog Fajta.
Dosta lošiji ima oklop L1 spram T-72, koliko ja znam.JoseMujica wrote: ↑13/03/2023 13:49leopard 1 bi trebao biti u rangu T-72, jelde? većina ruskih tenkova su T-72 varijanteovo_malo_duse wrote: ↑13/03/2023 12:28
Ni Ja....
Evo citam Danci isporucili sve svoje Cezare koje su kupili u zadnje 2 godine. I odobrili isporuku svojih 100 tenkova Leopard 1 ( koji su potpuno operativni).
Kontam kakvi su god ovi Leopardi 100 komada je 100 komada bolji su od ovih T80 kako god okrenes a o T62 da i ne govorimo.
Dobri su ovi Sve tishu mishu a isporucuju..
Ko zna sta je sve doslo u Ukraijinu a da se ne zna..
A još ako su ih malo modernizovali s elektronikom biće odličan
Ko ti kaže da nisu kod nas već navaljeni i instalirani?skrbavi-admin wrote: ↑13/03/2023 13:17vako bi se i nama navaljali i cak mislim da su i dosli - ali cekali "naredjenje"....
ma zelenskom treba dat orden![]()
![]()
Bili su tu, ne bih sad govorio grad. Ljudi su mi čak i govorili ali iskreno, ja sam ismijavao.agent_zero wrote: ↑13/03/2023 14:15Ko ti kaže da nisu kod nas već navaljeni i instalirani?skrbavi-admin wrote: ↑13/03/2023 13:17
ma zelenskom treba dat orden![]()
![]()
Spavači koji čekaju naredbu, a dotad su samo obični građani, turisti, bajkeri...
E ja sam bio jedan od tih koji su upozoravali.zigzag wrote: ↑13/03/2023 14:21Bili su tu, ne bih sad govorio grad. Ljudi su mi čak i govorili ali iskreno, ja sam ismijavao.agent_zero wrote: ↑13/03/2023 14:15
Ko ti kaže da nisu kod nas već navaljeni i instalirani?
Spavači koji čekaju naredbu, a dotad su samo obični građani, turisti, bajkeri...
pa normalno da jeste prosle godine nekad u ovo doba sa sarajevskog aerodroma u jedan po noci je poletio avion bez ukljucenog transpodera , privatni , i gdje su sve javne kamere u tih nekoliko sati na sjj bile iskljuceneA_A_AKCIJA wrote: ↑13/03/2023 15:02E ja sam bio jedan od tih koji su upozoravali.
Obavještajni podaci došli od zapadnih agencija. Vrlo detaljni.
Par gradića i sela u istočnoj Bosni, okupljanje četnika u Višegradu i noćni vukovi u BL su trebali potpaliti vatru.
Baš tada Eufor pojačava snage i patrolira po državi.
Preko noći bi dobili Donbas ili Transnjistriju pod zvaničnom zaštitom Rusije. Danas makar nema više VDVa koji je inače zadužen za te poslove![]()
To Kirba sa familijom preventivno se sklonio iz BIHtramvajtrojka wrote: ↑13/03/2023 15:09pa normalno da jeste prosle godine nekad u ovo doba sa sarajevskog aerodroma u jedan po noci je poletio avion bez ukljucenog transpodera , privatni , i gdje su sve javne kamere u tih nekoliko sati na sjj bile iskljuceneA_A_AKCIJA wrote: ↑13/03/2023 15:02
E ja sam bio jedan od tih koji su upozoravali.
Obavještajni podaci došli od zapadnih agencija. Vrlo detaljni.
Par gradića i sela u istočnoj Bosni, okupljanje četnika u Višegradu i noćni vukovi u BL su trebali potpaliti vatru.
Baš tada Eufor pojačava snage i patrolira po državi.
Preko noći bi dobili Donbas ili Transnjistriju pod zvaničnom zaštitom Rusije. Danas makar nema više VDVa koji je inače zadužen za te poslove![]()
, bas sam na ovoj il drugoj temi objavljivao snimak polijetanja i sa fr24 podatke