Ukrajina
- Gandalf
#150626 Re: Ukrajina
pukovnik-pokojnik, suncokretisan još u oktobru, zločinačka karijera u zločinačkoj moskovijskoj vojsci okončana
prejz d putler, razjebao je više rujanske armije nego I i II svjetski rat zajedno
-
zigzag
#150627 Re: Ukrajina
Ma nisu se rusi još ni zagrijali. Imaju oni 140 miliona ljudi.
A plin poskupio. Polako iscrpljuju evropu.
Nije im u interesu da se evropa odmah raspadne. Nastao bi haos.
A plin poskupio. Polako iscrpljuju evropu.
Nije im u interesu da se evropa odmah raspadne. Nastao bi haos.
-
Gvozdeni1
#150628 Re: Ukrajina
Vi ljudi nikako da shvatite njihov mentalitet, i ruski i ukrajinski.
Sve i da su ove brojke tacne, a nisu, ali su mozda blizu jer ne vjerujem ni jednoj strani.
Nece se pocesati do 2 miliona ni jedni ni drugi.
Tako da sto se tice tih gubitaka ne nadajte se nekoj reakciji. Potrajat ce ovo jos dugo dugo
-
zigzag
#150629 Re: Ukrajina
Ma gdje će biti tačne.
Ja znam sigurno da je ukupno poginulo 86 rusa i da se se dvojica utopila, bili pjani pa upali u dnjepar. Ukrajinci lažu, bolje ja vidim iz kuće.
Ja znam sigurno da je ukupno poginulo 86 rusa i da se se dvojica utopila, bili pjani pa upali u dnjepar. Ukrajinci lažu, bolje ja vidim iz kuće.
-
BiBi911
#150630 Re: Ukrajina
Pogodak u motor mozda zapali malo ulja I to je to. Moras bas pogodit da osjetiš Motor, a za to ti treba malo vise probojne Mase. Poklopac motora je 15mm I više jos dodaj cijevi za usis zrakadrug_profi wrote: ↑13/03/2023 00:26
Tenk bub.
Samo...
cesto vidim da ciljaju kupolu, a ja bih ciljao motorni prostor, jer mislim da je oklop na tom dijelu odozgo tanji nego na kupoli, a unistenje tenka je zagarntovano.
Ovako mozda probijes kupolu, mozda ne...
Pogodak u kupolu sanse da osjetiš lezaj na kome lezi kupola je veliki, mozda je neki otvor otvoren, opitku mu osjetiš I slijep je. Optika je zaštićena limom debljine 2mm
-
Maliodmene
#150631 Re: Ukrajina
A fakat koliku stetu nanose ove "bombice" sa dronova. Nestvarno. Jest lijepo uc na temu ponedjeljom, milina bez guslara.
-
Honda Rajvosa
#150632 Re: Ukrajina
evo pojavio se jos jedan Gvozdeni... samo se pitam ciji je on klon. nije on zabrinut ali, bez 2 miliona nece se niko pocesati, ali ukrajinci lazu, ali rusi lazu, brojevi ne valjuju i sl. Pa dovoljno je samo broj tenkova pomnoziti sa broje m clanova posade i broj transportera sa brojem clanova posade da se dobiju neki brojevi...
-
Sociolog
#150633 Re: Ukrajina
Salju sirotinju iza Urala..slabo ima raje iz velikih gradova..gledam na Telegram kanalima, ucjenjuju im zene ovi iz regrutacije da spavaju s njima.
Salju iz Sibirskih stepa..mnoge azijske manjine.
Cudi me kako ne" bukne" pobuna u Tuvi i ostalim republikama gdje su vecina od Rusa a masovno izginose.
Dosta ih je izSjeverne Osetije koja je u Rusiji izginulo.
Salju iz Sibirskih stepa..mnoge azijske manjine.
Cudi me kako ne" bukne" pobuna u Tuvi i ostalim republikama gdje su vecina od Rusa a masovno izginose.
