Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

velaxsa

#38576 Re: Utakmice.

Post by velaxsa »

Ja fakat ne mogu da skontam u cemu je vise problem...ko da nas je neko prokleo...danas pred sami start utakmice svi nasi igraci zagrljeni u krug, motivisani, nabrijani....idemoooooo...djeluje da je u ekipi generalno dobra atmosfera, cini mi se i da s Mirzom komuniciraju na fin nacin (ovo je samo moj stav)...ne znam...pocinje tekma, par nekih momenata i patnja koju smo svi gledali...rastimani orkestar...je li moguce da Mirza bas ovoliko ne zna? Lik je bio dobar igrac, valjda je nesto do sad naucio...nije ovo ni Primera, ni Bundesliga pa da trebaju neki genijalci treneri....jos jednu stvar bih spomenuo, vrijeme ce pokazati (smatrao sam da Mirzi treba dati sansu jer je dijete Kluba, sad sam se i ja uvjerio da je lik promasaj totalni) ali Mirza fakat nije zelio ovoliki broj novih igrača. Igraci su dovedeni, kazu i da se spisak s imenima dostavlja. Prije Sirokog je bila svadja na relaciji Mirza-influencerica i MV je galamio da ce od sad on odredjivati ko ce igrati....Ajla je insisitrala da bude i ona na sastanku s gazdom putem video linka, sto je MV odbio i trazio da bude bez nje...ne znam fakat...sve je ovo jako cudno.
Jesenas je Ahmo zrtvovan zbog Mulahusejnovica, svi smo vidjeli kako je to zavrsilo. Ahmo je trebao ostati u Klubu uz oprostajnu tekmu, Ajlica ga pozvala da potpiše sporazumni prekid ugovora...zato je otisao u Igman. Zeka T. dogovorio da vodi mladje kategorije, pozvan da potpise prekid saradnje...kao nije dobro razumio ove sto su mu rekli da ce dobiti ugovor za mladje kategorije...sad nas je tuzio....
Ja se bojim da ovo na kraju ne bude totalna katastrofa u vidu odlaska investitora, uz potrazivanje "posudjenog" novca s kamatom. Imam osjecaj da se ljudi dovode da odrade nekakav posao, budu potroseni i zamijenjeni...ovo vazi i za igrace i za trenere....daj Boze na hajr.
Dinostula

#38577 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Piaty wrote: 12/03/2023 22:33 @Silvester071
@Dinostula

Aha.

Nisam gledao, a Jelić-Balta me najviše zanima jer je po meni strašan igrač.

Znači i ovu utakmicu bio odličan :thumbup:

Eh sad, pitam se kakav li je njegov ugovor jer volio bih ga gledati bar 5 godina kod nas dok opet znajući ove naše stručnjake, ne bih se začudio da na ljeto promjeni sredinu za malo crkavice.
Posudjen iz Wisle do kraja ove sezone.Lik nije neki znalac sa loptom ali danas kad sam vidio da mu 4 igraca ne mogu loptu uzeti najezio sam se. :D
last mohicans

#38578 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Evo odlazi vrhunski trener golmana, sad će nam Šaha biti još veća rupa. Je li ono Petev preuzeo Ludogrets, to je haverska šema sa Dzekom i Petevom,bezbeli. Idi i ne vraćaj se, povedi i kosicu.

