Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
Naslovnica
#6001 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminu ... /230313044
NA KCUS-U
Preminuo vlasnik poznate sarajevske ćevabdžinice "Zmaj" Safet Aljović
Vlasnik kultne sarajevske ćevabdžinice "Zmaj" Safet Aljović preminuo je jutros u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
Ovu informaciju za Klix.ba potvrdili su prijatelji preminulog Aljovića.
Kako su nam rekli, Aljoviću je prije šest mjeseci dijagnosticirana teška bolest.
Ćevabdžinica "Zmaj" jedna, čiji je Aljević bio vlasnik, jedna je od najpoznatijih sarajevskih ćevabdžinica i jedna je od omiljenih lokacija za sve one koje vole ovaj bosanski specijalitet.
NA KCUS-U
Vlasnik kultne sarajevske ćevabdžinice "Zmaj" Safet Aljović preminuo je jutros u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
Kako su nam rekli, Aljoviću je prije šest mjeseci dijagnosticirana teška bolest.
Ćevabdžinica "Zmaj" jedna, čiji je Aljević bio vlasnik, jedna je od najpoznatijih sarajevskih ćevabdžinica i jedna je od omiljenih lokacija za sve one koje vole ovaj bosanski specijalitet.
- dječak sa šibicama
#6002 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Koliko je godina imao ovaj Safet, izgleda mi prilicno mlad, ja sam mislio to neki stariji ciko.
Zmajovi su hrana za ove danasnje sarajlije, to je prosto tako, dosao rodjak izgorazda devedeset i neke naselio se na Otes, njemu su zmajovi i braca i stanica i hrasno top topova. Sta on moze znati o tradiciji cevabdziluka.
Necu od cevapa praviti prstace i dagnje, komad mljevenog mesa nesh ti umjeca gastronomskog, ali cevap je nekad bio cevap. Ovo danas je smece.
Zmajovi su hrana za ove danasnje sarajlije, to je prosto tako, dosao rodjak izgorazda devedeset i neke naselio se na Otes, njemu su zmajovi i braca i stanica i hrasno top topova. Sta on moze znati o tradiciji cevabdziluka.
Necu od cevapa praviti prstace i dagnje, komad mljevenog mesa nesh ti umjeca gastronomskog, ali cevap je nekad bio cevap. Ovo danas je smece.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#6003 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zahvaljujući sinu debilu koji je napravio saobračajku i osoblju koje se oko nekog pravo potrudi, a nekima zgadi čevape Zmaj je samo ne kultno mjesto.Naslovnica wrote: ↑13/03/2023 10:24 https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminu ... /230313044
NA KCUS-U
-
breuer
#6004 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zmaj u svakom slučaju nije kultno mjesto, pu pu pu, to je krčma pored stanice koja je iz tog razloga stalno puna, sve ostalo je budalesanje...
- hopi
#6005 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I onaj divlji parking na travi sto su napravili
Stalno širili zasipali pijesak dok nisu čitav parkic, tj zelenu površinu zauzeli
Stalno širili zasipali pijesak dok nisu čitav parkic, tj zelenu površinu zauzeli
-
breuer
- dječak sa šibicama
#6007 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Gradjani sudjeluju, kod mene u komsiluku je privatnik gradio objekat, pijesak koji mu je ostao razvukao po travnjaku i napravio nelegalni parking, svi parkiraju nikome ne smeta, ni policiju niko ne zove.
-
laik1981
#6008 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Uzimao i zauzimao.. Nikada mu nije bilo dosta.. Nista sa sobom nije ponio..
- agent_zero
- nepass1
#6010 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Divim se ljudima koji maksuz ofu u zmaj jesti. Jeo sam i ja, dok sam radio sa turistima. Pa sa posla na stanicu 2h kasni bus, sjedem pojedem peticu. Kontam i turiste ili putnike, dodje gladan pa u zmaj na cevape. Ali namjenski ici, to nikako ne kontam.
Od kad sam zavrsio sa turistima nisam tu usao, ima pet godina sugurno.
- agent_zero
#6011 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I šta smo skontali, koja je najbolja trenutno u sarajevu?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#6012 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni Besko i Ilidžanka ako Ilidžu pikate u grad. Ljudi su nevjerovatni, imaju samo čevape s kajmakom i lukom i možeš dobit sok ili jogurt ali su čevapi vrh.