Dosta ih je izSjeverne Osetije koja je u Rusiji izginulo.
- madner
#150634 Re: Ukrajina
Zato sto je primarni pokretac lova, niko ih ne tjera. Nego u Moskvi mozes zaraditi te pare iza Urala ne.
Sto ce reci ima jos sirotinje.
Sto ce reci ima jos sirotinje.
- drug_profi
#150635 Re: Ukrajina
Ubijen u zračnom napadu.
A nije sigurno bio na prvoj liniji u tenku.
Znači one spray and pray taktike imaju i nekog efekta.
- drndalo
#150636 Re: Ukrajina
Ovo je onaj dron sto nosi glavu od RPG-a na sebi, ne one male 40mm bombice... Tako da je i steta na pogodjenom veca od ove o kojoj pises... Koliko ja znam o RPGu...BiBi911 wrote: ↑13/03/2023 08:49Pogodak u motor mozda zapali malo ulja I to je to. Moras bas pogodit da osjetiš Motor, a za to ti treba malo vise probojne Mase. Poklopac motora je 15mm I više jos dodaj cijevi za usis zrakadrug_profi wrote: ↑13/03/2023 00:26
Tenk bub.
Samo...
cesto vidim da ciljaju kupolu, a ja bih ciljao motorni prostor, jer mislim da je oklop na tom dijelu odozgo tanji nego na kupoli, a unistenje tenka je zagarntovano.
Ovako mozda probijes kupolu, mozda ne...
Pogodak u kupolu sanse da osjetiš lezaj na kome lezi kupola je veliki, mozda je neki otvor otvoren, opitku mu osjetiš I slijep je. Optika je zaštićena limom debljine 2mm

- drndalo
#150637 Re: Ukrajina
Ja, i ...? Niko ovdje nije ni tvrdio da ce ovo biti brzo gotovo, barem ne sudeci prema informacijama koje mi imamo. Sto se vi brinete? Kako sankcije duze traju, Rusija je sve jaca, dakle super sto ce sve ovo trajati jos 12 godina...Vi ljudi nikako da shvatite njihov mentalitet, i ruski i ukrajinski.
Sve i da su ove brojke tacne, a nisu, ali su mozda blizu jer ne vjerujem ni jednoj strani.
Tako da sto se tice tih gubitaka ne nadajte se nekoj reakciji. Potrajat ce ovo jos dugo dugo
-
Gvozdeni1
#150638 Re: Ukrajina
U kojem ratu je bilo koja strana iznosila tacne podatke? Da li se to ikada desil?Honda Rajvosa wrote: ↑13/03/2023 09:23 evo pojavio se jos jedan Gvozdeni... samo se pitam ciji je on klon. nije on zabrinut ali, bez 2 miliona nece se niko pocesati, ali ukrajinci lazu, ali rusi lazu, brojevi ne valjuju i sl. Pa dovoljno je samo broj tenkova pomnoziti sa broje m clanova posade i broj transportera sa brojem clanova posade da se dobiju neki brojevi...
Vidim smeta vam kad se pojavi neko novi ocigledno. Bitno je da ima 2,3 istomisljenika nije bitno ni obrazovanje ni poznavanje teme nego je bitno da su istomisljenici i da vas 2,3 diskutujete i slazete se.
Lp
- drndalo
#150639 Re: Ukrajina
Vjerovatnije je da je naletio na HI-marisanu, pa dobio po njusci...drug_profi wrote: ↑13/03/2023 09:51Ubijen u zračnom napadu.
A nije sigurno bio na prvoj liniji u tenku.
Znači one spray and pray taktike imaju i nekog efekta.
- drug_profi
#150640 Re: Ukrajina
Piše air-strike. Zna se šta je to.
Doduše možda je ovo onaj period kad je došao HARMs. Tad je PVO oko Hersona bio off i možda je bilo moguće direktno napasti avionima.