Image
Adobeg

#38579 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

velaxsa wrote: 12/03/2023 22:37 Ja fakat ne mogu da skontam u cemu je vise problem...ko da nas je neko prokleo...danas pred sami start utakmice svi nasi igraci zagrljeni u krug, motivisani, nabrijani....idemoooooo...djeluje da je u ekipi generalno dobra atmosfera, cini mi se i da s Mirzom komuniciraju na fin nacin (ovo je samo moj stav)...ne znam...pocinje tekma, par nekih momenata i patnja koju smo svi gledali...rastimani orkestar...je li moguce da Mirza bas ovoliko ne zna? Lik je bio dobar igrac, valjda je nesto do sad naucio...nije ovo ni Primera, ni Bundesliga pa da trebaju neki genijalci treneri....jos jednu stvar bih spomenuo, vrijeme ce pokazati (smatrao sam da Mirzi treba dati sansu jer je dijete Kluba, sad sam se i ja uvjerio da je lik promasaj totalni) ali Mirza fakat nije zelio ovoliki broj novih igrača. Igraci su dovedeni, kazu i da se spisak s imenima dostavlja. Prije Sirokog je bila svadja na relaciji Mirza-influencerica i MV je galamio da ce od sad on odredjivati ko ce igrati....Ajla je insisitrala da bude i ona na sastanku s gazdom putem video linka, sto je MV odbio i trazio da bude bez nje...ne znam fakat...sve je ovo jako cudno.
Jesenas je Ahmo zrtvovan zbog Mulahusejnovica, svi smo vidjeli kako je to zavrsilo. Ahmo je trebao ostati u Klubu uz oprostajnu tekmu, Ajlica ga pozvala da potpiše sporazumni prekid ugovora...zato je otisao u Igman. Zeka T. dogovorio da vodi mladje kategorije, pozvan da potpise prekid saradnje...kao nije dobro razumio ove sto su mu rekli da ce dobiti ugovor za mladje kategorije...sad nas je tuzio....
Ja se bojim da ovo na kraju ne bude totalna katastrofa u vidu odlaska investitora, uz potrazivanje "posudjenog" novca s kamatom. Imam osjecaj da se ljudi dovode da odrade nekakav posao, budu potroseni i zamijenjeni...ovo vazi i za igrace i za trenere....daj Boze na hajr.
Ovo stvarno vise nema ovozemaljska desavanja sta god se uradi ide u sve gorem smjeru pocinjem da budem paranoik i da vjerujem da su nas stigle Husrefove suze i drugih koji su nas prokleli . :-)
last mohicans

#38580 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Dinostula wrote: 12/03/2023 23:13
Piaty wrote: 12/03/2023 22:33 @Silvester071
@Dinostula

Aha.

Nisam gledao, a Jelić-Balta me najviše zanima jer je po meni strašan igrač.

Znači i ovu utakmicu bio odličan :thumbup:

Eh sad, pitam se kakav li je njegov ugovor jer volio bih ga gledati bar 5 godina kod nas dok opet znajući ove naše stručnjake, ne bih se začudio da na ljeto promjeni sredinu za malo crkavice.
Posudjen iz Wisle do kraja ove sezone.Lik nije neki znalac sa loptom ali danas kad sam vidio da mu 4 igraca ne mogu loptu uzeti najezio sam se. :D
Ma jak na lopti, nego je teren livada najobičnija. Gori ne moze biti, sa uigravanjem, samo moze rasti.. jebote, konstitucije kao Yaya Ture.
Ricken

#38581 Re: Utakmice.

Post by Ricken »

velaxsa wrote: 12/03/2023 22:37 Ja fakat ne mogu da skontam u cemu je vise problem...ko da nas je neko prokleo...danas pred sami start utakmice svi nasi igraci zagrljeni u krug, motivisani, nabrijani....idemoooooo...djeluje da je u ekipi generalno dobra atmosfera, cini mi se i da s Mirzom komuniciraju na fin nacin (ovo je samo moj stav)...ne znam...pocinje tekma, par nekih momenata i patnja koju smo svi gledali...rastimani orkestar...je li moguce da Mirza bas ovoliko ne zna? Lik je bio dobar igrac, valjda je nesto do sad naucio...nije ovo ni Primera, ni Bundesliga pa da trebaju neki genijalci treneri....jos jednu stvar bih spomenuo, vrijeme ce pokazati (smatrao sam da Mirzi treba dati sansu jer je dijete Kluba, sad sam se i ja uvjerio da je lik promasaj totalni) ali Mirza fakat nije zelio ovoliki broj novih igrača. Igraci su dovedeni, kazu i da se spisak s imenima dostavlja. Prije Sirokog je bila svadja na relaciji Mirza-influencerica i MV je galamio da ce od sad on odredjivati ko ce igrati....Ajla je insisitrala da bude i ona na sastanku s gazdom putem video linka, sto je MV odbio i trazio da bude bez nje...ne znam fakat...sve je ovo jako cudno.
Pogledao sam neki pregled od 6 minuta i moglo je biti 3:0 za Sarajevo. I naravno primljen gol koji je za rubrike vjerovali ili ne.
Po pregledu mi se čini da vas nije nadigrao niti Zrinjski. Jednostavno loša sreća.