- agent_zero
#6013 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne pikam te što prže na plinskim roštiljima.
Samo ugalj i žar.
Samo ugalj i žar.
-
Nokian808
#6014 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja nisam novokomponirani Sarajlija ali iskreno meni su cevapi tacnije pljeskavica iz Zmaja Hrasno bolji nego bilo koji Bascrsijski sa tradicijom
sta ces valjda cijenim bolji odnos cijene i kolicine 
Istina kako su digli kajmak na 2 KM prepolovio sam posjete ali kad hocu da se najedem pljeska sa kajmakom u cijeli somun samo u Zmaju moze obaviti posao...drugdje ostanem gladan
Istina kako su digli kajmak na 2 KM prepolovio sam posjete ali kad hocu da se najedem pljeska sa kajmakom u cijeli somun samo u Zmaju moze obaviti posao...drugdje ostanem gladan
-
PM72
#6015 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Safet gazda je bio gospodin,bar za moj pojam.Htio je pomoći,izaći u susret-nije bio škrt.arman1 wrote: ↑13/03/2023 10:44Zahvaljujući sinu debilu koji je napravio saobračajku i osoblju koje se oko nekog pravo potrudi, a nekima zgadi čevape Zmaj je samo ne kultno mjesto.Naslovnica wrote: ↑13/03/2023 10:24 https://www.klix.ba/vijesti/bih/preminu ... /230313044
NA KCUS-U
Kultno mjesto naravno da nije,to je glupost priučenih novinara a nisu Čevapi nego Ćevapi...handri te malo i veliko Ć
- oldtajmer
- duga puska
#6017 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kazu da je Safet bio najbolji od svih 9 burazera
- vjeshalica
#6018 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
54dječak sa šibicama wrote: ↑13/03/2023 10:36 Koliko je godina imao ovaj Safet, izgleda mi prilicno mlad, ja sam mislio to neki stariji ciko.
- emigrazione
#6019 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne znam ga licno, bezbroj puta sam bio u Zmaju, zapravo ne sjecam se kada sam na carsiji pojeo onu porciju čuna od komaraca, ali znam samo da za Sarajevo vazi sto te vise pljuju kada mandrkneš to si bio bolji covjek, a ako nekoga hvale na sva usta znaj da je bio zadnji kurton...
- duga puska
#6020 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja ga licno nisam znao. Par mu burazera povrsno, par iz sljedece generacije malo bolje (iz kafaneemigrazione wrote: ↑13/03/2023 16:21Ne znam ga licno, bezbroj puta sam bio u Zmaju, zapravo ne sjecam se kada sam na carsiji pojeo onu porciju čuna od komaraca, ali znam samo da za Sarajevo vazi sto te vise pljuju kada mandrkneš to si bio bolji covjek, a ako nekoga hvale na sva usta znaj da je bio zadnji kurton...
Uglavnom i ti sto.su imali neke veze kroz posao su ga hvalili.
Ja licno njihove cevape ne volim. Jeo nekoliko puta silom prilika i od 1 do 10 meni su neka maks tanka petica bili.
A aršini kod nas su takvi da ih ne volim ni komentarisati
-
morelSeLezat
#6021 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ovaj "Gastro..." je izgubio svaki tip kredibiliteta nakon ovog videa, https://www.youtube.com/watch?v=EPQ6mk1T0JE ili su se stvarno potrudili da spreme kad je dolazio
- nepass1
#6022 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Maksuzija je uvjek boljamorelSeLezat wrote: ↑13/03/2023 16:42ovaj "Gastro..." je izgubio svaki tip kredibiliteta nakon ovog videa, https://www.youtube.com/watch?v=EPQ6mk1T0JE ili su se stvarno potrudili da spreme kad je dolazio![]()
-
bumerangss
#6024 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kao sto niko i nece ponijeti ali je za razliku od drugih bio široke ruke i djelio je i poznatim i nepoznatim ali da mu lijeva ne zna koliko je desna dala i nije se reklamirao po fb kao Sejo Brajlović a mnogo više je davao njega svojim radnicima i bajramluka i za novu godinu... Allah da mu da sve Džennetske ljepote dadne!
-
DZONPI
#6025 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni je Nune isto dobar.Ono solidan nije skup a mozes kombinaciju napravit kakvu hoces.Prve cevape nakon rata sam bas kod Nuneta pojo.Desetka bila 2 marke.