Doduše možda je ovo onaj period kad je došao HARMs. Tad je PVO oko Hersona bio off i možda je bilo moguće direktno napasti avionima.
Last edited by drug_profi on 13/03/2023 10:06, edited 1 time in total.
- GAU8
#150641 Re: Ukrajina
Ko nije bezrezervno na strani Ukrajine, nema potrebe da ista vise kaze. Sve je jasno.Gvozdeni1 wrote: ↑13/03/2023 10:00U kojem ratu je bilo koja strana iznosila tacne podatke? Da li se to ikada desil?Honda Rajvosa wrote: ↑13/03/2023 09:23 evo pojavio se jos jedan Gvozdeni... samo se pitam ciji je on klon. nije on zabrinut ali, bez 2 miliona nece se niko pocesati, ali ukrajinci lazu, ali rusi lazu, brojevi ne valjuju i sl. Pa dovoljno je samo broj tenkova pomnoziti sa broje m clanova posade i broj transportera sa brojem clanova posade da se dobiju neki brojevi...
Vidim smeta vam kad se pojavi neko novi ocigledno. Bitno je da ima 2,3 istomisljenika nije bitno ni obrazovanje ni poznavanje teme nego je bitno da su istomisljenici i da vas 2,3 diskutujete i slazete se.
Lp
Pitanje je samo da li je razlog zabluda ili zloba.
-
zigzag
#150642 Re: Ukrajina
Eto ti poznaješ temu pa nam reci koliko je mrtvih agresora.Gvozdeni1 wrote: ↑13/03/2023 10:00U kojem ratu je bilo koja strana iznosila tacne podatke? Da li se to ikada desil?Honda Rajvosa wrote: ↑13/03/2023 09:23 evo pojavio se jos jedan Gvozdeni... samo se pitam ciji je on klon. nije on zabrinut ali, bez 2 miliona nece se niko pocesati, ali ukrajinci lazu, ali rusi lazu, brojevi ne valjuju i sl. Pa dovoljno je samo broj tenkova pomnoziti sa broje m clanova posade i broj transportera sa brojem clanova posade da se dobiju neki brojevi...
Lp
- drug_profi
#150643 Re: Ukrajina
Nije ovaj Gvozdeni ništa loše rekao.
Pustite čovjeka.
Pustite čovjeka.
- drndalo
#150644 Re: Ukrajina
Ne smeta niko novi osim kada se taj "novi" pokaze kao reinkarAnacija nekog prijasnjeg "zabrinutog" za cijenu kroasana u Frankfurtu, ili vina u Bordou... I koji to pokusava provuci kao da "ce sve proci, samo ako se Ukrajinci naguze, prime ga bez vazelina, i progutaju koji...", guritak teritorije od 20% (iako je inicijalni plan bio da im se ostavi 20%, mozda... Pa sad kad ne ide, da je ubijediti nekoga i u tih 20% samo da gazda ne ostane bez obraza...Gvozdeni1 wrote: ↑13/03/2023 10:00U kojem ratu je bilo koja strana iznosila tacne podatke? Da li se to ikada desil?Honda Rajvosa wrote: ↑13/03/2023 09:23 evo pojavio se jos jedan Gvozdeni... samo se pitam ciji je on klon. nije on zabrinut ali, bez 2 miliona nece se niko pocesati, ali ukrajinci lazu, ali rusi lazu, brojevi ne valjuju i sl. Pa dovoljno je samo broj tenkova pomnoziti sa broje m clanova posade i broj transportera sa brojem clanova posade da se dobiju neki brojevi...
Lp
Mislim da bi efikasnije bilo da ubjedjujete Ukrajince u to, a ne nas ovdje, mi samo navijamo, a slabo sta mozemo pomoci/odmoci ili jos manje odluciti u UKR ime, i dobro je dok je tako... Znajuci nase "zabrinutlije"...