Vjerujem da nedostaje autimatizma u igri i uigranih akcija, ali je normalno s obzirom da ste tek napravili tim.

Morate pokazati malo strpljenja da bi se došlo do rezultata, ne možeš mjenjati svaka 3 mjeseca.
sencobih

#38582 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Kažu Mirza je već bivši
velaxsa

#38583 Re: Utakmice.

Post by velaxsa »

...
Last edited by velaxsa on 12/03/2023 23:33, edited 1 time in total.
last mohicans

#38584 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Ko kaže i ko će nas, uopće? Lik se nije trebao dovoditi, a nakon 4 utakmice je još veća smijurija tjerati ga.
velaxsa

#38585 Re: Utakmice.

Post by velaxsa »

@Ricken
Pogledao sam neki pregled od 6 minuta i moglo je biti 3:0 za Sarajevo. I naravno primljen gol koji je za rubrike vjerovali ili ne.
Po pregledu mi se čini da vas nije nadigrao niti Zrinjski. Jednostavno loša sreća.

Vjerujem da nedostaje autimatizma u igri i uigranih akcija, ali je normalno s obzirom da ste tek napravili tim.

Morate pokazati malo strpljenja da bi se došlo do rezultata, ne možeš mjenjati svaka 3 mjeseca.
Slazem se druze, ali ovo sto se nama desava ne moze niko normalan ni da skonta, ni da objasni. Nema logicnog objasnjenja uopste. Mi jesmo nezahvalni kao navijaci, brzo zaboravljamo, hocemo instant rezultat...sve je tacno, ali je tacno i da smo davali i previse vremena nekim igracima, a Boga mi i trenerima. Sta smo sve kod Dudica istrpili...pa makedonac...jedino mi je zao Sablica, mislim da bi on naravio sistem da je ostao....ove godine imamo jos i igru po livadama, nijad gore sudjenje... valjda ce biti bolje, tesko da moze gore.
ibizza

#38586 Re: Utakmice.

Post by ibizza »

last mohicans wrote: 12/03/2023 23:31 Ko kaže i ko će nas, uopće? Lik se nije trebao dovoditi, a nakon 4 utakmice je još veća smijurija tjerati ga.
Ma samo neka ide, ima jos utakmica, ako nista, da se uigrava sta za narednu sezonu...kud ga dovedose :oops:
Logovan

#38587 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

sencobih wrote: 12/03/2023 23:29 Kažu Mirza je već bivši
Hajde daj Bože, ne može se ona njegova igra više gledati. Ma da je kakve pameti bilo ne bi ni dolazio, ma ne bi ni ulazio u kandidate za trenera.
Logovan

#38588 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 12/03/2023 21:54 Ko god vam dođe sada ne bi puno promjenio, najviše iz razloga jer imate 20 igrača koji su skupa par mjeseci ukupno... potreban je period da se igrači bolje upoznaju, sta ko moze, koliko moze... bezveze bi potrosili jos jednog trenera.

Ne znam ko vam savjetuje Mirvica ali ovoliko dovoditi stranaca, sa nasim pravilima, i njihovim platama je fakat glupost bila, bez obzira koliko para ima. Imat ćete ogromnih problema sa nekim igračima koji će onda svoj ostanak u Sarajevu gledati samo kao ekskurziju u kojoj će zaradit dodatnih para i tjt... nesto kao PSG :D
Ma možda i neće biti bolje, možda sa novim trenerom i ne odemo u Evropu, ali makar neka mi novi trener pokaže da zna koliko toliko, da ima neku svoju igru, da se vide neke uigrane akcije. I da se ostavi debilnih opravdanja, vjetar, loš teren, sunce, kiša, snijeg, itd.
JohnnyS wrote: 12/03/2023 22:18 Što bi Ćiro rekao: bolje lav na čelu grupe miševa nego miš ma čelu grupe lavova :D
Pa baš tako.
Ricken wrote: 12/03/2023 23:17 Morate pokazati malo strpljenja da bi se došlo do rezultata, ne možeš mjenjati svaka 3 mjeseca.
Ovo :thumbup: A jok, daj mijenjaj, daj novog golmana, daj novog beka, daj novog napadača, itd. Bože sačuvaj.
rocco_siffredi

#38589 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

shalla

#38590 Re: Utakmice.

Post by shalla »

Trebaju i Ismir i MV stisnuti muda i reći "sa ovom sezonom je završeno, od danas počinjemo pripreme za sljedeću sezonu, slijedi uigravanje kadra koji je pod ugovorom duže od ove sezone, po cijenu rezultata jer je apsolutno hoćemo li biti četvrti ili deveti...".

Samo što se to kod nas nikad neće dočekati, daj samo kratkoročni plan
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#38591 Re: Utakmice.

Post by suad-sarajevo »

Da li su ovo samo nagađanja ili je stvarno provjerena info?
velaxsa

#38592 Re: Utakmice.

Post by velaxsa »

suad-sarajevo wrote: 13/03/2023 13:39
Da li su ovo samo nagađanja ili je stvarno provjerena info?
Ja sam dobio tu info od čovjeka koji je blizak Klubu. MV dogovorio sa Zekom, Zeku poslije par dana pozvali na sastanak, on mislio da se to ozvaniči. Na sastanku mu Ajla dala papir da potpiše sporazumni prekid saradnje. On odbio, ona rekla da mora potpisati-njemu advokat rekao da ne mora i sad ide tužba. Tako je meni rečeno.
Anquilla

#38593 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

Koja budala misli da se treba sa Turkovićem išta dogovarati :roll:
Lik koji je uredno stajao pretestujući pred Klubom, u gomili koja je primitivno vrijeđala tadašnju direktoricu, a sve dok je bio na platnom spisku.
Tad su mu trebala biti zatvorena vrata, da se nikad ne vrati, jer, ako si uposlenik, moraš poštovati etički kodeks poslodavca.
GandalfSivi

#38594 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

shalla wrote: 13/03/2023 09:29 Trebaju i Ismir i MV stisnuti muda i reći "sa ovom sezonom je završeno, od danas počinjemo pripreme za sljedeću sezonu, slijedi uigravanje kadra koji je pod ugovorom duže od ove sezone, po cijenu rezultata jer je apsolutno hoćemo li biti četvrti ili deveti...".

Samo što se to kod nas nikad neće dočekati, daj samo kratkoročni plan
Koje ba, sad uzimamo pet tekmi zaredom i nabrijani idemo na Zrinjski 8-)
Logovan

#38595 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Valjda danas pobijedimo majku mu :mrgreen:

Hajde Saraj'vo! :izet:
Altsa

#38596 Re: Utakmice.

Post by Altsa »

Na srecu igra se nije uopste promijenila u odnosu na prethodnu utakmicu :D
Beavis

#38597 Re: Utakmice.

Post by Beavis »

Jel Musa povredjen il sta?
Logovan

#38598 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Napadamo, ali jalovo, tanko, sa ovakvom igrom i Stupcanica bi se branila uspjesno.
Beavis wrote: 20/03/2023 13:47 Jel Musa povredjen il sta?
Mislim da jeste.
GandalfSivi

#38599 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Situacija je nadasve komplikovana…
Adobeg

#38600 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

Nisam vise pametan sto vise pratim ovaj klub nista mi vise nije jasno,igra neka trka a malo efekta,ovo mi je vise nepojmivo nikako da nas krene majka mu stara. :-)
Post Reply