- drndalo
#150645 Re: Ukrajina
Da, mozda je i to moguce. Ja po inerciji izignorisah avijaciju, jerbo su do sad tanki...drug_profi wrote: ↑13/03/2023 10:05 Piše air-strike. Zna se šta je to.
- apsidejzi
#150646 Re: Ukrajina
Kako vrijeme ide jaca samo ruski deficit. Pitanje je dokle ce moci tako gurati. U januaru su imali 25mld deficita a u citavoj 2022-oj 48. U Februaru su imali jos dodatnih 9 tako da smo sada vec na 34mld dolara. Dakle vec smo na 88% proslogodisnjeg deficita. Ovaj rat kosta ruse i to mnogo. Imaju para do kraja godine i ako se zaduze kod Kineza mozda jos malo 2024-e. Tako da... budemo vidjeli.drndalo wrote: ↑13/03/2023 09:58Ja, i ...? Niko ovdje nije ni tvrdio da ce ovo biti brzo gotovo, barem ne sudeci prema informacijama koje mi imamo. Sto se vi brinete? Kako sankcije duze traju, Rusija je sve jaca, dakle super sto ce sve ovo trajati jos 12 godina...Vi ljudi nikako da shvatite njihov mentalitet, i ruski i ukrajinski.
Last edited by apsidejzi on 13/03/2023 10:18, edited 1 time in total.
- GAU8
#150647 Re: Ukrajina
Nekako ne mogu da zamislim, da ovako mali dron moze da nosi ovaj teret. Je li ovo fakat prava slika?
Ako jeste, respect
- Sanjarko
#150648 Re: Ukrajina
Jutros na vijestima javljaju u Bahmutu da je se Ruska vojska pomjerila u centar grada i to 1,5 km za 1,5 sedmicu. Eto kako im ide, dabogda im se izalovili planovi jos vise. A rece juce ovdje neko da ne treba kao prizivati slom Rusije jer bi imali problem jer bi se raspala.
Dabogda se slomila i raspala. Sta su ovdje radili u ratu i gurali Srbe u rat huskanjem i veto-ima cak slali dobrovoljce da ubijaju ovdje civile itd.
Ja im to zelim tj da ih pravda stigne kakva takva. A sta ce i kakav ce problem taj slom i raspad izazvati, ne znam, i nisam siguran da me je briga za to. Nije mi svejedno ali nije me ni briga.
Htjeli su i oni ovamo da izbiju i dalje zele, rat da prenesu ovamo i da EU propadne itd zbog plina, nafte i ostaloga.
Nek izgore, jb-mi se. Ako im je to pravedna kazna, a valjda jest.
Dabogda se slomila i raspala. Sta su ovdje radili u ratu i gurali Srbe u rat huskanjem i veto-ima cak slali dobrovoljce da ubijaju ovdje civile itd.
Ja im to zelim tj da ih pravda stigne kakva takva. A sta ce i kakav ce problem taj slom i raspad izazvati, ne znam, i nisam siguran da me je briga za to. Nije mi svejedno ali nije me ni briga.
Htjeli su i oni ovamo da izbiju i dalje zele, rat da prenesu ovamo i da EU propadne itd zbog plina, nafte i ostaloga.
Nek izgore, jb-mi se. Ako im je to pravedna kazna, a valjda jest.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#150649 Re: Ukrajina
To je odlicno. 2 miliona mrtvih rusista. 2 miliona bubova. Kako je to dobro.Gvozdeni1 wrote: ↑13/03/2023 08:26
Vi ljudi nikako da shvatite njihov mentalitet, i ruski i ukrajinski.
- drug_profi
#150650 Re: Ukrajina
Manje od dvije kile je masa ove glave RPG kumulativne granate.
Aluminijsko kućište u kojem je mali bakarni konus i malo preko kilograma eksploziva.
Ne mogu sad tačne podatke da nađem.